59tilføjet af

Farlig tandpasta

http://www.bt.dk/slank/tandpasta-kan-give-huller-i-taendernehttp://www.bt.dk/sygdomme/tandpasta-er-overfloedigt
Hold op hvor giver jeg meget for "eksperternes" udtalelser! Første artikel handler om at naturtandpasta kan give huller i tænderne, da der ikke er fluor i. Eksperter advarer om at hele din kæft kan ende som et eksploderet minefelt hvis du ikke bruger fluor!
Næste artikel handler så sjovt nok om, at tandpasta er fuldstændigt overflødigt fordi fluor ikke gavner, men at man bare skal børste skidtet væk. Hold op hvor er de kloge!
tilføjet af

Ok her kommer de så

tilføjet af

Journalisten der vrøvler

INGEN med forstand på tænder vil nogen sinde påstå at tandpasta uden flour giver huller i tænderne. Med mindre det da indeholder sukker.
Det er journalisten, der drejer tingene uheldigt. Det der menes er vel, at tandpasta uden flour selvfølgelig ikke har den beskyttende virkning mod huller, aom tandpasta med flour har.
Det er vist de færreste fagfolk, der mener flour ikke gavner. Jeg kender ikke nogen. Men selvfølgelig, hvis man børster sine tænder HELT - og der menes HELT - rene i alle kroge, og man holder igen med sukker/syrebadene er der da gode chancer for at undgå huller, også uden tandpasta.
Jeg har 30 år på bagen i branchen og kan fortælle, at der intet nyt er på den front. Disse ting har man vidst lige så længe, jeg kan huske. 🙂
tilføjet af

Dét med fluor

Linket virker ikke, men jeg kan, som studerende ved Københavns Universitets Odontologiske Fakultet love dig, at fluor ikke er overflødigt! Det er aldeles vigtigt at du bluger tandpasta med fluor, med mindre du lever et af de få stedet i landet hvor grundvandet har et ekstra højt indhold af fluor. Jeg vil give dig ret i at det er svært at vide hvad man skal tro på, når "eksperterne" giver modstridende oplysninger, men så er det jo godt at man kan bruge sin sunde fornuft😉
tilføjet af

Flour bør undgås

og er nogen i tvivl, så er her et link til lidt info om flour, det er giftigt og extremt farligt.
http://da.wikipedia.org/wiki/Fluor
tilføjet af

Fluor er skadeligt

Fluor skader tænderne! Det du lærer på din uddannelse er simpelthen årtiers største løgn. De fylder folk med løgn. Engang var der nogen der havde et kæmpe overskud af fluor, som de skulle af med, og så fik de den smarte ide af proppe lortet i tandpasta og drikkevand! Det er så den ultrakorte forklaring, men man kan finde det på nettet. Det er bevist at folk har meget dårligere tænder, i de lande hvor der fyldes fluor i drikkevandet.
Så det er alt andet end sund fornuft, at tro på fluorskrønen. Tvært imod er det nok nærmere sund fornuft at tænke fluor er komplet overflødigt, da det jo ikke fra naturens side, på nogen måde, er ment til at havne på dine tænder. Fluor er et ganske alm grundstof, som kroppen har brug for, i meget begrænsede mængder, præcis som jern og visse andre mineraler, og vi får rigeligt med fluor fra kosten. Men ingen ville da betvivle at man kan få for meget jern, især hvis det tilsættes drikkevand i så store mængder som fluor?
tilføjet af

Ja, hvis

du får for meget af det. Sådan er det jo med så meget. Med hensyn til forgiftning med tandpasta, skal du spise flere tuber dagligt for at blive forgiftet.
tilføjet af

Det er

jo så heller ikke meningen, at sukker skal havne på tænderne så ofte og i de mængder, man spiser idag.
Nej, flour er ikke skadeligt, når det doseres rigtigt. For mange år siden (i 60'erne) så man at flourtilskud i egne af Danmark med højt flourindhold i drikkevandet gav børnenes tænder nogle hvide pletter. Disse opstod under dannelsen af tanden og var kosmetisk skæmmende, men svækkede ikke tænderne. Og den erfaring tog man selvfølgelig ved lære af.
Flour styrker tandemaljen og forebygger caries. Punktum.
PS. Du skal altså ikke tro på alt, hvad du finder på nettet.😉
tilføjet af

Jeg er ikke enig

det kan ophobes i kroppen og svar mig så lige på hvorfor det frarådes at bruge flouetandpasta til helt små børn
tilføjet af

Nå ikke Ekspert

men skal jeg tro på kemikerne så ?
Flour er en særdeles farlig gift som selv i mindre mængder er dræbende, men du er jo "ekspert" så du tror åbenbart ikke på fakta, så æd du lidt flour, så laver du da ikke flere ulykker på andre mennesker
tilføjet af

Tja

Og hvornår tror du så selv det bliver for meget? Hvad med (bare et eksempel) når det væltes ned i drikkevandet, og puttes i tandpastaer i mængder, der gør at de advarer mod at børn sluger bare en lille klat?!
Jamen gå du da bare i gang med at spise tube efter tube, folk bliver forgiftet alene af det fluor der findes i vandet, i de lande hvor det gør det.
Folk fra stenalderen, fra den tid hvor vi ikke spiste alt det sukker (og alt muligt andet lort) vi spiser i dag, havde stort set ikke huller. Tror du de rendte og udvandt fluor fra bjerge og klipper, og smurte hele kæften i det? Tror du det at smøre din kæft ind i fluor opvejer dårlige spisevaner?
Du ser bare på tandpastaen, og synes ikke det virker af ret meget, den mængde fluor der er i. Men prøv at tænke på hvor små mængder mineraler vi egentlig har brug for, fluor er faktisk et af de mineraler vi ikke har brug for ret meget af. Når man tænker på det, ja så er det faktisk meget store mængder der bruges i dag. Ligesom bly og kviksølv, er fluor også meget giftigt, og drikker du vand med lortet i, så er det nok til en forgiftning. Ville du også bruge tandpasta, og drikke vand tilsat bly og kviksølv, fordi nogen omtågede hoveder fortalte dig det var sundt?
tilføjet af

