61tilføjet af

Børnechecken skal væk

Den check skal konverteres til en Beskæftigelsescheck...d.v.s alle i arbejde skal have den.
Børnefamilier er så rige og de mangler intet idag, så det må nærmest være ydmygende for dem at modtage den.
De bruger den ikke på børnene, men på sig selv og så er det pludeselig ikke mere en børnecheck men en forældrecheck......sikke en klam fis det må være for de retfærdigheds søgende forældre.
tilføjet af

Fuck dig

Jeg håber dette indlæg er skrevet for at provokere.
Du har tydeligvis ingen børn selv.
Du skærer alle over en kam, og fortsæt du bare dit indskrænkede liv, men lad os andre være. !!
tilføjet af

UNDERLIG HOLDNING!!

Synes det er noget lort du har skrevet!! Dels fordi det går jo til børnene, får de ikke mad, tøj, legetøj osv. det er også det de penge skal bruges til!!
Og oven i købet så er jeg enlig mor på su, og hvis jeg ikke fik den børnecheck så kunne jeg ikke læse, også må du selv bestemme om du synes det er fedt der er en der nasser på samfundet via at få kontanthjælp eller en lille dum check hver 3 måned!
tilføjet af

Hvad er forskellen??

SU eller bistand det kan være fuldstændig lige gyldig, begge koster samfundet=moi penge.
Er du er enlig mor, det kan da ved gud kun være din egen skyld- Forøvrigt så burde det være forbudt at læse videre som enlig mor, du forsømmer jo børnene.
tilføjet af

NÅÅÅÅH

Su og bistand er ikke det samme, su er jeg f.eks færdig med til sommer og hvis jeg ikke havde gået på udd. så ville jeg have været på bistand resten af mit liv en at nasse på samfundet.. så hvad synes du..? Nasse på samfundet i lang tid eller hva..? Du har sku en underlig holdning.. Enlig mor ja måske min egen fejl i dine øjne, meeeen jeg er en GLAD enlig mor der elsker mit barn!!!
tilføjet af

Nar!!!

Du er da for dum at høre på, og tydeligvis høres det at du ikke har nogen børn... Så du ved ikke hvad det drejer sig om, men jeg kan lige fortælle dig 1 ting, Børnechecken går til at vores børn kan få Mad, Nyt tøj (hvad børn vokser hurtigt ud af -men det ved du sikkert ikke en skid om da der sikkert ikke er nogen som vil have børn med en stodder som dig!) Så går det bla til institutioner.. osv..
Og med hensyn til at en ENLIG MOR er på SU er sku da et godt fremskridt, ellers skulle hun jo have bistand, (Som du nok også synes skulle gå til dem der er i arbejde.) og fordi hun er enlig mor, skulle hun ikke have lov til at studere, HEH, jeg kan ikke andet end at grine af din holdning!
Jeg har det lidt sådan at hvis du ikke får de penge udbetalt som du tjener, så synes jeg du skulle finde dig et andet arbejde, eller du er måske ikke klog nok til at få et bedre arbejde!
tilføjet af

Snothvalp

Du er jo ikke tør bag ørene endnu det viser dine holdninger tydeligt.
Hvem har bildt dig ind at du får arbejde bare fordi du læser lidt mere......? Det er sku lidt sjovt at dem der læser mest har størst arbejdsløshed.
Hvis du ikke fatter det så skulle du måske ikke læse slet så meget.
tilføjet af

Pudsigt...

At kigge på tidspunkterne du har skrevet dine indlæg. Jeg tror sku du hører til en af dem der nasser på samfundet, for hvis du havde et job havde du vel ikke tid til at sidde og skrive på de tider af dagen.
Din idiot, skrid dog fra debatten hvis du ikke har noget fornuftigt at sige!
tilføjet af

Det var da lidt af en påstand

Kunne du evt. oplyse de pålidelige kilder til din ellers veldokumenterede påstand?
Det svarer lidt til at forlange at bistandshjælpen skal afskaffes, for bistandsklienter ryger alligevel direkte på værtshus og drikker pengene op!!
Saglig udtalelse må man sige, men OK, fungerer da som debatoplæg*GH*
tilføjet af

Man må da håbe...

Ja man må ved gud da håbe du aldrig kommer i bekneb for ldit hjælp fra det offentlige.
Men vi takker dig af vores grådige og griske hjerte for dit enorme bidrag til samfundet via din indbetalte skat.
Tænk. DINE PENGE holder hele samfundet i gang. Du alene betaler for alle andre, men med din udprægede fornemmelse for socialt engagement, gør du det endog med en fantastisk humor.
Lenge leve egoismen. Find dig en øde ø og meld dig ud af samfundet, eller bedre endnu, når du engang bliver gammel og får en blodprop eller lignende, så lad være med at ringe efter hjælp for så nasser du på andre!!!!
tilføjet af

din hat!

endnu en mogens glistrup.. hvor sjovt. FREMSKRIDTPARTIET SUCKS! nu skal du høre her: det er ikke så svært at få arbejde hvis man ikke har så høj en uddannelse. TIL GENGÆLD så er lønnen i bund og man kommer måske til at lave noget der RØV keder en.. ikke fedt. hvis du tager en høj uddannelse kommer du højst sandsynligt til tjene pænt mange penge = penge i statskassen = penge tilbage til dig i form af sygesikring, gratis vejnet, pension, osv....
en lang uddannelse er fornuftig at tage men man skal sq læse noget der kan bruges. når man nu hører om høj ledighed blandt akademikere så er det altså hele bundtet, også dem der har læst tibetansk have-kunst og sibirisk grøntsagsdyrkning - og selvfølgelig kan det ikke bruges til noget. spar os for dine udbasuneringer om korrekte holdninger - de findes ikke. men argumenterne skal holde - og det gør dine ikke!
tilføjet af

