0tilføjet af

Ståle Solbakken har stor erfaring med Manchester C

Godt nok har han ikke selv prøvet det. At vinde over Manchester City. Men FC København-træner Ståle Solbakken havde sejrsplanen klar ved københavnernes to UEFA Cup-opgør mod englænderne tidligere på året. Desværre blev det til exit for københavnerne, men på torsdag kan AaB gøre det, FCK ikke formåede og sende Premier League-holdet ud af ottendedelsfinalerne i den internationale turnering.
- Jeg har nu ikke talt med Magnus Pehrsson (AaB-træner, red.), og jeg tror heller ikke, jeg kommer til det. Jeg tror, AaB har set City så mange gange allerede, og det er ikke så svært at læse englændernes spil. Det bliver svært for Aalborg, hvis Manchester City kommer igennem defensivt. Så selv hvis Manchester City kommer foran, så skal AaB ikke jagte 1-1 målet, for i sådan en situation er City rigtige gode, de har nogle giftige kontraangreb, forklarer Solbakken, der selv studerede det engelske mandskab før de top opgør i 16.delsfinalerne sidst i februar, der resulterede i et 2-2 resultat i Parken og efterfølgende et 2-1 nederlag på City of Manchester Stadium.
Men AaB har den fordel, at de først drager til England og kan afgøre de to kampe på hjemmebane i Aalborg.
- Hvis AaB kan komme fra England med uafgjort eller et et-målsnederlag, så er det godkendt, og så er det til at arbejde med hjemme. Selv med et et-målsnederlag vil kampen være åben. Vi måtte jagte dem i tre halvlege, fordi Jesper Christiansen lavede den fejl, der gav dem 1-0 føringen. Men hvis AaB kan holde 0-0 længe og ikke lave nogen fejl, så bliver City utålmodige, og så bliver de danske chance større og større, for så kan Aalborg køre det kontraspil, som de er så gode til, siger Ståle Solbakken til sporten.dk
AaB vandt sammenlagt imponerende 6-1 over Deportivo la Coruña i deres 16.delsfinale og har vist en imponerende form internationalt med efterårets Champions League deltagelse. Nu kan de revanchere både FCK og FC Midtjylland, der på et hængende hår blev slået ud englænderne i kvalifikationen til UEFA Cup'en i august.
- Aalborg er rigtig gode på kontraspillet og på dødbolde, og City må gerne køre bolden rundt, så længe AaB ligger på den rigtige side og formår at undgå fejl, for så bliver City frustrerede på et tidspunkt. Mod et hold som Manchester City er det helt klart det defensive arbejde, der bliver det vigtigste. Uden tvivl. Kan AaB holde defensiven, så kan de bygge ovenpå med kontraangreb, og så er kampen meget åben, konstaterer FCK-træneren, der selv har tænkt sig at følge med på skærmen torsdag aften.
Forza FCK os kunne City slå ! ! !
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.