8tilføjet af

Skizofren helbredt

Ung pige fuldstændig helbredt efter 7 år i det psykiatriske system. Læs hele historien, og se et billede af hende..
http://www.evangelist.dk/default.asp?id=99&vidid=40&pid=99
tilføjet af

Dybt interessant...

har hørt om religiøse bevægelser som trods psykiaternes advarsler lader folk med sindslidelser behandle ved troen alene.
Lad os antage det er rigtigt at folk kan blive kureret for sindslidelser på den måde.
Da jeg finder tanken om at der findes en gud fuldstændig absurd, må der være andre kræfter på spil...
Det lyder for mig som om at det lykkes fordi de sindslidende omgås med folk som er stærke i troen på at man kan helbredes og derfor støtter personen.
De giver dem oprigtig kærlighed, den største forståelse og tilgivelse og tryghed. En tryg base som de grundlæggende har manglet hele livet og som de derfor taknemmeligt tager i mod.
Selv om jeg finder tanken om en gud absurd så ved jeg da at der findes meget kærlige religiøse mennesker som af ærligt hjerte ønsker andre det bedste.
Det må virke utroligt stabiliserende på personens identitet at være omgivet folk som ønsker en det bedste, oprigtigt holder af en og er stærk i troen på at kuren virker.
Det kan psykiatriens piller og læger ikke gøre efter.
Alt i alt erstatter forløbet personens splittede og forvirrede personlighed med en ny identitet der angiver værdier i livet og dermed også mål og retning og mening med andre ord en ideologi.
Det er selvfølgelig meget godt i forhold til at folk har det godt i stedet for at fortsætte med tvangstanker etc. og jeg vil da hellere have folk i kirken end på hospitalet.
Jeg tror egentlig at man lisså godt kunne anvende en hvilken som helst anden form for ideologi eller religion.
Det som er vigtigt er at give disse folk en helt ny måde at anskue livet på og en fast tro på at denne måde er en sand måde at leve på og en måde, hvor de føler de er gode nok etc.
Jeg bryder mig dog ikke om færdigpakkede ideologiske løsninger, hvor man f.eks. ikke kan stille spørgsmål til dogmerne f.eks. at jesus var guds søn, men at der måske slet ikke findes nogen gud etc.
Virkelig interessant fænomen.. og spændende med en udfordring af psykiatrien.
Lægerne er dog nervøse for at folk får det meget værre uden pillerne, fordi nogen af pillerne først helt holder op med at virke et halvt år efter man har startet sit bibelkursus.
Kunne være interessant med en undersøgelse som tester personerne før de starter på kurset og effekten af det f.eks. 2 år efter, de stoppede med pillerne. Det kunne man så sammenholde med en kontrolgruppe med lignende diagnoser som får almindelig psykiatrisk behandling..
tilføjet af

God ide

Jeg er sikker på at Christian Hedegaard og andre med samme mission vil sætte pris på flere undersøgelser, der netop vil bevise, at alt er muligt for den der tror.
Jeg kender iøvrigt mange af dem der er blevet helbredt for det ene og det andet, og det sjove er, at de giver allesammen Jesus æren. Ingen af dem er i tvivl om at det er Guds værk.
Der er mange ting i tilværelsen som kan virke fuldstændig absurde på vores fornuft, eller nok snarere på vores hidtidige erfaringsgrundlag, men det gør hverken disse fænomener uvirkelige eller mindre interessante.
Tak for dit svar..
tilføjet af

Tvivlsomme diagnoser

Mange diagnoser i psykiatrien er ikke det papir værd de skrives på, da det ofte er fantasimæssige forestillinger der skrives af psykiatrilægerne.
De skriver blot hvad der vilkårligt falder dem overfladisk skønsmæssigt ind, mange af de såkaldt helbredte skizofrene, har aldrig været skizofrene. Man kan derfor ikke objektivt konkludere, at de er helbredt.
Videre fantaseres der meget i proforma diagnoser alene af hensyn til førtidspensioner, hvor personerne reelt aldrig har været paranoide og skizofrene, men har fået diagnoserne alene for, med sikkerhed, at få tildelt førtidspensionen.
Man ser også mange opdigtede somatiske sygdomme som platugle læger så helbreder mod betaling. Jeg har set tilfælde med falske diagnoser med cancer, og påstået helbredelse efterfølgende.
tilføjet af

