28tilføjet af

Vil du "ofre" lønstigning?

Så er overenskomstforhandlingene skudt i gang. En undersøgelse foretaget af politiken.dk viser, at 38% mener, lønstigningerne bør droppes som led i overenskomstforhandlingerne. På den måde kan man bedre sikre danske virksomheders evne til at klare konkurrencen med udlandet.
Undersøgelsen viser også, at det for flere af danskerne ikke er lønnen, der er vigtigst. En sygeplejeske udtaler, at: "Vigtigst er arbejdsglæde, som er lig med gode kolleger, ordentlige arbejdsforhold med tid til at gøre sit arbejde ordentligt, tid til en kaffepause og frokost, indflydelse på arbejdstidsplanlægning. Og for alle parters skyld, ønsker jeg ALDRIG mere en strejke".
Der er dog også flere, som kræver højere løn, og som mener, at det ikke skal være de almindelige lønmodtagere, der skal betale for krisen.
Hvad med dig? Er du klar til at ofre din lønstigning? For at undgå fyringer, strejker og dårligere arbejdsforhold? Eller mener du, en lønstigning bør være på sin plads?
tilføjet af

Nej denuntehyleme nej - vil jeg ej

Det var ikke mig/os der sad på Børsen og spillede med velfærden, men det var Lene Espersen der mente det var utidig indblanding at sætte loft på bankdirektørernes løn på 2,5 mill - skulle vi, der så i forvejen ikke deltog i festen betale nu.
GLEM DET!! De 38% er du ikke dem der er aktuelle for neddroslingen af løn ellers må de mentalundersøges
tilføjet af

Ofre hvad ?

Mange bliver nødt til at gå ned i løn eller modtage en fyreseddel.
Lønstigninger er ikke en ret !!🙂
tilføjet af

lønninger

bør holdes i ro, vi har ikke råd til at give folk i pose og sæk. Danmark er ikke ovre sin krise endnu, og hvis folk får flere penge, rejser de dem op i stedet.
tilføjet af

jeg er enig

og vi har ikke brug for at vores arbejdspladser flytetr til udlandet grundet løn!
tilføjet af

Forvent lidt mere.... ;-))

Som et byggefirma udtrykker det 😃 Det bør vi så gøre!
Krisetider betyder også større krav og forventninger til medarbejderene og det skal naturligvis honoreres. Men starter bosserne, så vil jeg da ikke afvise at være rimelig i mine krav. På den anden side....så er der ingen garanti for at undgå fyringer hvis medarbejderne er tilbageholdende.
Regeringen synes jo også at vi skal have flere penge til forbrug, så hvad er problemet? Stik os nogle lønforhøjelser og spark bosserne i røven, det er jo deres opgave at skabe omsætning....på tide de så også kom igang med det.
😉
tilføjet af

gang i hjulene

Ja, men der skal handles for at sætte gang i hjulene, og gør folk så det? Eller stopper i sokken af angst for en ny krise, evt. rejser for pengene.
tilføjet af

Nej tak til mere i løn.

Tåbelige egoist, kræv endelig mere i løn og se endnu flere arbejdspladser forsvinde
til udlandet!
Gør dog som vores parti anbefaler, forlæng samtlige overenskomster uændret i
2 år og drop al den overenskomstsnak!!!
tilføjet af

Hvad mener du ?

At der skal handles for pengene? Handle hvad? Biler fremstillet i Korea?...Fladskærme fremstillet i Kina? Eller er det polske håndværkere du mener skal have pengene? Hvorfor må folk ikke rejse for DERES penge?
😃
tilføjet af

moms

Der er flere måder at få støre rådighedsbeløb på .
Sænk momsen på fødevare det vil gavne alle og i særlig grad dem med den laveste indkomst, da de bruger en større del af deres indkomst på mad.
man kan kun spise sig mæt.
Det vil også værre gavnlig for turist erhvervet, BMW vil ikke være fyldt op med fødevare når den kommer til DK. på ferie. Der ved får vi en øget beskæftigelse, og alle er glade.
tilføjet af

lavere skat . . til fattige & uddannelsessøgende

apropo flere økonomiske ressourcer !
hvad med flere fradrag til fattige og fattige uddannelsessøgende, flere fradrag til fattige iværksættere❓
Ikke konstante betingelsesløse fradrag men forpligtende fradrag, betinget af social succes med arbejde og uddannelse? altså sociale og etiske fradrag til fattige !
tilføjet af

