6tilføjet af

Zyban/Champix=Rygestop?

Er der nogle der har erfaring, såvel positiv som negativ, med de receptpligtige rygestoppiller Zyban og Champix?
Jeg har røget i ca 20 år, og de gængse præparater som nikotinplastre og tyggegummi har jeg prøvet uden videre effekt andet end udslæt og vejrtrækningsproblemer.
Jeg er meget interesseret i at høre tidligere( eller nuværende) rygere om I har prøvet pillerne.
tilføjet af

.......................

tilføjet af

Både godt og skidt

De mindskede mit behov for at ryge, men havde den uheldige bivirkning at jeg blev sløv/træt som et aldersdomhjem, så min læge sagde stop med at spise champix.
Men de bivirkninger behøver du jo ikke at få?
Held og lykke :)
tilføjet af

champix

jeg har været på champix i 11 uger, og har nu ikke røget i 5 måneder, har ikke lyst til at starte.
der var kvalme om morgnen,men det kan i de fleste tilfælde klares med at man tager pillen lige efter morgenmaden og aftensmaden. jeg har haft mange rygestop tyre, tyggegummi,sugetap, hypnose m.m. men det der virkede på mig var champig, så held og lykke🙂
tilføjet af

Zyban !!

Jeg tog turen på Zyban. Efter en uges pilleslugeri, i hht opskriften, vågnede jeg op en morgen, og besluttede at jeg ikke ville begynde dagen med den rituelle smøg. Normalt så plejede det at tage ½ time, for at kroppen skulle begynde at skrige efter nikotin, men altså ikkke denne gang. Trangen var totalt væk. Efter nogle dage kunne nogen i byen blæse mig røg i hovedet, uden at jeg følte trangen. Absolut anbefalelsesværdigt. Jeg var en af de heldige som slet ikke oplevede nogen bivirkninger (som også kan forekomme med Zyban.
Hovedpointen i at stoppe er at være enig med sig selv at man ønsker det. Den fysiske afhængighed er blot 10 % af det hele, resten er alt det andet man føler man får ud af at ryge: socialt samvær , beskæftigelsesterapi for hænderne, selvværd, whatever. Alle de ting skal man være enig med sig selv om, at man ikke længere ønsker drevet af tobak, og først derpå har man en chance for at stoppe.
tilføjet af

Zyban/Champix=Rygestop?

Jeg havde held med Zyban - ingen bivirkninger - Jeg fortalte ikke til nogen, at jeg var igang med behandlingen (tænk hvis den slog fejl 😕 ). Jeg har ikke fået et eneste sug fra en cigaret siden, trangen kom aldrig tilbage. Det er nu 10 år siden 😃
tilføjet af

Zyban/Champix=Rygestop?

Jeg fik i 2001 zyban til hjælp til rygestop.
Godt nok holdt jeg med at ryge og har ikke røget siden, men fik næsten samtlige bivirkninger i samme forbindelse. så set tilbage vil jeg hellere være fortsat med at ryge. zyban var rent giftstof for mig og jeg har stadig disse bivirkninger. Har fået kronisk eksem/hududslæt (har ikke kunnet tage arbejde som køkkenassistent siden da), depressionslign. symptomer, koncentrationsbesvær og en masse andre besværliggørelser af mit liv.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.