Børnechecken

Selvfølgelig skal vi da beholde børnechecken, det er jo det der forsøder tilværelsen lidt for vores børn. Børn er en guds gave som ikke kan undværes. Men det kan du derimod din imbicile idiot. Du burde have en ordentlig røvfuld, og derefter sendes ud og samle sten eller hakke roer, men det kan du vel ikke finde ud af.
Hilsen en der selv har tre dejlige unger og som elsker børn med hele hjertet
tilføjet af

hvorfor?

Hvorfor skal der egentlig være en "børnecheck" ????? Jeg mener vi har selv valgt at få børn, hvorfor ikke selv betale for dem fuldt ud..? Afhensyn til at nasse på samfundet, jeg kender en enlig mor til 3 på bistand, hver tredje måned får hun ca. 15.000 kr. Er det rimligt???
tilføjet af

Forståelse?

Et eller andet sted kan jeg godt forstå at mange mennesker tænder af, ved tanken om hvad enlige forsørgere modtager af det offentlige.
Heldigvis er vi så priviligeret i dette land, at vi har et sikkerhedsnet, som kan hjælpe os i nødens stund.
Dette sikkerhedsnet betaler vi alle til gennem vores skat og gudskelov for det.
Vi forældre vælger ikke at blive enlige med vores børn fordi det er sjovt, eller for at provokerer andre. Vi vælger det fordi det er til alles bedste i familien. Der findes ingen krystalkugler som kan fortælle os hvad fremtiden vil bringe når vi vælger at få børn. Vi får børn fordi vi mand/kvinde på det tidspunkt elsker hinanden.
Hvis vi ikke havde det sikkerhedsnet ville jeg og mine to børn måske ikke kunne sidde i bare en etværelses lejlighed. Måske jeg ikke altid havde råd til medicin, tøj, sko og hvad de ellers mangler. Jeg kan love dig med at alle mine 8000 kroner pr kvartal går til mine børn.
Stadig forstår jeg godt din holdning, for det er virkelig mange penge der bruges på børn-de børn som senere skal betale for at du kan opholde dig på plejehjem.
Kunne man så istedet få en større fader-betaling end de 915 kroner pr barn pr md.? Dette beløb slår jo ingen steder til, men hvor meget skal man vride sin eks? Skal faderen ikke også kunne bo anstændigt og have en rimelig indtægt, så han også kan hygge og gøre lidt ekstra med sine børn når de besøger ham?
Jeg forstår STADIG din holdning, men hvem betaler din sygehusregning hvis/når du bliver indlagt? Og din tandlæge, vejene du kører på, offentlige biblioteker, lægebesøg? Det gør ikke kun du, jeg betaler også for dig, og er det ikke præcis det der gør at vi har det så godt som vi har idag? At alle uanset alder, køn og hudfarve hjælper hinanden til et godt og værdigt liv?
Til sidst-der er klart forældre som misbruger chekken og jeg vil god gi dig ret i at, nogle forældre aldrig burde få den ind ad brevsprækken-de tjener sgu for meget, men når det er sagt, så er vi også nogle som ikke trækker så mange penge hjem. Nogle af os betjener dig i din hverdag, og sender dig søde smil på en trist dag. Nogle af os arbejder i varehuse, grillbarer, tankstationer, på fabrikker og i andre dårlig betalte jobs. Men vi arbejder og vi betaler vores skat, som du gør.
Knus fra mig til dig
tilføjet af

igen en latterlig nar

igen en total uviden nar.
Lad være, at skriv medmindre du har noget fornuftig, at komme med
tilføjet af

er du dum?

Hvis jeg ikke fik min børne ydelse ville det slet ikke hænge sammen, jeg er alene med 2 børn børn på knap 2 og 1 år.Jeg har enormt svært ved at få det til at hænge sammen efrter børnes far flyttede, så hvis den skulle væk, ville vi ikke have råd til at tage ud at svømme eller i legoland slet ikke til at købe tøj.
Du må da være rablende vanvigtig!!!!! Helt ærlig du ved vist ikke hvordan nogle menneske kæmper en daglig kamp for at ens unger aldrig skal mangle!!!!
tilføjet af

Sig mig engang er du normal???? eller bare komplet åndssvag??

