33tilføjet af

STOP BØRNEPENGE

Jeg synes det er på tide at de enlige forældre lære at forstå hvem der betaler for deres børn. Mange af dem påstår jo at de tager hele ansvaret i egen hånd og synes selv de klare det fantastisk. Hvordan gør man dem bevidst om at naboerne betaler gildet? Ved at stoppe alt hvad der hedder friplads og ekstra børnepenge for enlige. Slut færdig!
tilføjet af

Ja, slut færdig!

Og så fjerner vi osse førtidspension, folkepension, boligstøtte og SU.. Så kan de allesammen lære ikke at bruge MINE skattekroner!!!
Jeg tror ikke, der er mange enlige forældre, der ikke er taknemmelige for den hjælp og støtte, det offentlige yder, omend man ikke bliver voldsomt velhavende på den konto.
Hvad forventer du - et personligt takkekort? 😉
tilføjet af

Du tager fejl

De er så utaknemmelige. Jeg kender mange enlige mødre fra mine børns institutioner. De har allesammen den holdning at de klarer det hele selv og vil helst ikke have mere fra fædrene -heller ikke dem hvor fædrene ikke vil have samvær. Men friplads og ekstra børnepenge tager de bare for givet. De klarer jo det hele selv!
tilføjet af

Fripladsen er ikke kun til enlige

Den gives efter husstandens indkomst.
tilføjet af

Det er urimelige beskyldninger

De enlige mødre jeg kender, lever ikke et liv i sus og dus, som i beskriver. De må vende hver en krone og kan sjældent komme på ferie eller har råd til fornøjelser. Der må da være en grund til at Mødrehjælpen er ved at blive bestormet af enlige forældre, som ikke engang har råd til at betale for julemad. Alle undersøgelser viser, at de fattigste i dette land er de enlige forældre, og at de i øvrigt er blevet endnu fattigere i de seneste år, hvor stort set alle andre er blevet rige på friværdi.
Ja, vi har det godt i dette land, men de enlige forældre er dem, som har mindst øknomisk i langt de fleste tilfælde.
tilføjet af

Og?

Boycot fripladser generelt. Desuden er det jo en dum sammenligning fra systemets side da en far der tjener kassen slet ikke skal betale til daginstitutionen hvis han ikke har adresse sammen med moderen. Masser af skilsmissefamilier spekulere i at have barnets adresse hos den forældre med lavest indkomst. Bor man sammen kan man altså også godt selv betale. Den ene forældre kan godt have et job ved siden af studierne mens den anden passer børn.
tilføjet af

mødrehjælpen er til grin

Jeg fik ikke en skid andet end spild af min tid da jeg forsøgte at tale med dem. Jeg ville gerne have været i en enlig-mødregruppe, men de sagde bare nej. Jeg ville gerne have haft pasningsmuligheder på skæve tider så jeg kunne tjene mine egne penge, men det sagde de også nej til. Men offentlige tilskud det blev jeg vejledt i. Jeg blev så galt også vejledt i hvordan jeg kunne besværliggøre fædresamvær, de hørte ikke på at jeg synes det var synd for barnet at faderen ikke ønskede samvær.
tilføjet af

og lad os fjerne bistand

lad os nu vi er i gang fjerne bistand og diverse overførselsindkomster og give pengene til militæret
tilføjet af

De er

sure, sagde ræven, om rønnebærerne, da han ikke kunne nå dem.
Så katten slap ud af sækken, vorherrebevares for en indstilling at have.
Hvad du ikke kan få, skal andre altså heller ikke få.
Narhat er hvad du er!
tilføjet af

får andre da det på mødrehjæplen?

Hvis mødrehjælpen reelt kunne hjælpe med noget synes jeg det er fint, men det er bare ikke min erfaring. Hvordan i alverden får du misundelse ud af det? Tyv tror hver mand stjæler, så det må være dig selv, der ikke onder andre noget du ikke selv får.
tilføjet af

lille bitte

ven - hvem negyndte det her indlægsjammer.
Kig i spejlet!
Så vil du se både tyven og nasseren i øjnene😃
tilføjet af

Hvorfor ? Gider du ikke betale ?

