20tilføjet af

Virker akupunktur?

Virker alternativ behandling?
Jeg har mødt mange – og er nok også selv en af dem – der har den filosofi, at alternativ behandling er noget man kaster sig ud i, hvis alt andet har slået fejl. Alternativ behandling har til stadighed et lidt mystisk skær over sig og bliver ofte betragtet som hokus pokus og hekseri.
Jeg ved egentlig ikke, hvordan man definerer alternativ behandling, men det dækker vel over alle de behandlingsformer, man ikke finder hos sin praktiserende læge, på hospitalet eller på apoteket? Eller som ikke er godkendt af sundhedsministeriet? Anyways, til trods for at man jævnligt hører succeshistorier om dem, der er blevet hjulpet og helbredt gennem alternative behandlingsmetoder, møder man også en vis skepsis. Men hvorfor er det sådan?
Der må da ha’ været en dybere mening med og forklaring på, at munke dyrkede diverse urter i deres klosterhaver, og at de efter sigende kunne helbrede folk via disse urter eller gennem forskellige former for håndspålæggelse.
Jeg har prøvet forskellige former for alternativ behandling, bl.a. homøopati. Efter flere års medicinsk behandling for eksem (kortisoncremer, antibiotika mm.), konsulterede jeg en homøopat. Han spurgte meget ind til mig og min hverdag, og ud fra det jeg fortalte, sammensatte han nogle forskellige "urtepiller" til mig, som jeg skulle spise i forskellige perioder. Jeg må indrømme, at jeg var noget skeptisk, men på den anden side mente jeg ikke, at jeg havde noget at miste. I løbet af nogle måneders homøopatisk behandling forsvandt mit eksem, og jeg har stort set været eksem-fri siden. Så det virkede! Eller gjorde det? Jeg er stadig ikke helt overbevist. Kan ikke lade være med at tænke "det var nok blevet bedre alligevel"... Jeg mangler klare beviser!
Men jeg vil så gerne have, at homøopati, akupunktur osv. virker, så jeg kan slippe for at proppe mig med kemisk fremstillede medikamenter. I bund og grund tror jeg på, at medicin fjerner symptomerne, men det gælder om at fjerne årsagen til symptomerne...
   
Hvad er din holdning til alternative behandlingsmetoder? Har du prøvet alternativ behandling? – og har det virket?
Ønsker alle en god dag – og et godt helbred :o)
AnneS
tilføjet af

Det er helt sikkert

at det gør.
Jeg har prøvet zoneterapi
Bedst resultat havde jeg dog med akupuktur, og nu har min søn på 12 år som ikke har nogen præferencer også prøvet det, og det virker....
tilføjet af

mange læger

bruger akupunktur. Det samme gør mange jordemødre, hvor det er et fast tilbud på fødegangen sammen med zoneterapi, som har været der i mange år. Visse apoteker fører homøopatisk medicin. Så den med definitionen er svær, hvis du vil tage udgangspunkt i den etablerede medicin.
Det vigtigste er måske at gå frem med omtanke og ikke hoppe på alt, man ser og vælge en veluddannet behandler.
tilføjet af

viker ?

hej ja såføllige viker det , du har bare altid fådet at vide at når du var syg så skulle du gå til lægen, jeg er selv ved at uddanne mig som healier ,jeg bruger ikke ande ind de enegier der er rund om folk og dem som vi mod tager og sender vider og det viker jo , jeg kan godt bliver ligt bange når læger kun kikker på det fyske ved kropen for der er så mange ander ting at se på , jeg kan fortælle dig prøv at tinke på hvor mange mensker vi er ja der er mange :-) der er mange ens kroppe de funger jo ens alle sammen men det er gør det komplicer er at hvores sind og sjæl er meget forskælig og der er når hvores sjæl ikke lære det den skal i det har liv så opstår der kompligkasjoner , så prøver kropen at fortælle os at der er noget galdt, du hade eksem så må du lave noget om for det er noget galdt , hvordan du lever digt liv❓, men hvis du hviste vad du skulle lave om ja så hade du ikke eksem , jeg håber du kan se et lille stykke hvordan det henger sammen , det er sådan jeg ser på det vh slim
tilføjet af

Min erfaring er..

