12tilføjet af

Vand + xxxx = Sundhed.

Jeg er, en af den slags mennesker, der desværre, har en masse usunde ritualer/vaner. Jeg kan fx ikke spise en Pizza uden, at drikke 1 liter sodavand til, se tv om aftenen uden at forkæle mig med chokolade og chips eller tage i byen uden at drikke en øl eller to. Jeg har droppet alkoholen, hvilket jeg er meget glad for, da det i længden ikke bare var dyrt, men også dumt, da jeg udelukkende drak, det for at "passe ind" i nattelivet. For slet ikke og snakke om, hvor dårligt der, er for din krop.
Anyways, nu hvor jeg har, besluttet mig for at gøre op med disse vaner, skal jeg finde på noget at erstatte alt det usunde med. Jeg er, begyndt at drikke en masse vand og har fundet ud, at jeg mange gange spiste, når jeg var tørstig. Jeg drikker 3 liter vand om dagen, men mangler ligesom noget at supplere med af mad, som jeg kan lide til vand. Igår fik jeg noget kyllling og det smagte af ingenting, når man drikker vand til fremfor sodavand. Og sådan har jeg det med mange ting, alt smager anderledes, lyder underligt, men når man udelukkende har drukket sodavand til maden i 15-20 år, så kan man selv regne ud, hvor fucked up ens smagsløg er blevet..
Hvad for noget mad er, sundt og passer godt til vand (ALT, er ikke et svar) og hvilke sunde ting kan man erstatte chips, chokolade, is, slik med på langsigt. Er bananer virkelig så usunde...
P.s. Jeg er en dreng, på 25, som vejer 90 kg.
tilføjet af

Ikke underligt

Sukker er en smagsforstærker, så det er ikke underligt at maden smager bedre sammen med sodavand.
tilføjet af

Sejt!

3 l vand er nok lige i overkanten...Men lige nu sveder man jo i varmen. Senere skal du nok gå ned til ca 2 l. Og du skal nok også holde dig langt væk fra light-sodavand og lign. produkter. (men det ved du måske allerede?) Dels indeholder de en masse stoffer, man ikke har godt af, og dels vænnes man til, at tingene SKAL smage sødt....
Det er fint med kylling, men det smager ikke altid af en hel masse (kalkun er endnu værre!) Men så må man finde nogle krydderier og eller krydder-urter, som man kan lide. Hvis du ikke er vant til den slags, må du prøve at spørge en, der ved noget om det, måske din veninde/mor/søster? Nej, det behøver slet ikke være en pige, men vi er nok dem, der har mest erfaring med det, med mindre du kender en kok? Kunne du måske "fedte dig lidt ind" hos dem, hvor du plejer at købe pizza? Oregano og tomat passer godt til kylling, og ingen af delene feder! Held og lykke med dit NYE LIV, du er sej!
tilføjet af

Bananer?

At bananer er usunde er nok den største og mest latterlige skrøne nogen sinde, du skal sandelig ikke holde dig fra bananer pga du har hørt det, det er simpelthen en værre gang pladder. Jeg spiser selv omkring 500 gram frugt om dagen, og der i blandt en masse bananer.
Jeg kender godt afhængigheden af sukker, dog ikke at drikke det, mest bare chokolade og sådan, det åd jeg godt nok meget af en gang... Jeg tror altså du vænner dig til det med tiden, når du ikke er vant til at få alt det sukker mere.
Tre liter er da i hvert fald ikke for meget, jeg kommer da selv op på ca. fire nogen gange, når det er så varmt, og så kan man jo bare drikke mindre når det bliver koldere. Men hvorfor ikke bare drikke når man er tørstig?
tilføjet af

Husk saltet

Man kan faktisk dø af at drikke så meget vand, smager Du på sveden er den salt, og det tab kan kroppen ikke tåle.
Så spis noget saltholdig kost, går Du på gaden i byen og drikker vand så snup nogle chips eller peanuts.
tilføjet af

