10tilføjet af

Uenighed mellem religion & videnskab.

Alle kastede skylden på kvarterets hunde, da kyllingerne forsvandt på stribe i landsbyen Chandpur i det østlige Indien. Men kyllingernes ejer, hinduen Ajit Ghosh, opklarede mysteriet, da han tog rovdyret på fersk gerning. Den skyldige kødæder var såmænd en kalv - et helligt dyr i Indien.
Ghosh og hans familie havde besluttet at stå vagt om natten i kostalden, hvorfra over 40 kyllinger var forsvundet. Stor var deres forfærdelse, da de så kalven Lal gumle på de levende fugle.
"Vi så med rædsel Lal snige sig ind på hønseburet og fange de små med en junglekats præcision", fortæller Ajits bror Gour til nyhedsbureauet Reuters. Nu slås videnskaben og religionen om årsagen til den sultne kalvs bizarre opførsel.
En lokal dyrlæge mener, at Lal lider af vitaminmangel, mens andre i Chandpur tror, at Lal var en tiger i et tidligere liv.
tilføjet af

Hvad tror du

ftg?
tilføjet af

Jeg tror på Bibelen.

Der var engang jeg troede på reinkarnation, men det gør jeg ikke mere.
Med venlig hilsen, ftg.
tilføjet af

Lidt nysgerrig ftg

Så tror du også på at der er "liv" efter døden, antager jeg.
Måske et lidt dumt spørgsmål... men here goes. Jeg aflivede min 10 år gamle hund i mandags, pga sygdom (hundens sygdom). Som menneske har vi det jo med at knytte os til vores kæledyr og menneskeliggøre dem lidt for meget. Tror du at et evt. andet "liv" efter døden kun gælder mennesker, eller også andre skabninger, så feks gamle fru Hansens afdøde kanariefugl også har plads i "the afterlife"?
Selv har jeg meget svært ved at finde trøst i en tro, også den gang min kone fik så alvorlige kvæstelser efter en trafikullykke at hun lå og svævede mellem liv og død i næsten 3 uger. Men sjovt nok kommer tankerne alligevel frem, hvergang jeg enten skal sige farvel til nogen (eller MÅSKE farvel, som i min kones situation) eller noget jeg holder af.
tilføjet af

Skal lige siges

at jeg tror på videnskaben, samt sammentræf af forskellige omstændighedder hvadenten de er heldige eller uheldige. I min kones tilfælde, var der en lægeambulance i nærheden af ulykken, samt et team af dygtige læger/sygeplejerske på sygehuset som kæmpede natten igennem og selvfølgelig i den meget lange periode efter.
tilføjet af

Spørg bare løs.

Bibelen siger: "I skal ikke undre jer over dette, for den time kommer i hvilken alle de der er i mindegravene skal høre hans røst og komme ud, de som har gjort det der er godt, til en livets opstandelse, de som har øvet det der er slet, til en dommens opstandelse." (Johannes 5:28-29)
Bibelen siger ikke at dyrene får en opstandelse, så det tror jeg ikke på.
tilføjet af

Vi er alle underlagt tid og tilfælde.

Bibelen er ikke i modstrid med sand videnskab.
tilføjet af

ok, og

tak for svarene
tilføjet af

Og glæden var stort

Da man byggede motorvej til byen.
Nu kunne man nemt, komme til.
Senere fandt man ud, at man også nemt kunne komme fra.
vh
Tom
tilføjet af

At være eller ikke være

Tænk engang hvis det var omvendt. At kalven ikke kunne forstå hvor kyllingerne blev af. Den så menneskene indfange kyllingerne og fulgte efter dem hen til krematoriet ups jeg mener grillbaren. Her så den undrende kalv hvad menneskene fortog sig med de små kræ. Ak og ve dens verden var fuldstændig rystet. Oven på den oplevelse var der ikke andet for dyret at gøre ind at slå på i den hellige bog for at få svar på livets grusomhed. I den hellige bog kunne den læse at livet aldeles ikke var grusomt for der var en mening bag alt. Imidlertid var det kun Gud der kendte til den mening og gennem troen kunne kalven så håbe på at denne hemmelighedsfulde Gud ville give den del i nåden og paradiset. Nåden var noget mystisk som kalven lærte at tro på og fik den del i nåden var den sikkert en plads i paradiset. Hver dag gik kalven omkring og tænkte på disse ting, men det var svært at ryste rædslerne fra grillbaren ud af hoved! Nu var der godt nok nogle ældre kør der advarede kalv om det forræderiske i al slags tro og en nat brød de ud af stalden og løb bort til bjergene. Til friheden og livet. Kalven der så gerne ville have del i nåden blev tilbage og neste dag kom slagteren. Det sidste kalven huskede var en skærende smerte der hvor kniven gik ind så løb bevidstheden ud sammen med livet og kalven blev en dejlig steg.
Der var ingen nåde og der var ingen liv efter dette – men det vidste kalven ikke for den anede ikke at den engang havde været til. At være eller ikke være det er sagen!
tilføjet af

Videnskab er ikke tro

Videnskaben er ikke noget man tror på. Videnskaben består af antagelser, eksempler og eksperimenter og endelig på dokumentation af disse eksperimenters resultater.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.