47tilføjet af

Stop SMS og mobil-terroren

Endelig er der nogen der gør noget ved den stigende SMS og mobilterroren. Desværre er det kun i Frankrig at de nu har givet lov til at sætte op støjsendere i biografer mv. - http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=340551 .
Håber det også kommer herhjemme.
tilføjet af

Er det et problem...

Jeg har endnu ikke opdaget en mobil ringe mens jeg var i biografen. Er det så stort et problem???
tilføjet af

Overhovedet ikke

Det lyder jo som om at al støj stammer fra mobiltelefoner. Så skal biler jo også køre lidt mere stille, og togene skal have smurt bremserne og hvad ved jeg. Det handler om lyde vi accepterer, fordi vi er vant til det, eller ikke. Handler atter en gang om tolerance.
Og helt ærligt, hvis ens problemer ikke er større end det, så bør man være lykkelig.
tilføjet af

Jeg går tit i biografen

det er aldrig et problem. Man har da hørt en mobiltelefon i ny og næ, men det gør ikke noget. De bliver jo hurtigt slukket. Folk er altid flove over at de har glemt det. Det er ok. Filmen mister ikke sin storhed af den grund.
Lad nu være med at brokke jer over småting.
tilføjet af

Det er et problem...

Jeg har tidligere arbejdet i en biograf og kan med den baggrund sige at det er et problem. Klager fra publikum over at den foran siddende sidder og skriver forekom tit. Problemmet her er dog ikke lyden, for de var som regel slået på lydløs. Problemmet er displayet. Når man sidder i en mørk biograf kan selv den mindste lyskilde fjerne fokus fra filmen. Det er blandt andet også derfor at der er mørkt i en biograf. For at man kan "fordybe" sig i filmen. Det samme gælder for lyden af en ringene mobil telefon. Det "kaster" ligsom en ud af filmen.
Personligt kan jeg ikke se hvordan man både kan koncentere sig om en film, og samtidigt diskutere med veninden hvad man skal lave i weekenden.
I stort set alle biografer er det forbudt at have mobil telefonen tændt, ligsom det er forbuudt at ryge i en ikke ryger kupe. Så jeg synes det er okay at sætte støj sendere op når folk ikke selv slukker deres telefon.
tilføjet af

Jeg giver dig fuldstændig ret!

Jeg er bestemt enig. Jeg går ikke så tit i biografen men de par gange om året jeg gør det har jeg aldrig oplevet at nogen sad og snakkede. Jeg har oplevet at en mobiltelefon har ringet og personen derefter jeg skyndt sig at løbe ud af salen for at snakke der og komme flov ind igen.
Personer kan jo trods alt vente et vigtigt opkald og hvem gider have fat i en fra en biograf hvis personen i biografens kone er kørt galt og ligger på sygehuset?
Det er da lige så irriterende hvis folk sidder og smasker på popcorn, rasler med slikposer fordi de ikke har åbnet den nok eller suger det sidste ud at deres bæger med sodavand. Og hva med børn som ikke kan finde ud af at holde deres kæft og sidder og kaster med popcorn og forældrene gentagende gange må sidde og tysse på børnene men det ikke hjælper? Det er belastende! Men det er noget man finder sig i!
Grunden til at der måske er færre der går i biografen kan jo også skyldes den nye teknik: Computeren og internettet. Mange unge henter jo i dag deres film på nettet og ser den der. Det er jo trods alt gratis og hvis man lige skal på toilettet kan man jo også stoppe filmen og dermed få det hele med.
Jeg kan ikke se noget problem i det må jeg ærligt indrømme men jeg kan godt se det fra andres synspunkt men der er jo andre lyde i verden som vi ikke bare kan ændre på som der f.eks. blev nævnt med biler, toge osv.
tilføjet af

Man betaler for det....

