13tilføjet af

Unge praktiserer "cutting"...?

Flere unge har psykiske problemer. Stadig flere børn og unge er hverdagen præget af ensomhed, præstationsangst, mindreværd eller endda selvmordstanker.
Nye tal viser, at op imod 15 procent af en ungdomsårgang mistrives eller har psykiske problemer. Og det også blandt de såkaldt "velfungerende børn", siger børne- og ungeeksperter.
Fra 1990 til 2003 er antallet af selvmordsforsøg blandt de 15 til 19-årige mere end tredoblet. Og det er særligt de unge piger, der er udsatte.
Det samme gør sig gældende for det særlige fænomen "cutting", hvor unge bevidst skærer i sig selv.
Ledende psykolog på Psykiatrisk Klinik på Rigshospitalet, Bo Møhl, anslår, at hver sjette pige i en 8. eller 9. klasse praktiserer "cutting".
- Hvad er efter din mening årsagerne til "cutting"...?
*FB*
tilføjet af

elementært!

Efter min mening er det større pres fra omverdenen der fører til usikkerhed og denne præstationsangst. Vores system er ikke gearet til den fart vi har på udviklingen og det får mange til at hoppe af vognen langt før tid på grund af stress.
tilføjet af

Kære Watson

Tror mere det er mangel på omsorg og kærlighed fra forældrene.
*FB*
tilføjet af

Du besvarer det jo selv

"ensomhed, præstationsangst, mindreværd eller selvmordstanker"
tilføjet af

Nemlig..

Men som en af pigerne udtalte, så var det netop ikke elvmordstanker der røg gennem hendes hovede når hun snittede sig.
Uden at være hverken læge eller psykolog, tror jeg det er et signal om at blive lagt mærke til og blive holdt af og lyttet til, hvilket tiderne ikke er til, og ikke har været til i mange mange år, fordi vi alle vil have det lidt bedre end naboerne har det.
Af samme grund ser du en del som skifter kristendommen ud med islam, fordi de føler at være en del af et større fællesskab der, end i folkekirken. Det samme med scientology, for hvilken opmærksomhedskrævende ung, kan modstå et tilbud når der er en der lytter på problemerne og lover at alt løses bare man melder sig ind i dit eller dat.
tilføjet af

jeg tror

det er noget uforklarligt og ihvertefald ubehandlet er det ofte ubevidst.
Jeg mener, jeg tror den smerte de føler i sjælen måske gør så ondt, at det hjælper at få en reel smerte et andet sted.
Derudover tror jeg det har et tuch af kontrol,, du har gjort mig ondt, eller det har gjort mig ondt,, det kan jeg ikke styrre, men jeg kan selv betemme om jeg vil skære mig, og gør jeg det, så er det min smerte som jeg har kontrol over.
Den sidst nævnte kontrol, er også den, der bliver aktiveret i situationen hvor nogle af de ubevidste handlinger bliver bevidste.
Tja løsningen kender jeg ikke, andet end være opmærksom på sine børn og omgivelser og ser man en person gentagne gange, med skærestriber ja så grib fat i personen, og hold fast, både fysisk og psykisk,, den skærende vil helt sikkert i starten stritte imod, men forhåbentlig tilsidst forstå at du ikke er dømmende men elsker ham / hende og også er der når det gør ondt, og trangen til cut opstår
Slutteligt vil jeg sige, jeg tror mange har similær handlemønstre bare i den mildere og knap så udslettende adfærd,, fx nogle bider deres negle til blods,, fingre til blods osv. også en form for egen tilført smerte, om man så kan sige..
tilføjet af

for stort valg af muligheder

feks. indenfor arbejde og uddannelse,
hårde prøver man skal bestå for at komme videre død indenfor familie/venner
kæreste sorger
mobning
osv.
der er og kan være utrollig mange grunde til man vælger den "nemme" udvej.
kender efterhånden utrolig mange der har haft tilgang til psyk i risskov, er rystende...og forfærdeligt at skulle være vidne samt chaufør når en veninde har skåret sig div.steder og skal på sygehuset.
tilføjet af

men selvfølgelig

kan/har forældrene da også ofte en del af ansvaret der...
omsorgssvigt, incenst, voldtægt, druk, stoffer osv ...
tilføjet af

indre vs ydre

de gør det fordi a man kommer til a tænke på den ydre smerte istedet for den indre , og det er lettere at håndtere , det psyckiske er så groft hårdere end det fysiske . i starten gør man det måske for sjov , eller siger a det er for sjov ,så prøver man det når man er ked a det , og føler en afhængighed , sådan havde jeg det .
tilføjet af