Der pissede du mig totalt af, for det første hvor vover du at kritisere enlige mødre, bare fordi vi har valgt at være alene med vores børn er da ikke ens betydning med vi er dårlige forældre.... kunne det tænke sig at vi blev aléne for at gøre det bedste for dem? Du har ingen rettighed til at fyre sådan noget lort af...
En anden ting jeg skal til at læse til sommer og nej bare fordi man sørger for at få en uddanelse forsømmer man ikke sine børn!!!!! tvært imod!!!!! Man lærer sine børn nogle værdigere som er utrolige vigtige hvad lærer du dine børn? At være snæversynet????? Tænk dig lidt om....
tilføjet af

I enlige mødre

har altså altid så ondt af jer selv!
Jeg kan sagtens forstå, at det kan være en svær situation at stå i som enlig mor, men I får altså både hjælp til institutionspladser, ekstra boligsikring højere børnecheck, hjælp fra faren (hvis der er sådan én) osv. Desuden skal I sandelig også til at have dobbelt SU, hvis I er under uddannelse. Det er sandelig også hårdt at være 2 forældre på SU, men nej nej de skal ikke have noget. Det må være lige for alle, og det er det altså ikke nu - så hold op med at klynke!
tilføjet af

*smiler* du skulle tvinges til at ha et barn

Gad vide om du nogensinde selv skal have børn? Hvis du ikke vil, skulle du tvinges for så ville du finde ud af at børnepenge er kærkommen, især til dyre nyanskaffelser. Det koster ikke lige just 100kr at erhverve f.eks. barnevogn, puslebord, autostol, højstol, skråstol, legetøj, pusletaske, badekar, bleer og en masse andre ting. Og nej, vores datter får ikke pengene selv, men vi bruger pengene til at købe hende ting hun mangler.
På den anden side ville det egentlig være synd at tvinge dig til at få barn, så umoden som du er, ville du jo aldrig kunne håndtere det.
Desuden er det noget pis at sige at du betaler for vores børnepenge, vi betaler faktisk også skat og garanteret meget mere end dig. Min kæreste betaler over 20.000. i skat hver måned, så jeg vil nu sige at han egentlig betaler vores børnepenge.
Og så er det vist ikke lige dig der er den skarpeste blyant i penalhuset, når du kan lukke ud at børne famlier er rige. *griner* Du har da biller i bøtten og må da bestemt være dumpet til fingermaling.
tilføjet af

JA, det er yderst rimligt!!!!!!

Har du egentlig selv børn? Hende som du kender får 5000 pr. måned og det er sgu ikke så meget med 3 børn. Og til jer der har så ondt i røven over den børnechek, hvis børnefamilier og enlige mødre er så skide rige, så fatter jeg ved gud ikke, at de ikke kører rundt i store fede mercedeser, går i tøj fra Armani og Guccci, går i pels og spiser på d´angleterre hver aften????? Er der en venlig sjæl der kan forklare mig det????
tilføjet af

JA!

Ja gu er det da rimeligt! 15000kr, til tre børn på tre måneder, det er ca. 1666,66kr til hvert barn om måneden! Prøv at forestille dig selv at skulle leve for det!!! Og så bliver der sikkert tænk "Nå ja, men det er jo også børn".. Ja, men der er fanme mange udgifter i at have børn, desuden er det børn op til 18år!
tilføjet af

er HELT enig

Er helt enig med dig. Det kan sgu godt være at børnene ikke selv bruger pengene, men forældrene køber de ting børnene mangler netop med de penge. Nu er jeg selv et barn på 14 år, og min mor er alene med mig og min storebror på 16, og hun har brug for den børnecheck, for hun tjener ikke så forfærdelig mange penge, selvom hun arbejder hårdt. Så jeg synes at jer uden børn, ikke skal hakke så meget på dem med børn, bare fordi de får lidt ekstra penge til deres børn. Så klap i.
tilføjet af

personfradrag i stedet

Hej single, har du ikke noget der hedder personfradrag -jo som voksen har du. Det eksisterer for at du kan tjene et mindre beløb før du betaler skat til de mest basale leveomkostninger. Børn har også nogle basale leveomkostninger.
For år tilbage fik forsørgeren børnenes fradrag, men det blev singlerne også misundelige over, derfor checken.
Iøvrigt burde du være glad for at vores børn også sørger for at passe dig når du bliver gammel og sidder på hjemmet med pis og lort i bukserne. Tænk lige over den egotripper!!
tilføjet af

20.000 i skat?

Hej!
Vil bare lige høre, om der ikke burde være penge nok til at forsørge (mindst) ét barn, hvis man betaler over 20.000,- i skat hver måned?
Bare en tanke....
tilføjet af

Du ska måske sættes op i skat

Ved du egentlig hvad du snakker om❓hvad tror du selv en børnecheck dækker ja måske en rulle wc-papir ikke engang til hver dag, ja du kan sku heller ikke selv blive rig på dette beløb.Og når børnene bliver ældre er der ikke engang til en fritidsaktivitet, og sådan kan man blive ved. en check er en trediedel af en dags hospitalsophold. Og du får det sølle beløb engang i kvartalet. ps. mine børn klarer sig selv nu, og betaler så deres "børnecheck" tilbage i form af den skat de betaler det brokker de sig da ikke over . Du er sku snæversynet. goddaw du
tilføjet af

Hvorfor tilskud ?

Jeg har tidligere selv fået en check, og det var da ikke et "lille" beløb man fik hvert kvartal. Men hvis det er som du skriver, at det ikke engang kan dække fritidsaktivitet... Det er vel ikke et samfunds problem men blot en lille hjælp i det daglige. Hvis man er sååååå utilfreds men det lille beløb, burde man da ikke få børn. Jeg mener at det tilskud der ydes fra staten er fint nok - og alle her i landet betaler skat, og det er vel også meget naturligt. Der tages i dag hensyn til børnefamilier for netop at få flere børn, og det er da ikke at brokke sig over selvom det ikke dækker nok, ifølge dig ;-(
Rig bliver man ikke, men det er da et godt tilskud at få hvert kvartal. Selv de "rige" modtager børnecheck. Jeg mener at det kun skal være de der virkelig har brug for det der burde modtage den..
tilføjet af

godt gået

...unge dame/fyr. Det er super når en som dig blander dig i denne debat. Du er trods alt en at mange børn/unge som mærker til pengene fra det offentlige.
Dig kan din mor være stolt af.
Stort bifald
tilføjet af

Tak

Mange tak :-) Min mor har det lidt svært med økonomien nogle gange, fordi hun så gerne vil give os alle de ting vi har brug for, så der er bestemt ikke nogen der skal tage børnechecken fra hende.
Hilsen ~Pigen~
tilføjet af

COCA COLA PENGE!

