4tilføjet af

Bevar Christiania - Danmarks særtegn

Jeg bliver ret urolig over denne her sabelraslen, denne her nidkære kamp mod fristaden.
Alene ordet "Fristaden" er da smukt! Et udtryk for at der kan eksistere bare et lille frirum i Danmark - ikke nok til at påvirke samfundet i praksis, men nok til at have en symbolsk værdi. Af samme karakter som Kongehuset, Den Lille Havfrue og Folketinget.
Ja ja, gu' er det da beskidt, hashramt, kriminelt osv. Men at nedlægge Christiania svarer dengang man "fjernede" narkomanerne fra vesterbro. Næ gu' gjorde man ej - man flyttede dem blot. Man fjerner ikke narkokriminalitet ved at lukke Christiania.
Glem al snak om hash og "lovlighed" (vi kan sagtens diskutere Hollands cofeeshops hvor der sælges hash under ordnede forhold) - det her drejer sig om højrefløjens angst for alt, der ikke kan kontrolleres. Dette er en del af den store værdikamp, som kun på overfladen drejer sig om "retfærdighed, ro og orden".
Jeg tror mange vil savne Fristaden hvis den dør.
Længe leve Christiania!!
tilføjet af

Bevar

Du har sq ret!!
Kan næsten ikke sige andet..
Christiania er en del af DK!!
det kan godt være der sker en masse lort derude men helt ærligt, hvis det ikk sker der så sker det et andet sted eller måske alle stedet i KBH!!
Så jeg vil bare sige - BEVAR CHRISTIANIA!!!!
tilføjet af

Bevar Christiania

Jeg tror vi er rigtig mange der vi komme til at savne Christiania. Det var en del af danmark men den bliver aldrig den sammen igen. det var et sted man kunne trække vejret og det var et sted man kunne chille, nu bliver det bare lige som og sidde alle andre steder..
kæmp for Christiania
tilføjet af

Fred Christiania

Christiania kan ikke sammelignes med resten af samfundet. Det er en eksperimenterende bydel, som tilfører, ikke blot Københavnere, men danskere, selv europærere, nyt livssyn, idéer, glæde, oplevelser m.m. Christiania er mange ting, og det ville være en evig skamstøtte for Venstre hvis de får nedlagt Christiania - For eftervéerne skal nok komme. Christiania er kendt ude i den ganske verden, som et af de få steder der skiller sig lidt ud, hvis vi mit i en harmoniseringstid, får harmoniseret SÅ meget, vil der ikke gå længe før, det bliver ligegyldigt at rejse, for alle tilbyder det samme, så bliver det dem med den største pengepung og de største landarealer, som kan tilbyde de bedste attraktioner - og her kommer Danmark altså ikke med. Jeg vil da meget gerne se Danmark lave et Disneyland, et Grand Canyon, en park som Parc de la Villette, eller et udstillingsparadis som Paris Expo og Cité des Sciences. I øjeblikket siges det at Christiania er Danmarks mest besøgte turistattraktion, og favoritstedet for udenlandske samfundsforskere, kunstere og musikere at få lov at besøge. Integration af udlændinge, unge og gamle er ikke et punkt på en dagsorden, den ér der bare, som en naturlig selvfølgelighed i dagligdagen, og den virker!
Det er interesant at følge et sted hvor fantasien kan få frit løb i et større forum, hvadenten det drejer sig om kunst, miljøudvikling eller bevarelse af gamle håndværksmetoder. Selv husbyggeriet finder jeg interesant, ikke alt er lige godt, men hvert hus eksperimenter og udvikler byggemetoder - og i mine øjne, er de stadigvæk LANGT mere chamerende end de typehuse (blottet for dansk håndværk) som efterhånden popper op på hver en åben mark, i den før så smukke danske natur.
Regeringen vil lave det om til rekreativt område. Jamen Herre Gud, det er jo dét det er. Gå dog ud og brug det, følg stien og lad være med at stoppe op for at blive forarget i Pusherstreet. Her er massere af dyreliv, vild natur i storbyen og mængder af oaser og RO, som ikke findes andre steder, og som ALDRIG vil kunne kreeres eller opstå ved en byplan ledsaget af en arkitekt, et par buldozere, fine små fliselagte stier og prydsbuske. Er det virkelig Så forfærdeligt at der er et sted i Danmark som skiller sig ud? Er vi SÅ smålige, at vi ikke mener der er plads til nogen, som er villige til at tænke, bo og leve lidt anderledes end vi? Nogle vælger at flytte til Sverige, andre forsøger at få liv i de små danske øer, og andre igen mener at det er på sin plads at bo i strandvejsvillaer til over 13 millioner kroner, mens andre lever på gaden. Lad os dog give plads til forskellighed og undgå at slå fantasien ihjel - hvis det altså ikke er forsent!
tilføjet af

Christiania.

Jeg har selv været på christiania. Jeg kunne købe alt det narko , jeg havde lyst til. Selve fristad tanken kan jeg godt lide, den måde man godt vil leve på. Nogen mennesker lever bedst på christiania . Kriminaliteten tolererer jeg ikke.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.