2tilføjet af

Smitsom?

Jeg er en ung pige der bor hjemme hos mine forældre, min mor lider af en svær depression, og har forsøgt at gøre en ende på sit liv i sommers. Nu er hun, efter at have været indlagt, i behandling og på ret køl.
Mit spørgsmål er om depression er smittende?
eller måske arveligt?
Pigen
tilføjet af

Svar

Depresjoner er vanligvis ikke smittsomme, men det kommer an på om din mor lider av en endogen eller en reaktiv depresjon. Som sagt ingen depresjoner er smittsomme, men dersom din mor lider av en endogen depresjon, kan den være arvelig betinget. Jeg vil ellers råde deg til å snakke med fagfolk om dette. Lykke til.
Beste hilsen TOS cand.psychol Norge

tilføjet af

både ja og nej

Hej
En depression smitter ikke!!!!!!
Men det kan godt være arveligt, ikke dermed sagt at du også vil få en depression, fordi din mor har. Der er nogen der er mere disponeret for at få depressioner end andre, jeg er desværre en af dem. Har selv haft 4 og er kun lige fyldt 25 år. Jeg har fået meget hjælp af at være indlagt og snakke med en psykolog samt at få medicin. Mine depressioner skyldes min barndom, og de gange jeg har fået en ny depression, har der været en grund. Så jeg ved at når jeg er meget stresset og ikke får min søvn, skal jeg passe på at jeg ikke får en ny. Men nu ved jeg hvor jeg kan få hjælp.
At din mor har haft en svær depression, betyder ikke at hun nødvendigvis vil få flere. Det vigtigst er at hun ved hvor hun kan få hjælp, hvis hun begynder at få det skidt igen.
Jeg er glad for at høre at hun er på rette vej igen, og du kan tage det helt roligt det smitter ikke, og det behøver ikke være arveligt. Ingen andre i min familie har så vidt jeg ved haft nogen depressioner, og jeg er ikke blevet frarådet af nogen læger at få børn pga mine depressioner kan være arveligt.
Held og lykke med dig og din familie
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.