10tilføjet af

Betaler du kirkeskat?

Der er mange penge at spare ved at framelde sig folkekirken.
Min kæreste er ikke medlem af folkekirken, og betaler derfor ikke kirkeskat. Men jeg føler at han er en hedning, fordi han ikke er medlem af folkekirken.
Vi kan ikke holde kirkebryllup. Og hvad med barnedåb og konfirmation af vores børn? Jeg vil da føle at det er forkert at han sidder med i kirken, når han ikke betaler til det.
Jeg mener ikke at det er værd at spare de penge, jeg vil hellere have en retskaffen mand.
tilføjet af

tja

ja jeg betaler, og hvis man ikke betaler kan det faktisk være svært at blive begravede i DK
tilføjet af

Tror han på kristendommen?

Det må du vel tro, siden du indirekte anklager ham for ikke at være retsskaffen.
Jeg har aldrig betalt kirkeskat, har aldrig været medlem af noget trossamfund, er derfor heller aldrig blevet døbt eller konfirmeret. Min tro er ikke bekendt til noget religiøst samfund, og jeg agter helle ikke at melde mig ind i Folkekirken "bare" fordi alle andre gør det.
Mht. jeres børn, så synes jeg også - hvis I skulle komme til det, at din mand alligevel melder sig ind i Folkekirken og I gifter jer - ja så synes jeg ikke I skal lade jeres børn døbe, men derimod lade det være op til dem selv når de er blevet små voksne og istedet selv tage stilling til deres tro, når de er i konfirmationsalderen.
tilføjet af

Jeg er Ateist.

Jeg betaler ikke til Folkekirken.Hvorfor betale til noget,jeg ikke tror på.
Jeg ved flrere og flrere melder sig ud af folkekirken,derfor behøver man jo ikke være hedning.Enhver er jo salig i sin tro.
tilføjet af

som agnostiker

betaler jeg kirkeskat. Det er en del af mig, og min kultur-arv ;-).
Jeg har det lidt sådan med de der mener at man ikke skal lade sine børn døbe "for at de selv senere kan træffe en beslutning om hvorvidt de vil være medlem af folkekirken".. jamen hvis jeg ikke lader mine børn døbe til folkekirken har jeg så ikke på forhånd truffet et valg på deres vegne på lige fod som hvis jeg lade dem døbe til folkekirken. Det er vel ligeså let at melde sig ud, som det er at melde sig ind?
tilføjet af

Begravelse

Nej det er helt forkert. Du kan ALTID blive begravet i DK, uanset om du er
medlem af folkekirken eller ej. Det der kan være i det, er at en præst kan sige NEJ til at forette bisættelsen. Men så kan du jo få en go' ven til at sige et par pæne ord. Det er den døde sikker også bedre tjent med, i og med han er udmeldt af folkekirken.
tilføjet af

hørt hørt

jeg er fuldstændig enig. jeg vil gerne betale til at bevare de smukke gamle bygninger og så videre. men ikke til en religion, jeg ikke tror på. jeg synes man skulle betale en skat der gik til vedligelseholdelse af alle historiske bygninger i stedet for til religiøse formål.
tilføjet af

Svar

Jeg betaler ikke kirkeskat af den simple grund at jeg ikke er kristen men ateist. Jeg har intet behov for at modtage kirkelige ritualer - faktisk vil jeg helst have mig dem frabedt.
Jeg har ikke noget imod at komme i kirker, templer og synagoger som gæst eller for at se på arkitektur eller kunst, men jeg vil ikke være medlem af noget trossamfund, da et sådant medlemsskab ville gøre mig til hykler.
Det ville være synd og skam at kalde de fleste danskere kristne. Danskere er generelt veloplyste folk, og tror ikke på kristendommens postulater om jomfrufødsel, kødets opstandelse eller eksistensen af en gud. Ligeledes er det de færreste danskere der føler noget som helst tilhørsforhold til noget guddommeligt. Alligvel er mange medlemmer af folkekirken. En af grundene til dette er simpel dovenskab. Folk gider ikke at tage sig besværet med at melde sig ud, og de har ikke sat sig ned og regnet på hvad kirkeskatten koster dem.
Ligeledes bruger mange danskere folkekirken som en kulisse for iscenesættelsen af det perfekte liv - de tror ikke det fjerneste på den teologi der prædikes, men vil gerne have kirken som ramme for det perfekte bryllup eller den helt rigtige barnedåb. En sådan brug af en kirke er direkte respektløs overfor de der reelt tror på kristendommen - hykleriet når uanede højder, når nybagte forældre lover at opdrage deres børn i "den kristne tro", eller at blive sammen "til døden jer skiller" hvorefter de glemmer alt om disse dyre løfter når de er komemt ud af kirken.
Man må tage et standpunkt og afgøre om man med sin samvittighed i behold kan tro på en religions postulater. Hvis man kan, så bør man melde sig ind i et trossamfund og yde et økonomisk bidrag til denne - hvis man ikke kan, så må man melde sig ud. Alt andet er mangel på respekt og hykleri.
tilføjet af

Dåb

"jamen hvis jeg ikke lader mine børn døbe til folkekirken har jeg så ikke på forhånd truffet et valg på deres vegne på lige fod som hvis jeg lade dem døbe til folkekirken. Det er vel ligeså let at melde sig ud, som det er at melde sig ind?"
Samme argumentation kunne bruges for at melde alle børn ind i Socialdemokratiet ved fødslen. Hvis de senere finder ud af at de ikke er socialdemokrater, så er det jo lige så let for dem at melde sig ud, som at melde sig ind.
Derudover er det ganske rigtigt at du træffer et valg på dine børns vegne ved ikke at lade dem døbe. Du vælger at de skal have frihed til selv at vælge om de vil have en religion eller ej. Religion er noget man bør vælge selv efter en grundig overvejelse - ikke noget man skal fødes ind i.
tilføjet af

Næh hvor objektivt...

"Religion er noget man bør vælge selv efter en grundig overvejelse - ikke noget man skal fødes ind i. "
Det er faktisk noget vrøvl. Det er i givet fald ikke en sand tro til det evige liv. Det er en selvvalgt lommefilosofi, og en "ting" man tager på sig uden virkelig at det bliver dit liv. Hvis du bliver kristen bliver du "grebet" af noget der er "større end" og "uden for" dig selv. Derfor er det ikke sådan et nøgternt velovervejet valg om hvor du vil lægge dine åndelige spareskillinger!!!
Hvis man ikke bliver født påny kommer man ikke ind i Guds rige!
Dit udsagn passer bedre på politik end kristentro.
tilføjet af

Det er rigtigt!

Jeg har sammen med ca 99% af danmarks befolkning blevet opdraget med Darwins teori...og tror på det! Det var først forleden jeg fandt ud af, at jeg betaler ca 0,72% i kirkeskat. Ret meget for noget jeg syntes er latterligt og unødvendigt. Unødvendigt fordi vi i de sidste par hundrede år ikke har haft brug for at tro på en skabende gud. Hvorfor troede man på en gud før i tiden??? -Fordi livet var hårdt og man kunne nemt miste livet pga sult og sygdom. Det gjorde derfor livet meget lettere hvis man troede at der vil ske noget godt efter det hårde liv.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.