Omkring hele denne debat (og alle andre, hvor folk piver og klynker og skændes over andre folk, som de mener lever fedt for skattepengene):
Hvis nu man antog, at regeringen fik nosset sig sammen til at få ændret skattereglerne (og evt. retsforfulgt) alle de multinationale selskaber, såsom McDonalds, Coca Cola, Shell, Statoil, Nestlé og MANGE, MANGE andre, som jo IKKE betaler en krone i skat på trods af en fed profit, ville vi slet ikke have årsag til at skændes over det her. Vi ville sandsynligvis snarere have anledning til at sætte de offentlige ydelser op eller bedre endnu: Skatten ned!
Så tag jer sammen og brug jeres kræfter dér, hvor det batter!!
tilføjet af

for dum

du er da bare for dum
tilføjet af

Bevar børnecheks

Jeg synes ikke det er mere end rimeligt end at men bevarer bernecheks for hvad med os som ikke har røven fuld af penge som visse andre er det godt at dder er lidt hjælp at hente for det er squ ikke lige let er få tingene til at hænge sammen. Men godt for jer der kan unvære den så kan i jo give den til dem der har brug for den.
tilføjet af

Børn Vs Penge

Kan man sætte børn op imod penge?bare enlige/moren få sin Su*2 osv med div tilskud ect......Nu er det jo børn det hander om så mon ikke en dag alle vågner lidt op til verden hvor man deler alt inc børnepenge og barn til fra og fra alle ting ect...Jeg er nu ikke sur over mit barns mor få i røv og .... men jeg ville da gerne betale for mit barn selv,men det kan man ikke i dagens Danmark.jeg vil nu bare have mit barn halv delen af tiden og betale selv,Gud hvor kunne Danmark spare mange peng og mange personlige skandaler det er jo hårdt at være far med en løn/måske,men kan jo altid trække sine børnepenge fra puhhaaa siger jeg,kan man forlange mere af et land *GG* lidt til grin er vi,er det mon en Mand?der har skrevet loven om alle de fradrag tilskud?Måske var han enlig far???*LOL*;)
Men Pia hvis du læsser dette kan du ikke lige lave en lov,der siger at faren har lige så meget ret til samvær, lige meget va,med minder andet er bevist beggeveje og alt deles mellem ML Far og Mor alle udgifter ect ingen tilskud fra staten og sikke mange enlige fædre der vill blive glade vi er nu mange der ikke trives med en stum Mor......Stakkels børn der må undvære sin Far,men gid jeg fik tilskud..........:)
tilføjet af

en mor i samme båd*

kære du!
der er sikkert mange i samme båd både kvinder og mænd som dig - for det er jo ligesom tingene falder at vi alle står!!
Du har ikke dine børn og jeg ikke mit sidste barn ( de andre er flyttet hjemmefra) - men vor føgelser for vor børn ve og vel står vor hjerter nært'
penge penge.....
jamen det er sku vor børn vi vil bruge vor penge på men kan vi få samkvem eller stejler vor ex...eller finder på andre lege!!!
jeg har bedt min ex om at få min datter nu...det var en midlertidig ordning...men nu vil han ikke ej heller betale min andel i vort hjem igennem 25 år!!!
jo det har noget med penge og den andens holdning at gøre
men kære du og andre...det gør så pokkers ondt og min pige lider under dette men jeg skal nok få hende væk og så er det min ex's tur til at pose op med penge også til hendes konfirmation + uddandelse....osv....
nu kommer så det ind om hun vil se sin far.....som jeg ser det har hun selv lov til at vælge..jeg tvinger hende ikke men ...da hun har kammarater ved farens bolig...kommer hun nok også på visit hos ham!!!
nej jeg er ikke harm, men meget skuffet over vores velfærds stat...for dem der virkelig har brug for hjælp...får fingren!!!!
jeg er stolt over at være mor...mine børn er det bedste i verden.....og så lige mig!!
husk der er kun en som os selv og vi skal være der også for vor børn ...på alle måder...ikke kun week-ends forældre!! man mister så umanderligt meget af deres opvækst og oplevelser!!
måske vi sku starte en ny debat og kalde den!
hjælp os ex. mødre og fædre!
kram til alle
+ rør ikke ved...børnepengene!!
tilføjet af

Børnecheck?!?!?!?!?!

