19tilføjet af

Ang. Lykkepiller ......

Jeg har fået stillet diagnosen OCD (tvangstanker), og skal nu til at tage lykkepillerne Zoloft.
(eller Sertralin HEXAL, som jo er de samme piller, bare meeeget billigere).
Jeg vil meget gerne høre, om der er andre herinde, der tager disse piller, og om I mærker nogle bivirkninger ??
Jeg er lidt skeptisk med at tage denne form for medicin, så vil blive utrolig glad, hvis nogen kender til det. Eller kender andre, der kender til det.
Hilsen Helene.
tilføjet af

Spørgsmål...

Hvad er tvangstanker?
Hvordan opleves det?
Venlig hilsen *FB*
tilføjet af

Ikke mig

Jeg tror simpelthen ikke på lykke-piller i det lange løb.
Det kan godt være de kan hjælpe til hvis du selv gør en indsats for at ændre dit liv.
Prøv lige at læse denne tråd:
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=12&conference=201&posting=377351#377351
tilføjet af

Svar

Jeg vil prøve at beskrive det kort.
Der er flere forskellige former for OCD.
Det jeg lider af drejer sig mest om tal og bogstaver. Alt hvad jeg gør, skal helst gå op i 8.
F.eks, når jeg drikker, skal jeg synke 8 gange, volume på tv/radio skal stå på 8, eller noget som på en eller anden måde har noget med 8 at gøre. F.eks 4 eller 16 ...
Når jeg går fra et sted til et andet, skal jeg tage 8 skridt. Er der flere begynder jeg forfra inde i hovedet med at tælle. Er der kun 6 skridt, må jeg lige gå et tilbage så det alligevel blir til 8 skridt.
Ord jeg ser eller høre, bøjer jeg på den ene og den anden måde.
F.eks ordet FEDEBRITT ... Så siger jeg inde i mit hoved ; F E D E B, B R I T T, T T I R B, B E D E F, E D E, R I T, T I R, E D E, F E D E B R I T T.
Der er meeegt mere, men håber du fik en lille forståelse ...
Det er jo helt gak gak, men heldigvis er der hjælp at hente.
Ærgrer mig godt nok noget over jeg ikke søgte hjælp noget før. Jeg har nu haft det i små 8 år, og har først fået hjælp for nylig.
tilføjet af

glemte måske lige ...

skulle måske lige sige, at man vist ikke får lykke piller alene. Man skal gå til noget kognitiv terapi også ...
Jeg er slet ikke inde i de piller der, men det er noget med, at de skulle øge eller sænke ( kan jeg heller ik lige huske) den mængde serotonin man har i hjernen, som løber ud i nervebanerne ...
Min behandler sagde, at der kun ville være bivirkninger, hvis man tog pillerne mod svær depression, men jeg har ingen depression.
tilføjet af

Kryptisk diagnose

Tvangstanker er helt normale, og de er
ganske harmløse. Vi kan alle få dem engang
imellem, men det søger vores rationelle
bevisthed for at sortere fra.
Lykkepiller løser overhovedet ikke dit problem, men
giver dig nogle uheldige bivirkninger.
tilføjet af

måske

men jeg ved i hvertfald at jeg ikke har lyst til at have disse tanker og åndsvage gøremål, hvis jeg kan blive fri for det. Jeg kan ikke bare sige til mig selv, at det skal stoppe. Det har jeg prøvet på i mange år nu efterhånden.
Men grunden til jeg søgte hjælp, var fordi det blev helt ekstremt en måneds tid efter jeg fødte min datter, og har været rigtig slemt lige siden.
tilføjet af

Erfaringer findes i rigelige mål

Ikke for at lokke dig væk fra SOL-debatten, men du bør afgjort prøve at søge over i www.netdoktor.dk, hvor der er kategori-debatter, herunder også inden for psykiatri området. Og et netværk af ligesindede.
God bedring
tilføjet af

Tak

Nå ja,nu du siger det ...
Jeg sad ellers og tænkte hvor dælen man ku skrive henne, men kom kun i tanke om ocd-foreningen's hjemmeside, hvor aktiviteten er lig 0 ...
Tak for det. Jeg smutter på netdoktor'en ...
tilføjet af

