12tilføjet af

Boykot OL i Beijing

Hvordan kan man tillade Kina at afholde OL når de ikke kan behandle deres folk på en værdig måde?
Folk bliver dømt uden rettergang og andre kritikere af systemet forsvinder for ikke at dukke op igen.
Tibet - et meget omdiskuteret emne - hvor kineserne jo påstår de har retten til landet.
Bare se hvordan det gik de stakkels tibetanske munke : http://ekstrabladet.dk/gallerier/article986310.ece
Hvor kunne det være rart, hvis den danske regering tog bladet fra munden og valgte at boykotte OL til august - måske andre lande ville følge trop
Gør som andre mennesker; send din underskrift her: http://www.ol2008boykot.underskrifter.dk
tilføjet af

Helt enig

man burde snarest lave et møde i OL komiteerne i de lande der er stærkt kritiske overfor Kina`s måde at agere på. En total boykot kan nok ikke komme på tale, til gengæld synes jeg ikke at Kina skal have den "fjer i hatten" som et OL giver.
-
tilføjet af

Hvor går underskrifterne hen

Bliver de afleveret til kulturministeren? Det fremgår ikke af underskriftindsamlingen.
Det er svært at se hvad man som almindelig dansker skal gøre i forbindelse med OL og Kinas brud på menneskerettighederne. Måske kan en underskriftindsamling for en boykot hjælpe, men jeg tror det desværre ikke. Jeg er også bange for at en boykot heller ikke er vejen frem, selv om det ville sende et signal.
Måske er det bedste at deltage og så håbe på at deltagerne vil gøre opmærksom på problemerne? Forestil jeg at vores håndbolddrenge havde et passende banner parat når de modtager guldet. Det tror jeg vil give større effekt.
Jens Galschiøt har gang i en kampange som slet og ret går ud på at bruge farven orange som symbol.
http://www.thecolororange.net/uk/page0_dk
Måske er det en ide, men det kræver selvfølgelig et ret så stort arbejde med at associere farven orange med menneskerettigheder. Man kunne så forestille sig håndbolddrengene vifte med et orange flag (ved siden af Dannebrog) når de vider, eller at mange tilskuere udskifter deres nationalfarver med orange tøj så tilskuerpladserne bliver helt orange. Kina kan nok forbyde tibetanske flag, men de for svært ved at forbyde en farve.
Man kan selvfølgelig kun gætte på effekten, men jeg tror den vil være størren end hvis Danmark boykotter legene. Medmindre, selvfølgelig, at andre lande følger trop.
tilføjet af

udmærket

nu er det jo IKKE kun problemerne i forhold til Tibet der er på tale. Vidste du at der bliver henrettet over 3000 om året i Kina, de fleste ved nakkeskud ?
tilføjet af

De fleste

bliver henrettet og så bruge de organerne.
"god" metode til at hjælpe andre.
Fatter ikke at Kina blev valgt til at holde OL.
tilføjet af

For et godt initiativ

Kina er på vej frem økonomisk og det har bragt velstand til mange og ulidelige arbejdsforhold og elendighed til de fleste. Et boykot af OL vil også være et signal til det kinesiske folk om solidaritet.
Vi skal ikke acceptere tilstande i Kina som vi ikke kan acceptere hos os selv. Børnearbejde, 14-16 timers arbejdsdag. Ingen fridage – alt det er forkasteligt. EU og USA vil gerne nasse på Kinas økonomiske fremgang – det er os der aftager de billige varer. Dermed er vi direkte ansvarlige for udnyttelsen og udbytning af arbejdskraften i landet.
tilføjet af

ud'mærket

Jeg mener ikke at jeg gav udtryk for at det KUN var problemerne i Tibet der er på tale.
Og ja - det viste jeg godt.
tilføjet af

I så fald

er det med den "orange" farve (munkenes farve) jo ligesom ikke så god da den udelukkende fokuserer på forholdende omkring Tibet...
tilføjet af

For den første

er det jo ikke mig som har fundet på orange-kampangen.
For det andet så synes jeg det er langt ude at sige at farven orange udelukkende fokuserer på Tibet. Jeg tror jeg ikke at det specielt er farven på de buddiske munkes klæder der har inspireret Jens Galschøit og co. til at vælge netop denne farve. F.eks i Ukraine så vi jo også farven brugt som en symbol på frihed og respekt for demokrati og menneskerettigheder, men siden farven orange udelukkende fokusere på forholdende omkring Tibet, så kan vi konkludere at den orange revolution i Ukraine var en buddistisk revolution :-)
Men lad mig bare slutte med at konkludere at HVIS du af mit indlæg kunne set at det KUN var Kinas fremfærd i Tibet jeg er sur over, så konkluderer du forkert. Men det er irrelevant for den egentlige diskussion, så jeg gider ikke spilde mere krudt på det.
tilføjet af

Tag det roligt !

Kina`s interne arbejdskamp er ikke vores hovedpine, lige nu er det vigtigste for Kina at få opbygget en stor middelklasse, en stærk og veluddannet klasse, når det er sket, så kommer de andre ting med...Iøvrigt vil du ALDRIG kunne overføre danske forhold til Kina og Kinesere, de er langt, langt mere arbejdsomme.
tilføjet af

Okay !

det var ikke personlig forfølgelse, jeg er bare ikke helt sikker på hvad for et signal "the color ORANGE" vil sende, og hvordan det bliver forstået.
tilføjet af

jeg mener at

Hej, jeg mener at med hensyn til OL har vi hvert fjerde år set at sport og politik hænger uløseligt sammen og det slet ikke kan adskilles når det foregår i internationalt forum.
derfor bør enhver sportsudøver der vil have en ren samvittighed udeblive fra OL så længe Kina ikke overholder menneskerettighederne da deltagelse i OL i Kina er det samme som at man stiltiende accepterer menneskerettighedernes undertrykkelse
tilføjet af

Jaaaaaaa jaja

Skal vi så også forbyde prostitution herhjemme?
Mon de prostituerede får det bedre af den grund?
Så længe man er åben er der fokus og kendskab, dette gælder også OL.
Skal man gøre noget helhjertet skal man ikke købe produkter produceret i Kina, og straffe danske virksomheder der flytter produktionen og støtter Kinas økonomi.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.