Hejsa.
Nu har jeg lige læst dit indlæg og jeg krummer tæer, for det første bør børnechecken ikke fjernes, men gøres indtægtsafhængig, dvs at man skære mere og mere ned i den sum man får, jo mere man tjener og dermed også har en mulighed for at opretteholde et "værdig" livsstil, som det nu kræver når man har børn.
At min mand og jeg lige nu læser og venter barn til november skal ingen hemmelighed være og SU er en god ting, men at børnechecken vil være med til at kunne give vores børn, det barn vi har i forvejen og den lille ny på vej, nogle gode oplevelser og ting vi ikke ville kunne normalt. Jeg har det sådan at de børnechecks der lader hos os, er børnenes penge, det vil sige, de bliver brugt på børnene, nyt legetøj, tøj og så videre ting de får glæde i deres hverdag.
At vi når vi begge er færdig med uddannelsen, og har fået arbejde, og vi har fået flere penge mellem hænderne, sagtens kan undvære nogle af de penge, kan vi blive enige om. Det er jo et spørgsmål at priotere i sin egen livstil, hos os er der feks intet fjernsyn og hvad vi ikke har mangler børnene ikke...
Angående din kommentar med beskæftigelsescheck, hvorfor skal folk der går på arbejde have mere i løn?? Hvorfor skal de belønnes for at gå arbejde, bliver I ikke det når lønnen går ind på kontoen?
Der er andre steder der har mere brug for pengene end den arbejdende befolkning, det er de social-svage, de enlige mødre, de boligløse, pensionisterne, studerende og så videre. De skal have den hjælp de har krav på for at få en værdig livsstil og livsførelse, og så må dem der har pengene til sig selv, klarer sig for de penge, om end jeg lyder kynisk er min holdning at de mennesker der har noget at give til samfundet skal give til det i det omfang, man selv forventer at få igen, når man engang måske selv gang, skulle få brug for det, ligeledes bør man "betale" tilbage, når man har muligheden for det, for at give andre den mulighed man selv fik...
Mange tanker
fra
Trunthe
tilføjet af

tja man kan godt høre du er uvidene

For det første boligsikring og fri børnepasning er noget der hedder økonomisk sikring!!!!
Det kan ALLE søge, det er ligegyldig om du er alene eller ej, det blive beregnet efter husstands indkomst!!!!
Og NEJ man får ikke mere end andre fordi man er alene...
Fra børnenes far modtar man 918kr pr barn imdr, hvilket jo ikke er andet end rimeligt!!!
Fra Staten modtager man kun forhøjet børnepenge hvilket i mit tilfælde kun er 2200 kr for 2 børn hver tredje måned. Og ATTER NEJ enlige får ikke dobbelt su der er kommet nye regler hvor forsøger(ligegyldigt om du er ene eller ej) får ekstra som er taget fra de der bor hjemmes cafepenge.... Inden du slynger en masse ud så hver sikker på det faktisk også holder!!!! Man kan godt høre du ikke ved hvordan Dagens Danmark er skruet sammen på!!!
ps tænk lige over jeg har KUN EN INDTÆGT, ikke 2!
tilføjet af

børne til dem der trænger

jeg er af den klarer holdning til børne checken at dem der ikke bruger den til andet en hygge o andet der ikke hører under overlevelse i dagligdagen.Man kunne med manges forståelse gøre som med cafe pengene flytte til dem dermangler ,jeg er kort og godt træt af at hører brok og mig ha...
jeg betaler min skat med glæde til folk der deltager i dette samfund og ikke bare ha...
mine skatte penge går med glæde til handicappede /enlige og andre der ikke er istand/eller har betalt deres "ydelse" til dette samfund.
man ska yde for at nyde
PS har lige snakket med en dårligt gående 81 årig der var i bad 1 gang hver 14 dag er det værdigt?
tilføjet af

Hvad med os med handicappede børn så???

Har du overhovedet overvejet at vi ikke alle er lige stillet og at naturen også kan spille folk et puds???
Du er da for dum hvis du tror at vi selv er herrer over sådan noget!!!
Der findes ikke så få forældre der må gå hjemme - ikke fordi de vælger det, men fordi de er tvunget til det pga. af syge/handiccappede børn.
Tror du måske at arbejdsmarkedet er åbent for folk der skal på hospitalet med deres børn 5-10 gange om MÅNEDEN og til hverdag max har 4 timers "fri" fra barn/børn???
VÅGN OP OG SNIF TIL DEN VIRKELIGE VERDEN SMART ASS!!!
tilføjet af

Man kan undre sig ???

Nu sidder jeg her alene en fredag aften. Min lille familie sover og så kan man undre sig over denne diskution.
Hvad i al verden er der at diskutere, jeg forstår det ikke❓Vores system er nu engang sådan indrette at vi betaler skat og får velfærdsydelser retur om det så er det ene eller det andet, er det ikke underordnet❓Hvem det kommer tilgode er det ikke også ligemeget❓Det kan overhovedet ikke sætte mit pis i kog at nogen få 15.000 hvert kvartal eller nogen får ekstra tilskud fordi de læser. Det er for mig underordnet, det der betyder noget er da at vi har det godt. At vi behandler hinanden med respekt og forståelse. Jeg synes det er noget muderkasteri og man kommer igen vejen med en sådan debat.
Ta`istedet og nyd de goder vi har og se det posetive i tilværelsens oplevelser.
Jeg mener vi bruger alt for meget tid på misundelse og mundhuggeri, så hold dog op for pokker, det er spild af tid.
Vær`glad over der er nogen som elsker hinanden og tænk dig om før du taler.
Jeg ved godt at jeg lyder rigtig gammel klog og måke en smule naive i nogle øre, men tænk over det og så vi I give mig ret.
Ha`en rigtig god aften om du så er bistandsklient, chef eller studerende.
tilføjet af