Hej ..
Jeg debattere sjælent herinde, men måtte bare give mit synspunkt på dette..
Jeg led af stort set konstant hovedpine på et tidspunkt, og de gav mig migræne piller, og foreslog kiropraktor.. Og intet af det hjalp.. Der var det så at min egen læge anbefalede akupunktur, som han selv ville udføre på mig. Ca. en gang hver uge eller hver 14. dag fik jeg 6 nåle i nakken, og min hovedpine forsvandt efter behandlingen! Så akupunktur er jeg helt klart for, og det er ikke noget hokus pokus. Kan dog være lidt mere skeptisk overfor andre alternative metoder, men man skal vel ha prøvet det før man rigtig kan sige om det virker eller ej..
God dag til jer alle..
tilføjet af

Sund livsstil

Er kernen til et sundt helbred.
Eksem opstår ofte af en usund livsstil. Ikke at det behøver være bevidst, vores fødevarer er jo fulde af tilsætningsstoffer, som vi fuldkommen ubevidst fylder os med. Og her ken hømopaten hjælpe med en genopbygning af balancen, ved at give kosttilskud.
Akupunktur er jo rent faktisk en flere tusinde år gammel behandlingsmetode, og den virker. Der er flere og flere læger og fysioterapeuter der bliver akupunktører også, fordi de ved det virker.
Jeg kan tvivle lidt på, at akupunktur kan hjælpe til et rygestop eller vægttab - det er vist mest troen der flytter bjerget. Men jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at akupunktur vil kunne hjælpe på flere forskellige fysiske/motoriske problemer.
Det samme gælder zoneterapi - her har jeg selv oplevet en knalddygtig zoneterapeut der ved en gennemgang af mine fødder kunne konstatere følger flere skader jeg havde haft som barn, skader som jeg havde glemt alt om, men kom i tanke om igen, da han fortalte at han kunne se noget i såvel knæ, hofte som ryg. Dertil fuk han styr på ureglmæssige og kraftige samt meget smertefulde menstrautioner.
tilføjet af

klart det virker

det er faktisk et godt spørgsmål du er kommet med.......
jeg har været ude for et færdelsuheld og der ved fik jeg meget besvær med mit højre ben for det vil ikke helt som jeg gerne vil og efter genoptræning i næster 20 mdr, hvor jeg havde så store smerter at jeg tit måtte opgi at træne færdig, spurgte min fys en dag om hun måtte prøve at sætte nåle i mit ben og jeg tænkte, at det da ikke kunne blive værre.
som sagt så gjort og efter 3 uger kunne jeg mærke en forskel, det hjalp virkelig, pludselig kunne jeg træne færdig og nogle af smerterne forsvandt i hverdagen, pludselig havde jeg er liv igen hvor det ikke var benet der bestemte men mig. så hva hun har gjort og stadig gør ved jeg ikke men det hjælper og derfor kan jeg kun sige, prøv det også selom du er itvivl.....
tilføjet af

Ja!

Akupunktur er noget der virkelig hjælper... Jeg havde været sygemeldt i 3 måneder med spændingshovedpine, og var virkelig desperat. Jeg havde prøvet alt: diverse læger, piller mod alverdens... Min veninde havde prøvet akupunktur mod ryg problemer og havde kun gode erfaringer. Jeg fik en tid og efter en halv time med 8 nåle i arme, ryg, nakke og fingre, kunne jeg for første gang i 3 måneder holde ud at være oprejst. Efter endnu en behandling, kunne jeg starte arbejde igen. Så.... Det er noget der virker. Håber du kan bruge lidt af min erfaring... :-)
tilføjet af

Alternativ behandling - virker det!?

Hej AnneS
Jeg blev overfaldet for snart 4 år siden, hvor gerningsmanden sparkede mig flere gange på mine knæ, hvilket har medført at jeg har fået dem begge smadret. Jeg blev sat til at skulle gå på krykker 3 måneder, og så skulle jeg på sygehuset igen, for at lægerne kunne se hvordan det skred fremad. Jeg gik til akupunktør 1-2 gange om måneden, og knap én måned efter overfaldet, kunne jeg gå selv, uden krykker! Ja, det virker. Men som akupunktørerne selv siger - det fjerner ikke problemet, men det hjælper mod smerterne! Jeg skal stadigvæk opereres i mine knæ - men jeg kan selv gå, og de dage, hvor smerterne bliver for voldsomme og jeg igen er sengeliggende, der hjælper akupunktur, og det hjælper hurtitg. Men det er ikke "hukos-pokus," da der jo er tale om at de finder de rigtige nervesystemer, og på den måde, går ind og beroligere de rette nerver.
Jeg led ligeledes af tinitus (skrigen for ørerne) da jeg var barn, og fik af vide, at det aldrig ville gå væk. Men så fik jeg zoneterapi, og jeg har ikke haft de siden jeg var 10 år. Både zoneterapi og akupunktur bliver brugt på sygehuse som behandling, men folk ved ikke dette, da det er meget få, der kan praktisere det på sygehusene.
Lige som en sidste ting, jeg har en veninde, som blev født med migræne, og stort set hele hendes liv (hun er idag 26 år), har levet på stærk medicin, imod hendes anfald. Hun stoppede helt med at tage piller og alt andet for ca. 1 år siden, og begyndte til alternativ behandling, hvor hun får sat sugekopper på nogle følsomme steder, og har fået oplyst, hvilke urter og spiser der er godt for hende - hun har aldrig haft det bedre!
Jeg ved ikke om dette overbeviser dig, men nu ved du at det virker i det virkelige liv!
tilføjet af

