4tilføjet af

Ballade om Dankort igen!

Så nu skal vi betale 50 øre for at få lov at at betale. Hvis det bliver virkelighed så er det frem med kontanterne fremover og farvel til Dankortet. Jeg nægter at betale det gebyr! Det da for groft at der skal være gebyr på betalinger - eller hvad?
tilføjet af

hvem sir nu det

at vi skal betale
tilføjet af

link tak

link her tak
tilføjet af

Set på

DR nyheder/penge
tilføjet af

Artiklen... /just a service

EU-regler truer gebyrfrit dankort
02. okt. 2006 23.52 Penge Opdat.: 03. okt. 2006 09.43
Den var ikke populær, da den var her sidst, og det bliver den næppe heller, hvis den bliver indført igen: Der er tale om den forhadte 50-øre i gebyr på brugen af dankort.
Nye EU-regler vil forbyde det nuværende danske abonnementsystem, og det vil betyde, at den 50-øre i gebyr, som med møje og besvær blev fjernet for lidt over et år siden muligvis bliver genindført.
Gebyr på Dankortet
I starten af 2005 blev det pålagt at opkræve et gebyr på 50øre pr. Dankort transaktion. Massive protester medførte dog at gebyret hurtigt blev fjernet igen og erstattet af en abonnements ordning:
Mindre forretninger med under 5.000 transaktioner om året skal betale et årligt abonnement på ca. 500 kr.
Mellemstore forretninger med mellem 5.000 og 20.000 årlige transaktioner skal betale ca. 2.700 kr.
og store forretninger med mere end 20.000 årlige transaktioner skal betale ca. 10.000 kr.
Læs mere om gebyrerne hos Konkurrencesyrelsen
Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen er rasende over EU's angreb på dankortet, mens Forbrugerrådet frygter, at direktivet kan blive dankortets endeligt.
Gennemhuller dankortet
Den danske regering følte sig i sikkerhed. De nye regler om billige betalinger over landegrænserne i Europa, SEPA, skulle kun gælde for eurozonen.
Derfor tog embedsmændene det roligt, da en moppedreng af et udkast til et underliggende teknisk Betalingstjenestedirektiv blev sendt i hastehøring. Men nu viser det sig, at direktivet på flere punkter gennemhuller det danske dankort.
Et ufravigeligt krav er nemlig, at kunderne på forhånd kan se, hvad en betaling koster. Derfor vil det danske system kræve en undtagelse, og den har der ikke været meget forståelse for under forhandlingerne.
Bankerne bliver vinderne
Det bliver dyrere for alle, hvis EU får held til at forbyde det danske system, og de eneste, der kommer til at tjene på ordningen er bankerne, der kan skumme fløden på gebyrindtægterne, siger Forbrugerrådets direktør, Rasmus Kjeldahl:
- Storbankerne vil ikke være interesseret i at holde hånden under dankortet. Det vil blive dankortets endeligt. De store banker er jo allerede godt integrerede i de internationale betalingskort, og det vil blive dem, der tager over, siger Rasmus Kjeldahl.
Forbrugerrådets direktør tilføjer, at bankerne har en effektiv lobbyvirksomhed overfor lovgiverne i EU.
- Man skal ikke være blind for, at der står stærke bank-lobbykræfter bagved, der kan se interesser i den udvikling. De driver en meget aktiv lobby, som kan sikre deres indtjening, siger Rasmus Kjeldahl.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.