6tilføjet af

Spørgsmål om overgangsalder og kvindelig cyklus

Jeg fik fjernet min livmoder, fordi den blev revet helt i stykker ved min søns fødsel. Men "hormonfabrikken" (æggestokke m.m.) fungerer fuldstændig intakt og upåklageligt...og BOY mand jeg følger og mærker min cyklus næsten hele tiden. Min følsomhed omkring ægløsning er meget markant og min "periode"...lander så godt som altid samtidig med fuldmånen!....
Er der andre af jer piger i SOL-en, der kender det?
Jeg er 45 år, og tænker på om klimakteriet kommer snart. Jeg har slet ikke mærket nogen forskel endnu...kan overgangsalderen mon komme og gå uden man ved det?
Hvordan ved man at man er i overgangsalderen? Hvornår er det normalt at den sætter ind?
Ændrer man sig personlighedsmæssigt?
Kan man sige noget om, at hvis man havde en besværlig pubbertet, så får man også et besværligt klimakterie?
Er der fordomme forbundet med overgangsalderen? (Er der feks nogen, der ser sig som mindre værd eller kasseret eller sådan noget på grund af klimakteriet?)
Jeg har haft det varmt ALTID...men det er vel ikke helt det samme som hedeture? Hvordan føles en "hedetur"?
Jeg vil gerne kende til andre kvinders erfaringer og tanker. Ved desværre alt for lidt om det. Mine veninder er i stort set alle aldre og sjovt nok er det sådan, at de piger, jeg kender som slet ikke har overgangsalderen indenfor rækkevidde endnu, de skænker det ikke en tanke, og de, der er lidt før eller midt i overgangsalderen, de er meget tilbageholdende med at tale om det....og jeg har ikke rigtig nogen veninder der HAR været det igennem, men har en mor, som overhovedet ikke havde problemer i den retning da hun var der, så for hende gik det glidende nemt.....
Det er ikke et problem for mig overhovedet. Indlægget er skrevet under inspiration fra en anden SOL-debattørs problemer med hendes overgangsalder, men den tråd handlede ligeom om noget andet end bare almindelig nysgerrighed.....
P.S.
Hvis nogen af jer mænd har nogen tanker, spekulationer, erfaringer...så spyt ud please...Det er ligeså interessant og det her handler kun om at udveksle og blive klogere ;o)...
tilføjet af

Hejsa

jeg er selv 42 og ikke i overgangsalderen endnu,men har hørt fra min mor at hendes læge for nogle år siden sagde at det er arveligt betinget.
Desværre vil jeg sige for min mor er i dag 63 og stadig ikke færdig med hedeture og hvad der ellers følger med.
Med venlig hilsen
tilføjet af

ikke ens for alle

For kort tid siden gik jeg til lægen fordi, jeg ikke havde fået menses i næsten 2 perioder. Lægen undersøgte mig og spurgte ind til hvordan jeg havde det generelt. Jeg kunne sige at mine menses i den sidste tid havde været mere mere svage i forhold til tidligere og at nu var det væk. Jeg har ingen hedeture, men kan til tider være lidt mere træt end ellers og at mine slimhinder er tørrer. Bagefter alt det kunne lægen sige at det nok var overgangsalderen der var kommet. Jeg sagde at jeg vidste at min mor og mormor var kommet tidligt i overgangsalderen og at de havde haft meget store problemer med det. Lægen sagde at det behøvede jeg ikke få, også fordi det kunne ha' lidt med at gøre hvordan man levede til hverdag, og man passede godt på sig selv og var opmærksom på sin krop. Jeg spurgte med hensyn til sex lysten. Lægens svar var at det måske i selve overgangsalderen var lidt mindre end normalt men at det ofte skete, at bagefter så kunne sex lysten øges fordi de mandlige hormoner gik ind og dominerede mere.
Som det er nu har jeg det godt. Jeg har igen fået menses men det er langt fra så voldsomt som før og jeg slet ikke er påvirket udover at mine slimhinder er blevet mere tørrer. Når man så har sex er glide crem godt i den periode eller at man har et langt forspil så man bliver fugtig nok i skeden så det ikke gør ondt at manden trænger op i en.
Ha' en god dag
puspigen
tilføjet af

En god bog om emnet

beskriver både myterne og symptomerne samt hvad man selv kan gøre for at mildne og evt. undgå hedeture, humørsvingninger m.m.
Jeg fandt bogen på biblioteket for et par år siden, men har senere købt bogen, da jeg synes den får alle vinkler af livet med.
Bogen hedder: Naturlig overgangsalder - uden gener og kunstige hormoner. Skrevet af Marilyn Glenville som igennem mere end 20 år har specialiceret sig i naturlige behandlingsmetoder af kvinders hormonale problemer. Bogen er udgivet af Lademann.
God læselyst
tilføjet af

taler af erfaring

du bliver skrup liderlig
tilføjet af

Tusind tak for de gode svar

MAnge tak for de gode, seriøse og meget oplysende svar. De gjorde mig faktisk lidt klogere på det. Men som sagt har jeg personligt endnu intet mærket til noget der kunne minde om overgangsalder...Dejligt at der er nogen, der gider dele deres erfaringer med mig, så jeg ved lidt mere om det :o)
(M47....du skriver altså SK.godt!;o) Tak for at du turde bevæge dig ind på området...men du er da vist klædt meget godt på her alligevel tror jeg ;o))
Jeg er altid nysgerrig og interesseret...vil gerne vide mere....så hvis du ved et eller andet...så skriv endelig..
tilføjet af

Overgansalder - vi skal jo til det...

Hej
Jeg er en pige/kvinde på 49 og MÅ være begyndt på dén dér overalder:
Jeg har ikke menstrueret siden juni, får jævnligt hedeture, men er sluppet for store
følelsesmæssige og lettere hysteriske anfald.Endnu...
Ved min sidste gynækologiske undersøgelse konstaterede lægen, at jeg havde rigeligt med æg tilbage, så dét med menstruationen er stoppet forstår jeg ikke helt. Det generer mig nu ikke -snarere tværtimod.
Hedeturene syntes jeg derimod er modbydelige. De kommer som lynet fra den berømte blå himmel og føles nærmest som en mellemting mellem en gedigen influenza og de værste tømmermænd man kan forestille sig.
Jeg har fundet et site på nettet, der anbefaler naturproduktet Melbrosia, der skulle være
et bi/blomsterprodukt, men har ikke prøvet det.Jeg er lidt sleptisk overfor naturvidundermidler til tårnhøje priser, der som regel hjælper ca 95% af befolkningen.
Man kan jo som bekendt komme langt med placeboeffekten osv.
Overvejer derfor at motionere noget mere på det absolut hyggelige og adstadige plan(jeg ER jo en moden dame) og evt. prøve med nogle kalktabletter. De har to fordele så vidt jeg kan se:
Formindsker risikoen for knogleskørhed og er næsten garant for placeboeffekt ;0)- så vidt jeg véd er det kalk der bruges i kontrolgrupperne, når et nyt medikament skal vurderes.
Jeg er naturligvis også interesseret i at høre om andres erfaringer, derfor dette indlæg..
KH
Dille
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.