Jamen

det frarådes skam heller ikke i al almindelighed, når barnet har fået flere tænder. Men det anbefales, at bruge en tandpasta beregnet til børn, fordi flourindholdet der er lavere end i voksentandpasta. Hvis man vil bruge en voksentandpasta med et - for små børn -rigelig højt indhold af flour, anbefales man kun at bruge en meget lille klat.
Rådet er jo også givet ud fra, at små børn har det med at synke tandpastaen i stedet for at spytte det ud.
Os der har rådgivet forældre omkring disse ting beder også forældre om at holde øje med at barnet ikke synes så godt om smagen at de spiser af tuben.
Beklager ernst, men jeg kan ikke se bort fra faglitteraturen og det jeg har set i praksis.
tilføjet af

????????

"der gør at de advarer mod at børn sluger bare en lille klat?!"😮
Du tror da vist at overdrivelse fremmer forståelsen. 🙂
"Folk fra stenalderen, fra den tid hvor vi ikke spiste alt det sukker (og alt muligt andet lort) vi spiser i dag, havde stort set ikke huller. Tror du de rendte og udvandt fluor fra bjerge og klipper, og smurte hele kæften i det?"
Nej, det havde de jo ligesom ikke brug for når de nu ikke spiste alt det sukker......
Og der er rigtig mange steder i dette land hvor folk får flour ind sådan helt naturligt.
Men det står jo enhver frit for ikke at bruge flourtandpasta, der er jo ingen, der tvang, så hids dig dog ned. Måske er det dig selv, der er omtåget.😖
tilføjet af

Det var

da voldsomt så provokerede nogen bliver. Jeg må smile lidt af jer. 🙂🙂🙂
Jamen, jeg får da min lille portion flour hver dag. Mærkeligt at jeg tør det, ikke? Og mærkeligt at folk ikke dør som fluer af at børste tænder. Ja, mærkeligt at hele befolkninger ikke er næsten uddøde for flere årtier siden.
Jeg har ikke sagt at flour ikke er giftigt i de rette alt for store mængder. Det er vitaminpiller også. Og lur mig om ikke tandpastaproducenterne også har kemikere ansat 🙂.
Ta' nu og hold nu hovedet koldt - ikke? Jeg er sikker på at stor hidsighed er endog meget skadelig 🙂.
tilføjet af

Nej

Det er netop ikke meningen at sukker skal havne på tænderne. Det er heller ikke meningen fluor skal det. Hvis man har sukker på tænderne, hvad får dig så til at tro at det bliver bedre at tilføje endnu et giftstof?
Nej fluor er ikke giftigt når det doseres rigtigt... Jamen så nærmer vi os jo problemt, for det gør det jo heller ikke! Jeg ved ikke om du vil kalde det at doseres rigtig, med de mængder vi taler om her! Hvis det er så sundt, hvorfor så ikke også putte det i vitaminpillerne? Og hvordan forklarer du at folk har flest huller, der hvor der findes fluor i drikkevandet?
Ja... Det med de hvide pletter på tænderne siger jo det hele... Hvis du pludselig fik sorte pletter i ansigtet, fordi du havde indtaget stryknin, men det viste sig at din hud sørme ikke var svagere, ville du så bare fortsætte? Du er da vel ikke så naiv du tror på det intet betød overhovedet, for deres tænder? Det sagde de sgu da bare, for ikke at stå tilbage og se virkelig dumme ud. Det var måske ligefrem fordi tænderne var blevet stærkere? Ja det giver jo også mening... Hvad var det i øvrigt man tog ved lære af, hvis det ikke skadede tænderne, men kun havde styrket dem?
Jeg er 27 , og har nu ikke brugt fluor i flere år, og har ikke haft et hul siden jeg var 11 år, så gæt hvor bange jeg bliver.
Det er da også lidt sjovt det med at ikke tro på alt hvad man finder på nettet. Hvem er egentlig den mest godtroende? Den er tror på det flertallet mener, og som de er vokset op med at få banket ind i hovedet til udødelighed er rigtigt, eller den som begynder at tro på den sjældnere og mere nye teori, som går imod verdens største hjernevaskere, videnskaben? Dem der fandt på alt det med fluor, tjener penge på det, det gør de ikke, dem der er imod det. Der er ingen grund til at lyve om det, den anden vej.
tilføjet af

Altså

ved du hvad, jeg gider faktisk ikke din ualmindelig stupide og agressive facon at té dig på. Men et sidste svar fra mig:
"Og hvordan forklarer du at folk har flest huller, der hvor der findes fluor i drikkevandet?"
Det forholder sig faktisk lige omvendt af det, du postulerer. Folk har færre huller i tænderne, der hvor drikkevandet har højt indhold af flour. Det gælder f.eks for store dele af Sjælland.
De hvide pletter er ikke skadelige og skyldes at emaljen er blevet tættere i strukturen. Og det man tog ved lære af, var dels virkningen, at de hvide pletter skæmmede, og dels at man selvfølgelig ikke ønskede at børns tænder skulle skæmmes kosmetisk af flourbehandling.
Flour bruges profylaktisk mod caries, og kan hjælpe ved at styrke tændernes modstandskraft mod syreangreb fra kosten. Det kan selvfølgelig ikke stå alene, og i den forbindelse er det tillige uhyre vigtigt at børste tænderne helt rene i alle kroge, hvilket i praksis kan være svært. Det er også vigtigt at tænderne får en pause fra sukker/kulhydratindtag, så de kan "komme sig" ovenpå et "syrebad" fra f.eks slik. Flour er således et hjælpemiddel og ikke et universalmiddel. Der er andre faktorer, der spiller in - og med. Og derfor er det ikke mærkeligt at du har været i stand til at undgå huller, selvom du ikke har brugt flourtandpasta.
Nej, du har ret. Der er ingen grund til at lyve om det. Og derfor gør man det faktisk heller ikke - fra fagfolks side.
Og du kan ikke belære mig om tænder eller tandsundhed. Jeg har beskæftiget mig fagligt med det siden 1975.
tilføjet af