skeptikere bliver også helbredt

Jeg kender meget til den alternatie verden, da jeg er vokset op med mine forældre der bla.var praktiserende akupunktører og massøer.....
Altså når man kan få blinde til at se igen, døve til at høre igen, helbrede gigt,dårlig ryg, misbrugsproblemer osv. så tror jeg ikke at det er hokus pokus.....for mange af de patienter min mor havde var meget skeptiske....og trods det hjalp det.....min mor gjorde/ gør altid det imodsætning af de fleste, at hun siger fra starten, at hvis patienten ikke reagerer på beh. after 2. gang, så vil hun ikke behandle dem mere, for så vil hun ikke tage imod deres penge.....det er dog sjældent at de ikke reagerer...
Man skal bare huske, at ikke alle altervative behandlere er egnede selvom de har uddannelse osv.......
Der er kun ganske få, af de RIGTIG dygtige.....i hvert fald indenfor akupunktur...som er en af de hurtigst virkende beh.former indenfor det alternative......denne verden er også en konkurrent til lægeverdenen.....
Tiderne forandres....og det gør måden vi behandler helbredet på også......alt naturligt er det bedste.......så væk med alle de der vanedanende piller.... :)
tilføjet af

Det er meget effektivt

Jeg forstår slet ikke folks skepsis iforhold til det alternative.. det er kun læger der er bange for at de pludselige ikke er gode og dygtige nok.. der kan have noget imod alternative behandlere..
Jeg fik en overanstrengt akildessene lige inden jeg skal til idrætseksamen, og kunne seriøst dårligt træde på min fod.. men skulle jo til eksamen.. og ja allerede efter første behandling.. hos en akupunktør kunne jeg mærke stor forskel.. det samme har jeg prøvet ved at blive healet.. og ja når en "normal" læge ikke kan gøre noget.. må man jo gå andre veje..
så se dog bare at gøre dem lovlige sån at uddannelserne måske også kan blive skrappere.. derved vil vi måske undgå kvaksalver..
OG så mener jeg at man jo bare skal gå til det som virker for en..
tilføjet af

Mine tidligere erfaringer:

Jeg har, siden jeg var 15, lidt af kraftig allergi over for kat, kanin mm.
Siden da har jeg forsøgt både konventionel medicin og alternativ medicin. Intet af det jeg har prøvet har virket ret godt.
Derfor kan jeg sige, at på mig (mit problem) virker det ikke.
Jeg er dog for nyligt blevet fortalt, at akkupunktur kunne afhjælpe mit problem, så det vil jeg prøve på et tidspunkt. Jeg fik det at vide af en tidligere allergiker, som havde nøjagtigt samme problem som mig.
tilføjet af

jeg vil gerne vide om..

det virker så godt at jeg skulle prøve det?
min grund er mangel på frugtbarhed, har hørt det skulle hjælpe på cyklus mv, men i øjeblikket går jeg til zoneterapi og er på helse-piller, som fiske/planteolie og kelpasan. er der nogen der har prøvet det i den forbindelse.. line
tilføjet af

Noget af det virker måske

Jeg fik akupunktur da jeg fødte min lille pige. Og der synes jeg ikke det hjalp en dyt. Og de tog da ikke smerter som de skulle. Men det gik fint allegevel. udover det fik jeg ikke anden smertelindring.
Om andet virker skal jeg ikke kunne sige. Tror måske også på at det er hvad man selv tror på.
tilføjet af

Akupunktur og Allergi og høfeber

Ja, da det virker, men gå til en ordentlig uddannet én af slagsen. Jeg har en kinesisk akupunktør som jeg er hos hvert andet år. Så slipper jeg nemlig for en grusom allergi overfor græs, birk og mange andre ting, som får øjne og næse til at løbe og løbe...
Hun har også "taget" min tennisalbue. god fornøjelse
tilføjet af

Alternativ beh.

Jeg blev healet da jeg led af en dyb depression, og det tog toppen af bjerget, selv andre mennesker kunne se det. Så har jeg gået hos en alternativ behandler, som også havde en bachelor i psykologi, og hos hende nået jeg længere på en gang, end hvad jeg havde nået på flere år hos psykologer og læger osv.
Da jeg skulle føde i oktober, fik jeg også akupunktur samtidig med at jeg lå i vand, og det gjorde mig mere afslappede.
Min mor får akupunktur hos vores læge mod migræne som også tager det værste.
Så for mit og mine nærmeste vedkomne har det hjulpet;-)
tilføjet af

det kom først..