Svar fra guller
Sikke en gang gylle at fyre af, du er vist ikke sørget for at være ordentligt orienteret.
Friplads gives kun, hvis du har så lille en indtægt så som, hvis du boede i et skur uden varme, uden arbejde og andre almindelige faciliteter.
Børnepenge er de penge den forældrepart, som ikke har børnene boende hos sig betaler til den forældrepart, som forsørger og har børnene boende hos sig i dagligdagen, betaler til pasning i daginstitutioner, tøj og almen fornødenheder.
Børnetilskud, er det beløb, som udbetales hvert kvartal til forældremyndigheds indehaveren.
Er det DE penge du har så ondt af ?
Så kan jeg fortælle dig at det er en gammel dansk lov om at familier med børn (som er kommende skatteydere i samfundet) skal have et ekstra fradrag for at have børn at forsørge.
Og det kunne de skrive på skattebiletten (ja det hed den den gang) og betalte en vis
% mindre i skat (meget rimeligt skulle jeg mene)
Men da bistandsloven, den store socialreform blev vedtaget og trådte i kraft 1976, blev denne mulighed slettet fra dansk skattelovgivning.
Da så Poul Schlüter fik noget at skulle have sagt i folketinget, lavet han det, som kom til at hedde "børnechecken" det var en aftager for denne førtidige skattefordel.
Så det er bestemt ikke noget nyt og ingen almisser givet af skatteydernes penge, tværtimod.
En vuggestueplads koster snilt omkring 2200 kr pr md, og ørnehaveplads, ca 1600 pr md osv Man vil jo gerne have at den enlige forsørger arbejder ik, sandt.
(p.s. jeg har ikke taget højte for evt. forhøjelser, så ret mig endelig)
Så kom igen, se lige tingene i det rette perspektiv, før du udgyder din smalsynede galde.
guller
tilføjet af

Du er en meget syg mand

http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=16;conference=170;posting=1722631
Prøv at holde dig til sandheden.
Hr. Poul Jørgensen
tilføjet af

...

tilføjet af

Nej jeg taler sandt

Det andet indlæg som du linker til er også et jeg har lavet. Jeg er en kvinde og jeg oprettede 2 indlæg som begge handler om mine erfaringer! Seriøst!
tilføjet af

læs mine andre svar

læs mit mine svar på mit indlæg der handler om "enlige mødre tjener på børn".
Desuden synes jeg man skal opkræve halvdelen af institutionspladsregningen til fædrene og halvdelen til møredne, når forældrene ikke bor sammen. Og jeg mener ikke man skal kigge på hvor meget samvær der er eller hvorfor. Det må under alle omstændighederne være forældrenes fælles regning til institution.
tilføjet af

At du opretter.......

2 indlæg i rap med samme emne bidrager ikke yderligere til dit vid på området 😖
Løvemor
tilføjet af

Så lad os se det budget

Det kunne da være lærerigt og se, hvordan man klare sig på jordhuleniveau i 2009, istedet for bare en række af postulater og røverhistorier fra dig.
tilføjet af

Vil du sidde i lommen på en mand

Så fred med det. Jeg vil ikke.
tilføjet af

Din fantasi fejler ikke noget

Men jeg gider ikke bruge min tid på den (din fantasi) kom med det budget.
tilføjet af

se nogle film

og læs nogle bøger om hvordan folk lever i f.eks. sydamerika, afrika eller bare usa. Jeg havde alt i alt 8.000 kr. at bruge af om måneden incl. de 4.000 jeg pludselig fik ekstra. Kom ikke her og sig at min datter levede jordhuleniveau.
tilføjet af

Hør dig selv, du tror det er DINE penge

Du taler om at moderen ville sidde i lommen på en mand. Jeg taler om at fædre er mere ansvarlige i mine øjne for deres BØRN end skatteborgerne.
tilføjet af

For nogle må det jo kunne betale sig.