Jeg er kun glad

Jeg har kun oplyst dig om hvordan videnskaben ser på fluor i forhold til tænder. Fluor er ikke sundt for kroppen, men nu er det altså meningen du skal spytte det ude igen og ikke spise det til morgenmad. Hvis du vælger at mene noget andet, vil jeg da bestemt respektere dette. Det er da kun til min fordel, hvis man skal se helt kynisk på det, at nogle mennsker ikke retter sig efter det tilrådelige og dermed ikke opnår tilstrækkelig mundsundhed. (Cachiiiing! -sagde kasseapperatet!)
tilføjet af

Siden 75 uha!

og så ved du ikke bedre! Det er da ufatteligt! Måske du skulle tage at fornye dig lidt. Du er jo et bevis på, at når først folk får en eller anden skør ide ind i hovedet, så har de uhyre svært ved at slippe den igen. Forøvrigt lyder det da lidt tvivlsomt du skulle have beskæftiget dig med det siden 75, eftersom du staver fluor flour.
Til din oplysning er jeg ikke det fjerneste sur, måske skrev jeg bare nogen ting du har svært ved at modsige, som så gjorde dig sur. Du kan tilsyneladende ikke tåle at blive sagt imod, sådan som du går amok når du læser sandheden.
Sandheden er at det aldrig er bevist at fluor gør godt for noget, tværtimod er det kræftfremkaldende og skadeligt på mange andre punkter.
Det er ærgerligt du ved alt på forhånd, ellers kunne det være du skulle læse de her links:
http://www.vitamindoktor.com/cm138/
http://www.dsgnet.dk/Sites/Giftstoffer/Fluor01.asp
Åben dog øjnene. Du har været offer for en kæmpe løgn! Fluor er skadeligt! Og du skal da ikke være sur på mig over at det først går op for dig nu. Der står også at folk fik dårligere tænder af fluor, og knogleskørhed. Du skal ikke bilde mig ind du ved bedre, end dem der har skrevet de her ting. Og tænk at lave forsøg på folk med giftstoffer, det er sguda sindssygt! Du kan finde meget mere om det hvis du tør. Og bare vent til det kommer mere frem.
Du skriver selv at vitaminer og mineraler er skadelige i store mængder, hvorfor skulle fluor så ikke være det? Det er faktisk lidt selvmodsigende, det skulle da være lidt mærkeligt at fluor er det eneste der ikke er skadeligt.
Og der er vel rimeligt god grund til at lyve, når man prøver at sælge et produkt, det sker jo så tit med mange ting.
tilføjet af

Ja det siger kasseapparatet

den dag du taber dit gebis ned i det, efter års forbrug af fluortandpasta, og det siger sikkert også cachiiiing når du er hjernevasket nok til at bruge penge på deres skadeligt fluorprodukter.
tilføjet af

Hold da op :-)

sikke en tråd, det emne kan virkelig få folk op af stolene 😉
Hvorom alt er, fluor er og bliver giftigt og alt hvad der er giftigt er skadeligt for mennesket.
Jeg er ikke ekspert, men jeg har arbejdet med fluor i forskellige sammenhænge og sikkerhedskravene til det er voldsomme da det er ekstremt giftigt og farligt at have med at gøre, så ja det skal vi bare have mere af 😉
Klor er heller ikke farligt i de "rigtige" doser, men overskrides de doser er klor en dræbende gift, klor er også et grundstof som findes i naturen, men det gør det ikke mindre farligt.
Hmm de sidste mange år er uhyggeligt mange mennesker blevet allergikere, mon det hænger sammen med alle de giftstoffer man putter i mad og tandpasta ?
tilføjet af

Jeg tror på dig, men

man skal alligevel passe på, hvad fagfolk fortæller.
Jeg husker mine børn skulle skylle munden/tænderne i flour i skolen. Hver eneste gang havde de mavesmerter. Jeg måtte ligefrem fortælle, at det var mig der havde forældremyndigheden og jeg ikke ville have de gjorde det.
Jeg husker også skoletandlægerne sagde de kunne se hullerne i tænderne før de kom frem.
Så der blev boret og boret. Færdig med skoletandlægen. De kom til min private tandlæge. Siden fandt man jo så ud af, at begyndende huller i tænderne kunne helbrede sig selv.
Jeg husker også, da mine børn var små, da blev man advaret mod at lægge dem på maven, fordi de kunne blive kvalt. Så indførte lægerne, at spædbørn skulle sove på maven.
Efter to franske lægers "epokegørende opdagelse" Børns hjerner udviklede sig bedre, hvis de sov på maven.
Jeg glemmer det aldrig. Det var så usandsynlig dumt, at jeg ikke et øjeblik troede at nogen ville tro på det sludder.
Men det blev indført og børn blev kvalt i stribevis indtil endelig det gik op for nogen, den var helt gal.
Så hed det sig, at nu havde lægerne løst vuggedødens gåde. I dag snakker man mere stille om de forskellige ting, der kan udløse vuggedød.
Der kan naturligvis være andre årsager, men vuggedøden faldt drastisk, da man igen lod spædbørn sove på ryggen. Noget alle vidste før i tiden.
Det er bare stadig forkert, for nu bliver nakkerne flade. Et spædbarn skal lægges til at sove skiftevis på højre og venstre side. Så kan de selv dreje sig sig om på ryggen. De trænger jo også til at skifte stilling, som os andre. Det kan de ikke liggende på maven. De kan dreje hovedet direkte ned i puden og blive kvalt. Og det gjorde de.
Man kan bare læse om spædbørn i en bog fra halvtredserne.
Fagfolk kan være gode nok, bare de ville huske på, at de kan tage fejl.
tilføjet af