Hvis vi nu undersøger medicin fremstillingen bagud.. så er alt det kemiske medicin lavet fordi der i gamle dage var urter som havde (stadig har) en medicinsk effekt... så det kemiske er fremstillet efter studier af det naturlige. Det er bare dyrere at spise naturligt (økologisk er jo også dyrere) SÅ JO VIST HJÆLPER det at spise urteudtræk, at lægge hvidkål på hævelser og smøre morgenfruer på sår.... men har vi tid til selv at stå og koge til ny creme?
tilføjet af

Akupuntkur virker

Jeg tror at det er slået fast med sikkerhed at nogle akupunkturformer de virker og de bliver også brugt i noget omfang til smertebehandling af fødende og folk med kroniske smerter.
Alternativ behandling betyder ikke virkningsløs behandling. Det betyder bare at det er en behandlingsform som ikke er støttet af det offentlige. Det er bare et alternativ til den behandling som sundhedsvæsnet tilbyder.
Der er massere af alternativ behandling som virker, der er også massere som er noget værre lort.
Det er svært at finde oplysninger om hvad der virker eller ej, for ingen alternative behandlere vil stille sig op og sige at den behandling som de tilbyder ikke virker.
Hvis i vil læse om det så kan i evt se på Videns- og Forskningcenter for Alternativ Behandling www.vifab.dk De hører under ministeriet for sundhed og forebyggelse samler videnskablige oplysninger om alternativ behandling
tilføjet af

sundhedsalternativ

det kan et øjeblik virke forvirrende at ingen konkret ved om hvad der virker i det store selv tage initativ tilhelbredelses marked.
Derfor vil jeg gerne benytte lejligheden til at efterlyse en uddannelse , som er på højde med anerkendelsesmæssigt det niveau som almindelig lægeuddannelse har idag.
jeg har prsonligt ingen tvivl om "alternativ behandlings" virkning.
Problemet er det er så individuelt og alting helst skal main streames og masseproduceres førend det bliver let tilgængeligt og enkelt for alle
essensen er jo lige præcis , hver især tager ansvar for sin egen situation.
Så hvorfor kan jeg ikke sygesikres ( på gult sygesikrings kort) hos mit eget valg af læge, det være sig homeopat eller akupressur....Zoneterapi eller terapi...
afbalancering ellerman kan kalde det hvad man vil.
akupunktur bruger jeg til akutte smerter
hømeopati til dybere virkende årsags udrensende og opklarene lægearbejde
herunder er kost og bevægelse essentielt , da man er nød til at bevæge sig , når man sidder fast!
Det spændene og rigtige ved natur læger....De gode er de kan tale med din krop og se ting og forklare ting du ikke selv kunne præcisere eller sætte ord på.
Men du kan mærke at de forstår dig. og måske dit hoved ikke vil forstå...(give afkald på det kendte og trygge) men din krop smiler i taknemmelighed og varme.
det er at blive set og forstået på kroppen og ..... sjælens niveau
det er virkning, hvad mere skal bevises.
lær
tilføjet af

Ja for dælen da :-)

Jeg forstår din skepsis overfor disse alternative behandlingsformer. Men akupunktur er jo som sådan en meget veldokumenteret behandlingsform med flere tusind år på bagen i andre kulturer. I Kina er der hospitaler, hvor man eksempelvis kun behandler folk via akupunktur og massage. Den lægeviden som det konventionelle system herhjemme benytter sig af, har ikke nær så mange år på bagen. Så det pudsige er, hvorfor vi tror mere på medicinsk behandling end den alternative, som ofte langt mere benytter en naturlig, vidensbaseret måde at hjælpe/ behandle folk på.
Dog kan det være at din skepsis hænger sammen med, at ikke alle alternative behandlere er lige gode, da det er en ubeskyttet titel.
Jeg har prøvet vakumterapi og ikke mindst akupunktur og jeg kan varmt anbefale begge dele. Jeg går pt. rundt med nåle i ørerne, som skulle behandle lidt psykisk stress, og jeg kan mærke, at det hele hjælper.
Så mit råd vil være:
Prøv det dog af for pokker. Hvad har du at miste?
Der er mange tusinde som bliver fejlbehandlet i det konventionelle lægesystem, men alligevel tror vi mere på det? :-)
Rigtig god fornøjelse til dig - og også fortsat godt helbred :-)
VH Posilise
tilføjet af

Kan man få at

Kan man få at vide hvem det er da jeg har allergi mod husstøvmider i 15 år og tager piller hver dag. Bare en lindring ville være pragtfuldt.
Så jeg kan bruge begge mine næsebor igen. :)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.