Når man arbejder i en biograf ved man at det sker tit.
Ja, man kan vente et vigtigt opkald, men realiteten er at de fleste opkald er noget der kan vente til efter filmen.
tilføjet af

Ikke enig

Man behøver ikke nødvendigvis snakke med veninden om hvad man skal lave i weekenden.... har du måske overvejet at nogen kan måske vente et vigtigt opkald? (og nu ved jeg godt hvad du tænker på: hvorfor tager man i bifffen når man venter et vigtigt opkald?)
Jeg vil bare sige, at jeg har aldrig været forstyrret af en mobil i biffen, og DER HAR VÆRET EN DEL GANGE, hvor biograf biletterne var bestilt 1 uge før, og så samme dag vi skal i biffen, finder jeg ud af at nogen fra udlandet skal ringe til mig. Så er det klart at jeg tager jo telefonen med i biffen, (selvfølgelig på lydløs).. du kunne da ikke forvente af mig at jeg skulle slet ikke i biffen hvis jeg ventede det opkald ved????
Så, kort sagt, telefonen ringede, jeg gik ud af salen og talte med ham. Og lad være med at komme og sige at jeg forstyrrede folk på vej ud af salen... LOL.. hvad så hvis man skal på toilettet midt i filmen?
Så, jeg synes at folk idag er rimelig civiliserede og de viser hensyn. Bare fordi der er nogen, der ikke er så civiliserede så behøver man da ikke straffe allesammen.
Så lad telefonerne være hvor de er. Og for resten, mht. "at fordybe sig i filmen".. der er alligevel nogen der snakker indbyrdes midt i filmen, (ikke i mobil) .. så det der med at fordybe sig.. de lyder som noget værre møg.. det er jo ikke en hypnose sceance vi går til.. lol
tilføjet af

Hvad så med...

..raslen med slikposer, knasen på popcorn og så den "dejlige" sygelyd fra cola'en når den er næsten tom. Er det ikke et større problem end støj fra mobiltelefoner...
tilføjet af

Extremt

Det var da også helt extremt det der. Man fatter jo ikke, hvad han skulle i biografen for, og temmelig mærkeligt at han ikke kunne se, at det ødelagde oplevelsen for jer andre. Jeg tror, ham du taler om er undtagelsen der bekræfter reglen.
Men jeg tror også, at du peger på en anden ting, som er væsentlig, og det er at det mere er lyset fra de små tingester, end det er lyden, der generer. Og det har du helt ret i, men man SKAL jo heller ikke have sin fon tændt. Den skal slukkes, og hvis den bimler og lyser op, så er det en fejl. Slukkes omgående.
Hvis man har et sygt familiemedlem, eller anden god grund til at have den tændt, så må man jo havde den i lommen, og daffe af, hvis der er kontakt. Det der diskussionsforum han holdt sig, ham der du snakker om det er fuldstændig for meget!
Man har ret til at henstille til andre om at lade være med at benytte deres grej i biffen, hvis det er et påbud fra biografens side. Og de henstiller jo til at man slukker sin fon lige efter reklamerne har jeg da set flere steder.
Men at knække radiobølgerne for folk...synes jeg nu alligevel hører ind under formynderi. At tage det personlige ansvar ud af hænderne på folk, fordi-de- på-forhånd-jo-ikke-kan-finde-ud-af-det-alligevel,-så-vi-må-hellere-gøre-det-for-dem-mentalitet. Den hepper jeg ikke på, fratager ikke alene folks ansvar, men også deres mulighed for at tage ansvar og opdrage hinanden (for det gør vi jo, gør vi ikke?).
Kan bedre lide at vende mig om og sige til ham skvadderaben, at han skal slukke sin fon i en fart eller fise af, og lære at tage hensyn...
tilføjet af

De lyde kender vi jo...

og så er de i orden.
Dengang hvor man pludselig kunne gå rundt med en lille casettebåndoptager og høretelefoner, der var folk forargede! En Walkman...men idag er der jo alle mulig og umulige variationer over temaet kan man sige, og heldigvis har folk accepteret at det eneste forsvar der virkelig holder er at tage en på selv!
Før i tiden var det kun de unge, der gik med det stads, idag gør alle det.
Idag er det (er der nogen der siger) primært de unge der smsser, om nogle år gør alle det.
Om nogle år, render folk måske rundt med små transportable computere, som bipper, når der er post i indbakken, mens man ser film i biffen...måske...så er det det vi skal brokke os over....
Det er ikke fordi, det på noget tidspunkt er fedt at blive forstyrret når man er fordybet i en spændende eller romantisk film...det vil altid genere, men det, der gør ved os, afhænger af vores tolerancetærskel...
Også børns slikposer! Min knægt er stadig i en alder, hvor en film som Bjørnebrødre kan hitte...og der er publikum jo helt ned til 3-4 år...og larmer knaser, skriger og skal tisse midt i det hele...og selvom det ikke lige er Rett Butler der kysser Scarlett O'Hara, så lærer man at lukke af for nogen lyde og lukke andre ind for at kunne nyde filmen....
Er det ikke også sådan for jer andre?
tilføjet af

tak...

