18tilføjet af

Vi er forkælede!

Hej allesammen.
Efter endt rejse, er jeg nu tilbage i vores lille smørhul af et land *G*
Kan kun komme til én eneste generel konklusion: Vi er utroligt heldige, at vi ike har de problemer herhjemme som man slås med i Afrika.
I Uganda er der utroligt få ældre mennesker - der er flest unge mennesker, og meget fattigdom, og AIDS har udryddet hele landsbyer.
sult - hungersnød har også taget deres del af befolkningen.
Alligevel møder man en fantastisk livsglæde hos rigtig mange af de mennesker der bor i landet.
Det har undret mig meget - De har så lidt, men har et livsmod, der siger "spar-to" til alt.
Måske alt vor ævl og kævl blot bunder i at vi slet og ret er forkælede, og uvant med rigtig modgang?
Venligst
kapanui
tilføjet af

Meget enig

Jeg kan kun støtte dine holdninger, i Danmark har vi det på mange måder som blommen i et æg. Jeg har selv rejst en del i Kenya og i bl.a. Nairobi set bliktage op ad skråningerne, så langt øjet rakte og en virkelig udtalt fattigdom. Sådanne oplevelser sætter tingene i perspektiv og gør at jeg nu ikke hæfter mig ved små ubetydelig ting, som andre ville betragte som problemer.
I virkeligheden burde flere rejse ud til tredje lande og se hvordan andre mennesker lever, så de også kunne se hvor fantastisk priviligerede vi er i vores lille smørhul.
tilføjet af

Lidt i samme stil

Mine oplevelser i Uganda er lidt i samme stil.
Man forundres igen og igen over hvor meget vi i virkeligheden har, og som vi tager for givet.
Samtidigt var landet (i hvert fald den del jeg så) frugtbart og utroligt smukt. Så jeg kunne heller ikke lade være med undre mig over den megen fattigdom og sult.
Og menneskene - sjældent har jeg oplevet magen til gæstfrihed. giver dig ret - Vi burde som danskere have en forpligtelse til at rejse ud og opleve hvordan der er andre steder. Måske vi så ville kunne påskønne vores eget så meget desto mere *GGGGGG*
tilføjet af

Fra aske til ilden!

Hejsa kapanui!
Dejligt at se at du har overlevet dit ophold i Uganda, uden en skramme!
Men så er det da godt du ikke " gemte " dig i Det Demokratiske Republik Congo.
Her brænder man folk - live - men den tid kan jo komme allesteder!!!
En bande stammekrigere har i weekenden angrebet en landsby i De Demokratiske Republik Congo og brændt mindst 30 indbyggere levende i deres hytter. Det bekræfter FN’s mission i Congo, der har undersøgt rygter om massakren i Sud-Kivu-provinsen, der grænser op til Burundi og Rwanda.
Overlevende siger, at angriberne var hutu-rebeller fra Rwanda.
De tvang landbyboerne - de fleste kvinder og børn - ind i hytterne, som derefter blev antændt.
Jo - Danmark er et smørhul - endnu!!!
Ps: Plejer man ikke at sige farvel inden man rejser?
*LOL* Welcome home Mr. Kapanui.
tilføjet af

Hej Symbio *G* *V*

Du forstår da også at fokusere *G*
Jeg var nu den modsatte ende af landet, i rutefart mellem Kampala og Entebbe. Fik set Victoriasøen, og var ude at sejle med gammel damper på den. Virkede næsten som et hav på mig.
rigtigt mange snakkede engelsk, og det var en dejlig tur.
Mange tak for den pæne velkomst. Ja - jeg fik pludselig travlt! - Men min tid var jo ikke min egen, og når chefen taler, smækker jeg hælene sammen og siger ja.
Min kone og ungerne kom ugen efter, og de har haft en forrygende ferie. Desværre kunne jeg ikke være hos dem det meste af tiden, men nogle venner tog sig af dem, og de savnede mig vist ikke synderligt *G*
Dernede hørte vi også om London, og tro det eller ej, men mange var virkeligt oprørte, og følte stor sympati med England. Al Qaida er ikke specielt vellidt i dét land.
Venligst
kapanui
tilføjet af

