20tilføjet af

Vestas drevet ud af Danmark

For høje omkostninger driver Vestas ud af Danmark. Det er simpelthen alt for dyrt at producere i Danmark, så produktionen lukkes.
Lønninger og produktionsomkostninger kan ikke retfærdiggøre en produktion der giver selskabet et underskud i gigantklassen.
Så er det flot at kommunerne og det offentlige igen har brugt flere penge end planlagt og S og SF vil have skatterne yderlige op.
tilføjet af

Logik hvis de skal kunne konkurrere

Ville gøre det samme hvis jeg var arbejdsgiveren, for vil jo ikke miste min virksomhed og levevej.
tilføjet af

Var det noget med et par tal ?

Det, du kalder "underskud i gigantklassen", det ser sådan ud:
Resultat efter skat (tallene er ”millioner Euro”)
3. kvartal 2010: 126
2. kvartal 2010: 165
1. kvartal 2010: -75 (underskud)
Hele 2009: 579 millioner Euro, svarende til 4,3 milliarder kroner.
Jeg kan godt se, at Ditlev Engel har fuld rygdækning i tallene, han står virkelig ved afgrundens rand, ikke ?
tilføjet af

Helt enig

du tjener for meget. Det havde nok været mere passende dersom du tjente det samme som en tyrkisk arbejdsmand, i Tyrkiet.
Men når det gælder Vestas, er nok problemet mere OVK stop for vedvarende energi, fra 2001. Vestas flytter ikke produktion, de lukker ned fordi krisen betyder at ingen investerer i vedvarende energi.
tilføjet af

Liberal alliance vrøvl!

Vestag griske aktionærer, kan vel bare ikke få nok til egen lomme, efter de har fået hele deres opvækstvækst betalt af danske skatteydere.
tilføjet af

Dit standart svar på alt

Det er OVK´s skyld! [:*(]
En sløvere end ventet udvikling på det europæiske vindmøllemarked ligger bag Vestas' beslutning om at skære 3000 stillinger væk.
Vestas' beslutning om at fyre 3.000 medarbejdere giver en årlig besparelse på 1,3 mia. kr.
tilføjet af

Helt uenig

Tyske Siemens producerer vindmøller i Danmark og de ansætter flere folk lige nu.
tilføjet af

Du lever stadig i 60'erne rodvad

Vestas er ikke konkurrencedygtig og kan ikke levere til den pris andre kan.
Dvs. der kan ikke sættes møller op i Danmark som Vestas kan levere til samme pris og kvalitet som de udenlandske.
Danmark kan ikke konkurrere med lande som Tysland fordi lønningerne og produktiviteten er for lav og skat og afgifter er for høje - det sidste skyldes den stor danske offentlige sektor og de mange udgifter til f.eks. efterlønnere.
tilføjet af

Hahaha

Men ser vi bort fra statsstøtten ændrer det ikke ved at dit indlæg er noget vrøvl. Private virksomheder har ikke folk ansat som ikke giver et overskud på bundlinien. Det her er ikke DDR.
Du er sgu mere rød end de fleste - Mjølner 😃
tilføjet af

ha ha

sikken en gang l´´´at fyre af!
Læs artiklerne igen om Vestas ordrebogen er fyldt op og overskuddet er oppe på trecifret millionbeløb....
såååååeeee, få nu lige din viden opdateret inden du plaprer mere!!
tilføjet af

mere vrøvl

ditblæver har selv udtalt at inklusiv fragtomkostninger fra Kina vil disse møller koste det samme som hvis de blev produceret i Danmark!
så pleeeeease, prøv nu at få opdateret din viden, læs artiklerne HELT igennem og lad være med at udlede alt fra overskrifterne - hvis du altså kan koncentrere dig så længe😮
tilføjet af

Du læser vist for gamle artikler - fjols

Der er ikke ordrer nok i Europa og så skærer man der hvor det koster for meget og det er i Danmark - så nu kan de fyrede nøjes med en understøttelse ! 🙂
tilføjet af

Nu er

det ikke kun høje Lønninger og produktions omkostninger, der er den direkte årsag til at der er nedgang for Vestas. Vestas fremstiller noget som enhver kan lave, måske ikke ligeså godt om dem, men om 5 til 10 år er en Kinesisk vindmølle fuldt på højde med en Vestas mølle, og der findes i Kina og Syd Korea 0mkring 60 firma der fremstiller
møller der er brugbare, noget andet er at Kineserne gerne vil støtte deres hjemmelige firmaer, og disse firmaer vil blive valgt frem for Vestas også selvom Vestas har en Kinesisk fabrik, og dette gælder også i USA, de fleste derover med indflydelse på afgørelser om vindmølle parker vil vælger GE møller og ikke Vestas, så de største markeder er meget skøblige.
mvh Økonomen
tilføjet af

Rigtig

og det er godt.
tilføjet af

OVK

vil altid kun have ære for det gode, der er kommet udefra. Men aldrig ansvar for sit eget dårligdom.
tilføjet af

Det siger du

uden at kende til det tyske lønsystem. En del af det vi betaler over skattebilletten, må de tyske arbejdsgivere betale. Den tyske lønomkostning ligger ikke lavere end den danske. Men rigtig at produktiviteten ligger højere.
"Mange udgifter til efterlønnere"? Efterløn og fleksibilitet er godt for det danske arbejdsmarked, fordi det så er lettere at fyre og ansætte medarbejdere. Men den må godt erstattes med ingen fyring til medarbejdere over 55 år, og ubegrænset tid på understøttelse, for de der bliver fyret for virksomheds nedlæggelse.
tilføjet af

noget

helt andet er så det du nævner, men det bliver aldrig andreledes i Danmark, hvor 50 års velfærds politik er ved at slå total fejl, og ingen politiker magter at rette dette system op, det er simpelhen for vanskligt, så de lapper bare på tingene.
tilføjet af

undskyld jeg

blander mig lige i debatten. Siemens Wind Power, flytter også langsomt til moderlandet, hvor de fleste af deres underlev: befinder sig, så tro ikke at de elsker os så meget, at de bliver her, det har bare ikke kunne betale sig at rykke den tidlige Bonus fabrik endnu, jeg tro ikke at der laves vindmøller i Danmark om 5 til 7 år.
mvh
tilføjet af

På Lolland, går rygtet at Vestas

Quit, whil ahead.
De ved godt at med udsigt til ny rød regering næste år, så er det nu pengene skal ud af landet.
De har valgt et godt tidspunkt, landet er endnu ikke kastet ud i økonomisk ruin.
SÅ det er en klog dispution.
tilføjet af

Hvorfor skulle

du ikke blande dig? Det er en åben debat.
Ingen ved hvor mange virksomheder der bliver, hverken danske eller udenlandske. Næsten alt bliver lagt sammen, til et resultat for overskud viser sig på bundlinjen.
tilføjet af

Hvorfor er håndværkerlønninger også 50 gange

større nu end i 70-erne?
Oveni snyder de, så det brager.
Begge dele forarmer landet.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.