...fordi du lægger ord i munden på mig. Det er jo altid rart.
Problemet er så her at prioriterer. Hvornår er et opkald vigtig. I dit tilfælde må jeg nok gi dit eksempel stemplet "mindre vigtigt". At det er en fra udlandet gør det ikke vigtigt. (Du må jo lige forklare hvorfor det var vigtigt).
Hvad angår at "fordybe" sig i filmen. Der er forskellige film genre og nogle kræver lidt mere fordybelse. Du skriver at du ser science fiction og det er ikke lige den genre der kræver fordybelse. Hvordan du forbinder hypnose med ordet fordybelse ved jeg så ikke.
Nu var emnet "mobil telefoner". Alt andet støj er da også irreterende, nu fokuserede jeg bare på mobil telefoner. Jeg gider heller ikke høre på folks mening om filmen.
Lige meget hvor meget man ikke ser noget problem i det, kan man ikke komme uden om at man ikke må have den tændt.
Mvh.
tilføjet af

Da jeg var barn...

..levede vi fint uden mobil telefon. Så mon ikke den under alle omstændigheder kan undværes i de to timer en film normalt varer...
tilføjet af

Problemet er ikke irriterende lyde

Helt ærligt, lyde og lys, handler om tolerancetærskler...et evindeligt men mindre problem der aldrig finder en løsning.
Det rigtig store problem synes jeg er, at de der har råd til, eller kan få tilladelse til at opstille støjsendere, de får en magt over andre.
Jeg taler ikke om "al magt til mobiltefonerne" men om det, at nogen får ret til at indskrænke andres frihed.
Der vil opstå spørgsmål om hvem der skal have tilladelse til at få denne ret over andre og dermed retten til at opstille støjsenderne. Hvor de skal stå, hvor langt de skal række, i hvilke tidsrum samt hvilke undtagelser, der skal gøres.
Og der vil også opstå spørgsmål om hvem der IKKE må opstille disse støjsendere...er det feks. mere ok i en forretning? Børnehaver? Offentlige bygninger? Hospitaler? Parker? Private villaveje? Operahuse? Klubhuse?
Men det værste er, at der vil også skulle udpeges råd eller nævn, der skal udstede disse tilladelser. En slags censur....
Det er sgu da ikke sundt! Er jeg helt galt afmarcheret eller hvad?
tilføjet af

OMG!

Endnu en ting vi ikke er 100% enige om!! ..jeg kan ikke lige huske, hvad den anden ting er, men det er jo goså lige meget :)
Jeg kan sagtens følge dig i hvad du skriver, og giver dig ret på de fleste områder.. alligevel, vil jeg være lidt egoistisk, og dobbeltmoralsk, og sige, at der burde stadig gøres noget imod mobiler i en biograf. Men så ville jeg også sætte grænsen dér. Det skal ikke til at udvides til offentlige bygninger, børnehaver, eller lign. Måske i hospitaler, hvis det er sandt at signaler fra mobiltelefoner kan forstyrre følsomme instrumenter.
Min mening er baseret på de dårlige oplevelser jeg har haft i en biograf med mobiltelefoner. Jeg er den type som godt kan li' at gå i biffen med vennerne og hygge mig ved at se en film.. og det kan jeg altså bedst i mørke, uden en masse forstyrrende elementer omkring mig. Og nu tænker du jo nok, hvad så med alle de andre elementer som børn, slikposer, tomme cola'er og så vidre.. Og det er så her dobbelmoralen virklig træder igennem. De støj-elementer er da også irriterende til tider, men som du også selv har været inde på, kan man lukke af for dem og ignorere dem.. Det kan jeg desværre bare ikke med mobiltelefoner.. Af en eller anden grund, hæver mobilerne sig langt op over de andre støjende ting i salen. Og dem kan jeg så ikke tage..
Og når jeg nu vil have mobil-filter i biografen, hvorfor så ikke andre stedder også? Ja, der kommer egoismen så frem i mig.. Mobiltelefoner genere mig ikke specielt.. det genere mig ikke at der sidder en i et tog og snakker eller på en resturant.. Og som du selv nævner, vil der jo så komme denne her gruppe, som skal bestemme hvor man må bruge en telefon, og hvor man ikke må.. og det vil jeg da heller ikke have i min hverdag. Igen, dobbelmoralen, syntes jeg at det er en fin løsning for biografer.. og nok også teatere, operahuse, og andre steder, hvor man burde kunne forvente stilhed under en form for forestilling, nu jeg tænker over det..
Men det er jo så min mening, ikke din, og det er jo herligt! Det er derfor vi har demokrati i Danmark, og det er også det, der gør at en debat kan leve længe, bare for at tage noget mere jordnært, end politik ;)
tilføjet af

