9tilføjet af

Skifteholdsarbejde

Min dejlige kone arbejder som sygeplejeske på skiftehold. Det er der ikke de store problemer i, men jeg føler det går ud over vores forhold og ville gerne høre om andre med lignende arbejde har nogen erfaringer jeg kan bruge.
Dagligdagen fungere fint og vi kan få hjemmet til at fungere. Det der er problemet er det der burde forgå i ægtesengen.
Hvis hun har aftenvagt er hun for træt, når hun kommer hjem og desuden skal hun tidligt op og passe børnene. Når hun har nattevagt er hun ikke til noget om aftenen inden og når hun har dagvagt skal hun tidligt op og er derfor ikke til elskov om aftenen.
Se det var de første 22 dage på en måned, hvor vi nøjes med et kys i ny og næ. Når man hertil lægger de dage i måneden, hvor hun ikke mener det kan lade sig gøre, da det grisser i sengen og de 2 dage, hvor jeg ikke er hjemme om aftenen/natten, så er der ikke fandens mange dage tilbage i den måned.
Det betyder så, at der let går 14 dage eller mere imellem at vi er sammen i sengen.
Hvad gør andre med skifteholdsarbejde❓Erfaringer udbedes.
Jeg er ikke interesseret i et medlidenhedsknald, hvor man føler at hun bare ligger og venter på, at det er overstået. Jeg vil heller ikke tvinge hende til noget. Skal vi have sex, så skal det sku være med indlevelse og tilstedeværelse.
Jeg har selvfølgelig prøvet at snakke med hende og det hjalp også i en hel uge, men så gik vi tilbage til den gamle rytme.
Jeg er sikker på, at hun ikke har en anden. Hun kommer og går på klokkeslet og ringer hjem fra afdelingens telefon (har nummerviser) for at sige godnat/godmorgen.
Jeg er ikke interessert i at ende i en skilsmissen. Jeg er blot ude efter nogen erfaringer fra andre mennesker med samme problem.
Jeg kan mærke, at jeg bliver sur og indelukket, når jeg gennem længere tid skal leve med hurtige kys i forbifarten.
Det ville glæde mig meget, hvis I gider svare seriøst og ikke alle disse dumsmarte bemærkninger, som denne debat til tider er præget af.
tilføjet af

kender det godt

Jeg kender også godt de halvdårlige undskyldninger.
Da jeg var gift arbejdede jeg i fast aftenvagt.
Jeg håbede altid at min mand var faldet i søvn når jeg kom hjem. Fredag og lørdag var det bare lidt svært at undgå at han var oppe da han så ikke skulle tidligt op næste dag. Vores problem var simpelthen et dødsygt sexliv med rutinesex, det var som sådan ikke min mands skyld alene, det var os begge. Vi forsøgte ellers at få det til at fungere. Han lavede ofte lidt hyggeligt natmad til jeg kom hjem o.s.v. men da vi ikke så hinanden ret meget i det daglige gled vi mere og mere fra hinanden,hjem og børn var mit område, ( han lærte først at vaske tøj EFTER at vi blev skilt *GGG* ). Han arbejdede meget og havde ofte overarbejde ( det har han stadig) og det var med til at ødelægge vores forhold. Jeg begyndte først på faste aftenvagter da børnene var blevet store og min mand alligevel aldrig var hjemme.
Hvis jeres problem udelukkende er at din kone er træt og uoplagt kunne det så tænkes at hun har ansvaret for at alt fungerer i hjemmet incl. yngelpleje?
Den der med at "min mand hjælper til hjemme, han er også barnepige" holder altså ikke, jeg krummer tæer og den sætning, man er da ikke barnepige for sit eget barn, sådan tænker man jo ikke hvis det er kvinden der står for plejen. Hjem og børn er ligeså meget mandens ansvar, han skal ikke bare være "flink til at hjælpe" det er sgu` da også hans hjem og børn og må tage sin tørn på lige fod med konen.
Overrasker du din kone en gang imellem? går i ud og spiser kun jer to engang imellem eller går i bio o.s.v.? er du velsoigneret og gør lidt ud af dit udseende eller er det blevet lidt ligegyldigt med årene?
Der kan være mange årsager til at jeres forhold ikke fungerer.
Hvis i vil blive sammen må i arbejde på at få det til at fungerer. Det er hårdt arbejde, et ægteskab skal hele tiden plejes og passes ellers går det ikke. I bliver nødt til at sætte jer ned og snakke om det. Er det helt i hårdknude må i kontakte en parterapeut og søge hjælp der.
m.v.h.
bulderfnis
tilføjet af

ja, også min tanke

det med om hvem der laver hvad derjhemme, var også det første, der sprang mig i hovedet.
Hvis jeg har været på arbejde, gjort rent, passet og puttet unger, lavet mad og læst godnathistorie, så er jeg for det første meget træt og dernæst meget vred over at det kun er mig der laver noget. Og jeg gider da ikke have sec med en jeg er vred på?

