13tilføjet af

Andelsbolig+boligsikring

En af mine venner vil gerne købe en andelsbolig. Andelen er ca 200000 og han har ikke pengene, han er førtidspensionist. Så jeg vil gerne låne ham til andelen så lejligheden står i hans navn. Men har nu læst at man kan godt få boligsikring til en andelsbolig, men det skal betales tilbage som et lån til kommunen. Vil det sige at hvis han får cirka 3000 kr i boligsikring om måneden vil han på 5 år skylde kommunen over 150000 kr.
Sådan læser jeg reglerne omkring boligsikring og andelsbolig. Nogle der har prøvet at være i samme situation og som kan sige om det virkelig kan passe at man opbygger en gæld til kommunen når man får boligsikring i en andelsbolig?
tilføjet af

den er vidst god nok

For nogle år siden blev reglerne ændret så andelshavere ikke kan få boligsikring mere, tidligere kunne man få det ligesom lejere kan. Hvis man får tilskud som andelshaver i dag, ja så er det et lån.
m.v.h.
Bulderfnis
tilføjet af

nemlig

Derfor sulter jeg også hellere, end skylde kommunen masser af penge. 😕
tilføjet af

Jeg kan ikke gennemskue, hvilke regler

Hvor har du fundet de regler, du har læst? Det lyder for mig, som en sammenblanding af forskellige ting.
Du behøver ikke låne ham til andelsbeviset. Det gør banken gerne, men man kan som udgangspunkt IKKE få boligsikring i en andelsbolig
http://www.sydbank.dk/u/raadgivning/flythjemmefra/andelsbolig
tilføjet af

Ville have givet dig denne også

tilføjet af

Fundet regler på borger.dk

Udbetaling af boligydelse når du bor i andelsbolig eller ejerbolig
Hvis du eller et andet husstandsmedlem ejer boligen eller er andelshaver i en privat andelsboligforening, udbetales boligydelsen som lån. Dvs. at du skal betale lånet tilbage, hvis boligen bliver solgt eller hvis modtageren af boligydelsen flytter.
Der står at det skal betales tilbage som et lån. Og uden boligsikring har han ikke råd til at bo der. Så det er rigtig ærgeligt da det er en god lejlighed til kun 4000 kr om måneden.
tilføjet af

Banken vil ikke låne ham

Da han er førtidspensionist vil banken ikke låne ham de 200000 kr til andelsbeviset. Og han søger et sted han kan bo helst resten af livet. Så det var perfekt, men uden boligsikring er økonomien ikke til det.
tilføjet af

Måske en anden bank

Der er ganske særlige regler om boliglån til andelsboliger, måske han skulle tale med en anden bank. Det er den ene ting.
Den anden er, at såfremt du låner ham pengene, giver det vel problemer, når boligsikringen skal den anden vej ved salg af huset. Så er det jo dine penge, der forsvinder. Andelsboligforeningen garantere for lånet i banken.
tilføjet af

Du skriver også

han vil blive boende der resten af sit liv, ikk´? Så er det vel ligegyldigt for boet om boligsikringen skal indfries. Det er helt det samme, der gør sig gældende med udskydelse af ejendomsskatten i ejerboliger.
tilføjet af

Må prøve kommunen

Min ven vil ihvertfald gå på kommunen og høre hvad de siger. Men ser jo ikke for godt ud. Hvis han bare kunne undvære den boligsikring ville det hele løse sig, men det er umuligt lige nu.Det skal jo være et sted hvor han kan bo til han er 100 eller deromkring som han selv siger, men det går jo ikke hvis man gennem årene får en kæmpe kæmpe gæld til kommunen. Det er jo en fast ydelse man betaler til boligforeningen, akkurat ligesom en almindelig lejer så havde håbet at man kunne få boligsikring som almindelige lejere.
Men tak for svarene....
tilføjet af

Re:Du skriver også

Det er meningen han skal bo der hele livet, men hvem ved om han skifter mening om 10 år. Så er han pludselig stavnsbundet til boligen for hvis han vil af med den sidder han med en kæmpe gæld.
tilføjet af

Hmm

Andelsboligforeningen skal godkende den nye indflytter. Vores andelsboligforening godkender ikke tvivlsomme købere.
tilføjet af

Ja det var

Skide smart at lave mere eller mindre alle leje lejligheder om til andels og ejerlejligheder, øv altså. Se nu alle de mange mange lejligheder som står tomme nu som ikke kan sælges.
tilføjet af

Andel

Som pensionist er det ikke lån.... så han burde være berettiget.. men ville da ringe til kommunen hvis jeg var jer bare for at være på den sikre side..
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.