Jeg vil provokere dig LIGE nu

Jeg forstår godt hvad du siger, og det er præcis de overvejelser du der gør dig, man skal have i, når man skal finde de rigtige løsninger. Jeg tror du giver udtryk for tanker og irritationer, vi allesammen har mere eller mindre. Og ikke mindst dilemmaet, i de overvejelser, du kalder dobbeltmoralske. Det er jo meget det, der er problemet i dem, hvordan løser men den knude. Dit forslag er at at de kære små ikke må tages med til forestillinger....
MEN:
Når jeg går til de her fede koncerter, så kan jeg sgu godt lide at sende en "situations-rapport" til nogen af dem jeg kender. Dvs, du ved lige ringe op en gang og lade dem i den anden ende "nyde" larmen. Det lyder lidt bøvet, men det var faktisk sådan at jeg forelskede mig håbløst i Apocalyptica...min datter var på Roskildefestival og sendte mig en "situationsrapport". Og en anden gang måtte hun jo efterfølgende have en meget alvorlig "skideballe" over den situationsrappoet, hun sendte mig fra IRON MAIDEN koncerten sidste år (det betød jo at jeg var nødt til ikke blot genanskaffe alle de Iron Maiden CD'er jeg havde foræret bort, men også deres nye! Og hun blev så sidste år på samme måde "tvunget" til at gå ud at købe Amrphis, pga. en af mine sitationsrapporter.
Det er en ny slags meddelelser. Man klarede sig uden den slags før i tiden...ja, men der havde man jo heller ikke muligheden. Det er en sjov måde at sende meddelelser til hinanden på. Ok alt andet lige...til SÅDAN en koncert skal der da ske noget særdeles besynderligt, hvis en skide mobiltelefon ville kunne bryde ind. Det virker da ok...
Men så var der den DAD koncert, hvor der blev holdt to minutteres stilhed for de 9 der døde under Pearl Jam koncerten. Det ville være fuldstændig vanvittig forkert pinligt, dumt idiotisk, forfærdeligt, krænkende alt muligt, hvis der havde været en mobiltelefon, der havde smadret DET!
Men i princippet er der bare ikke forskel på om det er den ene eller den anden koncert, og man ville så gerne måtte have mobiltelefon med til Skid Row koncert men ikke til koncert i det nye Operahus.....
Hvem skal afgøre det?
Det er min pain in the ass du. Det virker irriterende udemokratisk...
tilføjet af

Så prøver vi lige at skrive det rigtige sted..

Ja, du har vel ret i sidste ende.. Jeg bliver jo bare nød til at finde mig i de generende mobiltelefoner i biografsalen, og håbe på, at folk med tiden lære at respektere andre, og slukke telefonerne, eller at gå ud hvis der bliver ringet.. Men HVIS(!) man kunne begrænse mobiltelefonerne i biograferne kun, og så ikke gå videre end bare lige dét, så ville jeg nu stadig være glad for det.. at jeg vil kunne gå i biografen, og nyde ikke at blive forstyrret af mobiltelefoner.. Desværre tror jeg bare ikke at folk vil lære den form for respekt for hinanden, og så må jeg vel hellere forsøge at finjustere min 'art of ignorance', og acceptere at mobilstøj, er en del af biograf salens "stemning".
tilføjet af

Ja ja men...

Selvfølgelig sker det da at ens mobiltelefon ringer men tager folk den inde i biografen? Som sagt har jeg oplevet en gang at den har ringet og der var vedkommende så venlig at gå udenfor men som jeg skrev: Hvad med alle de andre ting som folk sidder og pulser med og skrigende unger? Så burde børn også anbringes udenfor og hvis ungen hyler må en der arbejder i biografen løbe ind og hente mor eller far. Slik burde serveres i papbægere og der skal ikke være sugerør i sodavand. Simpelt...
tilføjet af

Oplysning

Vil bare lige sige med hensyn til om mobiltelefoner er forstyrrende eller ej på hospitaler, så er de det ikke. Jeg lå selv på hospitalet for et par år siden og de sagde at det bare var en skrøne. Ikke andet. Ligesom at man ikke må bruge mobiltelefoner i butikker for det forstyrrer dankortteminalerne... DET PASSER IKKE!
Bare lige det jeg vil tilføje til dit indlæg :D
tilføjet af

tak for det :)

Det var da rart, at få det at vide.. og angående dankort automaterne, har jeg tit spekuleret på, om det var muligt at forstyrre en sådan automat, så man transmissionen slet ikke gik igennem, og derved "spare" de penge man havde "købt" for.. eller om der ville blive tilføjet et par 00 til den oprindlige regning, og så ligepludselig få en opringning fra ens bank, som ville vide hvad fanden jeg havde gang i :D
Men tak for oplysningen :)
tilføjet af

!!!

