6tilføjet af

XP Home Edition er indstalleret, hvorfor vil PCen så ikke loade Windows ind?

Jeg har indstalleret Windows XP Home Edition på min stationære pc! Jeg har solgt min PC, så derfor ville jeg formatere PCen og ligge XP ind igen, det gik også fint som det plejer. Nu er der så et problem. Når computeren skal starte op sker det på normal vis indtil den skal igang med at loade selve Windows ind. Hvis XP cden er i drevet går den ind i Windows som den skal, men hvis ikke cden er i, så skriver den ca. sådan her: Disk boot falture. Altså at den ikke kan "finde" eller loade Windows ind.
Hvorfor gør den det? Mangler der at komme en fil ind på computeren, eller hvad går der galt? Jeg håber I kan hjælpe for det kan jeg ikke lige gennemskue. Jeg har ikke selv set det før.
På forhånd tak.
-- Munkholm --
tilføjet af

hejsa

har du sat bios tilbage så din harddisk er first bootdevice og ikke cd'rom, jeg tror det er problemet..
tilføjet af

Jepsen

Ja det har jeg også gjort. Først havde jeg den jo til at boote op fra CD-rom, da Windows så var færdig indstalleret satte jeg den om til at boote fra HD først, så HD 2 og til sidst CD-rom.. Det var den nåde pcen har stået med i længere tid. Jeg har herefter sat den til at så som da jeg selv købte den, så nu står den til at boote først fra 3,5 " Diskette, så HD og til sidst CD-rom. Men det virker stadig ikke. Har du flere forslag, eller har en af I andre?
-- Munkholm --
tilføjet af

hmm

Du skulle vel ikke ha glemt en eller anden disk i dit A-drev, vel?
hvis du køre med en sata disk, har du så husket at instaler driver da du instaleret xp, jeg mener at det er via F6 når du instaler xp.
du kan oz prøve at resætte din bios.
tilføjet af

Hvordan?

Hvordan resætter an bios?? Jeg har fået løst mit problem nu. Snakkede med en Ven om problemet, han spurgt også til hvordan bios var sat op.. Jeg sagde at IDE1 var den skulle boote op som master, men det kan den jo ikke når IDE0 er master. Så jeg ændrede bios til kun at boote op fra IDE0 - så virkede den lige med det samme 100 % rigtig.
Jeg takker for dine svar. Håber også du kunne bruge dette til noget til erfaring, Så kan vi begge vejlede den næste som spørger :D
Tak igen.
-- Munkholm --
tilføjet af

Det har jeg også prøvet

Du har valgt det forkerte drev da' du indstalerede Windows.
OM IGEN FRA GRUNDEN, og vælg så ellers HD C:
Så kører det for dig.
Hej
tilføjet af

Det er ikke rigtig Jens.

Hejsa Jens.
Det har du ikke ret i hvad angik mit probmel, det kunne sagtens være grunden i andet tilfælde. Jeg valgte at slette de partitioner som var på PC´en, derefter oprettede jeg ny som naturligvis kom til at hedde C. Men i mit tilfælde var det at jeg ikke fik den sat til at boote fra IDE0 istedet for IDE1 :D
Men tak for din besked. Der er sikkert en anden som kunne bruge svaret :)
Ha´ det godt.
-- Munkholm --
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.