Jeg kender til flere eksempler på familier eller forældrepar, der officielt lever adskilt, men i realiteten bor sammen og har fællesøkonomi.
Så selv med to adresser, hvoraf man kun bruger den ene, må det kunne betale sig for nogle at være enlige.
Ellers ville man jo ikke foretage sådanne nogle krumspring.
tilføjet af

Du har helt ret

Systemet er lige til at misbruge og det bliver aldrig opdaget. Jeg kender en der fødte et barn alene, kommunen gav hende en lejlighed som hendes nye kæreste ret hurtigt flyttede ind i. De har nu boet sammen i 4 år og har aldrig haft adresse sammen. Hun er studerende og får derfor både friplads og boligsikring og så får hun jo også de ekstra børnepenge for enlige mødre. Derudover er barnet hver weekend og ferier hos sin mormor og morfar. Moderen og kæresten lever i sus og dus. Går ud og spiser hver weekend, har lige købt silikonebryster, rejser på charterferier og går i Diesel-tøj og dyre smykker.
tilføjet af

Så lagde du vel........

nogle til side? 😖
Eller klarede du at bruge alle 8000 i Aldi? 😃
Løvemor [s]
tilføjet af

Hvor har I dog ondt i røven

Ihhh hvor skal der grines af Aldi. Jeg har aldrig skrevet at jeg købte andet end bleer der og hvad i alverden er der galt i det? Er du for snobbet til at gå rundt med en Aldi pose? Uha tænk hvis nogle så du havde en Aldi eller netto pose med jem. Uha så hellere handle de fine steder på barnets bekostning, da der nemlig så bliver mindre tilovers til oplevelser. Håber du selv kan høre hvor latterligt det er at nedgøre Aldi.
tilføjet af

Humoristiske indfald.......

er aldrig skade til, hvis man da kan se det humoristiske i tingene 😉
Når jeg handler i Irma, skyldes det deres Jerseymælk og deres kød til 1/2 pris 🙂
Og så ser det godt ud at signalere IRMA med deres bæreposer, når jeg en gang imellem frekventerer Aldi og Netto 😃😃😃
Løvemor
tilføjet af

samfundet har brug for børn.....

