8tilføjet af

Gelantinepulver / husblas

Hejsa.
Jeg har en opskrift hvor der skal bruges 30 g. gelantinepulver.
Nu har jeg prøvet mange steder, men kan ikke få gelantinepulver.
Kan jeg bare erstatte det med 30 g. husblas? - eller er forholdet et andet?
Er der nogle der ved det?
Hilsen Faglæreren
tilføjet af

nej

nej du kan ikke bruge det lige over men du kan få gelantinepulver hos enhver slagter, de bruger det bla til sylte.
Jeg er sikker på du godt kan købe et par 100 gr, det her jeg ofte kunne når jeg har skulle bruge det
Held og lykke :O)
tilføjet af

JO!

Du kan godt bruge husblas i stedet. Jeg har mange opskrifter på hjemmelavet slik og der står f.eks. "30 g husblas/gelantinepulver" - altså er målet det samme.
tilføjet af

aiiiiiiiieeee

Hvorfor bruge gelatine❓Det er da for klamt.. afkoget grissefedt. Øv...
tilføjet af

Program

Så et program hvor de viste hvordan gelatine laves.
Man smider grisse affald (hoved, øre tæer, indevolde etc) ned i en stor gryde. Det skummer helt vildt... og ender med at blive til gelatine.
Gelatinen bliver så til små søde vingummibamser som vi med glæde propper i kæften på vores små uskyldige børn, som (heldigvis?!) ikke fatter at de æder tæer osv.
Det er simpelthen bare for klamt. Ligesom når familien Danmark sidder juleaften og æder endetarm og guffer svinehud med store fedtplamager om kæften mens de skåler i en billig vin fra brugsen. Det er ægte småborgerlighed :)
tilføjet af

Forkert kære Føj

Når man fremstiller gelatine bruger man 52% svinehud, 27% oksehud og 21% okseknogler.
tilføjet af

Nå - lyder dejligt!

Jamen det gør det jo meget bedre🙂Så er jeg da klar på at æde gelatine..det er lidt ligesom et kinder æg. Hele 3 ting.
Og så er der også en chance for at få kogalskab når man æder vingummibamser. Man mener jo at køerne får det, fordi vi har tvunget dem til at æde deres egen familie, og deres knogler.
tilføjet af

hej...

hvad er gelatine? er der nogle der kan uddybe det?
tilføjet af

Svaret finder du her:

Gelatine er et naturprodukt af animalsk oprindelse. Det fremstilles udfra kollagen, som er er protein og en vigtig bestanddel af bindevæv. Gelatine kan derfor udvindes fra hud, sener og knogler. Omdannelsen fra kollagen til gelatine består i en ændring i molekylets struktur, som f.eks. vil ske ved opvarmning. Gelatine er i modsætning til kollagen vandopløseligt, og ved afkøling vil der derfor dannes en gel. Denne dannelse af gelatine vil f.eks. ske ved kogning og stegning af kød.
Den industrielle fremstilling af gelatine er typisk af hud, sener og knogler fra svin og kvæg, men kan også bestå af råvarer fra andre drøvtyggere (får og geder), fjerkræ, fisk og vildt.
Processen for gelatinefremstilling i industrien består af følgende delprocesser:
Først foretages en knusning af råvarerne, hvorefter der foretages en grundig affedtning. Dernæst behandles råvarerne i saltsyrebad i flere dage, hvorefter gelatineproduktet ekstraheres (udtrækkes) fra knogler, huder m.m. med syre og så behandles gelatineproduktet i basisk væske i flere uger. Derefter foretages ekstraktion i varmt vand. Endelig bliver gelatineopløsningen filtreret, koncentreret og steriliseret ved 140°C før den endelige tørring af produktet.
Teknologisk har gelatine flere egenskaber som for eksempel emulgeringsmiddel, geleringsmiddel, bindemiddel og fortykkelsesmiddel. En lang række forarbejdede fødevarer som f.eks. kødpålæg, kager, desserter og slik, herunder vingummi, indeholder gelatine. Gelatine anvendes også i private husholdninger i form af husblas. Det findes derimod ikke i uforarbejdede råvarer som f.eks. frisk frugt, grønt, kartofler, ris, mel, fersk kød og friske fisk.
Gelatine anvendes ikke kun i fødevarer, men også i medicinske produkter og kosttilskud, herunder i kapsler til at sluge, samt i hudcreme og en række andre kosmetiske produkter.
Udbrud af kogalskab i Europa har skabt bekymring for smitte af sygdommen fra dyr til mennesker, og derfor er der taget en række forholdsregler. Det er blandt andet helt forbudt at bruge okseknogler fra de lande, der har høj forekomst af kogalskab, til fremstilling af gelatine.
Kilde: Fødevaredirektoratet
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.