hvorfor skal hun passe børn i dagtimerne, når hun har aftenvagt? Går de ikke i institution?
Har du sørger for alt derhjemme er i orden? At det ikke roder, at hjemmet et cleanet, at madpakkerne er smurt, opvasken er taget og tøjet lagt sammen, når hun kommer træt hjem om aftenen?
Går du ( det er altså ikke for at genere dig) i bad dagligt? Jeg har et par veninder som ikek gider have sex med deres mænd, fordi et bad hver anden tredje dag uden brug af deo altså ikke er nok for dem.
Og til sidst, sidder du meget foran pcen?
Vædderkvinden
tilføjet af

tak for svarene

Tak til de to seriøse svar der er kommet.
vædderpige du har så ganske ret i det du skriver. Nu er det bare sådan, at jeg faktisk går i bad hver dag og jeg bruger endda sæbe og deo bagefter *S*.
Det med at passe børn har du misforstået. Det er kun fra de står op og til de skal i børnehave, at de skal passes.
Faktisk så er jeg vist langt mere huslig end gennemsnittet af danske mænd. Huset er så sandelig clean, når hun kommer hjem. Maden til børnene er lavet, børnene er putttet, opvasken er taget, vasketøjet lagt sammen og alt den slags.
Jeg forstår godt, at hvis jeg bare lå på sofaen med en kold bajer og en cigar og lugtede af gammel ost, at jeg så ikke skulle forvente noget. Problemet er nok, at hun faktisk har lyst, men lader fornuften gå forud for fornøjelsen.
tilføjet af

Ikke så ligetil

Du har fået et par barske svar. Og mit bliver nok ikke meget mildere, selv om jeg lægger en anden vinkel :-)
For mig at se er det kun i nogen grad skifteholdsarbejdet, der har skylden. Og jeg tror heller ikke, det er din personlige hygiejne *GG*
Måske kan jeres situation sammenlignes lidt med et ægtepar, der har fået børn. Der kan ske det, at man ikke finder tid til "sig selv" for bare forpligtelser.
Måske kunne det lade sig gøre at lave faste "dates" på tidspunkter, hvor I kan være bare jer to. Evt. gå ud i byen og danse. Evt. lave en god aften derhjemme - med fjernsyn og PC slukket, så I ikke kun ser hinandens profil. Evt. invitere venner - det kan nemt "glide lidt ud" med vennerne, fordi de ikke kan holde styr på det der med forskudt arbejdstid, så det kræver en større indsats fra jeres side.
Hvordan foregik jeres liv i begyndelsen❓Mange venner❓Mange fælles aktiviteter❓Pas på, at I ikke isolerer jer pga. tidsproblemer og stress. For det kan (næsten) ingen holde til i længden.
"Dagligdagen fungere fint og vi kan få hjemmet til at fungere. Det der er problemet er det der burde forgå i ægtesengen."
Den udtalelse ville jeg gerne "vende rundt".
Man kan ikke basere et samliv på sex. Sex er vigtigt, javel, men hvis resten af "livet" er i orden, kommer lysten til sex helt af sig selv. Jeg tror ikke, der findes det "voksne" menneske, der ikke har oplevet "dødvande" i perioder. Og hvis man gør det til PROBLEMET, så bliver det det også. Men hvis man kan lade være at "presse på" og i stedet prøve at finde melodien på de andre fronter (et krigerisk udtryk om noget, hvor det er fred og harmoni det drejer sig om), er jeg sikker på, at sex bliver noget meget ønsket igen.
Det er nok begrænset, hvad du kan bruge andres (specielt min) mening til, men bare det, at du gør dig tanker, er positivt.
Jeg håber, du kommer igennem til en god løsning :-)
tilføjet af

At overkomme....

