1tilføjet af

Tjener samfundet eller mister samfundet...

...penge på, at privatisere? Der er nok ikke nogen generel regel, men tager vi tilfældet med TV2 (http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=342474), er det så pt. en statsligt eget virksomhed der har overskud eller underskud? Jeg kan godt se pointen i at udlicitere og privatisere institutioner der giver underskud, men privatiserer man omvendt nogle der giver overskud, er det så ikke, at skyde sig selv i foden?!
En privat eget virksomhed søger KUN at øge omsætning og overskud - hvilket for forbrugeren kun kan betyde at det bliver dårligere og dyrere?! Hvis det er tilfældet - hvilket jeg intuitivt mener det er - bør man så ikke lade tv2 (m.fl.) forblive en offentlig ejendom?
Hvad ved, tror, synes I?!
mvh. Sysifos.
tilføjet af

Et lille svar

Det kommer an på hvorledes den private virksomhed drives.
Hvis det forholder sig således, at man får en billigere drift, selv når man skal betale "mere" for varen fordi der er et fordyrende led mere som skal få overskud på driften, så er privatisering en fordel.
Det kommer jo an på så utroligt meget, og jeg har svært ved at acceptere den grad af religiøsitet som begge fløje har i privatiseringsdebatten. For Venstre er det ikke den ting som privatiseringen ikke kan forbedre, helt uden at kigge på de faktiske forhold, hvorimod for Sosserne & SF så er privatiseringen i sig selv et onde der ikke kan løse nogetsomhelst og ALT bliver da bare dårligere under en privatisering "sådan er det bare".
Der er sikkert visse områder som med fordel kunne blive privatiserede og områder som ikke kan, samt områder hvor måske er forbundet med en økonomisk gevinst at privatisere, men den tabte politiske eller økonomiske kontrol gør privatiseringen mindre attraktivt.
En ting er sikker, debatten i dette land ang. privatisering er baseret på realititer men religion, og det gavner ikke nogetsomhelst, og slet ikke de Danske skatteborgere, der i sidste ende betaler for hele gildet, inkl. politikernes lønninger.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.