14tilføjet af

Hvad er din livret? :)

Af rugbrødsmadder kan jeg bedst lide leverpostej og med champignoner ovenpå.
Af varm mad kan jeg bedst lide dunser (det er altså frikadeller, hvis du nu ikke ved hvad dunser er 🙂) og gryderetter af alle mulige slags, helst med champignonger i 😉
og hjemmelavede hotdogs.
I aften skal vi have kartoffelmos og millionbøf, det kan jeg også godt lide mums mums [f]. Fandt opskriften her: https://www.opskriftindex.dk/millionbøf
Hvad er dine livretter? 🙂
tilføjet af

jeg elsker sæl med søpapegøjer

man tager en sæl, og fjerner tarmene, og indlægger søpapegøjer med fjer, indvolde, og det hele, og lader det hænge, eller garvet ned, hvis det er muligt i 1 år, derefter åbner man sælen, og spiser de gærede fugle.
fe er møre, og lugter af h til, men det er fint at servere den ret til bryllup.
tilføjet af

Millionbøf

kaldte man for vaeltet lokum, før i tiden, så god appetit.😉
tilføjet af

det ved jeg da godt

🙂
tilføjet af

det har jeg aldrig smagt

tror heller ikke jeg har lyst til det 😉
tilføjet af

Stegt flæsk

Og persillesovs kartofler og æblemos
tilføjet af

Et stykke med

Filet...hi hi
tilføjet af

I aften her jeg fået

farserede porrer med kartofler, brun sovs og rødbeder, og det er bare mums.
Mine livretter er, deller med St. hvidkål, flæskesteg, hakkebøf med bløde løg og brunsovs, Herregårdsbøffer med fritter og bearnaisesovs, mørbradbøffer, engelsk bøf, stegt flæsk med persillesovs, karbonader med st. blomkål, pastaretter, boller i karry, stegte rødspætter med persillesovs, forloren harer, oksesteg, lammesteg, lagsagne, gryderetter med ris, Bøf Stroganoff eller gullasch med mos, og meget meget andet spændende som smager skønt.
tilføjet af

yummie

det er oz min livret mmmmums... og helst kartofler der lige er hevet op af jorden 🙂
tilføjet af

mums :)

det er nogen lækre livretter du har 🙂
jeg kan lide det alt sammen bare ikke lammestegen [:|]
og herregårdsbøffer ved jeg ikke hvad er, er det ligsom engelsk bøf?
tilføjet af

Du er da kræsen,

hvis du ikke kan lide lammesteg, men det er nu også mest påskemad, så er gammeldags dansk lammesteg med aspargeskartofler, brun sovs, agurke salat og fransk karfofler og meget god rødvin min yndlings påskeret.
Elsker også grillet lammekoteletter når jeg er på ferie i Grækenland, elsker også meget græsk mad, når jeg er på ferie og en masse tzatziki, stifado, moussaka, sværdfisk og kødstykker på spyd.
Herregårdsbøffer er hakkebøffer med pomfritter, bearnaisesovs og man plejer at få fine ærter som tilbehør.
Rigtig engelskbøf er en god bøf med kartofler, brun sovs og rødbeder eller asier, men jeg kan ikke lide asier, så rødbeder til bøffer med brunt sovs smager mig bedst.
Nu, hvor det er efterår, så skal man bruge årstidens kød og grøntsager, så jeg er også meget vild med oksesteg stegt som vildt med tyttebær, Waldorff salat og vildmose kartofler.
Jeg er også vild med rodfrugter som persillerod, pastinak, selleri, gulerødder og porrer, og det er suppe tid, og jeg er vild med supper, f.eks. hønse/oksekødssuppe, urtesuppe, tomatsuppe, minestronesuppe, karrysuppe, aspargessuppe, grøntkålssuppe og hvidkålssuppe.
Det er med at finde nogle gode opskrifter i kogebøger og ugeblade som passer til årstidens mad.
Kan du slet ikke lide lammekød?
tilføjet af

uha

Fyldt hvidkålshovede, okserøv og bourgogne, væltet lokum (millionbøf).
På rugbrøg så absolut fuglekvidder (nogle kalder skinkesalet men det er det ikke da det er alle mulige pålægsrester og derfor faktisk ikke må kaldes skinkesalat)
tilføjet af

jeg elsker også fuglekvidder

på en tyk skive saftigt rugbrød, og med en stribe mayo over... mååååååms 😉
Øv nu blir jeg lækkersulten.... hvorfor blir man altid lækkersulten efter noget, som man ikke har i huset?? 😕
tilføjet af

livretter

Min livretter er blomkål/gulerødder med karbonader og hvid sovs eller stuvet hvidkål med frikadeller i aften skal vi have boller i karry det er også godt🙂
tilføjet af

Smørrebrød

Jeg elsker smørrebrød, der er rigtig mange gode, f.eks. fiskefilet, flæskesteg, æggemadder m.m.
http://www.taastrup-smoerrebroed.dk
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.