9tilføjet af

Faldende boligpriser.

Nu er tiden kommet for alle og der ikke har købt fast ejemdom endnu, for priserne er begyndt at falde i kbh. og omegn.
Ejendoms mæglerne siger ganske vist at markedet er stagneret, men faktum er at priserne reelt endelig begynder at falde, ganske som Greenspan og danske vismænd har forudsagt. Jeg var selv tvivlende men efter 5 eksempler fra min egen venneskreds har overbevist mig.
Her kommer to :
1. En ven havde en lejlighed til salg i Herlev. Pris 2.5 mil. ejendomsmægleren sagde at han havde solgt samme type til 2.4 omkring nytår.
Der gik 3 uger ... ikke én kom og kiggede på den.
Prisen blev sat ned til 2.4 for en måned siden og i denne uge er de blevet desparate og satte den ned til 2.2 ... stadig ingen besøg.
2. En ven skulle købe hus ... finder det til 3.2 mil men kan ikke betale så meget. Han ventede i 2 uger hvorefter prisen blev sat ned til 3.0 ... han bød 2.7 ... og parret der havde huset slog i desperation til.
Med stigende oliepriser, stigende rente ... og overophedet marked (både på bolig og aktier) vil jeg gætte på at vi kommer til at se priser om 2 år som ligger til at betale i forhold til de sindsyge priser der er nu. Jeg læste lige at 1 ud 10 boliger i kbh er ren investering .. de skal sælges på toppen hviklet får bolden til rulle stærkt nedad ... desuden er ydeligere 1 af ti "forældrekøb" (eller tilsvarende) ... mon ikke farmand vil ha lidt ekstra til sin pension og se at komme af med den til toppris.
Lidt surt at have købt på toppen ... men HURRA til os der står på stand-by til at købe når panikken spreder sig.
tilføjet af

Håber virkelig du har ret....

...så os almindelige mennesker med almindelige lønninger også kan få os en ejerbolig!!! Vile være skønt at det var til at betale sig fra og stadig ha råd til at leve...
tilføjet af

priser

Du skal forstå salget før du siger at de falder.
En Ejendomsmægler vil gerne tjene mange penge, derfor sætter han prisen meget højre end huset er værd, et ekxsempel, vi har noget familie som skulle sælge deres hus, da de skulle flytte til ærø, Vudering 1,7 mill. Ejendomsmægler satte det til salg for 2,6 mill 900 tusind over Vuderingen, køber man sådan et hus vil der gå mange år før der er friværdi, vores familie var tilfredse med 2 mill, efter 8 mdr: solgt for 2,1 mill. Hvis Ejendomsmægler var mere ærlige og ikke så pengegriske ville hussalg blive hurtiger uden for mange omkostninger for sælger
tilføjet af

Det statistiske grundlag er nok lidt spinkelt...

tilføjet af

Fedtet krystalkugle

At dine venner bekendte og folk du har hørt om engang, ikke evner at få solgt deres ejendom til den lovet pris, er jo ikke på ingen måde et billede på, at hverken makedet eller husslægere er ved at gå i panik.
Jeg solgte en ejerlejlighed på Frederiksberg for 3 uger siden (på mandag) pris. 2.6 millioner kr. vuderet sidste år i oktober til 2.3 millioner.
Men det bliver da spændende at følge din forudsigelser. Samme er ofte interessant, ikke mindst, når de gælder boligmarkedet som ingen har kunne gøre sig klog på i lang tid. men de har sikkert ikke fulgt sol debatten tæt nok
tilføjet af

Lad markedet krakke

Det fortjener samfundet. Priserne trænger til et hårdt og meget brutalt kollaps. Ligesom efter kartoffelkuren bare meget hårdere.
tilføjet af

priserne falder ikke

de stagnerer måske..
jeg købte lejlighed for 2 år siden til 2,5 mill og netop solgt til 5 mill. i KBH.
det er blevet sagt i 10 år nu at boblen vil briste og det vil de fortsætte med i 10 år yderligere og yderligere og.....
tilføjet af

Boligpriserne vil falde i KBH

Jeg mener også at boligpriserne i København vil falde med 20-30 % i løbet af de næste 2 år, bl.a. som følge af rentestigerne og den store spekulation der har været på boligmarkedet.
tilføjet af

Boligpriserne falder næppe med så meget

Hvis boligpriserne skal falde med 20-30% som det anføres ovenfor, så sker det kun, hvis der kommer et indgreb fra det offentlige (a la kartoffelkuren) - ellers vil vi næppe se en sådan udvikling.
Hvis aktier fx er overvurderede vil det give sig udslag i en markedsregulering, men problemet med boligmarkedet er, at "aktivet" er betydeligt mere trægt omsættelig. Så hvis der kommer prisfald vil det sikkert blive mindre justeringer nedad ganske langsomt. Husk igen, at mæglerne sætter priserne og de er interesseret i at tjene penge - ingen mægler har interesse i panik på boligmarkedet!!!
:-) QED
tilføjet af

Dyre at eje end at leje

Det er åbenbart blevet meget dyre at eje end at leje, og der skal bygges vildt meget omkring København.
http://www.stox.dk/index.php/forum/show/tid=8552
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.