7tilføjet af

OL i Athen`

Jeg har nydt at side forand tv og se De Olympiske Lege, specielt batminton, bordtennis og håndbold.
Jeg finder den olympiske tanke meget smuk, hvor folk fra alle nationer kan mødes med hinanden, og kan konkurrere med hinanden og sig selv på tværs af landegrænser.
Jeg havde også gerne set at alle idræts grene havde været med til OL, men det selvfølglig noget med penge at gøre, men ellers synes jeg det været et meget flot stævne.
Men jeg synes jeg manglet et bud skab ved dette Ol, og det har været fredens, og jeg havde fundet det oplagt når så mange mennesker over hele verden sider og ser på det sammen. At man i disse tider havde brugt legene til ,at sende et forsonnings budskab ud til alle landes befolkning.
Mvh.
tilføjet af

p"OL"itik

Du har helt ret Claes, men det er svært at opretholde "et fredens budskab" når det er bydende nødvendigt at bruge 6 milliarder eller mere på sikkerhed. Harmonien kan vist heller ikke siges at være fuldendt når det er faktum at dopingspøgelset kommer forbi hver dag.
Vores egen rare onkel Kai Holm, har også i bedste OL-ånd meldt sig i den almægtige række af korruptionssyndere.
OL er penge, politik, korruption og sport - i nævnte rækkefølge.
tilføjet af

Intet budskab...

OL er sport og en kamp mellem sportsfolk fra hele verden. OL skal ikke blande politik og sport sammen.
Det må til gengæld være op til de enkelte sportsfolk om de vil bruge deres popularitet i politisk øjemed. Vi kan vel alle huske de knyttede næver på sejrspodiet fra nogle "sorte" sportsfolk fra USA ( mange år tilbage )...
tilføjet af

Naiv..

Du må enten være naiv eller uvidende hvis du ikke kan se at al sport på højt plan incl.OL er ren og skær politik.
Det kan slet ikke være andet når der er så mange penge involveret som tilfældet er her.
Intet er muligt hvis ikke politikerne giver deres blå stempel - hvorfor ellers bruge mill. af kroner på at bestikke OL-komitien for at få Ol netop til deres by/land.
Nej, der er desværre ikke meget der i dag kan siges at være fri for en eller anden form for politisk kontrol/indblanding.
tilføjet af

Delvis ening...

På den måde er politik og sport og penge selvføgelig blandet sammen. Men det er jo rammerne omkring OL du taler om.
OL konkurrencen i sig selv bør ikke ha' noget politisk budskab såsom "fred i verden" eller lign...
tilføjet af

Budskabet

Jeg tror det generelle budskab der er ved et hvert OL er "fairplay". Der bliver endda taget ed over det.
Det forhindrer så selvfølgelig ikke at nogle prøver at dope sig alligevel.
tilføjet af

Forbedringer på sportsområdet

TV2 og DR kunne godt sammen med e-mailen lave en side med de sportsfolks navne som deltog i dagens idræts-stævner fra OL-byen Athen. Det ville være en god seer og lytterservice for kunderne. Men det kommer måske næste gang? Det kan jo ikke blive denne da stænet snart er slut og der forhåbentlig kommer mange til klubberne og foreningen her i vinter. Men Københavns kommune mangler idrætsfaciiteter i forhold til de 3 ander storbyer ligger Hovedstanden langt under gennemsnittet.
Måske skulle man prøve at få et OL til Ørestaden eller Øresunds området.
tilføjet af

Har selv tænkt tanken,

Hej Herollen,
Jeg selv tænkt tanken, og måske vi får det en gang, men ellers var mit budskab i indlægget når idrætfolk fra hele verden kunne være sammen uden at fare i hovedet på hinanden. Hvorfor så ikke bruge OL til sende et fredens budskab til alle jordens folk.
Men ellers bakker jeg dig op med hensyn til, at københavnskommune burde gøre med for idrætten da der ikke findes bedre måder, til at få mennesker socialintegreret i samfundet på.
Mvh.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.