De betaler i forvejen en lav skat - så nej

Det er skatten i toppen der skal væk.
Det burde være let at forstå - selv for sådan en som dig 😉
tilføjet af

Danmark er et sjovt land

Som en udenfra virker det som et land med superoptimister, lønforhøjelser når det går godt, endnu mere når det går rigtigt godt, og bedre betingelser og arbejdsforhold når det går rigtigt skid.
Det er imponerende mener jeg når vi nu er et land som er afhængig af eksport.
På mit arbejdsplads er halvdelen fyret, og de andre er gået ned i arbejdstid, og det virker som alle er glad for muligheder om at beholde deres job.
Store virksomheder som Alianz og Baier og Akzo, hele automobil industrien har fået og accepteret lønnedgang, Vestas overvejer flytning til England for en stor del af produktion, Siemens gør de samme, Mærsk flytter container operationer til udlandet, Bombardier lukker, og listen er stort, meget stort, og bliver stører for hvert dag.
Og så læser man om bedre forhold til de arbejdende.
Min mening.
Danmarks samfund er uforståeligt optimistisk
Jeg tvivler om det er klogt.
Klaus
tilføjet af

Kan ikke se

at rejser gavner Danmark, når man bruger penge på indkøb af tøj, gaver og mad i udlandet. Nå, men siden du vil have et fornuftigt svar, må du selv svare på det, ha ha ha. hav en god dag!
tilføjet af

Synd at din parti

ikke er ved magten, så gik det straks bedre, håber jeg! Jeg synes de allesammen lover og ikke gør det de har lovet alligevel. Din tankegang er fin nok.
tilføjet af

Hvem er de 38%?

Er det folk, der er uden for arbejdsmarkedet, der er blevet spurgt?
Eller er det Dansk arbejdsgiverforenings medlemmer, der mener at almindelige lønmodtagere skal være løntilbageholdende og har bestilt en opinionsundersøgelse, der skal vise at lønmodtagere nedprioriterer lønkrav?
Der er mange måder at lave spin på, og en købt undersøgelse er som regel købt for at bevise eller modbevise "noget".
Der er da ingen lønmodtagere der forud for en forhandling vil indrømme, at de er villige til at drope et lønkrav, og derfor er udfaldet af undersøgelsen værd at grave i, fordi den vil blive brugt mod lønmodtagerne i en forhandlingssituation.
Det er et sygt udgangspunkt at hævde, at konkurrenceevnen er presset som følge af for høje lønninger. Set ud fra et lønmodtagersynspunkt er det udgifterne der er for høje i DK. Høje skatter, der skal bære offentlige overførselsindkomster (og alle andre offentlige udgifter), høje udgifter til bolig og stigende priser på føde- og forbrugsvarer, og afgifter på dit og dat udhuler almindelige menneskers rådighedsbeløb.
Dumme procentregninger, der år efter år øger afstanden mellem lave og høje lønninger og dumme fradragsregler, der placerer en enorm andel af betalingen til fælleskassen hos de laveste indkomster, svindel og humbug og skatteunddragelser blandt selvstændige virksomhedsejere, syge bonusordninger blandt uansvarlige bankfolk kan man passende kigge på frem for at se sig skævøjet blind på at konkurrenceevnen skulle være svækket som konsekvens af almindelige minneskers surt sammenskrabede småører.
Konkurrenceevnen er først og fremmest svækket som konsekvens af års misforvaltning af dansk økonomi ved at slippe et ukontrollerbart lånehelvede løs, hvor boligejerne har siddet med deres flæskefede røv klæbet til sofaen og omlagt lån for merforbrug for lånte fjer. Det skal ikke betales af ansvarlige hårdtarbejdende mennesker.
tilføjet af

Arbejdsløshed er min største frygt

Jeg arbejder indenfor produktion, så der er stor risiko for at en arbejdsplads som min vil blive flyttet til udlandet. Jeg får en forholdsvis god løn i dag og så længe jeg er sikret min nuværende realløn, så er det godt nok for mig. Jeg vil ikke have lønforhøjelse, hvis det betyder at jeg inden for en nær fremtid, risikere at skulle ned med hatten i hånden på fagforeningen. Arbejdsløshed er min største frygt.
M.v.h. Isa
tilføjet af

nå der var den !