Jeg tror at man skal passe på

Mon ikke man skal passe på med at tage en enkelt ting ud af sammenhængen og lave historier ud af dem?
Man kan da ikke fortænke fagfolk i at protestere, når firkantede påstande uden videre slynges ud. Det jeg ser i denne tråd er at nogen ikke vil lytte når nogle fagfolk vil nuancere begreberne. For det er jo det eneste de gør.
Tandlæger og tandplejere vil da gerne forklare og tale om tingene, men man kommer da ingen vegne, hvis ikke-fagfolk er agressive og påståelige.
Lige det med de begyndende huller fik vi så fint forklaret hos skoletandlægen. Hvis hullet er meget overfladisk kan de reparere sig selv. Hvis det var lidt værre kunne det reddes ved grundig tandbørstning og flourbehandling.
Fanatisme er en grim ting og jeg synes den mistænkeliggørelse og nedgøring af forskellige fagpersoner er direkte usmagelig.
tilføjet af

Det er desværre sådan

at debatfora tiltrækker små mennesker med store komplekser.
Her kan de så sidde i ro og mag og hygge sig med at svine andre til. Beklageligvis betyder det mange gange, at de seriøse debattører trækker sig. Forståeligt nok. Hvem gider deltage i sådan noget, det er spild af tid.
Man kan nemt se hvem det er, der "går amok" og spiller fallit i det ovenstående. Ja, personagen med bogstaverne starter endda ud med at håne og svine. I grunden fantastisk at professionelle gider diskutere med åbenlyse båtnakker, men de tager det nok let, tror jeg. Fik jeg sagt at jeg er enig med dig? [f]
tilføjet af

I kan naturligvis mene hvad I vil

Jeg sviner ingen, jeg kommer med fakta. Ja, det med skoletandlægen kom senere.
Men vil man ikke høre fakta, er der jo ikke noget at gøre, sådan er det.
tilføjet af

Jeg fik ikke svaret færdig

Jeg er tilfældigvis så gammel, at jeg husker det hele.
Det med tandlægen, ja efterfølgende fandt de ud af at hullerne kunne reparere sig selv. Jeg mener det er godt, når fagfolk vil indse, de har taget fejl.
Jeg forstår ikke af hvilken grund fagfolk ikke vil høre om fortiden. Den beviser, at fagfolk tager fejl.
De, der er så "kloge" og mener de er fejlfri er ikke de bedste til at oplyse andre.
For fagfolk kan stadig tage fejl og det gør de også. Ellers kunne vi lige så godt stoppe alt videre forskning.
Heldigvis har vi også ægte forskere og ikke nogen fagfolk, der mener de er alt videne.
tilføjet af

Er mystificeret

Det lyder meget som om du misforstår noget i mine ører. Du er da ikke beskyldt for at svine, men prøv at læse nogle af de andre indlæg; der er svinen til. Du skriver om fagfolk, der ikke vil høre om fortiden. Hvilken fortid? Hvorfor skriver du det? Hvem siger de er fejlfri? Tror du ikke fagfolks uddannelse er baseret på forskning? Eller hvad? Du er meget generaliserende i dine udmeldinger.
Nej, forstår ikke hvor du vil hen. Jeg forstår mig heller ikke på tænder men stoler på min tandlæge, så jeg glider igen, inden jeg kommer til at fornærme nogen. Det er der vist næsten garanti for i det her selskab. Hav en rigtig god aften.
tilføjet af

Ja I må

jo selvom hvad I tror på, men jeg giver ikke en skid for hvad såkaldte fagfolk siger og påstår. Det kan godt være I synes jeg lyder sur, men det er bare mine meninger, og de er faktisk ret stærke når det kommer til sundhed og påstande fra de såkaldte eksperter. Der er mange eksempler på at alle de kloge hoveder har taget fejl og modsiger hinanden i et væk, alligevel skal vi andre lytte til dem, og tro på alt hvad de siger. Det er jo ikke sværere andet end at sætte sig ind i tingene og se på begge sider, dem der mener det ikke er sundt og dem der mener det er, og så se hvad man selv synes. Der er også eksperter der advarer mod fluor fordi de ved det er farligt. Nå men hvad skal jeg så tro på? Hvorfor er den ene mere troværdig end den anden? Det vurderer jeg jo netop så selv, ved at se på tingene, og når der ligefrem er lavet undersøgelser der viser, at der hvor fluor tilsættes drikkevandet der får folk dårligere tænder og knogleskørhed og kræft, så er det ikke svært at regne ud, at fluor er skadeligt!
Det hele startede med at nogen skulle tjene penge på et overskudslager af fluor, det er sådan alt starter, nogen skal tjene pnege, om det så skader eller ej. Så der er al grund til at lyve i den her sag, om fluors gavnlige effekt for dem der vil tjene penge. Jeg tror I, jer der tror på eksperterne, ville blive overraskede over hvor meget svindel der foregår, fordi folk vil tjene penge på uvirksomme eller direkte skadelige produkter.
Jeg har interesseret mig for kost og sundhed i over ti år, og har studeret det enormt meget, så jeg ved også en hel masse om tingene, så alt det jeg ved og skriver om er såmænd ikke bare lige en skør ide jeg vågnede op med i morges.
tilføjet af

Hvad jeg skal tro, jeg tror mit

Jeg er ikke særlig ung, så det er meget længe siden min far døde. Han havde alle sine tænder, på nær en. Han børstede aldrig tænder, skyllede kun munden. Han havde heller ikke huller i dem.
Sukker, ha, ja han spiste knaldsukker til kaffen.
Men , han/vi drak ikke en masse sodavand. Vi fik ikke en masse slik.
Min farfar havde alle sine tænder. Han var født i 1864

Jeg har selv alle mine tænder på nær en.
Jeg børste mine tænder, men ikke så meget, som tandlægen siger, de bliver jo slidt op, hvis jeg skulle gøre det.
Min veninde har også sine tænder, men nu skal hun have dem repareret, for de er slidte af alt den børstning.
Jeg tror ikke på alt den tandbørstning og ikke på flour, men på at det er alt det slik og sodavand børn drikker i dag, der ødelægger deres tænder.
Min mor havde ikke sine tænder i overmunden. Jeg tror også man arver visse tendenser.
For min søster kunne ikke holde på sine, selv om hun børstede og ikke spiste slik og drak sodavand. Min bror har sine tænder.
Mine ikke mere så unge børn har også deres tænder. De fik heller ikke en masse slik og sodavand.
Og den skylning med flour i skolen , hvor de naturligvis ikke kunne undgå at sluge lidt af dette stof gav dem mavepine. Så jeg sagde stop.

