7tilføjet af

Spindemider

Suk, mine orkideer har fået spindemider. Jeg har for 10 dage siden drysset dem med rovmidere, men jeg syntes ikke at kunne se en bedring. Er der nogen der har erfaring med sindemidder/ rovmider og kan give mig et par gode råd. Mine orkideer trives ellers fint, så det er virkligt trist at se de små monstre suge al saft og kraft ud af dem.
På forhånd tak
Helene
tilføjet af

Bukkebladethe

- måske en mulighed. Det brugte min tidl. svigerfar til ALT der kravlede og spiste af hans planter, både i haven og i drivhuset.
tilføjet af

Bladglans..

Hej.. her er en effektiv og virksom måde at fjerne diverse ukræ i sine stueplanter.
I dit nærmeste supermarkede,køber du en dåse bladglans der findes bla en der hedder kibrill,men navnet er uden betydning. De fleste bladglanstyper på dåse indeholder både sprit og silikone derfor er den velegnet.Du sprøjter dine blomster både fra oven og neden,så du fornemmer der er ramt overalt,du vil nu kunne se spindet blive meget tydeligt.
I løbet af kort tid (ca et døgn)er der ikke længere utøj i dine blomster.Husk og tjek naboplanterne,de er sansynligvis også ramt af dyr.
Jeg taler af erfaring,da jeg gennem 6 år har serviceret kontorbeplantning,hvor vi gjorde ovenstående med 100% virkning.
Held og lykke med dine orkideer.
tilføjet af

sæbe

dyp dem i skærkt sæbevand lavet af brun sæbe
Alexandra
tilføjet af

Når man bruger bladglans

som forslået i et tidligere indlæg,
lukkes alle porerne i planten og forhindrer den dermed i at ånde. Forsegler den, så at sige. Planter ånder gennem blade og for orkideers vedkommende også gennem luftrødderne.
Nu skriver bladglanstilhængeren ganske vist, at han har serviceret kontorplanter, men ikke hvorvidt de planter overlevede behandlingen! Sprit og silikone!
Dulkis' råd er meget bedre. Man kan også bruge en tynd opløsning at brun sæbe. Det middel er i hvertfald meget effektivt mod bladlus.
tilføjet af

Ingen skade..

Der skete ingen skade på planterne,heller på en orkidee.
Men kan supplere med,at denne type bladglan IKKE er egnet til rengøring af planter,da den indeholder de nævnte stoffer.Vi bruger den kun til skadedyrsbekæmpelse,da det er rimeligt uskadeligt at bruge,hvor vi trækker vejret og det forsvinder fra planten igen.
Jeg er absolut ikke tilhænger af produktet,kun som tidligere nævnt. Skal du absolut sprøjte din planter,for at de får glans(er ikke naturligt)skal det være nogle produkter på vandbasis.
tilføjet af

Tak

Tusind tak for jeres gode råd. Jeg vil udnævne en af orkiderne til forsøgsblomst og så prøve mig frem.
Ha' en go' weekend
tilføjet af

ang. spindemider

Hej Helene
Det var da noget skrammel , med de møgkræ ,
Jeg har heldigvis aldrig haft spindemider i mine orkidz, og jeg har da nogle stykker , men dengang jeg havde alm. planter , så jeg indimellem .de der møgmider , problemet er når du kan se dem , er der mange rigtig mange , jeg sprøjtede dem med en blanding af sprit og brun sæbe , efter at have druknet dem , i en spand vand , og lur mig jeg har opgivet rigtig mange planter , miderne kommer hvis du har det meget tørt , iflg. min orkide bibel , kan du sprøjte dem med et såkaldt systemisk middel (aner ikke hvad det er ) men der står at det gør hele planten giftig , for miderne og napper også næste generation , man kan også bruge insektsæbe , men så skal du vaske hver enkelt blad af , og gentage efter ti dage, da æggene ikke udryddes . Jeg syntes det er spændende at du har brugt rovmider, men måske de er stukket af .Det allersidste du kan gøre er selvfølgelig at smide alle dine planter ud (snøft ) og købe nogle nye , de er jo ikke vildt dyre mere . Men for din egen skyld , vask området hvor du har haft miderne enorm grundigt af , og for at forebygge skal dine planter overbruses ofte også på undersiden .
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.