Aha

Ja der ligger helt sikkert en del hunde begravet i det område du taler om, og det er skræmmende. Meget skræmmende. Det lyder som om du sætter en meget stor del af psykiaterne på anklagebænken for at bryde deres lægeløfte...de er jo først og fremmst læger må man huske på. Deres tilgang til psykisk sygdom er jo den kemisk/biologiske teori, som der aldrig er blevet ført bevis for. Så de er jo sådan set fundamentalt på gyngende grund.
Men uanset hvad, så er fejlen efter min overbevisning, at man så kategorisk fastslår, at det er en kronisk lidelse. Man kan komme sig fra alt muligt...det handler om at finde indgangsvinklen til det. Det er det, den nyere forskning peger på.
Altså at man i lighed med andre alvorlige sygdomme, kan blive alvorligt syg, men også rask efter en periode. Og endda hvis man antog det kemisk biologiske syn på skizofreni og andre psykiske lidelser, så tales der om ubalancer i transmitterstoffer i hjernen...hvem siger den balance ikke kan genoprettes?
Af personlig erfaring ved jeg, at sådan noget som arvæv i hjernen kan ændres med tiden. Jeg havde epilepsi i 8 år efter jeg havde haft meninghitis og encephallitist...det holdt lige pludselig op. Hvis arvæv kan stabiliseres, så kan ubalancer i transmitterstoffer og receptorer altså også. Hvorfor ikke? vil jeg gerne have psykiaterne til at svare på...men det er ikke lykkedes mig endnu at få et ordentligt svar...
Som du kan se på de links jeg har lagt i mit indlæg er dette område meget langt fra nyt for mig. Jeg ved også hvad det er for mekanismer du taler om...og som sagt så er de også en del af det store billede...Men det er ikke altid pga. lægerne er inkompetente...det er ofte nødløsninger for mennesker der er havnet i umulige sociale kattepiner...Men det er jo bare stadig ikke i orden, at der ikke findes andre mere værdige og rimelige løsninger, end at sygemelde folk på livstid.
Tak for dit svar til mit indlæg.
tilføjet af

Jeg er ikke uenig i dine synsvinkler

Selvklart kan mange sygdomme helbredes, også selv om de er erklæret kroniske.
Hjernevævets nervebaner gendanner nye nervebaner ved beskadigelser, efter f.eks. hjerneblødninger, her ses lammelser umiddelbart efter hjerneblødningen, men efter nogle måneder genvindes taleevner og motorikken, når hjernen har dannet andre kommandoveje i det intakte hjernevæv.
Jeg læste et indlæg fra Hillerøds psykiatriske afdeling, hvor debattøren havde et familiemedlem ansat. Her var der en diagnotiseret skizofren, der blev tvangsmedicineret af en emsig overlæge, der ikke tåler modsigelser i sine konklusioner. Når nu overlægen havde vedtaget, at kvinden var skizofren og ikke kunne eksistere uden medicin, så blev den genstridige patient tvangsmedicineret.
Kommunens sagsbehandler gik ind i sagen som værge for patienten, og fik tvangsophævet tvangsmedicineringen, da overlægen var velkendt for, at være magtforrykt og uden realitetssans. Kvinden klarede sig uden medicin, og fik det bedre uden medicin. Hun kunne nu uden medicinen drive sit hestestutteri i Nordsjælland, hvad hun ikke kunne da hun var underlagt den gale overlæges magtbeføjelser.
Her var symptomerne skizofreni, men i en mild form der ikke krævede medicinering, kvinden var dog mærket af sin sygdom, men ikke så meget som da hun blev tvangsmedicineret. Medicinen er skadelig på en del områder med bivirkninger som nogle ikke tåler.
tilføjet af