Hejsa.
Desværre sker der ofte det du beskriver i fast parforhold....det er bestemt ikke et særsyn!
HVor længe siden er det at i har haft en romantisk aften alene?? er gået i byen...har taget en overnatning på hotel ?? er gået ud for at spise ??? Se en film ??? Whatever, der bare minder om dengang i var alene, ikke havde børn og ikke havde skifteholdarbejde??
Det der med at man ikke forner sig over for hinanden, men igennem år og dag er de samme, kan til tider slå selv de mest erotiske mennesker ihjel.
Forny dig...lad din kone forelske sig i dig på ny....få hende til at forny sig.
Leg rollespil, spil strippoker...whatever!
Og en anden lille ting....når det griser i sengen, kan man gå i bad sammen ;-)
Knus...og held og lykke.
TUQ
tilføjet af

Jeg er overbevist

om at hun har mistet lysten til sex, og at hun lige skal ha' et skub i den rigtige retning, og det skal komme fra lægen. hun er ganske givet kørt træt i det hele og især sex, meget af det hun siger der, er noget vrøvl, hun kan såmænd lige så godt bruge den med hovedpinen, for det gælder inden for alt, hvor der er en vilje, er der også en vej.
Så det bedste råd til jer at i skal lige smutte forbi lægen sammen.
Held og lykke med det, men for guds skyld hold sammen.
Hej
tilføjet af

Hej igen

Dejligt du ikke mistolkede mine ord. Jeg var lidt bange for, at du misforstod min hensigt.
Så langt, så godt.
Jeg tror det er vigtigt at i husker hinanden på, at i ikke har fået børnene og ikke arbejder, fordi det skal styre jeres forhold. I har fundet hinanden længe forinden og det er der i skal finde tilbage til. Arbejde og yngelpleje er kun en lille del af det i har sammen.
Kunne i ikke få ungerne passet en weekend, hvor i kunne hygge jer sammen?
Hvad med at snuppe et bad sammen en sen aften, hvor hun kommer hjem og bare gerne vil i bad og i seng?
jeg forstår godt din kone Men jeg har ingen forklaring på det.
Jeg har det på samme måde. Jeg er fuldstændig færdig når klokken er 23 og kan slet ikke overkomme sex.
Min mand ved det, og hvis vi skal noget som helst, så bliver det inden 23, altså inden jeg går i seng.
Jeg tror nu stadig der ligger noget kønsrollemønster i det. Selvom vores genration af kvinder er langt mere ligestillede end vore forældres, så hænger der stadig meget ved. Det har taget generationer at bygge op og tager også generationer at nedbryde igen.
Har du spurgt hende, hvad hun synes, i skal gøre ved det?
Husket hende på at i har et forhold, som er meget vigtigt får både jer og børnene?
Jeg kan faktisk ikke give dig flere råd. Men husk hinanden på hinanden hele tiden. Det er så vigtigt.
Håber på det bedste.
Vædderkvinden.
tilføjet af

Takker igen

Kære alle sammen.
Mange tak for jeres svar. Det er meget glædeligt, at I alle er seriøse i jeres måde at svare på.
Det eneste der plager mig lidt er, at I har så fandens ret i det i skriver. Det har fået mig til at tænke en hel del (ikke pral). Umiddelbart kan jeg ikke huske, hvornår vi sidst har været i bad sammen eller haft en romantisk middag uden børn. Vi går da ud og spiser en gang imellem, men med 2 børn der skal holdes øje med hele tiden, så er det ikke så romantisk.
tilføjet af

Efterskrift

Kære Allesammen.
Jeg føler lidt, at jeg lige skylder jer denne lille efterskrift. Jeg vil gerne benytte lejligheden til endnu en gang, at sige tak for jeres svar og gode råd.
På en eller anden måde, så har jeg stadig lidt ondt i enden over det los, som I gav mig, men det var meget velplaceret og fortjent *S*
Nå men det der er sket siden jeg skrev mit indlæg er, at jeg har fået ros (se lige glorien lyse *S*) over den store opmærkksomhed jeg lægger for dagen.
I går havde jeg så arrangeret det sådan, at børnene var blevet passet og vi tog så i byen og spiste en rigtig candylight dinner. Når man sådan skal sidde og kikke på hinanden i flere timer, så får man faktisk rigtigt snakket en masse ting igennem og det var meget spændende og hyggeligt.
Vores plan nu lyder på, at vi tager en eller to ugers ferie sammen til foråret. Om det lige bliver Caribien (drømmen for begge) eller noget andet (drømmen for tegnedrengen) er ikke helt klarlagt.
Faktum er, at i stedet for at ende i statsamtet (skilsmisse), så er vi nærmere en nyforelskelse - ikke mindst takke været jeres spark *S*.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.