Hey hey! Det var det JEG skrev! *Gg*
tilføjet af

Hehe... Så lidt...

Nej, jeg er ked af at skuffe dig for en mindre "regning" kan ikke lade sig gøre... Hehe...
Hvis man f.eks. kigger på en telebutik står de jo og afprøver mobiltelefonerne så kunder kan se hvordan den virker og det sker der ikke noget ved.
Jeg arbejder selv i netto og der er tit folk som snakker i mobil samtidig med at de bruger dankort og det er på ingen måde forstyrrende... Udover at man ikke ved om man skal sige beløbet eller ej, eftersom personen alligevel nok ikke hører efter...
HVIS det var at mobiltelefoner generede følsomme instrumenter må folk med "pacemacker" (eller hvordan det nu staves) så ikke bruge mobiltelefon?
tilføjet af

DET KAN SPISES!

Tror jeg vil tage snack gulerødder med i biografen næste gang for det er åbenbart ikke ligeså generende som mobiltelefoner... DET KAN JO SPISES!!!
tilføjet af

Kværulanten vender tilbage...

Ja, det er mig, hvis nogen skulle være i tvivl....nej,jeg synes så heller ikke, man skal finde sig at andre opfører sig hensynsløst og idiotisk! Man skal fandme sige til ham idioten som tilsyneladende har fundet frem til at biografen er et passende sted at genere med sine smsser, at han skal gå sin vej, til han er færdig med det pjat.
Man har lov til at henstille til andre.
Jeg holder ALDRIG min kæft med sådan noget, og der er heller ingen, der modsiger mig...for jeg kæfter jo kun op i de situationer, hvor det er ok.
Men en anden ting er, at det du siger med elektronisk baggrunddstøj, som en del af nutiden stemningsbillede (arh ok du sagde måske ikke helt på den måde, det er min egen udlægning under inspiration fra dig om jeg så må sige:o))...men det er sgu rigtig nok. Vi må da på mange måder til at vende os til et anderledes lyd-tapet.
Der bliver ihvertfald nok ikke færre bip i fremtiden....atter en gang handler det om tolerance...
(Jeg tror jeg vil omskrive det gamle ord om at alle veje fører til Rom, med at alle løsninger handler om tolerance....jeg synes jeg ender der stort set hver gang....)
tilføjet af

Yeps

Vi to er helt enige...det her er bare en lidt anden "undertråd" hvis man kan kalde det det :o)
tilføjet af

yep..

Jeg kan godt se din point i det.. men nu er det jo sådan, at telefoner kører på forskellig frekvens (eller har jeg misforstået noget?)
Et trådløst netværk, er et godt eksempel at demonstrere forstyrrelser med en mobil telefon.. Nogle mobiltelefoner, kan gøre et trådløst meget ustabilt, eller måske endda lægge det helt ned, så det ikke fungere. Jeg har det med at give min 3 telefon (Sony Ericson Z1010) skylden, når mit trådløse netværk skaber sig.. ikke fordi jeg er sikker på det er dét, men det er rart at have en syndebuk :)
Og når nogle telefoner nu en gang imellem kan forstyrre et trådlst netværk, KUNNE det jo være at instrumenter på et sygehus var følsomme nok til at blive forstyrret.. men hvis de nu var, ville man jo nok havde gjort noget imod det for lang tid siden :)
tilføjet af