Tandlægen siger til mig: Det er flot som du holder dine tænder, jaja, jeg retter mig heller ikke efter ham, men børster mine tænder på en normal måde. 😉
tilføjet af

Næe, jeg misforstår ikke

Det er til mig svaret er sendt. Så jeg bliver sammenholdt med eventuelle andres indlæg.
Og jeg forstår ikke rigtig, at du ikke forstår, hvorfor jeg skriver om fortid.
Det er jo begrundet i, at videnskaben til alle tider har taget fejl i flere ting. Derfor kan man tillade sig at tænke lidt selv og stille spørgsmål ved det, som fagfolk fortæller.
Fagfolk fortæller det de har lært af den nuværende videnskab.
Sådan gjorde jeg også i mit eget fag, indtil jeg begyndte at tænke.
Du skriver, jeg er generaliserende. Men forstår ikke, hvad jeg mener. Du modsiger dig selv.

Af hvilken grund kommer du med den bemærkning; Hav en rigtig god aften.
Det mener du så åbenbart, som ironi.
Ser du, jeg har lov til at have en mening. Videnskaben stoler jeg ikke blindt på.
Jeg skriver, hvad jeg mener og det mener du måske ikke, jeg burde gøre, men bøje mig i stum lydighed.
tilføjet af

Naturligvis

kan man ikke fortænke fagfolk i at protestere. De har selvfølgelig lov til at tro og mene, hvad de vil og udtrykke deres mening. Det har jeg overhovedet ikke givet udtryk for, de ikke måtte. Det kunne aldrig falde mig ind.

Og det mener du så ikke, jeg har lov til, at have min mening. Eller udtrykke den.

Jeg har tænkt lidt over det du skriver, jeg finder det dobbeltmoralsk og direkte usmageligt, at jeg ikke skulle have lov til at udtrykke min mening.
Det er undertrykkende og kunne minde om diktatur.
Vi plejer ellers at sige, vi har ytringsfrihed i dette land.
Jeg tror, du skal passe på med at ville knægte den. Dette er en side, hvor man kan debattere. Hvis kun fagfolk skulle have lov til at udtrykke deres mening, kan man slet ikke kalde det en debat. Det bliver ensidigt.
tilføjet af

Man kan bare læse dette

http://www.dagensmedicin.dk/nyheder/2007/11/21/forskere-i-ophedet-opgr-om/index.xml

Videnskaben kan ikke blive enige. Så det store spørgsmål er: Hvem kan man stole på. Jeg stiller et spørgsmålstegn ved alle disse såkaldte sundhedstiltag. Jeg tror simpelthen, det drejer sig om penge. Og mange mennesker sluger det råt.
Måske tror jeg nok på, at en anelse flour kan være godt for tænderne, fordi i vore dage drikkes og spises der meget slik og sodavand.
Men hvornår holder det op med at være godt. Lidt forsigtighed skader ikke.
Det viste sig jo, da man lod børnene skylle tænderne i flour i skolerne, i videnskaben og fagfolks navn, klagede en masse over mavesmerter.
Det holdt man så op med igen, det var alligevel ikke så sundt, snarere det modsatte.
For en hel del år siden blev flere børn hjerneskadet af en vaccine. Det fandt man så ud af og stoppede med det.
Min søsters venindes barn fik en hjerneskade og blev aldrig normal.
Hvor der handles, der spildes, har en udtrykt sig. Det er jo også en trøst.
Jeg forstår godt, mennesker i dag ikke mere tror på alt, hvad der bliver sagt.
Det er bare ikke god latin, når vi tillader os det.
Selv læger kan blive udstødt af deres egne, hvis de ikke følger det vedtagne , men vover at komme med en protest.
Lad os beholde vores skepsis. Den er nødvendig.
tilføjet af

vaccine

Hvad er det for en vaccine man stoppede med fordi børn blev hjerneskadede? Er interesseret i det, men har aldrig set det nogen steder.
tilføjet af

Det var en

vaccine, hvor man blandede nogle forskellige vacciner sammen. Jeg husker, det var kighoste vaccinen, der blev taget fra.
Det er mange år siden, så jeg kan desværre ikke huske, hvad det var kighostevaccinen ikke kunne gå sammen med.
Man talte meget om det dengang. Måske kan jeg finde ud af det. Jeg skal prøve.
tilføjet af

Ikke let

Hvem har pisset på din sukkermad?
Nu må du altså holde op med dit jammer. Der er da ingen, der ikke giver din mening plads! Der er uenighed, og det bliver du sur over.
Så vidt jeg kan se er emnet fluorTANDPASTA! Men du udvider begrebet betragteligt og beskylder og himler op om, at din ytringsfrihed bliver krænket, at du ikke har lov til at have din mening, at kun "fagfolk" vil have lov til at sige sin mening. Og som prikken over i'et snakker du om diktatur og undertrykkelse og blablabla. Vorherre til hest for noget bavl. Det er jo direkte paranoidt!
Tror du det er det rette sted for en, der er så ømskindet? Tag nogle større sko på. De små du har trykker tilsyneladende på nogle meget ømme ligtorne.
tilføjet af

Og hvem har pisset på din sukkermad

Det gør åbenbart ikke godt, at høre andres mening, du må have noget i klemme. 🙁
tilføjet af

Jeg har forhørt mig

hos de par stykker, som måske kunne huske det, det kan de ikke. Jeg har spurgt min mand, som arbejdede på sygehuset dengang, han kan desværre heller ikke huske blandingsforholdet. Han er blevet lidt glemsom. Men blandingsforholdet blev ændret.
Min søster er død, det var hende, der havde den nærmeste kontakt, så hende kan ikke desværre ikke spørge.
Sådan er det, ting går i glemmebogen, også fejltagelser. Som en ung læge, jeg talte med, ikke havde kendskab til, at det var franske forskere, der anbefalede spædbørn skulle sove på maven
Jeg husker tydeligt, hvad der stod i avisen: To franske læger har gjort en epokegørende opdagelse. Spædbørn skal sove på maven, idet det udvikler deres hjerne bedre.
Også den fejltagelse er blevet glemt.
tilføjet af

Jeg ryster på hovedet af dig.