Velkommen hjem

Hej igen Kapanui
Det du siger kan også jeg kun bekræfte. Har selv rejst en del, bl.a. til Sydamerika. Vi får et andet syn på Danmark når vi tager ud i verden. Vi får sat vort dejlige land i perspektiv, og ser at vi nok slet ikke har det så dårligt endda.
Nu er jeg ikke tilhænger af, at man skal sammenligne os med mindre heldige lande for selv at føle os godt. Men det er unægteligt den konklusion vi kommer til.
Det er jo sådan, at når man sidder og stirrer sig blind på de småproblemer vi kæmper med, så har de det med at vokse. De ryger helt ud af proportioner, og så er det sundt at blive konfronteret med at vi nok slet ikke har det så ringe endda :o)
Hygge fra Fandango
tilføjet af

JA,vi har fademe i hoved,og "smørhul":-(

og så beskærer vi u-landsbistanden!
og nu har de fundet ud af at deres ondsvage olie i nordsøen!at der er langt mere end de havde regnet med:mindst til 2024
men længere!
vi har så rigelig i det materielle!folk misbruger det sådan pøser vi med det!
rent fersk vand bruges i toilet,kloarker,i alt,og det er bare hverdag!skænk det en tanke*
men ÅNDELIGE værdier
*se vi har mindst lige så meget at lære af afrikanerne*
det er specielt vand til landet!så de kan dyrke afgrøder,og få vand i den hede!!
er glad for at folk tænker på det,er virkelig glad for at læse et indlæg som dit:-)
tilføjet af

vandrensere

der føres sygdomme med vandet-fx.hvis menneskers afføring kommer i berøring med det-ved at det kan medføre diarre,og dermed dehydrering-at folk bogstavelig talt skider sig ihjel-så kræves øjeblikkelig hospitalsbehandlig-men om behandlingen lykkes??
tilføjet af

Hvis i syntes at Afrika er så fedt...

Halloo
Hvis i syntes at Afrika er så fedt og simpelt så rejs dog der ned (og evt. bliv der) eller send jeres egen penge ned til dem.
Jeg er godt tilfreds med hvad jeg har i danmark men derfor behøves man jo ikke at lalle rundt og være tilfreds med alt.
Utilfredshed er vejen til forbedring.
Sidder jeg på en restaurant og har betalt 100 kr for en bøf der er sej og sort. Så kan jeg jo ikke sidde og være tilfreds og tænke på de små sultne børn i Afrika som ikke har råd til en bøf.
Så er jeg da i min gode ret til at give banditten/ den uduelige kok en røffel og forlange en højere standard. Jeg kan jo ikke sende bøffen til Afrika
Hvad sker der med jer?
Ulandsbistanden holder ikke, virker ikke og har aldrig gjort det. Vi har samlet ind i ufatteligt mange år og der er ikke sket en skid.
I afrika er problemet simpelt: Der er for mange munde til for lidt brugbar landbrugsjord.
En god tørke uden ulandshjælp ville kunne beskære folketallet så de kommende generationer kunne klare sig.
Anti tørke projekter og drikke vands projekter kan jeg tilnøds se en nytte i.
Hvad ville der ske hvis Afrika kom på standard med f.eks. Kina/Indien. Vi ville få en endnu værre global forurenings katastrofe da der så vil være flere der gør krav på bil, tv, medicin, sprøjtemidler, olie, køleskabe, vaskepulver o.s.v.
Prøv og tænk lidt længere end til i morgen... prøv i det hele taget at tænke....
Over and out... jacob

... og ok, jeg er en smule gnaven i dag.... :-|
tilføjet af

hep hep

Jeg er tilnærmelsesvis enig med dig, men ville nok have formuleret mig på en anden måde.
Skal man nu ikke længere have lov til at være glad or at bo i et land hvor vi har et så godt som vi nu engang har det?
Jeg græder ikke over at jeg har et af verdens højeste skattetryk, så gider jeg heller ikke græde over afrika's tilstand. Alle ved jo at den ulandsbistand der bliver slynget i hovedet på Afrika år efter år havner i de forkerte lommer.
Jeg vil have lov til at være glad for at bo i Danmark uden at blive kaldt for forkælet
tilføjet af

Bøf 100.-

Der er bestemt heller ingen der har sagt at man ikke skal have lov at brokke sig i DK. En bøf til 100.-... come on... til den pris må du vel påregne en standard lidt over 'well done' !!
Det handler i bund og grund om at tænke sig om en ekstra gang inden man hyler op over små ubetydelig småting !!
tilføjet af

