3tilføjet af

Andelsbolig + ungdomsbolig

Jeg bliver så forvirret af alle de bolignavne. Er andelsbolig og ungdomgsbolig en og samme ting?
Hvad er forskellen?
tilføjet af

ikke det samme

jeg bor som studerende i en lille ungdomsbolig. Det minder lidt om en lejlighed på et kollegie, bortset fra min beliggenhed er i samme blok som andelsboliger. Ungdomsboliger har en del lavere husleje, da der vistnok bliver givet et tilskud fra kommunen, så huslejen ikke er så dyr. Betaler ca. 2000,- pr. måned incl. vand og varme, og skal derudover kun betale el og internet. Det er for ca. 36 kvm. i midtbyen. Det kommer selvfølgelig an på hvor i landet det er.
Andelsboligere er mere som en alm. lejlighed hvor du betaler et slags "indskud" som er din andel i lejligheden. For min nabos vedkommende var det vist ca. 350.000 kr, og skl derudover betale en husleje på ca. 3000-3500,- pr måned til fællesudgifter, som varme og vand. Huslejen minder derfor lidt om en alm. lejlighed, men tror der er mere plads for pengene i en andelsbolig. Hvis du så vælger at flytte "sælger" du din andelsbolig for de 350.000kr, så på den måde er det også en slags opsparing som i et hus eller ejerlejlighed. Du skal dog lige huske på at et evt. banklån på de 350.000kr også skal betale.
Som studerende kan det anbefales at finde en ungdomsbolig da det er billigere end en alm. lejlighed. Andelsboliger skal man , efter min mening, holde sig fra, medmindre man vil have et mix af et rækkehus og en alm. lejlighed. Tror hurtigt det kan blive dyrt med en andelsbolig, da der udover "huslejen" også skal betales lån, hvis man da ikke lige har 350.000 eller derover til køb.
Håber det hjalp lidt:-)
tilføjet af

nej...

Nej det er ikke en og samme ting. Der er mange andelsboliger i forskellige prisklasser, men nogen steder kan du købe en andelsbolig billigt som studiebolig.
tilføjet af

Andelen defineret

En andelsbolig er kort sagt en bolig du køber sammen med de andre medlemmer i andelsboligforeningen.
Man kan groft sige det sådan, at en større gruppe opkøber et stykke jord eller en ejendom, hakker den i små stykker og sælger den som personlige andele. Dvs. at du ejer din andel i fællesskab med de andre medlemmer og på den måde kan købsprisen holdes nede.
Normalt er den månedlige ydelser i en andelsbolig (som går til fællesudgifter, vedligehold og sommetider til vand og varme) en del lavere end ydelsen i en tilsvarende ejerbolig, da andelsboliger ofte er store og velbeliggende i forhold til prisen.
Men i de senere år ér andelsmarkedet steget godt til vejrs og du skal se dig godt om inden du evt. investerer i en andelsbolig, da du risikerer at tabe mange penge.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.