Du lader til at være temmelig uvidende. Du er ikke værd at debattere med. Det gider jeg simpelthen ikke spilde min tid på.
tilføjet af

Ja jeg

tror også at lidt naturligt fluor kan være godt for tænderne, men slet ikke de mængder der findes i tandpasta og nogen steder drikkevand. Det er ligesom om at når nogen har opdaget et "vidundermiddel", så skal man indtage det i kæmpemæssige doser fordi de tror at jo mere jo bedre. Men der er jo intet der er sundt i kæmpe mængder, alt skal jo have en balance.
Har også læst og hørt en masse om vacciner. Jeg tror generelt man skal holde sig fra stort set alt hvad der har med medicin at gøre, med mindre man fejler noget akut. Alt det medicin folk tager idag, og alle de vacciner de får er jo helt vanvittigt! Kroppen er skabt til at kunne holde sig sund uden menneskeskabt medicin. Medicin gør mere skade end gavn. Jeg vil i hvert fald aldrig have medicin eller vacciner, på nær som sagt hvis det er akut, hvor man jo ikke er i tvivl om virkningen. Men fx kolesterolmedicin, blodtryksmedicin, influenzavacciner, sovepiller, lykkepiller og alt det der, jeg kunne ikke drømme om at tage sådan noget! Vi lever i en helt forkert verden i dag, med stress, forkert kost, mangel på motion, mange får for lidt søvn, og folk ryger og drikker. Så tror de de kan gøre op for alt det, ved at tage en pille, som i virkeligheden kun gør det hele værre.
Jeg arbejde engang på et plejehjem. Nogen af beboerne fik over 20 piller om dagen, for alverdens sygdomme. En af beboerne virkede dement, kunne intet, og sad og rystede hele dagen. Så tog de pillerne fra hende, og hun blev stort set normal. Og det er jo ikke et enkeltstående tilfælde. Jo mere medicin man propper i folk, jo mere syge bliver de. Og så skal de have piller mod bivirkningerne og så videre.
tilføjet af

Glemmer duuu så hus.....

Ja det er virkelig virkelig tragisk. Tænk en ung læge som ikke vidste det var to franskmænd. Jøsses jøsses. Det er da godt at rådet stadig gælder og ikke er gået i glemmebogen. Verden er i sandhed et trist sted at være. Får du noget for din depression?
tilføjet af

haribomix

Jeg synes også, det er ærgerligt at debatter drukner i misforståelser og fnidder og fnadder.
Jeg er behandler og ansat indenfor sundhedsvæsenet, og har en uddannelse som mange andre, der udover praktisk og teoretisk viden også gør at man kan tænke selv.
Min erfaring er, at for nogle mennesker har mistillid til det etablerede sundhedsvæsen og alle der repræsenterer det, en ligefrem religiøs karakter. (Og nu har jeg IKKE sagt - anonym! - at der ikke kan begås fejl eller at man ikke kan blive klogere.)
Hvis man vover at stille spørgsmål ved nogle af deres teorier, og ligefrem kan argumentere imod dem, udløser det en meget stærk vrede og forurettelse. Nogen har bare brug for at tro på "noget andet".
Det er vældig godt illustreret her. :)
tilføjet af

Vi er næsten helt enige

Kolesterolmedicin gives gerne til hele danmarks befolkning, hvis de kunne komme afsted med det.
Jeg tror måske hjertesyge med højt kolesteroltal kan have gavn af det, hvis de vel at mærke kan tåle den, men andre skal naturligvis ikke have den medicin.
Jeg tog den selv i en kort overgang. Jeg fik så stærke smerter i benene, at jeg næsten ikke kunne gå. En velkendt bivirkning, som nogle læger har svært ved at indrømme eller ikke tror på.
Læs f.eks. bogen læge Uffe Ravnskov har skrevet.

En undtagelse er blodtryksmedicin. Blodtrykket kan blive for højt og det er meget farligt. Dog mener jeg ikke blodtrykket skal så langt ned,som de siger i dag. Der må jo næsten ikke være noget tryk.
En masse mennesker tjener styrtende med penge på salget af alt dette medicin.
Jeg giver dig ret. Mange mennesker får medicin, som de slet ikke burde have.
Men medicin kan jo være et vidundermiddel, hvis det bliver brugt korrekt.
Tænk på sukkersyge, hvor det redder liv. Hjertepatienter o.s v.
Men lykkepiller mig her og lykkepiller mig der, jeg ville heller aldrig have den slags.
Vaccinerne er jeg lidt i tvivl om. Det er godt der er nogle til farlige sygdomme, f.eks. børnelammelse og tuberkulose, men jeg mener også, at nu har det har taget overhånd.
Der er snart ikke den ting folk ikke skal have vaccine imod.
De "glemmer" at fortælle nogen bliver kronisk syge af vacciner. Hvor der handles, der spildes, siger de.

Du skulle læse en bog Læge Jytte Hestbech har skrevet, især del 1. Den handler om velfærd eller svindel om korruption og magtmisbrug i den offentlige sektor.
tilføjet af

Det har du da sikkert ret i

For mit eget vedkommende er jeg ikke religiøs. Jeg har bare fået den erfaring, at man ikke uden videre skal tro på alt, hvad der siges. Der er desværre uhyggelig mange penge indblandet i, snart sagt alt. Det har jeg et rimeligt kendskab til.
Så lidt natulig skepsis er ikke af vejen. 😉
tilføjet af

....