Gud hvor har du Ret

Helt sikkert du har ret i at vi er mange i samme båd,Ja klart du skal give ham "smæk" på den ene el anden måde😉kan godt se det for mig...Syntes du skal vente på din pige selv komme for DET gør hun..
Men bare det,at den ene for retten alene til at bestemme over barnet er for mig så gammel davs,at der må gøres noget ved det,der er alt for mange der lider under det,ikke mindst barnet,men også klart man må se på sagen fra begge sider og va vælger man så selv osv alt dette burde indgå i en fælles forældermyndighed en rettighed alle børn i dette land burde have,men staten er vist lidt for flinke og blander sig lidt for meget i folks liv.Vi burde i stedet for hjælpe på den rigtige måde og se et nyt lovforslag der siger Alle skal høres om hvor barnet skal bo hvis man ikke lige selv kan finde ud af det:) Man kan ikke dele et barn altsår,man har evigt fællesforælderemyndighed medmindre andet forlægger,men de tider er der vist længe til men va hjælper ord i en krig,men fra barnets side en usikker fremtid,hvor skal jeg bo og hvor skal jeg blive,skal jeg vælge? man sætter jo barnet på minus et usikkert barn.mange med alt for mange problemer i sit liv "ingen faste rammen"men det kunne man få ved at dele "hvis muligt"dage udgifter og blande staten uden om med alle sine tilskud og skulder klap til den har barnet Pt .Jeg mener hvis man er gammel nok til at sætte et barn i verden må man selv BETALE for det "måske ville der så heller ikke være så mange skilsmisser" stå ved det og selv betale ved kasse TAK Stat høre du *G* du er for nem for at sige det på Dansk......
Ja gud vi er mange der har en kaotisk forhold til Ex det ville nok fylde de Gulesider,men kan vi dog ikke bare dele de børn,vi er mange der er hårdt ramt af det,det er en bøn til både mænd og kvinder om at tænke sig om.for det er barnet der lider under vores krig.Det er da klart at for noglen går det ikke så skidt,men tro der er langt i Ml barnet ikke lider under et el andet.
Hvorfor er det syndt for en enlig mor/Far? i folks sind,det er nu mere syndt for Faren/Moren for va har Han/Hun??? jeg har fået et barn for at være sammen med det? Hvor er det lige nu? Va laver det? osv men halvdelen af Pinen kunne skæres væk?. Vi lider HJÆLP os vi er mange rigtig mange.....Knus til alle børn vi elsker jer..Far/mor
tilføjet af

Det kan undre en..

Hvorfor tager man fra dem der får SU ?? Dette er jo stadig mennesker som prøver at læse sig til at kunne bidrage til bl.a. en børnecheck, m.m. Man tænker her i landet kun på at få mere uden at yde.. De der yder og forsøger at få en uddannelse bliver straffet - så helt klart skal man da give børne familier mere i posen, hent lige en spand.. Man begynder vel også snart at tage fra mere fra de ældre til børnefamilierne... Nej det er forkert at børnefamilier modtager så meget fra staten - bare min mening
tilføjet af

*smiler*

Det var lige min tanke da jeg sad og læste indlægget..
Men der er noget vi har misforstået, det er meget vigtig at give til de der allerede tjener godt istedet for de der virkelig har et behov som - pigen- !!
tilføjet af

*LOL* Er du lidt langsom??

hvis du gerne vil se dit barn noget mere, så lav dog en aftale med din ex. eller er det pengene der trykker så søg dog forældremyndigheden.... eller er der måske en grund til at du ikke får lov til at se dit barn mere end du gør?
tilføjet af

Prøv du at være enlig mor og på elevløn!!!!

Lad mig gætte, du har ikke børn... Her sidder jeg og læser det du har skrevet og bliver adeles foraget over det. Jeg er enlig mor og er ved at tage uddannelse som giver 5000 efter skat.... For mig er børnechecken en stor hjælp, og skal sige at det faktisk kke bliver brugt på mig selv! Min søn skal ikke mangle noget og det gør han heller ikke ved hæjlp af denne chek!!!
Kig dig lidt omkring før du skriver sådan noget.... Kan godt være der er mange familier der er rige, men det er sku ikke os alle der er det!!!
tilføjet af

Børne checks

Skal lige sige at Det langt fra, er alle Børnefamilier som har penge nok. Mange vil få ølønomiske problemer hvis de mister Den.
tilføjet af

BØRNECHECK

Skal lige sige at Det langt fra, er alle Børnefamilier som har penge nok. Mange vil få ølønomiske problemer hvis de mister Den.
DER SKAL BARE LIDT Kontrol, OM Hvem som mangler de ekstra penge, jeg vil sige 100% sikkert hvis børnechecken afskaffes, vil det virkeligt blive hårdt for mange.
tilføjet af

kommentar: ENEMOR.

Jeg er 100% enig med dig, det indlag han eller hun. har lavet er sygt, at afskaffe børnechecken, ville være en krise for forældre med børn. eller ene forældre. Det er rigtigt nogle som får pengene ikke har brug for dem. MEN MANGE HAR SKU :-) saa helt enig med dig
tilføjet af

Hvem har pengene ?????????