Forældre svigt er hovedårsagen

Børn der ikke kender til omsorg og kun bebrejdelser, vil få det indtryk, at de er uønsket.
Det kan være et af flere bevæggrunde til den selvdestruktive adfærd. De straffer sig selv, da de får et selvhad ved en spejling af de bebrejdelser der uretfærdigt rettes mod dem. Det er trist at se så forsømte børn.
Der bør oprettes flere hjælpe funktioner hvor børnene kan få hjælp og vejledning i, at tackle deres mindreværdsfølelser. De har et stort behov for, at tale med mennesker med stort M, varme mennesker der kan give dem selvværds troen igen.
tilføjet af

surt trrist IQer ! ?

cutting udløser naturlige endomorfiner . . og de processer som foregår mens den fysiske smerte sættes som surogatfænomen for den sociologiske/psykiske smerte/angst/uro . . er cutting-konsekvensen !
Cutting er en infantil løsningsmodel ! og siger mere om den sociologiske kvalitet/almene intelligens end problemkomplekset der medfører cutting, uanset om problemet er fedme, udelukkelse, mobning, incest . . skilsmisse . . og foregår i et civiliseret, demokratisk , oplyst , forurenet, overflods og velfærds samt i-landssamfund, der har været præget af et konstant forbrug af øl . . og røverhistorier i tusind år.
Det her er ikke til at forstå !❓

Cutting er en barnagtig? / pattebarnsmetode? at løse store sociale problemer- og det er foranlediget af at psykologer/sagsbehandlere . . ikke sælger sig selv godt nok til de unge !

Havde de unge nok tillid og respekt f.eks for deres læge, havde de vel henvendt sig for længe siden . . !For det er jo ikke sådan at samfundsinstanserne ikke har overskud til at løse og forebygge problemerne på en konstruktiv og kvalitativ måde og tilstrækkeligt omfang !
Og så kan cutting ikke foregå ubemærket i et samfund med svømmeundervisning !
Vi kunne også gå mere ind for nudisme ! - og vinterbadning !
tilføjet af

hvad??????

det syntes jeg er noget fis og sige at det er barnligt og at vi ik sælger os selv godt nok. og at vi har masser af overskud til og se og løse problemet. Der hvor jeg arbejder er der ca 200 indmeldt børn og kommer ca 50 - 100 hver dag gemmen huset og vi er sku kun 8 til 9 voksen til alle de børn og alle deres problemer. Så er meget provokert af det du siger
tilføjet af

svar

at kalde cutting for barnagtig? / og en pattebarnsmetode at løse problemer pisser mig af....!!
jeg læste en artikkel i Bazar i denne måned med overskriften "Karina skær sig til blods" og inde i bladet ser man en piges arme hvor man skal ha luppen frem for at se hendes ar... hvis det er det i ser og tror det er cutting forstår jeg godt i ikke kan se det stoe problem men når man siger der sidder 2 i hver gymnasie-klasse som cutterer det jo ikke ridser men måske skær en ½ cm ned i armen/låret eller hvor de nu end cutter... for det er cutting.... går med til at sidde og ridse i sig selv er selvskadende, på højde med f.eksat bde negle... men der sidder 1000-vis af pige i danmark som CUTTER -det vi sige i følge mig skær over 2-3 mm ned i huden.....
hvis i skulle ha lyst til at se hvordan en cutters skulder kan se ud så tjek: http://www.bmezine.com/ritual/A80128/high/npde-jthm.jpg
tilføjet af

her er mit svar

altså jeg cutter mig selv pga (det her lyder måske dumt) men folk tror at jeg er bøsse og jeg blir lidt drillet med det Men jeg er ikke bøsse og jeg ved ikke hvorfor de tror det! men det er derfor jeg cutter mig selv[:*(] men på en måde hjælper det man glemmer alle problemer og så er det på en måde en god følelse efter man har gjort det. Men det har INTET at gøre med min familie jeg har de bedste forældre nogensinde. Men ja det er altså min grund.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.