Der er jeg ked af

Håber at den hjælp du får bliver nyttig for dig.
Alle de bedste tanker fra mig til dig, ~...mange venlige hilsner *FB*
tilføjet af

tvangstanker og medicin

Først og fremmest vil jeg opfordre dig til at lytte til din læge fremfor folk her på debatten. Du efterlyser indsigt i de bivirkninger der kan være forbundet med din psykofarmaka behandling. Hvis din læge ikke har orienteret dig, så bør du kontakte ham. Hernæst burde det også være beskrevet på brugsanvisningen der følger med produktet.
Min vurdering, uden at vide særlig meget, er at det er en god behandling, du har fået udstukket. Det er altid i god ide at kombinere gå i terapi, hvis man er tvunget til at tage psykofarmaka. Ligeledes er det den rette form du har valgt. Kognitiv terapi, har ganske gode resultater med behandling af obsessive compulsive disorder.
Jeg ønsker dig god bedring.
mvh. Sys
tilføjet af

Øge

De øger din serotonin-produktion. Det er kroppens eget "lykkemiddel" og derfor skal der være en vis mængde hvis ikke man skal gå og være trist, eller få en decideret depression.
Du kan huske det på vinterdepressionerne. Din serotonin-produktion er afhængig af den mængde lys du "udsættes for". Det er derfor mindre grader af vinterdepression ofte behandles med lysterapi.
Jeg skal så ikke kunne sige hvordan det virker mod tvangstanker eller panikanfald og andre ting, "lykkepillerne" gives mod (jeg kan ikke lide ordet, man bliver jo ikke lykkelig, bare mindre Ulykkelig af dem)
tilføjet af

Der er lige så dødt ...

På netdoktor, som på ocd-foreningens hjemmeside, så håber stadig, der er nogen der kan avre her på sol.
tilføjet af

OCD

Hej Helena.
OCD står for Obsessive Compulsive Disorder som bl.a. er karakteriseret ved tilstedeværelse af tvangstanker. Tvangstænker er IKKE normale. Dit spørgsmål drejer sig om forekomsten af bivirkninger når man tager zoloft (sertralin). Svaret kort er: Nej. De fleste oplever ingen bivirkninger. Men over 10% af dem der tager sertralin vil opleve nedsat appetit,
mundtørhed, kvalme, diarré, svimmelhed, og søvnløshed. Desuden er der nogle meget sjældne bivirkninger (som ved alt andet medicin); dem kan du læse om i pakken. Hvis man oplever disse symptomer, kan det være en god ide at skifte over til et andet SSRI-lægemiddel såsom Fluoxetin eller Cipramil eller et helt andet stof.
Man kan altid diskutere om man skal tage medicin mod OCD eller depression. Man må overveje om sygdommens ulemper er indikationer nok til at udsætte sig for de mulige bivirkninger der er ved at tage disse midler.
God bedring
tilføjet af

Jeps, jeg kan hjælpe lidt

Tag din tablet om aftenen, hvis det er ok med din læge. Man kan blive lidt svimmel og utilpas af dem i den første tid. Da jeg i sin tid startede på SSRI, fik jeg mega tør mund, men det var egentlig ok, for så huskede jeg bedre at drikke vand :)
hvis du skal oftere på toilettet, er det fordi, Zoloft er dårlige for din fordøjelse. Det hjælper at spise det sammen med aftensmaden så.
tilføjet af

Ikke helt

Det har du misforstået en smule. Zoloft hæmmer optagelsen af seratoninen i de nervebaner, som nomalt nedbryder eller "genbruger" stoffet. På den måde øger du din egen naturlige mængde ved at økonomisere med det i stedet for at tilføre stoffet.
tilføjet af

Er kommet i tanker om noget andet

Hvis du i forvejen konstant er optaget af tanker er du sikert ofte udkørt, selvom du bare sidder i sofaen. Det kunen jeg i hvert fald nemt forestille mig. Det lyder anstrengende at have alle de tal og mønstre i hovedet.
Hvis jeg har ret, skal du måske tage imod et venligt råd og skære sodavand og andet sukker væk fra din dagligdag fuldstændigt i den første måneds tid indtil medicinen virker. Sukker-rushet gør bivirkningerne ved lykkepiller værre, er min erfaring.
tilføjet af

bivirkninger

Se www.lykkepiller.info
Venligst Louise
tilføjet af

ang. sertralin hexal

hejsa
får selv sertralin mod voldsom angst forstyrelse og en ting er sikkert... de virker! havde lidt problemer med svimmelhed de første 4 uger men nu hvor virkningen er kommet opvejer det fuldtud for det og har ikke længere bivirkninger fra dem, man skal dog passe lidt på vægten når man tager dem for man kan komme til at føle sig lidt ekstra sulten. håber at de hjælper dig
tilføjet af

Bivirkninger og behandling

Hej
Jeg har selv været turen igennem , bivirkningerne var frygtelige.
Jeg fik hjælp af en specialist, han er nu på et projekt som hjælper folk se deres hjemmeside:
www.lykkepiller-depression.dk
Hilsen Lykkelig nu
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.