3tilføjet af

Brand af fredet bygning.

Er der nogen herinde, der ved om man er forpligtet til, at genopbygge en bygning der er fredet, hvis bygningen er brændt ned.?
I dette tilfælde, er bygningen brændt ned, pga. håndværkere der har arbejdet på bygningen. De fik sat ild i tagkonstruktionen, og i denne varme går det stærkt.
Er det håndværksmesterens forsikring der gælder her.?
Håber nogen kan svare.
Og pas på med ild og cigaretskoder, når alt er så tørt. [:*(]
tilføjet af

Det må du spørge forsikringen om

Men mit umiddelbare bud er ja. Det skal genopføres, hvis altså det skønnes at være værd at genopbygge, hvilket ikke er sikkert selvom det er fredet.
Og igen et bud,,,, Det er håndværksmesterens forsikring der skal dække, hvis det kan bevises at det er arbejdet der har startet branden.
tilføjet af

hvis at

bygningen er fredet, så "skal" den genopbygges?, da at der på fredet bygninger bliver givet tilskud til veligeholdelse, så på en måde "ejer" man ikke selv bygningen, det gør "staten", men jeg kender flere tilfælde, hvor at den ikke er blevet genopbygget, men i dit tilfælde kan du vist være ligeglad da at det er en håndværker der har sat ild i bygningen!, og som af den grun er erestatnings pligtlig i hendhold til forsikringsloven A: 1916. så på den måde får "du" en "ny" bygning der lever op til nutidens krav, men som ligner den Gl. bygning, så intet er så skit at det ikke er godt for noget andet!.
Men jeg vil råde dig til at tage kontakt til fredningsstyrelsen, hurtigt, de skal nok fortælde dig hvad du skal gøre og hjælpe dig, men et er 100% det er håndværkerens forsikring (forsikringsloven A.1916. § 58. den der forvolder skade på anden ting er erestatnings pligtlig)der kommer til at betale, så op med humøret.
Med venlig Hilsen Poul Jørgensen
Poul Jørgensen
tilføjet af

hm.. tænk tilbage

Da du tegnede din bygningsbrandforsikring blev du med ret stor sikkerhed spurgt om din bygning var fredet.. Så det har du betalt ekstra for.. og derfor skal den opføres igen med autentiske materialer og byggemetoder.
Og det er i første omgang din egen bygningsbrandforsikring der skal betale. Reglen er sådan, at hvis der er en tingforsikring ( i det her tilfælde en brandforsikring) dækker den altid før en ansvarsforsikring.
Bagefter går man så ind og kigger på om håndværkeren kan gøres ansvarlig og erstatningsansvarlig. Og kan han det, og har han ikke handlet med fortsæt(gjort det med vilje) eller overtrådt sikkerhedsforeskrifter i forbindelse med arbejdets udførelse, så dækker hans ansvarsforsikring for den udbetaling dit forsikringsselskab har lagt ud.
Hvis han har overtrådt sikkerhedsforeskrifter eller gjort det med vilje, vil din brandforsikring prøve at få pengene af ham selv.( da hans forsikring så enten ikke dækker, eller kun dækker delvis. En forsikring er IKKE "licens to fuck up")
Og så læg mærke til at når din bygning er under ombygning, er næsten alle andre bygningsforsikringsdækninger suspenderet,, den der altid er i kraft er.... din branddækning.. heldigt ... ikk ??
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.