Det er en påstand, som snart er blevet en sandhed, men men henvis lige til bare en enkelt factbaseret undersøgelse som viser at det virker ! Jeg venter her så længe 😉
tilføjet af

Det har du så ganske ret i

Desværre er det sådan at hvis ansvarlige hårdtarbejdende mennekser IKKE redder røven på dem, bliver det endnu værre, så der er desværre ikke noget valg lige nu - Men det er der fremover - det nummer skal de aldrig ha lov til at lave igen.
tilføjet af

øget forbrug

De samme mennesker hyler op om at det er øget forbrug som skal redde os ud af krisen !
Så er det lige jeg spørger: Mindre eller den samme løn; hvad er det lige vi skal øge forbruget med ???
tilføjet af

SOCIALDEMOKRATEN

NARRØV
Dit såkaldte "PARTI" har vist glemt alt om at den lille mand/kvinde i det offentligt først ved sidste OK fik noget der ligner de lønstigninger vi har set på det private arbejdsmarkede.
Næ offentlipartge har i et helt årti måtte se på hvordan alle andre "festede" igennem før krisen og førte an i forbrugsfesten og nu hvor det er vendt skal de stå model til "omvendt" reguleringsordning og til med sige nej til mere i løn?
DU OG DINE MÅ SGU HAVE SLÅET ELLER TABT JERES HJERNEMASSE!
tilføjet af

Pas på hvad du ønsker dig...

Du får det til at lyde som én stor misundelse...
Hvis man arbejder i en branche som er presset af krisen og fyringer er oplagt, så skal man måske overveje sine krav meget nøje. En lønstigning på 3% hjælper ikke ret meget hvis det betyder forøget risiko for en opsigelse 3 måneder senere.
Højere lønninger gør dansk produktion og arbejdskraft mindre interessant pga. stigende omkostninger og ødelægger vores konkurrenceevne i forhold til udlandet. Det er lederne rundt om i landet jo udmærket klar over og begynder i stedet at se hvad lande med billigere arbejdskraft har at tilbyde, lande som Kina og Indien. Det koster mange danske arbejdspladser - i hvert fald på kort sigt.
Man kan jo selvfølgelig også stå i en situation, hvor man har en unik viden eller funktion, som giver anledning til en lønstigning. Fx højt uddannelsesniveau eller særlig erfaringer og egenskaber. Og især på uddannelsessiden tror jeg ikke at ansatte i den offentlige sektor har gjort nok til at kunne forlange langt mere i løn.
Som eksempel kan jeg nævne mig selv. Jeg læser HD på aftenskole og betaler selv for det, og jeg har i den forbindelse ikke mødt nogle medstuderende som arbejder inden for det offentlige - og hvorfor skulle en offentlige ansat ikke have lige så stort behov for uddannelse som en person i den private sektor?
Mht. det offentlige, så er det også farligt at råbe højt om lønstigninger. Der er begyndt at komme fyringsrunder inden for det offentlige nu ligesom der har været i den private sektor i længe. Tidligere så man et job ved det offentlige som sten sikkert, men det er det langt fra længere. Jeg tror personligt også at det er en rigtig god ting, da det forhåbentlig kan være med til at optimere den offentlige sektor og gøre den mere effektiv.
Dertil kommer så igen muligheden for at selv forlange mere i løn, hvis man besidder en eller flere særlige egenskaber, som kan komme sin arbejdsgiver til gode. Fx hvis man selv har taget initiativ til videreuddannelse.
Inflationen i Danmark i 2009 har også være meget lav og kombineret med den lave rente, samt skattelettelser, så har vi altså stadig fået en pæn, indirekte lønstigning - også selvom overenskomsterne til foråret ikke skulle komme til at bydepå mere i lønposen.
Afslutningsvis vil jeg understrege, at man som person skal være meget varsom med hvad man forlanger medmindre at man virkelig har noget at have det i. Glem ikke at når arbejdsløsheden stiger, så bliver der også flere personer ledige, som er villige og kvalificerede til at løse dine daglige opgaver - og måske endda til en lavere løn!
tilføjet af

Er Anti Pasta en ret?