Bananer=mange kulhydrater og kalorier

definér sundt.....
Bananer er en rige på kulhydrater og kalorier.
Dvs rigtig godt, når du skal have et hurtigt skud energi. Blodsukkerniveauet stiger hurtigt, og der er energi til lang tid.
Spørgsmålet er, hvad du i øvrigt spiser, for selv om der er meget energi i, mætter det ikke så meget, hvorfor man hurtigt kan komme til at spise mere af noget andet for at blive mæt. Og så har du lige pluselig fået for mange kalorier indenfor.
Det gør jo ikke bananer usunde i min verden, men det betyder bare, at det er med bananer som med alt anden mad du spiser.
At spise sundt drejer sig om en kombination af madvare, og ikke om man har spist en enkelt sodavandsis en varm sommerdag.
tilføjet af

Alt mad passer til vand

Eller vand passer til alt mad.
Hvis du syntes vandet er lidt kedeligt, så prøv at putte et par citron-, lemon-, appelsin-, agurkeskiver eller lidt blade fra en mynte-urt i.
Du kan jo også erstatte noget af postevandet med danskvand. Måske giver bruset dig lidt en fornemmelse af at du stadig drikker sodavand.
tilføjet af

Tak, men...

Som sagt, så vil jeg gerne droppe alle de dårlige vaner, har droppet ALT alkohol. Ikke drukket noget i flere måneder, men jeg har det lidt sværere med sodavand, Ice tea, saftevand osv. Har ikke drukket noget af det i en måneds tid, men det langt sværere end med alkohol.. Det handler selvfølgelig om, at jeg savner sukkeret, når det udelukkende er væske uden sukker, jeg indtager. Har prøvet, at tilsætte ting i vandet såsom citron, men det hjælper ikke.. Min søster har anbefalet med at drikke smothies, som indeholder en masse frugt og vitaminer, men det siger min mor er usundt, hvis man drikker det, hver dag.
Generelt, har jeg det sådan, at jeg er en normal fyr, som gerne vil leve sundt og jeg prøver virkelig, MEN alle de her psedou-interlektuelle eksperter, siger så meget om, hvad der er, sundt, at ingen almindelige mennesker kan fortælle mig, at jeg skal spise eller drikke dit eller dat for at leve sundt... min venner siger noget, der virker for dem, men som er usundt for nogle andre jeg kender. Fx mælk. Nogle drikker en masse og siger det bør være en implementeret del af en sund kost, hvorimod andre henviser til, at man i store dele af verden, overhovedet ikke indtager mælk, da det ikke er noget kroppen har behov for.. Endvidere siger de, at det er sundhedsfarligt, hvis man drikker mere end, man må... Jeg tænker bare : "at alt, hvad der er, sundt er vel usundt, hvis man indtager mere end man må!" Men, ingen ved, hvad man må indtage, da det hele tiden ændrer sig, ungersøgelse efter undersøgelse!
Det bare et stort kaos af misinformationer og jeg bare en dreng på 25, som bor alene og gerne vil leve sundt.
HELP ME😕
tilføjet af

Stenalderkost så kan det vist ikke blive mere sundt ;)

Stenalderkost er grundliggende det vi har brug for og måske burde følger mere.
http://www.alun.dk/sund-kost/stenalderkost-din-fremtid.html#
Hvor strengt du vil følge det er op til dig selv. Men husk at bruge sund fornuft med at indarbejde nye madvaner.
Du kan selv google det.
tilføjet af

Prøv med salt

salt på maden får den til at smage bedre. især kylling som i forvejen nærmest ikke smager af noget.
tilføjet af

Jeg undrer mig HVAD

du får ud af denne FAKE tråd!!!!!!!!!🙁
Opmærksomhed??? Gud hvor sølle!
tilføjet af