Nej du, det er bløp

og har altid været det. Jeg kender en der har haft pacemaker siden hun var lille, og det har aldrig nogen siden været et probelm med elsktroniske forstyrrelser. Hun skal have skiftet batteriet en gang i mellem, men DET er en anden snak.
Og det er også en skrøne det der med respiratorer. Ihvertfald læste jeg på et tidspunkt en overlæge der blev spurgt om hvorfor man gjorde så meget ud af den sikerhed hvis det ikke var nødvendigt, så svarede han, at det ville være dumt at risikere menneskeliv, på grund af telefonsamtaler. Og på en måde giver jeg ham ret, men man forbyder jo heller ikke mandler fordi en person er død af at få sådan en galt i halsen....
Til gengæld ville man aldersbegrænse brugen af mobiltelefoner, fordi visse typer havde farlige stråler (eller hvad det nu hedder uden at det skal lyde for paranoidt) der kunne skade hjernevævet på børn og unge....på et tidspunkt, nu er det så ikke så aktuelt mere....
Hvordan fanden skal man lave regler for de der mobiltelefoner, når de oplysninger, man har om deres farlighed ikke en gang er ordentligt gennemtestede?
tilføjet af

Altid godt med en syndebuk

Det er så rigtig nok men som du selv siger så ville man vel have fundet på noget så det ikke virker forstyrrende på sygehuse HVIS det var tilfældet. Min farmor er lige endt på sygehuset for ikke så længe siden og på hendes lille "natbord" lå der et stykke papir at det VAR TILLADT at have tændt mobiltelefonen i bestemte tidsrum og de råede derfor porrørende til at ringe inden for de tidsrammer der nu var. Hun ligger altså på sygehuset med dårligt hjerte med alle mulige maskiner tilkoblet sååå...
Men jeg har aldrig hørt at folk med "pacemaker" (prøver igen) frarådes at købe mobiltelefoner for der er vel ikke forskel på om de bruger dem til hverdag eller om de ligger på et sygehus med det? Kan godt være at der er noget jeg har misforstået hvis det er tilfældet!
Der må jo være noget der forstyrrer en gang i mellem og som du selv siger, så er det nemmest at give mobiltelefonen skylden eftersom man ikke lige ved bedre...
Synes godt nok at det her er kommet lidt langt væk fra den egentlige debat... *Gg*
tilføjet af

En lille sjov tanke... Hehe...

Det er måske lidt langt at trække den ud men princippet i det! Slikbægere burde indføres, sugerør forbydes og ungerne smidt udenfor... Måske lave en afdeling hvor folk som spiser popcorn kan sidde så de ikke forstyrrer andre?
tilføjet af

langt væk fra den egentlige debat?

Overskriften lydder "Stop SMS og mobil-terroren"
Og HVIS (jeg kan godt li' det ord :P) det nu var muligt at forstyrre eller ligefrem ødelægge elektroniske instrumenter med en mobil telefon, så kunne det vel også gp ind under mobil-terroren? At det så ikke har noget med biografer at gøre, er en anden side af sagen ;)
Men debatter udvikler sig jo, og det er med til at holde dem i live.. Vi har 'udviklet' os fra mobilfoner i biffen, til myter og skrøner omkring mobiltelefoners farlige radiobølger.. det er da meget godt gået, syntes jeg :)
tilføjet af

hæhæ

Så kan de lære det kan de....Og folk med højhælede sko og regnfrakker, og bæreposer af papir, og smykker der rasler..der er sgu mange gode...
Men det er ikke at trække det for langt ud, det beskriver vel egentlig hvor det er at vi regner med hinandens hensyntagen. Og det er vel ikke for meget forlangt at man også tager hensyn med sin mobiltelefon.
Det indlæg der startede debatten, der var et link til en artikel, og der var sgu et udmærket forslag synes jeg. Alle slukker deres mobillos. HVIS man venter et vigtigt opkald, så afleverer man sin telefon plus sædenummer til biografpersonalet, som så kan kontakte en diskret, hvis opkaldet rent faktisk kommer under filmen....
tilføjet af

Børn og mobiler

Jeg tror at det der med det ikke er tilladt med mobiltelefoner på sygehuse MÅSKE kan være fra den gang hvor man var nødt til at slæbe rundt med en kuffert og stadig kalde det en mobiltelefon. Teknologien er jo kommet LANGT siden da men det er bare mit bud. Lyder da meget realistisk, gør det ikke? *Gg*
Der kan være noget om det med mobiler og hjernevæv. Nu skal jeg ikek sidde her som 18 årig og spille højhellig men jeg ser tit små tøser som ikke er meget mere end ti år med mobil. Jeg synes det er forrygt at forældre køber det til så små børn (hvilket jeg gerne vil tillade mig at kalde dem) fordi de så virker mere smarte. Unger nu til dags (ved godt jeg "kun" er 18) er opdraget ALT for godt! Jeg er nok også opdraget med respekt for ting og være glad for det man nu end har og det kan godt være at det er derfor jeg tænker sådan men synes ikke at det skulle være tilladt for så små børn...
tilføjet af

