9tilføjet af

Hund i hundefri lejlighed

Jeg har en lejlighed hvori man ikke må have husdyr. Jeg passer så en hund flere gange om ugen som jeg henter direkte fra arbejde og har den resten af dagen. Størstedelen af tiden bliver brugt på gåture eller i min kolonihave men hunden er da men i min lejlighed fra tid til anden.
Min udlejer har spurgt til den flere gange og jeg har fortalt det er en jeg passer. Nu er de begyndt at komme og banke på hver dag og ringe i tide og utide for at høre til den hund.
Er det virkelig ulovligt at passe en hund selvom den ikke bor fast i ejendommen. Det er min mors og hun kan af visse grunde ikke passe den selv -så jeg underholder den om eftermiddagen og har den med på ture og ude ved min hest. Synes det er synd den bare skal sidde og glo hele dagen.
tilføjet af

Ja, det er ulovligt!

- Når der står i din lejekontrakt er du IKKE må have husdyr og udlejeren er i sin gode ret til at smide dig ud af lejligheden, da det er en overtrædelse af lejekontakten.
tilføjet af

Den må ikke overnatte

Men et besøg kan udlejer næppe modsætte sig.
Til gengæld: Hvis du bare en enkelt gang lader den overnatter, kan du risikere at blive smidt ud.
tilføjet af

lejeloven

i henhold til lejeloven er det faktisk tilladt at passe en hund i op til 3 måneder selv om du ikke må have hund i lejeloven, så i princippet kan udlejeren ikke røre dig, ved det da jeg selv har boet hos min bror i næsten 3 måneder og han måtte heller ikke have husdyr, men udlejeren kunne ingenting i forhold til lejeloven, så min hund og jeg blev boende i 2 1/2 måned
tilføjet af

rettelse

lige en rettelse til mit eget svar, der skulle selvfølgelig stå at man må passe en hund i op til 3 måneder i følge lejeloven, selvom der står i lejekontrakten at man ikke må have hund, så udlejeren kan ingenting gøre i dette tidsrum ihvertfald, men hvis jeg var dig, ville jeg da tage et møde med udlejeren og også gerne din mor og så sætte ham ind i tingenes rette sammenhæng.
tilføjet af

Ammestue historier

kan du smide et link til lejeloven desangående?
tilføjet af

Nej det kan jeg ikke

Det har jeg fået læst og påskrevet af ejendomskontoret i den KAB bolig jeg bor i. Har derfor ikke et link, men derimod en ejendomsfunktionærs ord for det.
Hvis det er forkert, bliver det jo meget lettere at passe min søsters hund fremover.
tilføjet af

Det lyder da vældig interessant

I hvor mange 3 måneders perioder må man så passe hunden? Og hvor længe skal den være ude af boligen før man må passe den igen?
Hos mig har jeg fået læst og påskrevet af ejendomsfunktinæren (KAB) at hunde godt må være på besøg, men ikke overnatte.
Og helt ærligt: Hvis man flytter ind i en bolig hvor man ved at der er forbud mod hunde, så er man da ualmindeligt dum, hvis man alligevel anskaffer sig en.
Personligt har jeg intet ønske om at have hund. Og jeg har bestemt heller ikke ønsker om at dele opgang med en hund. Gider simpelthen ikke høre på det gøeri altid, så jeg er tilfreds med at der ikke må være hunde. Og jeg må indrømme, at hvis der var en hund i mon opgang, ville jeg efter bare et enkelt vov, skrive en klage. Hvis du gerne vil have hun, er det fint med mig - men du er nødt til at respektere os der ikke gider høre på dem.
tilføjet af

jeg syntes det

hele lyder en anelse underligt.Taenk hvis alle beboerne i samtlige opgange passede andre folks hunde,sikken en ballade der ville blive.
tilføjet af

Du må gerne passe hunden.

Det klogeste ville være at give din boligforening besked om at du passer hund,så har du det på det rene med dem.Jeg passer selv hund jævnligt,og der er ikke bøvl med noget der.
Min Boligforening siger jeg må have hunden i 14 dage til pasning,så om det er deres regler der,aner jeg ikke.Jeg har den højst 2 dage af gangen.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.