Hvem har pengene ?
Du skriver at det er børnefam.som har pengene. Så er vi "måske" en undtagelse !! Vi bruger den check til de forskellíge årstider "checks" på nyt tøj , nyt fodtøj + lidt ekstra godt til hele fam. Hi har ikke råd tilat lægge noget til side i hverdagen så vi bruger den også på at hele fam. kan komme ud og opleve noget. Jeg ved ,da jeg også har været "ung"/"singel" at jeg ikke mere har råd til at tage i byen hver fredag/lørdag og brænde 400-500 kr. hver gang ! Jeg er ikke misundelig da jeg selv har valg, men jeg syntes ikke det er synd for dem som ikke får nogen check
Med venlig hilsen en fam. far.
tilføjet af

Derfor fik vi børnechecken!

Den lidt ældre årgang kan nok huske hvorfor vi fik
børnecheken? Det var jo fordi den dengang siddende
regering fjernede børnefradraget på selvangivlesen.
Man fik altså i stedet en Check der sådan cirka
svarede til beløbet man gik glip af da man jo skulle
betale mere i skat.
Hvis børnechecken skal fjernes, så må det vel være
rimeligt at vi får børnefradraget tilbage?
Det er ikke økonomisk favorabelt at få børn i dagens
Danmark i dag! Hvem skal betale din og min pension,
hvis der er underskud i antallet af nyfødte i Danmark?
Tag lige det som udgangspunkt, i denne iøvrigt ellers
farverige og for det meste saglige debat :-)
tilføjet af

Børnechek. Pro et Contra.

Der er noget rigtigt i næsten alle indlæggene.
Men, men, men, jeg mener den bør intægtsgradueres, beløbets størelse bør affødes af den skattepligtige indkomst og ikke af socialindkomsten. Derved kommer pengene til dem der har størst behov for hjælp.
tilføjet af

Bundles of joy strikes back

Hvorfor skulle den væk??? Man skal også tænke på at forældrene bruger nogle af deres penge på børnene? Er det ikke også os små englebasser der er danmarks fremtid? ;D.... *GG* YO, FØRSTERET TIL ALLE BØRN!!!!!
P.S. Klam fis????
tilføjet af

børnechecken skal væk

nåååååååååååååååh!
det kan jeg fandme ikke forstå du siger der.for som det ser ud nu er der ret mange børnefamilier som ikke har råd til en SKID.der er foreksempel dårligt råd til en pragtfuld vidunderlig rejse for de kære små,der er dårligt råd til TØJ til dem.
jo,jeg kan godt følge dig lidt i at det er godt hvis man kunne knokle mere,mere,mere,så man selfølgelig ikke har tid til sinne kære små som man har sat til verden for sjov skyld...det er regielt nok ,at man skal ARBEJDE for ,at fodrer dem hverdag.men kan det osse være rigtigt at man skal plante dem på instutioner.der menes her med om man skal -glemme at de er BØRN!?..
jeg kendte engang nogen som haved det yderst svært ved,at klare den -bare på en skaldet SOCIAL hjælp!..de fire har ingen frihed til langfarts ture i det frie.hvis man kun har en sum af 6000,- om måned til det hele og oven i købet knokler for dem,synes du så stadig at BØRNECHECKEN skal afskaffets!?....næh,det syntes du nok ikke vel...for du er måske en af dem som bare foreuplanter dinne forsøg til selvhjælp til egen lomme.
-måske skulle du selv prøve at være på den anden side af den dårlige gren DU,så kan det sgu godt nok være at du vil klage over det!..
til det du osse skriver med at alle børnefamilier er rige,er desvære ikke SANDT.for de stakkels familier har faktisk ikke særligt meget som du går og tror.måske er der mange enlige mødrer som er under udd.er på su.eller kontanthjælps modtager i dette samfund.da kan jeg rolig fortælle dig at en su er totalt til grin,for en enlig mor med et par børn.det er da helt fint ,at man dygtig gøre sig inde for det fag man har taget sin udd.i,men det er ikke fære nok til at skal undvære en masse vel.
-jo,jeg ved godt at man bør tænke på det før man invetere en fyr til senge kanten!.men de nyuddannede unge mennesker kan sagtens prale for de er allerede på vej til et godt job.men hva med dem som står tilbage?
så mon ikke du skulle tage og trække vejret lidt dybbere.
provekerende frihed:-)
tilføjet af

Børnechek

Nej nu må du liiige....Man kan godt høre at du ikke selv har børn, men jeg må nok skuffe dig med, at man fordi man har børn bestemt ikke er rige. Vi har 3 dejlige unger, som koster os lige ved 3500 kr om måneden at få passet. Vi går nemlig på job, både min mand og jeg. Det vælger vi så selv vil du jo nok sige, men jeg har haft fuld forældreorlov til alle tre, hvor vi virkelig sugede på lappen. "Vi bruger pengene til os selv"....gu gør vi da ej, hvor bliver jeg harm over disse tanker. Hvis du ikke ved det, skal børn også have mad og tøj på kroppen. Vi køber tingene løbende, så vi ikke hver 3. månede skal ud og skifte deres garderobe, men hvis du tror vi tar' på charterferie eller ud og spise for børnetilskuddet, så er du sgu for naiv. Hvad andre gør skal jeg ikke kunne sige, men jeg tror det er de færreste der bare kan hive pengene ud af budgettet, og så feste for ungernes penge. Vi har selvfølgelig selv valgt at få vores børn, men skal der ikke også sættes nogle til verden, før at den kan gå videre??? -jeg har egentlig ondt af dig, og jeg håber at du en dag selv oplever den glæde det er at have børn. (med eller uden tilskud).
tilføjet af

øøh??