Opdragelse og hensynstagen

Sådan er teknologien i dag og ja, jeg har min mobil med, men hvis der er nogen der skriver så skriver jeg tilbage til vedkommende at jeg altså lige sidder i biografen og lægger derefter min mobil væk. Men det er langt fra alle unge (nu spiller jeg hellig igen) som er opdraget ligesom jeg og viser det hensyn...
tilføjet af

Helt enig

Det vil jeg så give dig ret i med hensyn til overskriften, men fra selve det link med mobiler og biografer er der lidt langt til dankortterminaler og hospitaler... *Gg*
tilføjet af

true, true..

... nu er jeg tom.. har ikke mere at byde på i den her sammenhæng :(
Eller det har jeg, men så vil det gå helt ud i det ekstreme useriøse pjat.. og det er der jo ingen grund til..
Men vi(jeg) fik da afklaret en myte eller to :)
tilføjet af

Det startede som en oplysning....

og se hvad det endte med! *Gg*
tilføjet af

Njaaaa

Og jeg synes ikke det er "væk fra emnet", for der sgu netop mange der betragter den unge alder for mobilterror. Men jeg tror at det netop handler om, at have den nødvendige respekt.
Og der er også en anden lille ting, min knægt (11) har mobiltelefon....det er han NØDT til at have. Hvorfor? Fordi han har et usynligt handicap, men som gør at han og ahns 5ting konstant bliver væk...ja ja også hans mobiltelefon...men jeg "dør" hver eneste gang han bliver væk, hvilket jo var meget mere anstrengende før han fik mobiltelefon, nu sker det kun en gang i mellem.
Selvfølgelig fører de nye opfindelser nye problemer med sig, men de løser sgu også nogle af de gamle, det er jo derfor de i første omgang er blevet opfundet.
årrrhhhh igen...det handler om toleran.....nej, jeg gider ikke skrive det. Jeg lyder fandme irriterernde moralistisk...
So sorry...det var bare at der er nogen gange hvor tingene har deres berettigelse...
tilføjet af

Profil?

Aj.. der tog jeg så springet, og forlader dette emne HELT!
Hvorfor opretter du ikke en profil? Kun hvis du har lyst, og vil gøre lidt mere ud af at debattere her på SOL.. Bagtanken med det er, at jeg godt kunne tænke mig at invitere dig til en Groupcare gruppe, som RockOgRul startede for seriøse debattøre.. og med sriøse mener han (tror og håber jeg da) folk, som ikke kun skriver indlæg for at pisse andre af, eller komme med hadske verbale overfald imod andre (NEJ hvor jeg kan med de store ord lige nu!)..
Samtidig, vil du jo så også undgå at blive udsat for det her nick-tyveri, der sker en gang imellem..
tilføjet af

Og jeg

har ikke noget handicap...jeg er bare for sjusket til at rette mine indlæg...aj hvor er mit sidste indlæg fuld af fejl. Håber det er forståeligt alligevel
tilføjet af

True, true

Er selvfølgelig rigtig nok men det var kun fordi jeg lige faldt over den her debat at jeg skrev. Plejer jeg normalt aldrig at gøre så det går nok hvis folk skulle finde på at skrive mit navn på et indlæg jeg ikke selv har skrevet...
tilføjet af

wee! I'm back!

Nu er jeg igen enig med dig.. hvor er det dog rart at "finde hjem" :P Ej.. pjat.. jeg kan sgu godt li' at have mine ejne holdninger.. at de så tit passer med dine holdninger (og omvendt) er jo heller ikke helt galt :)
Nu syntes jeg at at jeg kommer til at bruge debatten til lidt for meget offenlig hygge-chat.. så tl sagen!
Hvordan kan du skrive "ahns 5ting" hvorfor kommer 5-tallet ind midt i det hele? :P
ok.. NU stopper jeg!
Jeg er enig med dig i, at børn godt kan have mobil telefoner.. Det er jo blevet så stor en del af hverdagen idag, at man næsten ikke kan undgå det.. Og som i dit tilfælde, bliver de jo ofte brugt til noget fornuftigt.. at der så også er mange der ved siden af bruger dem til at sende endeløse SMSer til venner og veninder, er jo det samme som alle os andre gør.. de har nok bare mere brug for den indbyggede ordbog :P
Jeg kan ikke se at der er noget galt i at børn bruger mobiler, om det så er til noget seriøst, eller bare et stykke dyrt legetøj.. Det jeg så godt kan se et problem i, er hvis børn begynder at blive hadske over for hinanden og begynder at stjæle fra hinanden, bare på grund af en anden har en nyere og smartere telefon end den anden.. Men det gælder jo også for unge og voksne..
tilføjet af

Jo jo....

