2tilføjet af

Vi skal købe andel

Vi er så "heldige" at have fået tilbudt en andelslejlighed på Frederiksberg. Vi kan købe den for ca. 1.250.000 kr (andelen er på 1.350.000. kr) og huslejen er på ca. 2600 kr. lejligheden er på ca 100 kvm.
Den skal istandsættes en smule -nyt køkken, slibe gulve og males og så skal der sættes en væg op til børneværelset.
Nu er det så jeg må spørge her på debatten- ER DETTE ET GODT KØB?
Jeg er skide bange for den her "boligbobbel" vi alle går og snakker om. Jeg får både hurra tilråb fra folk og andre (min meget økonomibevidste far) siger"hold jer væk".
Vi bor til leje for 9200 kr om mdr-ja, du læste rigtigt....
Nå men -giv mig lige lidt råd tak
Margoritte
tilføjet af

Lidt dyr andel

men det må hænge sammen med, at de bruger "valuarvurdering".
Til gengæld er "huslejen" lav.
Ved du, hvad du går ind til i en andelsbolig❓Du kan ikke bare selv beslutte at sætte en væg op - det skal godkendes af bestyrelsen. Til gengæld burde du få mulighed for at afskrive forbedringen med det ny køkken, så når du skal sælge, kan prisen hæves lidt i forhold til, hvad du har givet.
Hvis ellers boligerne er i fornuftig stand udvendig - incl. døre og vinduer, burde det være et fornuftigt køb.
tilføjet af

Sammenlign med ejerbolig :)

Hej
Hvis jeg var jer - har selv boet i en andel som steg 442 %, og vi ente med at sælge til ca. 200 % - så en god handel for os - men nok om det!
For det første er ALLE lejligheder på frederiksberg MEGET dyre - og er ikke faldet så meget i pris som andre områder, det er jo ligesom en anden "by" i byen!
Derudover så vil en lejlighed med lav boligafgift - huslejen - altid være meget nemmere at sælge end omvendt - selvom den samlede månedlige pris er den samme - fordi man kan spare flere penge op og dermed få dem ud igen! Ligesom hvis man har en fri sum penge så kan huslejen blive meget LAV!
Med hensyn til ens rettigheder, så er det rigtig at man langt de fleste steder skal søge en bestyrelse om lov til at lave om indvendigt - men det er langt de fleste steder en form sag - især hvis det ikke er bærende vægge vi snakker om! Jeg har som formand i vores andelsboligforening været til mange kurser om behandling af disse ting hos ABF, som er andelsboligforeningernes "rådgivere".
I skal være opmærksom på hvilke ting I betaler for, for hvis i f.eks. FÅR forbedringerne med som de tidligere har lavet - så kan i ikke senere kræve penge for dem - så er det bedre at give mindre for lejligheden og så betale for forbedringerne! Især fordi forbedringerne bliver afskrevet med ca. 10 % om året alt efter hvad der snakkes om!
Ligesom at de ting i selv laver - f.eks. hvis det gamle køkken ikke er helt afskrevet, så vil det skulle trækkes fra den nye pris i kan få osv - men det kan i læse meget om rundt omkring på nettet!! I kan jo heller ikke sælge til hvad i vil, så hvad foreningen bruger som vurdering er også vigtig - for hvis det er valuar eller off. så kan der være en rimelig chance for at den falder - så at købe til MAKS andelskronen ( det beløb som selve andelens værdi må ganges med) vil være MEGET dumt! Hvad andelskronen er osv kan i se i foreningens årsregnskab som i SKAL have fået udlevet sammen med papirerne på lejligheden. Ligesom i skal være opmærksom på hvad lån der er bag huslejen - hæfter i KUN for jeres egen andel - eller hæfter alle for alles?? For så kan det blive MEGET dyrt hvis i er de eneste med penge!
Jeg har lige lavet en hurtig beregning på hvad et lån på 1250.000 vil koste, så skal I brutto give ca. 7-8.000 kr om måneden i ydelse hvis i låner pengene over 30 år! I kan sikkert finde lånet billigere ved at give pant i lejligheden eller få en priotetskonto/lån! Men I kommer således til at give ca. det samme i husleje og plus forbrugsudgifter. Nu sparer i bare op til jer selv!
Hvis man kigger på tilsvarende størrelse ejerlejlighed i samme kommune, så skal man ca. som min. give 20.000 brutto! Så i forhold til det er der noget at spare om måneden!
Og ejerlejligheder skal jo også betale fællesudgifter, som i har med i boligafgiften - ligesom at de også MANGE steder heller ikke bare kan gøre som de vil indvendig uden tilladelse!
Så jeg vil sige at det er et rimelig godt køb, sålænge det ikke er til max vurdering, så i kan risikere ikke at kunne sælge til den pris i har givet!
Held og lykke med det :)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.