svar til jer begge to

Mange tak for jeres meget seriøse indlæg, der var helt sikkert noget nyt, som jeg ikke havde hørt om før. Men det meste af det var mig velkendt.
Jeg vil nævne to ting for jer:
1. David O'Donaghue har rejst rundt i verden og undersøgt symptomerne på skizofreni i indfødte og oprindelige kulturer, såsom regnskovens indianere. Hans mål var bl.a. at finde ud af om skizofrenien er et velfærdsproblem, der kun findes i vesten, eller om det er en del af den menneskelige natur, men han måtte erkende at de samme symptomer fandtes også blandt "de primitive". Dog med den forskel, at de ikke anså det som et problem, snarere tværtimod, når der var et menneske iblandt dem der "fik diagnosen". Istedet for at prøve på at skjule det fra offentligheden med indespærring og medicin, ville hele landsbyen feste, og fejre den glædelige nyhed, at der var endnu et åndeligt begavet menneske i deres stamme, som straks ville komme i oplæring hos shamanerne, og blive dem alle sammen til gavn.
2. Alt det synlige er blevet til af det usynlige. Der ligger en ånd bag hvert eneste af de fænomener vi kan opfatte i denne verden, og mange psykiske sygdomme skyldes onde ånder. Thomas Teglgaard har skrevet en udmærket bog om emnet og blev fyret fra sit job indenfor det psykiatriske system, for at tro på dæmoner. Jeg har selv været dæmonbesat, og er blevet sat fri ved at tage imod Jesus Kristus, ligesom tusindvis af andre kan vidne om. Når mennesker hører en engel, eller Guds ånd vejlede dem i kærlighed, så er det ikke noget problem, men hvis de hører truende og ondskabsfulde stemmer, så er det dæmoner, og så har de et problem, som kun kan løses ved den kraft der er i Jesu navn. Christian Hedegård har skrevet en bog om det noget kontroversielle emne, som de fleste danskere tager afstand fra, og fordi han af et godt og rent hjerte ønsker at oplyse danskerne, og ønsker at de stakkels "sinds"lidende mennesker skal opleve frihed og fred, så tilbyder han at sende sin bog til dig gratis, hvis du går ind på denne hjemmeside:
http://shop.evangelist.dk/product.asp?product=3&sub=13&page=1
Jeg læste bogen på nogle få timer, imens jeg sad i bussen fra jylland til sjælland. Gør dig selv den tjeneste at give det en chance. En helt ny verden af forståelse vil åbne sig for dig. Det er ikke så svært at tro på noget man ikke kan se. Hvad med mikrobølger, vinden, kærlighed, radiosignaler? Tun ind på Guds frekvens!
tilføjet af

Spørgsmål

Ved du hvor man kan søge forbøn over nettet? Jeg var til kontrol på hospitalet i dag og man fandt en cyste. Nu er jeg så bange for det er noget ondartet...
tilføjet af

Jeg tror på

at forbøn er vigtigt, og som der står i Biblen: En retfærdigs bøn kan udrette meget. Derudover vil jeg sige til dig, at det allervigtigste er, at du har taget imod frelseren i dit hjerte, at du har inviteret Jesus Kristus, som er helbrederen over alle, til at komme og bo i dig, og blive din Herre.
Du kan søge på google på: Åndens klinik, eller gå ind på http://aandens-klinik.dk/om_aandens_klinik.html
Desuden er der mange helbredelsesmøder rundt om i landet, som det også kunne være en god ide at møde op til. I min kirke i Viborg får vi den 24. Juni en Inder på besøg, som har en mægtig helbredelsestjeneste fra Herren, og som har oplevet mange blive helbredt for kræft.
Du kan også opsøge den nærmeste kirke, som tror på helbredelse i dit område, og de vil bede for dig. Det er typisk pinsekirker, apostolske kirker, og nogle få baptistkirker, men der findes også andre. Det vigtigste er at de tror på Jesus Kristus som vores frelser og helbreder.
Hebræerbrevet 13, 8: Jesus Kristus er den samme igår, idag og til evig tid.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.