Ja ja... Det er skam forståeligt! *Gg*
Vil give dig ret i at det er en ekstra sikkerhed med forældre og mobiler men forældrene køber lige så tit en mobil til deres børn for at de ikke skal føle sig udenfor.
Min storebror arbejder i TDC og jeg har flere gange stået og ventet på ham mens han var i gang med at ekspedere en kunde hvor en mor og et barn skulle have mobiltelefon. Der stod ungen hele tiden og sagde til moren at han/hun ville have den mobil med kamera som kan det hele og ikke den billige som moren sagde fordi den var bestemt ikke smart nok og "lise" henne i skolen havde altså den anden så det skulle være den! Hvis moren vil købe en mobiltelefon af "tryghedsgrunde" behøver hun jo ikke købe den dyre der koster 1000 kr. mere...
tilføjet af

???

Som du selv kalder det: DYRT LEGETØJ!
Det er der jo mange unger der bruger det som i dag... Og når den er et halvt år gammel er den jo ikke moderne mere og så må forældre punge ud igen og hvad så hvis man ikke lige kan få solgt den anden mobil? Så ligger den der og kigger...
Og grunden til at jeg ligesom er lidt modstander af børn og mobiler skyldes altså at hjernen ikke helt er klar til den slags endnu. Det er ligesom røngentstråler... Det kan en barnekrop heller ikke helt klare...
tilføjet af

ok 

Det ville nu være rart med flere seriøse debatøre, men det her er jo helt op til dig selv, og at du ikke har lyst, er jo ikke noget jeg kan gøre noget ved :)
tilføjet af

Hader at finde på overskrifter... Er ikke så fantasifuld... *Gg*

Er jo også lige det med tiden til det... Skriver kun når det er noget der VIRKELIG kan pisse mig af! *Gg*
tilføjet af

Jeg troede at det var dengang

Det kan da godt være, at jeg misforstod HalfEvil333's indlæg, men jeg forstod det på den måde, at det var dengang, og er ikke relevant mere for idags mobile telefoner..
Men hvis det stadig er skadeligt, så er jeg da heller ikke så vild med, at børn render rundt med dem.. Hvis de så ikke længere er skadelige, så har jeg intet imod det..
At det er dyrt legetøj, er jo hvad de er i den alder. Og at forældrene punger ud, er jo forældrernes valg. Hvis forældrerne ikke mener at de har råd, eller at deres børm ikke behøver en ny telefon, så køber de vel heller ikke en ny?
tilføjet af

Der er sådan set

en diskussion, men meget tyder på at det var et større problem før i tiden og strålesikkerheden er blevet bedre med de nye mobiltelefoner. Det var en gang, og mange forældre var bekymrede, er det stadig, og måske er det netop i takt med de nye moblitelefoner ikke bekymrende mere. Hvornår skal man tro hvad...det bevises i en ny undersøgelse jeg har fået refereret (min storebro har læst det, plejer ellers at være solid nok kilde), at det ikke er farligt mere, og andre undersøgelser viser, at faren stadig er til stede.
Og de to trækker i hver sin retning og så er vi sgu der hvor var lige før...
Altså at det ikke er specielt farligt og ødelægger hjernevæv, nok mere mors og fars pengepung. Og DET er fandme terror i den helt store stil at de unger skal have den sidst nye...et eller andet...men det er ikke en ny tendens...Det han altid været sådan. Det er bare irriterende og svært at få inde under samme budget at alle i familien skal have det sidste nye et eller andet...
(og Talant...jeg er et geni til slåfejl! Den der med 5-tallet, den var sgu da flot synes du ikke? :o) Det kommer sig af at have for lange negle!)
Og
tilføjet af

yesyes!

lange negle.. kender det godt.. havde på et tidspunkt temmelig lange negle.. 1 cm ud fra fingerspidsen, eller sådan noget.. men det er sgu ikke så handy, når man skal til at skifte jumpers på en harddisk :D
Men jeg skulle bare lige mobbe med det 5 tal ;)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.