Bruger forældre børnechecken på dem selv?
HVem er det så der betaler børnenes tøj, mad, institution, cykel, legetøj, husleje osv? Det er da forældrene der betaler det og det sker løbende.
I vores verden kan man ikke nøjes med at købe ind hver 3. måned, når der kommer børnecheck. Derfor må børnene også have ting og mad osv. løbende.
Desuden vil jeg ikke give dig ret i at børnefamilier har mange penge at gøre med.
Vi er to voksne, arbejder begge, men tjener tilsammen efter skat 17000 kr. om måneden.
Med to børn i huset er det ikke en herregård vi har forestillet os som kolonihavehus!
Mette Jensen
tilføjet af

FÅ DIG ET LIV!

jeg er slev et barn
og når min mor kommer hjem og siger at der er kommet en børnecheck så køber vi enten nyt tøj eller lignende TIL MIG!!
det er liisom ikk alle bønefamilier der er rige og har det perfekt!
få dig et LIV!
tilføjet af

Uening

Du kan jo ikke sidde og sige, at børnechecken ikke bliver brugt på børne, det ved du jo intet om! Ja, de fleste familier har "mange" penge; nok til at kunne leve uden børnechecken. Men det er altså ligeså mange familier, som ikke har råd til det. Og hvad er der galt i at pengene bliver sat ind på en konto til børne, eller at de får et stykke legetøj eller ligne?
tilføjet af

sikke du kan...

...snakke,man betaler skat af sin su og bistand og,så det med at man forsømmer sit barn når man læser videre,hmm hva så med dem der arb og har deres børn i dagpleje el børnehave,så forsømmer de også deres børn????
Hilsen en enlig mor med arb og barn i dagpleje!!!
tilføjet af

Den er helt gal

Man kan godt læse at du intet ved om børn og børnefamiliers behov...
Få et liv og nogle børn og udtal dig så igen!
tilføjet af

en idé?

Kunne man tænke sig at børnechecken skulle være indtægts-bestemt? Så ville fordelingen nok være mere rimelig. Men væk skal den ikke! Børnene har brug for dem!
tilføjet af

børnecheck indkomst bestemt

hvad ret har du til at dømme andre mennesker på den måde???????.vil du tilbage til 50 erne hvor mange kvinder af nød blev nødt til at blive hos deres mand 0g leve med tørre tæsk og druk, er det så ikke bedre at kvinderne har den økonomiske mulighed for at gå fra deres mand og tage børnene med sig
jeg har altid syntes at børnecheken skulle være indkomst bestemt
tilføjet af

Sæt dig ind i sagerne før du udtaler dig!

Hvor du har fra, at børnefamilier er rige aner jeg ikke. Men du må da sætte dig en anelse ind i virkeligheden...kammerat!
En check i kvartalet på, lidt over kr. 3000,- er da ingen formue, slet ikke når man tager i betragtning at en dagplejeplads koster ca. kr. 2500 pr. måned. I kvartalet er det en udgift på kr. 7500,- Hvilket betyder et underskud på 7500-3000= kr.4500,- pr./kvartal.
Så er der så alle de andre udgifter, som de fleste herinde HAR nævnt. Men at tro det er en god forretning at avle børn - er en STOR MISFORSTÅELSE!
At diverse etniske folk, udnytter systemet - og driver forretning på det at få børn er en anden sag. Og denne sag burde forbydes, børnechecken er optjent af den danske befolkning, og bør KUN tildeles denne!
tilføjet af

!!!

Fatter intet af hvad PeterP skriver, men dit svar
er da noget af det mest stupide jeg har læst i denne omgang.
Lad mig fortælle dig, at der i dagens Danmark - ikke behøves nogen grund, til at man som far ikke kan se sit barn. Jeg har følt på min egen krop, at en bitter mor bruger al tid og galskab, på at forhindre mig samvær med mit barn. Og dette lykkes ganske godt - i perioder op til 6 mdr. af gangen. Og dette til trods for at der ingen grund er. Dette til trods for en grædende 9-årig datter der savner sin far.
Kort sagt: I Danmark kan en forsmået enlig mor, uden problemer nægte faderen at se sit barn. Og jaja...faderen kan føre en kostbar sag i retten, hvor han selv betaler advokaten - men moderen får bevilget/betalt advokat hvis hun tjener under 250.000. Og på et tidspunkt slipper faderens kassebeholdning op, det gør statskassens ikke. Så resultatet vil altid være, at den bitre moder, får sin vilje - uanset hvad fornuftens og retfærdighedens gudinde ville vælge.
Så spar din sarkasme mht. fædres samvær!
tilføjet af

Ikke enig..

Hvis jeg forstå dig ret, så skal den enelige mor på kontanthjælp havde mere ?????
Det skal ikke kunne betale sig at går hjemme og føde børn...Det kan ikke være rigtig at en enlig mor på kontanthjælp - der kan få tilskud til bolig, instutioner,efterskoler og så meget andet - skal have mere ???? Jeg kender piger med flere børn, der har større rådhedsbeløb end os på job - de skal tilmed ikke begynde tilbagebetaling af gæld, der børnenepenge ikke må tages til gæld .....
Jeg synes, at man skal gi´ børnechek til to børn og ikke flere....hvorfor skal vi betale til folk, der vælger at have mange børn - f.eks. de familier vi så på tv med op til elleve børn ???????
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.