Det enestte

der hjælper, er børnebegrænsning, meeen det må de jo ikke , hvem skal igrunden bestemme det????
Jeg har givet mange penge ag min usle løn i rigtig mange år, men nu er det slut for i de 60 år jeg har givet penge til Afrika, har det endnu ikke hjulpet, det er et hul i jorden.
Nej de skal have børnebegrænsning, for se hvor mange børn der altid er på billederne.
Jeg ved også godt der ikke er mange børn der når at blive voksne, men det kunne jo være der var flere der overlevede, når der ikke var så mange børn.
Jeg er da også glad for at være født i Danmark, jeg har sandelig også prøvet at sulte under krigen, det er da bestemt ikke sjovt, men i dag er jeg sandelig en taknemlig pensionist.
tilføjet af

Man har været i udlandet , hjem til lille Danmark igen.

Vi har det så godt i Danmark med mælk og honning. Det er der jo mange mennesker der har arbejdet med politisk , fagforeningsfolk har kæmpet for et rimeligt arbejdsmarked . Mange mennesker i andre lande er fattige og har ikke et rimeligt liv. Ja hvorfor har de ikke et kontanthjælps system , hvorfor hjælper man ikke dem der ikke har et rimeligt liv , penge er der nok af ser man mange gange - statens pengekasse. Meget af det vi smider ud , kunne de nemt bruge , og det kunne give dem noget arbejde . Genbrugs forretningerne er overfyldte med alt , meget af det ryger i containeren - kan desværre ikke sælges . Det kunne give arbejde til mange mennesker , og mange mennesker kunne få et bedre liv - mange mennesker har jo ingenting. Jeg går ind på internettet og skriver miljøstationer , der er utrolig mange i hele Danmark - og enormt mange arbejdsløse. Hvorfor ikke lidt mere nytænkning , og et helt andet arbejdsmarked.
tilføjet af

Hvor har du ret...

men man skal enten komme fra "små kår" herhjemme fra eller også skal man ud og se, hvordan det står til andre steder, før man kan se, at det er en smørklat vi lever i.
Hvor kunne det være rart, hvis vi kunne få skruet ned for vores overforbrug og vel-vel-velstand.
Men velstanden ER på det materielle .
tilføjet af

tur -retur

Høj Kap , velkommen tilbage fra /til solen.
Idag kan jeg bare ikke dy mig for et par Piet Hein citater :
At bryde af og rejse bort kan være svært og falde hårdt, men det er livets krav til dem som holder af at komme hjem.
Husk at elske.
tilføjet af

Hej elver-ven *G* *V*

Ja - Det er gudskelov lidt køligere herhjemme - Min hud har haft problemer med den sol de har dernede. Jeg var også tæt på ækvator, og det er jeg simpelthen ikke skabt til *GGGG*
Hvad dit lille budskab angår, jamen det glemmer jeg da ALDRIG - det er jo selve det der gør livet værd at leve på alle fronter *G*
Hav en god dag.
Venligst
kapanui
tilføjet af

pointe

Hej gode ven ! yha !
Jeg smiler og griner og er glad.
Jeg kendte jo dit svar på forhånd, og hvorfor skrive pointerne selv hvis man kan få andre til det, og det er jo altid utrolig dejligt at få bekræftiget ens egne synspunkter på skrift og af andre. Håber at du undskylder mig mine sære luner.:))
( absolut venligt ment )
Venligst Elven
tilføjet af

Gør jeg gerne *G*

Men måske jeg bør undlade at give selvindlysende svar *GGGGGGGGGGGGG*
Har lige været omkring dine "10 bud - take five"
Få nu ikke hovedpine - husk der er også dødsstraf for at spise haresteg *GGGGGGGGGGGGGGGGGGG*
Der er næsten ingen grænser for hvad der forårsager at "man skal udryddes af folket".
Hørte en gang en forklaring fra en Jøde på hvorfor der var så mange og strenge love der skulle huskes og overholdes - "Det er fordi det skal være svært at tro" - Det er svært at være Jøde *GGGG*
Venligst
kapanui
tilføjet af

desforuden Kappa !

Ja , det er bestemt skræmmende læsning i mange betydninger. Det er også derfor at jeg postulerer
at menneskeheden kunne måske have nået et endnu højere udviklingsstade hvis vi havde været alle religionerne helt foruden. ;)
Men det er da vist et troesspørgsmål !
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.