Okay

At leve sundt er ikke så svært.
Grundregler:
Lav din egen mad fra bunden, undgå alt forarbejdet mad. Dvs. det er ikke kun slut med fast food, det er også slut med færdigretter fra frysedisken.
Spis så groft som mulig. Kerner i brødet, fuldkornspasta, masser af grøntsager. Alle farver på tallerkenen, så får du alle vitaminer og mineraler.
Dit kød skal være så fedtfattigt som muligt. Af med skindet på kyllingen, og kun bøffer uden fedtkant. Til gengæld må det gerne være en marmoreret bøf. Hold igen med det røde kød - det er ikke godt at spise for meget af det. Fisk mindst 2 gange om ugen, og det må gerne - modsat kød fra klovdyr og fjerkræ - være af den fede slags.
Sørg for at spise 3 hovedmåltider hver dag, og 2-3 mellemmåltider. Brug små tallerkener, så fristes du ikke til at spise for store portioner. Sørg for, at din kost indeholder både kulhydrater (kartofler, ris, pasta, groft brød), protein (kød, fisk, æg, ost, mejeriprodukter), og masser af grøntsager og frugt. Hvis du skal tabe dig, så maks 2 stykker frugt om dagen - der er temmelig meget sukker i frugt, men heldigvis af den gode slags, og dertil en hulens masse vitaminer. Og så skal du altså have fedt i din kost, for at den er ordentligt sammensat. Det er ikke tandsmør på brødet, eller flødekager fra bageren, men det gode sunde fedt, f.eks. fra fisk, nødder, mandler, oliven osv. De vegetabilske olier er gode nok, men ikke bedre end smør, når bare man bruger det fornuftigt - altså alting med måde.
Hvis du har svært ved at undvære drikkevarer der smager sødt, så tillad dig selv et glas juice hver dag. Men husk at det skal altså være rigtig juice. Ikke noget med de der billige tyske pseudo-juicer, der aldrig har været i nærheden af rigtig frugt, men alene består af tilsætningsstoffer.
Prøv nu at lave forskellige former for vand, altså med andre ting tilsat en citronsaft. Vand med et par agurkeskiver i smager faktisk ret godt. Og ellers kan jeg kun sige, at du vænner dig til at drikke vand med tiden. Bare bliv ved med at drikke det.
Mht. mælk, er jeg en af dem der siger det er komplet unødvendigt. Vi har en fantastisk mælke-mafia i dette land, der har formået at bilde os alle sammen ind, at vi ikke kan leve uden mælk. Faktum er, at den smule kalk man kan optage fra mælk, kan du optage lige så godt via en god sund og varieret kost, med masser af grøntsager.
Læs evt. her: http://sund.ku.dk/sund-nyheder/mutantmaelk/
Mennesket er ikke bygget til at drikke mælk hele livet, det naturlige er at ophøre når barnet er i stand til at indtage fast føde. Mælk fra klovdyr har ikke længere nogen berettigelse, men det var en fin erstatning dengang for tusinder af år siden da maden var knap, og ofte også ensformig. Og det har været en fin erstatning frem til for ganske få år siden, hvor mad blev tilgængeligt på ethvert gadehjørne.
Lad være med at gå efter at blive 100% sund fra day 1. Tag en ting af gangen, hvor du vælger hvilken del du vil ændre på. Du er startet med at droppe alkohol, og drikke meget vand. Det er godt. Skift nu det hvide brød ud med groft brød, jo grovere jo bedre. Når det er en fast del af din hverdag, efter ca. 2-3 uger, så beslutter du dig for at indføre en ny god vane, f.eks. at der til alle dine hovedmåltider er grøntsager. Gerne helt friske, men frosne er også fine nok. Nogen gange bedre end friske, fordi de kommer direkte fra marken til fryseren, og dermed kan bevare vitaminerne, hvorimod de friske kan være flere dage, ja uger, om at nå butikken. Jo længere tid der går fra grøntsagerne har forladt marken til den lander på dit bord, jo flere vitaminer vil være 'fordampet' fra dem.
Hvis du langsomt indføre nye gode vaner, er der langt større chance for at du også kan beholde dem.
Held og lykke.
tilføjet af

Danskvand

med en smag af citron/blåbær/tranebær kunne faktisk være en rigtig stor hjælp. Danskvand er ikke på nogen måde mere usundt end almindeligt postevand (brotset fra prisen 🙂 ) så hvis det kan gøre det nemmere for dig er det absolut ikke en dårlig vane.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.