4tilføjet af

Ubenyttede rum, opvarmning

Mojn alle,
vi har lidt mere plads end vi bruger pt. Spørgsmålet er nu hvordan strategien bør være med at undgå frostskader og andre kuldeproblemer.
De rum vi ikke benytter skulle jo nødigt få ydermure ødelagt eller hvad der ellers kan være.
Hvordan gør man bedst? Den dyre løsning vil jo være en permanent opvarmning. Er det nok at sætte radiator på 1 f.eks.? Eller skal der mere til. Eller kan man opvarme stødvis, f.eks. hver dag et par timer.
Eller er jeg galt på den og det gør ingenting at have uopvarmede rum?
tilføjet af

5+ grader

Jeg har netop købt hus selv, og har haft samme spørgsmål på hjernen ;)
Så jeg har spurgt ustandseligt overalt - hele tiden, og de fleste giver samme svar:
* Kælder skal være minimum +5, ellers kan der komme frostskader på rør og andre ting der
går under muren, jorden, kælder etc..
* Øvrige rum skal være noget højere, f.eks 10+, især baderum og rum der indeholder vandrør med åbent vand.
Og det med at sætte radiator på 1😉- duh - det kommer jo helt an på hvilke grader du har på 1 i dit anlæg, det er nemlig helt forskellig fra anlæg til anlæg, hjemme i min tidligere lejlighed var 3 ca 22+ grader etc. Her i huset 18+ ved 3, 21 ved 4.
Desuden har det noget for prisen hvor meget du spreder varmen, og hvor langt varmen skal rejse for at nå den specifikke radiator, at tænde for 4 stks. radiatorer i 4 hjørner af huset, oiiiiiiii cooooosta looootta moooolaa! (aka - koster kassen!)
tilføjet af

Det skal bare være lidt lunere end udenfor

Hvis murene er våde, og der kommer frost, skal der mere varme på for at undgå frostsprængninger af en våd mur.
tilføjet af

En balancegang.

Det kan være ubehageligt at opholde sig op af en kold væg fra et rum der kun lige bliver holdt på frostgrænsen, dertil kommer at kold træk kan give øget forbrug på radiatorer i de opvarmede rum, alt efter hvor tætte inderdørene er.
Du kan teste det en dag hvor der er en strid kold vind mod de mindre opvarmede rum ved blot at anbringe tændte fyrfadslys på gulvet ved døre og radiatorer, blafrer de er den gal.
tilføjet af

Mojn

- godt med lidt Sdr.jysk.
Det du kalder den dyre løsning, er den billigste i længden. (Og den sundeste for jer, og jeres hus, og økonomi.) Alle radiatore i SAMME bygning, skal stå på det samme, uanset om rummene benyttes eller ej.Det er det bedste for indeklimaet i huset og husk så endelig at lufte ud mindst 2 gange 10 min. hver dag.Fugtskader er den værste skade på et hus. Det kan ikke lige repereres. Huset falder i værdig efter sådan en skade, så jo, samme temperatur i alle rum, det er det billigste. Mojn og varme tanker fra mig til jer.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.