7tilføjet af

Spørgsmål til bagermann.

Bruger bagerne pasteuriserede æg til kagecreme?.
Og bruger bagerierne buræg til bagning af kager og brød?.
Har ofte undret mig.
Ja, jeg undre mig over alverdens ting. Især det jeg kommer i munden.
tilføjet af

Vi andre er også skeptiske

Men vi lever da endnu 😉
tilføjet af

ja...

Det er meget individuelt.. I det bageri hvor jeg arbejder, bruger vi pasteuriserede æg til det hele da det er meget billigere. Men der er nogle få bagerier der bruger almindelige æg, men det er jo lidt besværligt når man skal bruge 5 eller 10 liter. Så det købes på dunke.
Hvad angår kagecreme er det også forskelligt om man selv laver en kogecreme, eller man bruger cremepulver. De fleste bruger pulver da det er hurtigere, men der er nogle som selv koger det.
Laver de det selv, er det oftest denne opskrift:
Kagecreme:
500 g sødmælk
100 g æg
75 g sukker
42 g maizena majsstivelse
½ vaniljestang eller 1 tsk. Vaniljesukker
Mælk og vanilje koges op. Æg, sukker og maizena piskes sammen i en skål der kan tåle varme. Der piskes i skålen, mens mælken hældes i, i en tynd stråle. Når det hele er blandet, hældes cremen tilbage i gryden, og det gives et opkog under omrøring i 1-2 minutter. Cremen hældes over i et fad, hvor det kan ligge i et tyndt lag. Fadet stilles på køl i et par timer. Cremen er derefter klar til brug.
Håber du fik svar på hvad du ville.. :)
tilføjet af

Ja og nej

Halløjsovs Alaska
Jeg har svaret dig i den anden tråd om Roskilde Festivalen (bare til din orientering) :-) Jeg går de på sin vis ud fra at det ER mig du henvender dig til med denne tråd?
Ja, vi bruger ALTID pasteuriserede æggeblommer som vi køber ind i 5 liters dunke.
Nej, så vidt jeg ved er de æg vi bruger ikke fra burhøns. FDB og COOP er sig meget bevidste om kundernes holdninger til den slags. Derfor er vi også førende indenfor Fairtrade mærket :-)
Det er altid godt at undre sig. Det viser at man tænker tanker. Og dine tanker deler jeg i høj grad :-) Ikke mindst fordi jeg fik en vis kvalitetsbevidsthed da jeg voksede op som landmandssøn. Vi havde så ikke høns, men vi købte friske æg fra en af min fars kammerater. Og de høns havde det som blommen i et æg. Så at sige 🙂
Mvh Lagermann
tilføjet af

Det har du ret i.....

Hejsa jomfru
Alaska spurgte direkte til kagecreme, og der bruger vi pasteuriserede æg. Alt der bages ved over 150 grader, bruger vi til en vis grad også "skalæg". 150 grader dræber i DEN grad salmonella, hvis der skulle være sådan noget i æggene. Så det er en brugbar udelukkelses metode.
Jeg er IKKE bager. Jeg er en slags ufaglært bagerimedarbejder. Men jeg deltager da livligt i festlighederne :-)
Mvh Romkugletrilleren
tilføjet af

"min" bager bruger æg

- vel det lagermann kalder "skalæg".
- De handler ikke med dem i køledisken, men er man fast kunde (og ikke har problemer med at være anstrengende) så kan man få lov til at købe 6æg lørdag morgen. Det gør jeg så af og til, mest når jeg har morgengæster🙂
- De er mega store og der er ingen problemer med at have teskeen i de æg. Jeg tror, det er buræg - og det er så der, den dårlige samvittighed kommer ind, for det køber jeg jo aldrig ellers.
tilføjet af

jeg er bare glad for

at det ikke var borgmesterstangen du spurgte om, når man tager dit spørgsmål i betragtning: "Har ofte undret mig. Ja, jeg undre mig over alverdens ting. Især det jeg kommer i munden."
tilføjet af

Mange tak for de mange svar.

Det var faktisk fedt med alle disse oplysninger.
Og ja, jeg vidste jo at Lagermann er en rigtig bagermann🙂
Så mange tak.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.