19tilføjet af

ang. Tv 3's slankeprogram, du er hvad du spiser.

I tv 3's såkaldte helseprogram, med Lene Hansom, er der lige et par korrektioner. For det første har kvinden ingen belæg for sine lægelige ud talelser. Jeg så med stor forundring på hvordan man manipulerede med folk. 1. 25 liter FLØDESKUM blev pludselig til 25 liter fløde. Enhver der har lavet flødeskum, ved at 25 liter fløde ville blive til en enorm mængde hvis man piskede det. 2. At blande proteiner og kylhydrater er bandlyst. Dette er fuldstændig forkert, basalt handler det jo om at indtage færre kalorier end man forbrænder. Og,i princippet er det fuldstændig ligegyldigt om man spiser chokolade eller grøntsager. Men det er jo soleklart at grøntsagerne er meget sundere, rent vitaminmæssigt end chokoladen. I progammet kom også denne påstand : Du udvikler et fedtlever hvis du fortsætter din usunde levevis, dette er IKKE korrekt, fedtlever er et stadie før skrumpelever, som skyldes enten sygdom eller alkoholisme.Det er ret utroligt at samme tv-program fortsætter Deres fremturen, til trods for at landsdækkende har påpeget det samme. Enhver der sine sansers fulde brug kan sagtens genneskue helsefreaken fra Tv3, som pludselig har set lyset. For mig lugter det meget af penge. Jeg er i øvrigt selv en person som vejer rigeligt meget, men har har taget adskillige slankekure, men i eget regi. Pt. vejede for 2 måneder siden 134 kilo, nu 119, og det er ikke noget problem at fortsætte, hvis jeg bruger min sunde fornuft istedet for Lene Hansom. Fik for øvrigt 11 i ernæringlære, da jeg tog HF.
tilføjet af

Flot

HF.. Du er jo virkelige helse ekspert.. lige meget om man spiser chokolade istedet for grøntsager... .yeeeah...
tilføjet af

det

er faktisk rent kalorie mässigt set flöjtende ligegyldig om man spiser chokolade eller grönsager, det eneste det handler om er at ikke spise flere kalorie end dem man forbränder.
At det fra et almen sundheds perspektiv er bedre at guffe gulerödder i sig en mars-bars er så en hel anden historie.
tilføjet af

hvorfor???

Hvorfor skrive sådan noget pjat i en debat? Prøv da at sætte dig ind i hvad manden fortæller dig!!!
tilføjet af

Sund fornuft ?

Hvor er den sunde fornuft i at have vejet 134 kilo ?
Jeg vil gerne omformulere lidt, i stedet for at skrive: spise færre kalorier end du forbrænder, så skriv: forbrænd flere kalorier end du indtager. Det er det det handler om, rør dig, dyrk motion, arbejd, hold dig aktiv så kan du spise næsten hvad du vil og forblive, ikke kun slank, men også sund og få større selvtillid og velvære.
tilføjet af

hvis du ellers

gad LÆSE det skrevne, villle du kunne se, det er der, som står : at gulerødder er sundere end chokolade -
Du er nok træt, hva -
mvh. guller
tilføjet af

Du har ret

Tror det er kedsomhed, sådan en lang nat -
mvh. guller
tilføjet af

Interessandte oplysninger

Du trækker frem, jeg har ikke fulgt programmet nøje, kigget lidt en enkelt gang -
At man skulle få fedtlever pga. overvægt er da noget underligt noget hun skræmme folk med -
Resultater af overvægt kan såmænd være skræmmende nok, så hvorfor holder hun sig ikke til facts ?
Og så Tillykke med vægttabet, godt du er standhaftig, flot gået -
God vind herfra
guller
tilføjet af

marsbar...

Rent kaloriemæssigt.... Ved i folk derude hvad en kalorie er? en kalorie er den energi der skal til for at varme en liter vand op med en grad celsius. I en mars-bar eller e andet meget sukkerindholdig madvare kan der meget vel være meget energi. Hvis vi holder os til marsbaren så er der rigtig meget energi i den. Der er måske lige så meget energi som i fire gulerødder(bare et gæt) men energien i marsbaren ligger i sukkeret molekylebindinger og dette er let for kroppen at nedbryde. gulerødderne eller andre stoffer hvor den samme mængde energi er bundet er sværere for kroppen at nedbryde og den samme mængde energi i disse vil derfor vare længere end ved marsbaren. Ergo du føler sult hurtigere efter en marsbar end efter fire gulerødder.. det er ikke lige meget om du æder marsbar eller sundere mad rent kaloriemæssigt, når du vil tabe dig...
tilføjet af

han har sat sig ind i det

Det var mig der kaldte mig nnn.. tænkte nok at min kommentar ville skabe røre, men havde i dag mere tid til at uddybbe min mening med marsbaren... se mit indlæg under marsbar;-)
Peace out, be fit
tilføjet af

hvordan kan du sige sådan noget bauvl

hvordan kan du sige at det lugter langt væk af penge gu gør det ej. sikke noget sludder det kan godt ske at du har fået gode karakter i enæring og hvad så. det gør dig ikke til en professer. jeg at hendes råd virker og de er fornuftige.
kulhydrater er jo stivelser som gør at når du blander tingene sammen har du svære ved at tabe dig. Og jo selvfølgelig skal man også bruge sin sunde fornuft. tillykke med vægttabet det er flot.
tilføjet af

hvis du fik 11

... hvordan kan det så være du vejer så meget i dag???
er det ikke lidt til grin??
tilføjet af