Hvis der ikke fødes børn i Danmark og de der fødes under alle omstændigheder ikke vokser op med en rimelig levestandard vil Danmark uddø ret så hurtigt ... DET ER DERFOR STATEN *læs- skatteyderne* GIVER BØRNECHECKEN OG ANDRE TILSKUD TIL BØRNEFAMILIER 1 VOKSEN ELLER 2 VOKSNE... DET ER I SAMFUNDETS FÆLLES INTERRESSE ... tak for det
Jeg ved tilfældigvis at staten lovede familierne den nok skulle passe deres børn og gamle rigtig godt hvis bare kvinderne tog ud på arbejdsmarkedet og de gjorde de så... uanset om der findes tilfredse eller utilfredse enlige forældre derude i Danmark må man forholde sig til det samfundsgavnlige i at der fødes børn der ikke dør af sult eller sygdomme og at de kommer i institutioner og lærer om den Danske kultur og hvordan man gør tingene i Danmark... Danske sanglege, bøger, film, mad og meget andet der indlæres fra vuggestuen til folkeskole ... tak for det
Dertil skal det nævnes at det netværk man havde i gamle dage hvor man vidste hvem på vejen eller i gården man skulle undgå og hvem man godt kunne lege med ikke længere eksisterer da man nu har sine børn i storskole- distrikter som er spredt ud over en betydelig radius det gør det sværere at vide hvem man kan stole på og hvem man ikke kan stole på i forhold til at børnene jo også trænger til legekammerater...
Det at ens familie i dag oftest er spredt ud over hele landet gør det endnu sværere at være alene med et barn/børn og passe et job... Man bliver uanset hvordan man drejer det noget ufleksibel i forhold til sin arbejdsplads og kollegaer man ender også med at have for mange barnets sygedage til at jobbet er sikkert ... så tak for børnevenlige ydelser
Jeg mener måske skulle man anfægte at samværs-forælderen (oftest faderen) kan trække sine børnebidrags udgifter fra i skat ... Den mulighed har bo--forælderen ikke som der jo forventes at ligge det samme beløb til barnets underhold som samværs-forælderen gør men kan bare ikke trække den tilsvarende udgift fra i skat ... Måske skulle man anfægte at samværs-forælderen oftest ikke kommer løbende når barn er sygt og det job bo- forælderen har måske ikke kan fastholdes af samme årsag...
En typisk dag for mig: Børnehave åbner kl. 06.45 og lukker kl. 16.45 det er jo så i det tidsrum jeg skal nå hen til mit arbejde være der i den på kontrakt aftalte tid for så at nå tilbage til børnehave og hente barn...(som alle andre) Jeg kan dog aldrig tage overarbejde eller arbejde aften (ingen nat, weekend eller helligdagstillæg) jeg kan aldrig lige hjælpe en kollega og dermed kan jeg heller aldrig lige spørge en kollega om hjælp med hensyn til vagter eller andet jobrelateret, da jeg ikke har noget at handle med... Dertil kommer at jeg ikke tjener nær det samme op på min pensionsordning eller feriepenge...(taler af bitter erfaring) Jeg ønsker som så mange andre ikke at bo i socialt belastede bydele af hensyn til mit barns opvækst og sociale prægning det gør jo min husleje højere...
SÅ TAK FOR DE OFFENTLIGE BØRNEVENLIGE YDELSER DER GØR JEG IKKE SKAL SE MIT BARN GÅ SULTENT ELLER NØGENT SELVOM JEG FORLÆNGST ER UDEN ARBEJDE OG A-KASSE ... MEN KALD DET IKKE GOD FORRETNING FOR DET ER DET ABSOLUT IKKE DET HÆNGER LIGE SAMMEN.
også uden fladskærm, pony eller bil

venligst og i taknemmelighed
Den der blev klogere
tilføjet af

din samfundspligt at anmelde....

socialt bedrageri...(kan gøres anonymt)
tilføjet af

hvad bygger den påstand så på

fædre mere ansvarlige end skatteborgere ... du vrøvler vist... uddyb venligst!!
tilføjet af

Historie er ingen hindring

Hej guller
Tak for historielektionen 🙂
Men det er da flintrende ligegyldigt, hvordan børnechecken blev til.
Ligegyldig hvilken fødselsdag og årsag den har, skal den stadig afskaffes!
En lov kan altså ikke fredes med den begrundelse, at den hele tiden har været der i en eller anden form.
Der er løbet meget vand under broen siden '76.
Hele DK er blevet meget rigere, og der er nu på tide, at folk selv betaler for deres børn.
Jaja jeg er klar over, at vi stadig betaler til hinandes børn via skatten ifbm. skoler, institutioner mv. Og lad det blive sådan.
Men det er da tåbeligt at alle skal have en check.
Giv evt. stadig et tilskud til de helt fattige - det er helt fint med mig.
Men middel- og overklassen skal altså ikke pr. automatik have en check.
Kun de der trænger og ikke kan selv, skal have offentlig hjælp i mine øjne
Et kriterie for at få børnecheck kunne fx være (foruden at man altså har barn/børn), at man får sin hovedindtægt fra det offentlige jf. Serviceloven.
tilføjet af

Vil det sige

At du mener at enlige arbejdsløse mødre skal fortsætte med at modtage fra det offentlige hvad de modtager i dag uden ekstra tilskud fra fædrene? Uanset om fædrene er millionærer?
tilføjet af

...

tilføjet af

Medmindre

Hvis børnechecken fjernes skal børnefamilier betale mere i skat - fordi de har børn. Og det fordi børnechecken var led i en skattereform.
Så altså, hvis børnechecken skal fjernes og man ikke synes, børnefamilier skal betale mere i skat end andre, skal der ske en ændring af skattelovgivningen.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.