Ja der var jo nogen der fik den fantastiske ide at komme statiner i drikkevandet, som jo er i kolesterolmedicin. Jeg har læst Uffe Ravnskovs bog, blandt andet derfor jeg slet ikke tror på kolesterolmedicin. Min mor har også taget den medicin, men jeg fortalte om bogen, og så stoppede hun med den, utroligt nok. Hun havde også haft alverdens bivirkninger.
Hvis blodtrykket er så højt, at man er ved at falde død om, er man selvfølgelig nødt til at tage medicin her og nu. Men der mener jeg så bare at man er nødt til at finde årsagen, for der er jo stort set altid en årsag, og så gøre noget ved det virkelige problem, i stedet for symptombehandling. Så kan man jo droppe medicinen bagefter.
Jeg hørte også engang at medicinalindustrien manglede penge, så blev grænsen for hvor blodtrykket må ligge, sat endnu mere ned, så var der jo flere der købte deres medicin. Det er jo i grunden ganske smart.
Jeg mener at stort set al sygdom har en årsag. Også sukkersyge. Jeg synes folk, og læger, glemmer at der er mange naturlige ting at gøre. I stedet for at ændre folks livsstil, så får de medicin. Hvis folk levede ordentligt kunne de helt sikkert sætte medicinforbruget ned, hvis ikke droppe det helt for nogens vedkommende. Det ved jeg da fra mine forældre. Min mor især, tager meget medicin, blodtryk, flere smertestillende, lykkepiller, sovepiller og har taget kolesterolmedicin. Hun er alkoholiker, hun ryger, spiser meget dårligt, hvis overhovedet noget, rører sig ikke og lever helt forkert. Og hvad gør lægen når hun siger hun er depressiv eller har ondt et sted eller ikke kan sove? Udskriver medicin. Ikke noget med at ændre livsstil eller få hjælp til noget for den sags skyld. Jeg ved godt langt fra alle der tager medicin for et eller andet, lever så dårligt, men der vil næsten altid være noget man kan gøre bedre, for at afhjælpe problemerne uden medin, eller med mindre medicin. Desuden hører man jo tit at de finder ud af at noget medicin slet ingen effekt har, men faktisk kun gør det hele værre. Så giver det jo ingen mening at tage det. Jeg lever da heller ikke perfekt, men jeg synes selv jeg gør det rigtig godt. Jeg synes der er mange mennesker der virker temmelig ligeglade med sig selv.
Ja der findes mange farlige sygdomme. Så det kan være svært at vurdere om man synes om vaccinen eller ej. Jeg har dog hørt om mange bivirkninger ved vacciner, især pga de tungmetaller der kan være i. Men fx influenzavaccine er jo komplet idiotisk at vælge, med mindre man taler om gamle syge mennesker der risikerer at dø at det. Men jeg vil også helt ærligt sige at jeg tvivler på sådan en vaccine ikke gør mere skade end gavn uanset hvad, og at den overhovedet har nogen effekt. Og hvad med svineinfluenzahysteriet? Folk der ikke engang var i farezonen blev vaccineret alligevel. Ikke om jeg fatter det.
Den lyder spændende den bog. Jeg er begyndt at læse mange bøger om sådan nogen ting, det kunne være jeg skulle læse den.
tilføjet af

Lige en ting

Med hensyn til for højt blodtryk er de fleste tilfælde ikke til at forklare.
Man bliver først undersøgt for at se om årsagen kan findes.
I mit tilfælde er det arveligt. Eller tendensen er arvelig.
Jeg er ikke overvægtig. Jeg har aldrig drukket eller røget.
Naturligvis, er man tyk og ryger og drikker, så skal det først og fremmest stoppes. Risikoen er jo også sukkersyge.
Men den sygdom er man heller ikke altid herre over selv.
Influenza vacciner holder jeg mig fra. Jeg kunne aldrig drømme om at blive vaccineret mod influenza. Jeg har haft det en gang i mit liv og det er næsten 30 år siden, ca.
Jeg sørger for at få vitaminer og levertran. Mit barnebarn blev syg af forkølelse hele tiden, men da hun begyndte at leve sundere og tog vitaminer har der ikke været noget siden.
Det er jo ikke så godt, for så sælges der ikke så meget medicin. derfor bliver vi tudet ørerne fulde af, hvor skadelige vitaminer er. Ja, hvis vi tager for mange, det er klart, men det glemmer de at fortælle. Kroppen skal have vitaminer for at kunne fungere.
Det ved alle de, som har med dyr at gøre. De skal jo have vitaminer for at være sunde og raske, så de kan give bonden nogle penge. 🙂😉
tilføjet af

fluor i tandpasta er farlig

Fluor har det med at eksplodere i vand, så ja - fluor er farligt for tænderne !
Flourid derimod, forhindrer karies angreb og dette er gennemprøved så mange gange, at dem der ikke tror på det fortjener ( nesten ) at tabe tænderne.
tilføjet af

farligt, ja måske

http://ing.dk/artikel/95280-designervand-i-hanen-kan-redde-liv-og-taender
Flourid kan jo også vise sig at være farligt.
Jeg bryder mig ikke om den ide med at vores drikkevand skal ændres. Man griber for meget ind i naturen uden at være helt klar over konsekvenserne. Så ville det være bedre man selv kunne vælge, hvad man vil. Hvorfor skal vi have trukket så meget ned over hovedet.
Det bør være frivilligt.
En overgang var havregryn farlige at spise, så blev de sunde igen. Der ændres på noget hele tiden.
tilføjet af

Og melklister

De rendte heller ikke rundt og åd madvare fuld af melklister som brød og pasta. Som har den glimrende evne at sidde på tænderne længe efter. Så der er mad til bakterier. 🙂 Eller gik og pattede af vandflasker med citronsaft i som syrede tænderne og sodavand i al almindelighed.
tilføjet af