Mad svinerri

Jeg vil bare sige at det sku da er noget svinerri at smide alt det mad ud.. Hallo der er altsä mange mennesker der ingen mad har eller kun har lidt.. Giv det da til hjemlöse, centre eller andet godt.
Det andre er bare egoistisk.. Hvis man kan hjälpe andre, sä gör det dog. Smid ikke bar ebrugte ting ud, men donere dem eller smid dem i en container som stä til samme formäl:)
Det var bare det..
tilføjet af

Forpulede selvfornægtere

I er sq nogle forpulede selvfornægtere hele bundtet.. For det første: Fedme GIVER fedtlever. Nogen der har set Super Size Me? Det er noget vrøvl at det kun er alcoholikere der får det, for McDonalds er lige så usundt som en bajer. Og jeg syntes programmet er fint. Man er jo dum hvis man følger hendes råd til punkt og prikke. Tænk dog selv mennesker! OG STOP MED AT ÆDE HVIS IKKE KAN TAGE ANSVARET MED JERES FEDE KROPPE BAGEFTER!!!
tilføjet af

Min mand

er os overvægtig og det er for det meste fordi at han er så glad for mad at han ikke kan stoppe igen..
Det er det de fleste danskere gør, vi propper os med mad, fordi vi kan.. Der er jo mad nok her oppe i komfortable DK..
Og så er der en million måder man kan slanke sig på og alle ved hver især hvad de synes der er allerbedst, for de tabte sig X kilo på X dage og det var jo totalfedt... Og når de så har tabt sig ryger de direkte tilbage i den gamle vane.. for de er træt af at fornægte dem selv søde sager og sulte og hvad man ellers gør af mærkelige ting.. I "du bliver hvad du spiser" i dag, fik manden ikke kun bugt med sine uvaner, men lærte at han kunne lave mad, at han kunne lide det og at han IKKE kunne undvære det.. Han kunne ikke undvære mæthedsfølelsen.. Så er jeg ligeglad om Lene Hansson gør nogle ting forkert og tager fejl med den ene lille ting eller dan anden.. For hun har hjulpet denne mand og det er vel det der er målet. Nu forventer jeg ikke at I skal synes dette er mirakelkuren , for vi er heldigvis alle så forskellige at den kur der virker for A virker måske ikke for B.. Men hvis I stadig, efter det her, får det bedre af at rakke ned på andre mennesker som kan tabe sig og holde det.. Så er jeg sikker på at det er fordi I har lavt selværd og ikke kan klare at tabe jer uden at falde i igen.. Derfor skal I have en syndebuk- og så er det jo nemmest at vælge en kost-ekspert der er på tv!! I er simpelthen for meget!
tilføjet af

Vægttab starter i hovedet

Jeg har lige fundet ud at jeg lider af en spiseforstyrrelse. Binge eating disorder. Har været fed fra barnsben uden at vide jeg havde et problem. Ja, det kan godt være Lene overdriver men hun giver dem et wake up call. Vi er alle forskellige det skal vi acceptere og respektere. Det er et problem for alle os derude. Vær med til at gøre en forskel og lad være med at rakke ned på hinanden. Vi er fremtiden. Tillykke til alle dem der har tabt sig. Jeg er stolt af alle der kan. Et vægttab er meget svært det kræver utrolig meget specielt hvis man har en spiseforstyrrelse. mange overvægtige har det uden at vide det som mig selv. Et råd til folk der vil tabe sig, se indeni dig selv først og så det ydre. Jeg har tabt 25 kg uden at se mig selv indeni så halvdelen røg på igen.. Alt godt til alle
tilføjet af

Godt skrevet!

Hej Nordjyde,
Det var godt skrevet!!!
Det er nemlig rigtigt! Man skal bare indtage færre kalorier end man forbrænder! Og hold fast ved kostændring, find et tabel der fortæller hvad der indeholder mindst kalorier, om det så er grønsager, frugt, brød m.m så kan man sagtens leve sundt uden at sulte.
Rigtig god weekend!
tilføjet af

godt på vej

jeg må sige a jeg var skeptisk i starten og sagde det samme selv men efter at havde prøvet kuren kan jeg kun med sikkerhed sige at alt hvad der bliver sagt og lovet passer og har tabt mig efter uge 3 11 kg og ville ønske at jeg selv ku deltage i tvprogrammet istedet for at prøve det helt alene uden hjælp og dette er ikke en reklame af noget som helst
tilføjet af

undrer

Så undrer det mig med al den viden og sur opstød at at du er så FED som du... 119 kilo er ikke RIGELIGT meget er sgu for FOR meget.😕
tilføjet af

BRAVO

Jeg tror man skal kigge indad.. hvorfor jeg er på denne side her, er da fordi jeg ikke selv kan tage mig sammen, jeg er træt af slankekurer og tv programmer, men jeg ved da også med mig selv at hvis jeg skal...tabe mig...skal jeg lytte til mig selv og andres bedre gode råd så som "du er hvad du spiser" end bare et 11 tal.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.