6tilføjet af

Tag dog ansvar!

Familien Danmark sidder og ser det hyggelige program med bonderøven.....Hvor ER det hele dog idylisk og hyggeligt - lige som i de gode gamle dage. Lige pludselig uden videre slagter bonderøven en ged for øjnene af familien Danmark, som ikke havde regnet med at se den slags ting i det program....De voksne er forargede, børnene snøfter, og bonderøven gnasker veltilpas sin mad i sig. Og hvorfor skulle han gøre andet? Dyret har jo lidt mange gange mindre end de dyr, familien Danmark normslt henter op fra køledisken. I det mindste tager bonderøven konsekvensen af at spise kød og gemmer sig ikke som en anden hykler.
Familien Danmark trøster sine børn og tænker, at det nok er bedre at spise vegetarisk til aften, så far går indforstået ud i køkkenet og gemmer flæskestegen, mens mor forsøger at forklare ungerne, hvorfor geden skulle slagtes. Far tryller nogle gode omeletter frem på panden, og der serveres brød med smør og mælk til. De nyder det.
Senere hen på aften sidder mor og far og ser et debatprogram. Det handler om, hvordan dyr generelt bliver behandlet i produktionsøjemed. Her går det op for mor og far, at de æg og mejerirodukter, de med god samvittighed har nydt til aftensmad, nu giver dem samvittighedskvaler, for selv om æggene er fra økologiske og fritgående høns, har hønsene ikke de forhold, som de naturligt burde leve under....De "fritgående" er stadigvæk i bur og stressede i flok. Endvidere bliver handyrene som regel aflivet. For at få mælk, tager man kalven fra koen, og hvis det er en tyrekalv, bliver den som regel aflivet. En ekspert fortæller desuden, at køer og grise har et yderst veludviklet følelsesliv; køer savner deres kalve osv.
Debatprogrammet afslutter med en overrumplende konklussion, som familien Danmark ikke rigtig ved, hvordan de skal forholde sig til: Bliv veganer, hvis du vil give dyr et værdigt liv, og hvis du generelt vil skade planeten mindre. Dyreproduktion er med store omkostninger både i forurening og foder, der kunne bruges til direkte brødfødning af verdens mennesker (Til et kilo kød, bruges der otte kilo vegansk foder, som kunne have været brugt som menneskeføde i stedet for). Desuden er dyrenes lidelser alt for store til, at man kan kalde sig for et godt menneske, hvis man fortsætter som før, når nu man ved disse ting.
Mor og far bliver enige om at prøve at være vegetarer i første omgang. Så får de stadig B12 i maden i form af æg og mælk, og calcium er der jo også nok af i mælk. D vitamin får de om sommeren gennem solen, men resten af tiden er de nødt til at supplere op med D vitamin fra apoteket. Med D vitamin er det ens for alle danskere - uanset om man spiser kød eller ej. Omega fedtsyrerne får familien nu igennem hørfrø, som de putter i de hjemmelavede boller. Det er nok.
Til sidst forsøger mor og far at være veganere. Det betyder, at de skal have andre kilder til B12 og calcium end æg og mejeriprodukter. Det finder de også hos apoteket. Faktisk er D vitaminerne ofte sat sammen med calcium, da de arbejder sammen i kroppen.
Ungerne er mor og far lidt mere forsigtige med at introducere til det vegetariske osv. De er jo ved at opbygge deres kroppe og er mere sårbare. Det gælder om at være på den sikre side, inden man vælger noget nyt for dem. Men bare det, at familien Danmark PRØVER er vigtigt.
Så tag dog også selv det ansvar, der hviler på dine skuldre, menneske!
tilføjet af

så gik der lige 3 min

med at læse det indlæs... ligepræcis tidsfordriv nok til at min store røde bøf fik en perfekt sprød skorpe..
mums 🙂
tilføjet af

Jeg er fuldstændig enig med dig

men hovedparten af familien Danmark er ekstremt dobbeltmoralske.
De holder deres små poder for øjnene, når Bonderøven viser en human slagtning...men samtidig fortæller de intet om de uhyggeligheder, der ligger bag det kød, de serverer for selvsamme poder om aftenen 🙁
tilføjet af

Ja lad os leve a piller i stedetfor sundt.

Hvis du kan lave mad 100% af mad du finder i naturen og det er lige så nemt som at få de ting gennem kød så find, men du har lige gjort dig selv til stofmisbruger og tilmed dine børn. Så ta dog et ansvar for dit liv menneske. Vi er kødædere og har været det lige fra vi blev lavet, hvis vi ikke skulle spise kød ville vores tænder og krop ikke ha behov for de ting der er i kød.
Men får det dig til at sove godt om natten og tage piller så er det fint for mig, men pådut ikke mig at jeg skal tage ansvar for min krop med piller..... NEJ tak.
tilføjet af

Venter på evolutionen...

Tja...hvem ved...om et par 100.000 år kan det være mennesket har udviklet sig
til drøv†yggere med dertil indrettede mavesække (ja flertal) da vi fornærværende
slét ikke er i stand til, med vores tarmflora, at nedbryde og derved udvinde bestemte
aminosyrer samt bestemte proteiner...i 100% vegetabilske fødekilder!
- børn ville komme til at lide af knogleskørhed samt have ustyrligt dårlige tænder og
et skamløst dårligt immunforsvar, svækkelse af evnen til at udvikle sund slidstærk muskulatur....
ikke noget anæmisk vegeaneri i mit liv
...måske undtaget ifb. med en udrensningskur - altså max 1 mdr af gangen.
naturen er utroligt enkelt indrettet...spørg din tandlæge hvad dine tænder er skabt til at arbejde med,
spørg din læge hvad der er kendetegnende for dit fordøjelsessystem eller hvilken benzin der er bedst
for din hjerneaktivitet...(myelin er lavet af aminosyre m højt fedtindhold ex - animalsk protein er grundstenen)
i udgangspunktet går du oprejst så du kunne blive en bedre, hurtigere, mere raffineret og fleksibel
jæger en de andre kødædere og skaffe kød til at sikre dit afkom en god fremtid uden altfor mange sygdomme....
går helt sikkert ind for dyrevelfærd og du har ret.....
ser man sig omkring på den konto er himmeltråbende langt bagud ift de ressourcer vi er i
besiddelse af...
A
tilføjet af

Ja det er hårt at opdage

At bøffer ikke gror på træerene, velkommen til den rigtige verden, din forargelse skyldes din uvidenhed om hvad der sker i virkeligheden, jeg tror ikke det kan forklares anderledes.
Frugt og grønt?, ja tak!, i australien fryser de levendene frøer ned, bag efter tør de dem op og moser dem til gødning, gødning som de kommer på markerene, det er da mere ulækkert, at spise noget frugt der har vokset i moset frosnet døde frøer.
Det er en helt lille "folkefest" når de samler frøer sammen og fryser dem levendene, også flipper Danskerene ud over lidt "halal" slagtning?.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Jeg havde engang en trollenød/hassel

Der hængte jeg bananer, blommer, æbler, og alt muligt andet frugt på til mine børn da de var små, så kunne de "plukke" det frugt de ville havde, de troede faktisk at det var virkeligt😮, jeg fik noget af et forklarings problem😉.
De vidste godt hvor "bøffer" Osv kom fra, men ikke bananer Osv.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.