Jeg e r fyrre år

Jeg har børstet tænder hver dag, hele mit liv. Brugt tandtråd de senere år. Flere af mine tænder kan godt bruge en krone snart... Hvorfor?
tilføjet af

Helt enig

Det kan vi lade være med. Så behøver vi ikke alt det kunstige skidt.
Jeg har også opdaget, at spiser man frugt, kød og grøntsager, så taber man sig.
Brød er noget fedende stads. 🙂
tilføjet af

tandstikker

Min tandlæge viste, hvordan jeg skulle bruge tandstikkeren. Han gjorde det hårdt ved den ene tand. Jeg havde ikke ondt før, men jeg har haft det siden. Der er snart gået en måned Den behandling kunne tandkødet ikke holde til.
Nu har jeg hele tiden uro. Der var INTET før. Pokkers også, nå men på et tidspunkt falder det vel til ro igen.
tilføjet af

ikke enig

Det viser sig at i østjylland hvor der nesten ikke er fluor i vandet har befolkningen dårligere tænder.
Jeg vil mene det er gavneligt for de fleste at tilsætte fluorid i det drikkevand der det ikke forekommer naturligt og så kan dem der ikke vil have det montere et filter på vandhanen, evt få tilskud til det - hvis det er af sundhedsmessig årsag.
tilføjet af

Netop

Rigtigt, for resistens er netop det der giver huller. Det er noget lort at putte i tandpasta.
tilføjet af

Eller også

Kan dem der godt vil have fluor i vandet købe et tilskud de kan hælde i vandet eller tage som piller. Hvorfor rende og proppe noget i vandet, som ikke er naturligt? Det er da ikke os der ikke vil have det, der må sørge for at fjerne det når det er kommet i. Det er da dem der godt vil have det, der må sørge for at få det. Det er jo det samme som at proppe smertestillende medicin i vandet, fordi mange er på smertestillende, og så måtte dem der ikke vil have det, købe et filter. Det kunne de sikkert godt finde på.
Der er da ingen der skal bestemme om jeg skal rende og bælle fluor, som er så giftigt! Jeg har faktisk allerede et filter på vandhanen for jeg synes der er rigeligt i vandet i forvejen. Der er jo også meget andet skidt i vandet. Det filter har jeg haft i flere år, og mine pløkker er ikke faldet ud af kæften endnu. Noget andet er så at det filter jeg har er ulovligt at sælge her hjemme. Eneste alternativ jeg har fundet er noget der er pisse dyrt. Jeg ved ikke om du lige kan hive mindst 15.000 kr. op af lommen, for at købe et filter?
Du skulle vide hvor skadeligt det fluor er, det er da et komplet vanvittigt forslag du kommer med! Du taler som om du overhovedet ikke aner noget om det. Det virker som om du er en der bare stoler blindt på noget tilfældigt du lige har hørt. Der kan jo også være andre grunde til at de i jylland har dårlige tænder.
tilføjet af

Har ikke hørt om

Er der overhovedet nogen, der taler om, at begynde at putte fluor i vandet her i danmark?
Du er skruphysterisk og dine usympatiske udfald tror jeg også er ret så skadelige for både dig selv og andre.
tilføjet af

resistens

for hvad?
tilføjet af

Endnu mere klogskab

Jeg syntes man skal komme fluer i vandet, så er vi fri for at have dem flyvende rundt på klinikkerne. 😃
tilføjet af

du du du du!!!

citat:
"Du skulle vide hvor skadeligt det fluor er, det er da et komplet vanvittigt forslag du kommer med! Du taler som om du overhovedet ikke aner noget om det. Det virker som om du er en der bare stoler blindt på noget tilfældigt du lige har hørt. Der kan jo også være andre grunde til at de i jylland har dårlige tænder."
SE he hvordan du peger fingre bare fordi vi er uenige i noget.
Kæft hvor er DU usympatisk.
Gad eller godt debattere emnet "farlighed" omkring fluorid.
Dette er sådan et typisk eksempel på hvorfor jeg ikke gidder SOL-debatten mere.
tilføjet af

Forklaring

Ikke for flour, men for næste led. Det kræver man lige tænker vidre. De for tænderne skadelige bakterier, de udsættes for gennem tiden. Nogle bliver dræbt, mens andre udvikler resistens(ikke i den klassiske form). Du glemmer at de fleste mennesker ikke har en optimal mundskylning, og ikke børster tænderne efter anbefalingerne fra tandlægerne. At børste efter uden tandpasta, for netop at rense munden for rester. De fleste opbevarer tandbørsten i et krus med vand, hvor den rigtig kan lege med bakterierne, og der er stadig flour tilbage. Det kan sammenlignes med hospitalssprit, der benyttes af læger og sygeplejersker i en cremet opløsning. Sæbe først, men det er i dag ikke nok længere. Hvad sker der med de bakterier der overlever spritten? De udvikler resistens, og bliver farligere. Derfor kan du også dårligt slå forstadier til sepsis ned med almindelige penicillin i dag.
Så på lang sigt er det en god forretning for tandlæger at der bruges flour.
tilføjet af

Jamen

så vidt jeg ved er det ikke bakterierne fluor bruges imod. Fluor er ikke ment til at være bakteriedræber. Fluor skal gøre emaljen stærkere så den bedre kan modstå den syre bakterierne danner. De bakterier der danner syren udfra sukkerstoffer er de naturlige mundbakterier.
tilføjet af

Hør her alle :)

for guds skyld brug ikke flour: Calciumfluorid findes i naturen, og er ikke giftig på grund af calcium ophæver den giftige virkning fra fluorid, og natriumfluorid ( sodium florid det i tandpasta ) er calciumfluorid hvor calcium er blevet fjernet med svovlsyre så kun fluorid/fluor er tilbage og så derfor er giftig. google flussyre ( på engelsk hydrofluoric acid )noget af det giftiste på denne jord som man laver af flour gas ligesom natriumfluorid.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.