6tilføjet af

Spild af varme!

Hejsa
Jeg bor i en 6 etagers boligblok i den gode del af Århus C. NRGi Midt lovede jo at betale de 250 mio. kr tilbage, som de havde opkrævet for meget forrige år. Det blev så "modregnet" i en varmeregning, der så blev "udlignet" - og mere til - af, at vi fik et kæmpe eftersmæk pga. den kolde vinter sidste år.
Derfor går vi og sparer på varmen i år og pakker os ind i varme tæpper og slukker helt for varmen, når vi går i seng.
Derfor kan det godt pisse mig af, at når man om morgenen endelig gerne vil have KOLDT drikkevand, så skal man lade vandet løbe på fuldt blus i 3-4 minutter, før det bliver koldt. Dvs. varmt vand, lige ud til fuglene! Bare fordi så mange andre i opgangen skal bade sent efter kl 7 og bruge varmt vand.
Det er jo rent spild. Det burde kunne gøres smartere med vandreguleringen. Jeg har altid boet i hus førhen og er først flyttet i boligblok efter jeg har fået job i det centrale Århus.
Er der andre, der oplever det groteske at måtte fodre fugle med varmt vand for at kunne få koldt drikkevand om morgenen? Det er jo rent galimatthias!
Mvh.
Lejeren
tilføjet af

ja men

du kan have ret i at det er spild men det er svært at lave om på. Du skulle tage at sætte en kande med vand i køleskabet om aftenen så har du koldt drikkevand om morgenen. Godt nytår :))
tilføjet af

Så er det ikke nu jeg skal gøre dig opmærksom på

At som lejere indbetaler vi alle på en fond eller konto. Til vedligeholdelse og nybyggerri.
Det er blevet til en god skvat penge.
Dem har politikerne(VKO) set og smækkede deres klamme, grådige, ulækre fingere i. Og høvlet dem til sig. Og bruger dem til socialt arbejde. Som de selv (konservative og andre politikere) har været med til at igonere og genere.
Vi "lejere" kan jo så "få lov" til at låne penge til vedligeholdelse mod selvf´en rente. Så vi låner vores egne penge og skal betale for det oven i.
Jeg siger tak til de kreative udulige politikere, der kun lever fra valg til valg.
Desvære har vi de politikere vi selv har valgt.
Så lad vær med a tkigge den vej, hvis elendig isolering kan pisse dig så meget af.
Og måske kan jeg anbefale en kande eller flaske vand i køleskabet. Jeg har det samme problem og løser det på den måde.
tilføjet af

Gammelt husråd

Fyld et par store Colaflasker med vand og læg dem i køleskabet, det trick kan også bruges om sommeren.......og ses på vandmåleren.
Om sommeren kan man også smide en flaske vand i fryseren og lade den fryse til, så kan man drikke optøet koldt vand i mindre portioner, jeg har opdaget at en halvliter har en smule is sidst på dagen selv om den har ligget i en bil under hedebølge.
Det er minimalt hvad der spares ved at lukke totalt for varmen om natten, desuden giver det risiko for fugtskader, og frostskader hvis I lukker en hel weekend hvor I er ude.
tilføjet af

husk at

der også bruges energi(og plads) til at køle vand i køleskabet.
Der er rigtig meget boligselskaber kunne gøre
Udlejer kunne f.eks isoler bygningen. Bor i en blok der har fået et ekstra lag (isolering)udvendig på bygninge. Det ser pænt ud (ikke denne grimme betong).Har i år haft lidt varme på i ca. 4 dage(dog også,en varm trøje). Der er et godt indeklima og miljø. Det der er gjort virker rigtig godt.
tilføjet af

Hvad er nu det for noget sludder

Dit kolde vand løber da ikke i dine varmtvandsrør. Du på på 6 sal og derop skal vandet altså. Det står da i rørføringen. Har intet med badevand at gøre, medmindre installationen er smask ulovlig.
tilføjet af

nej men

de varme og de kolde rør ligger sikkert ved siden af hinanden og er ikke isoleret hver for sig så når der ikke bliver brugt kold vand så bliver den kolde vand varmet op.
og det er spild på grund af byggesjusk.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.