2tilføjet af

Verdens bedste demokrati

Lever vi i Danmark i verdens bedste demokrati? Hvorfor? Hvorfor ikke?
tilføjet af

Dajligt demokrati ?

[:|]Et samfund hvor vi ikke giver børn den fornødende psykologiske hjælp. De må vente i måneder.
tilføjet af

damn!

Uha! det er jo et uper bredt emne. Og jeg kan ikke engang svare på det da jeg ikke har et godt kendskab til alle andre demokratier omkring på kloden.
Man kan sige at det danske demokrati lider af de samme ting som alle andre demokratier lider af. Det er kun en snæver majoritet der behøver være tilfreds med magthaverne. I et perfekt system var det jo ikke kun majoriteten, men også minoriteten der skulle kunne få noget igennem ind imellem.
Som vores demokrati fungerer kan 51% af befolkningen jo i teorien regerer nådesløst over de sidste 49%. Det er jo ikke ligefrem en god ting...
Et problem vi også har i stigende grad her i danmark er at det bliver sværere og sværere at se hvad et parti rent faktisk står for. Det er meget på mode at sige en ting og gøre en anden. Dette gør at folk kan ende med at stemme imod det de i virkeligheden står for. (som eksempel har vi jo idag en statsminister der før han fik store poster, skrev en bog der hed "minimalstaten", men som idag er fortaler for velfærdsstaten. hvor står han inderst inde?)
Og jeg vil også mene at der er en fundamental fejl i hele systemet "demokrati". Demokrati er jo baseret på befolkningen. Hvis denne befolkning ikke er fuldt ud klar over alt hvad der foregår i statens virke, og ikke har kompetencerne til at vide hvad der vil være bedst for landet, kan man jo ikke regne med at de kan vælge de rigtige politikere til de rigtige poster.
Denne fejl er minimeret ved parlamentrisk demokrati i forhold til direkte demokrati (som de havde i oldtidens Athen), men ikke udryddet! Efter min mening bliver de største politiske brølere foretaget fordi en befolkning har valgt nogle politikere uden at være ordenligt oplyst.
Derfor kan en demokratisk regering aldrig blive bedre end den befolkning der vælger den, og da jeg absolut ikke mener at der er nok oplysning til de danske borgere omrking samfundet, og omkring verden som helhed lider vi stærkt under det. Det betyder at valgkampe kommer til at handle om mindre vigtige emner, der bare er lettere at forstå (flygtninge og indvandrere er et godt eksempel på et mindre emne der bliver alpha omega i Danmark fordi det er let at forstå). De virkelig store beslutninger og overenskomstforhandlinger der virkelig betyder noget for den enkelte borger er tit alt for komplekse til at de får en værdi del af en valgkamp, og dermed i borgernes beslutningsgrundlag når de skal stemme.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.