I så fald må der være tale om en meget tynd suppe
tilføjet af

Det bør man gøre

Jeg mener at man bør "ofre" sin lønstigning.
Der er ret høje lønninger i mange brancher og jeg kan ikke se hvorfor folk ikke kan undvære en lille stigning, når man tænker på hvor mange i samme båd, der har mistet deres job.
Om jeg synes det er retfærdigt at borgerne skal betale for politikernes dumhed? Nej. Men man bør se realistisk på det - vi har altså den krise og den har ramt os hårdt. se bare hvor mange virksomheder der er lukket, bl.a. fordi lønpresset er for stort. Se på hvor mange der outsourcer til udlandet fordi de ser en besparelse, måske en overlevelsesmulighed, ved at flytte virksomheden til billigere arbejdskraft andetsteds.
Jeg synes man bør være solidarisk og i stedet for at kræve lønforhøjelser, se på det store billede. Vil man hellere kræve én procent mere til sig selv - og så se tre kolleger blive fyret fordi virksomheden ikke har råd til dem? Eller vil man gerne selv fyres fordi chefen eller kollegerne kræver mere i løn?
Det er dumt, især taget i betragtning af en stor del af dem der råber højest også er dem der godt kan undvære stigningen. Værre er det i de lavtbetalte jobs, hvor inflationen og de højere priser rammer hårdest, det er jo sjældent dem der opnår mest i overenskomstforhandlingerne.
tilføjet af

39%

Har du ondt i røven over at folk der får ca 5000,- at leve for, betaler 39% i skat? Og må låne sig til resten eller knokle mange timer ved siden af deres fuldtidsjob som studerende? Eller, du vil måske også gerne tvinges til at have et ekstrajob ved siden af dit fuldtidsjob for at overleve?
I så fald har du for mange penge! Folk der betaler topskat piver unødigt. Man betaler ikke topskat, medmindre man har en indtjening som burde være rigelig til at overleve og lidt mere, man lever simpelthen over evne hvis man ikke kan leve af det.
Og hvad værre er; man kan indbetale ganske store pensionssummer og få fradrag for det. Man har alle mulige smuthuller så man i den sidste ende kan skumme fløden på bekostning af mindre indkomster som ikke har de muligheder.
Jeg har ikke en skid ondt af folk der betaler topskat; de skulle prøve at leve på en SU, en førtidspension eller en almindelig folkepension og se hvor godt de ville klare sig, med det forbrug de ofte har oparbejdet.
Jeg piver ikke over min SU, jeg er glad for at få den. Men jeg synes de ca. 5000 jeg får før skat er meget, meget lavt. Især taget i betragtning at jeg har faste udgifter som så mange andre, inklusive medicin som ligger lige under grænsen for kroniker-tilskuddet 8et forbrug omkring 1000,- om måneden). Jeg kan ikke få tilskuddet for grænsen er 15000,- om året. Et tilskud som folk der betaler topskat og har råd til at betale deres egen medicin, til gengæld godt kan få, bare det lige overstiger de 15000,- årligt.
Det er en totalt skævvridning af de sociale ydelser og jeg synes ærlig talt man skal holde sin kæft med det piveri, for en årsindtjening på 250.000,- eller hvad grænsen nu er for topskatten burde få én eller anden til at føle sig voldsomt priviligeret. Man burde have rigeligt råd til at leve uden at have ondt i måsen over at folk med mindre indkomster måske har brug for lidt. Det er pissehamrende egoistisk at man kun kan se sine egne behov når man har så forholdsvis meget mere end de laveste indkomstgrupper.
Men det er vel derfor vi ikke må få en fattigdomsgrænse; så vil de højere grupper føle sig overset?
tilføjet af

simpelthen nej

Nej. Er der nogensinde en arbejdsgiver der kom, da det gik godt, og sagde:Du skal da have mere i løn. Nej vel??
tilføjet af

Ikke så længe

Regeringen kommer med nye afgifter eller skatter.
Tænkeren
tilføjet af

Irrelevant spørgsmål

fordi sådan fungerer arbejdsmarkedet jo ikke. Det er et spørgsmål om udbyd og efterspørgsel og hvis efterspørgslen falder og udbuddet dermed vokser, så stiger lønningerne for den pågældende gruppe heller ikke. Så valget er der slet ikke.
tilføjet af

ja tror jeg

Jeg ville sætte arbejdsforhold osv. højere end en eventuelt lønstigning hvis det gælder at folk kan beholde deres job i en hård periode.. Så længe spillereglerne er de samme for alle er det fint for mig :)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.