30tilføjet af

Skal tigerne reddes!?

Hey..kan godt være det er et mærkeligt spørgsmål, men ku godt ha brug for nogen der føler det samme som mig.
Synes i måske det kan være rigtigt at de fredede tigere bliver "slagtet" bare p.g.a deres skind!? De imiterede skind er da mindst lige så flotte!
Tigeren er sq et fredet dyr og burde forblive det. Mange ser også tigeren som det mest fantastiske dyr der lever på denne jord. kan det så ha sin rigtighed at de blirver færre og færre? Mange dræber jo også tigeren fordi den går ind i de små landsbyer rundt omkring og dræber selv mennesker, men tænk på hvor mange mennesker der er i verden og så på hvor få tigere der er! Rundt regnet 5000 tigere tilbage i verden! Lad dem ikk uddø!
Derfor.....giv mig svar hvis I er af samme mening!
Venlig hilsen
Tiger tøsen (15)
tilføjet af

Bravo Tigertøs

Hvor er det flot at du har fået øje på dette problem.
Du har fuldstændig ret.
Kan du researche lidt og finde ud af hvem der gør noget ved det.
Jeg kan kun komme i tanke om verdensnaturfonden. Men der må være andre.
Lad høre fra dig.
¨Kærlig hilsen
The old baker
tilføjet af

PS. Hvor lever de.

Jeg kommer til at tænke på hvor lever der flest i Lilleasien eller Asien?
Kærlig hilsen the old baker
tilføjet af

re. Hvor lever de?

Der lever flest i asien der er omkring 2500 tilbage der lever frit der....ellers er der lidt i Indien og sri lanka og sibirien er der vist omkring 1000 og nogle få andre steder på nogle øer jeg ik lige kender.
Lige en tak fordi du kan følge mit problem, jeg laver lidt research og skriver tilbage hvis jeg finder noget!:D
tilføjet af

Bravo...

Selvfølgelig skal tigrene reddes!!!!
men det er jo ikke de eneste dyr, der er truet af udryddelse. De er bare flottere....
Der er desværre så mange mærkelige mennesker i denne verden...
Der er også mange dyr, der bliver mishandlet, det er også noget svineri.
Jeg ved ikke om det vil hjælpe, men straffen for mishandling og krybskytteri skulle skærpes voldsomt. Hvor meget ved jeg ikke, men meget.....
Men man bliver nødt til at gøre noget for alle dyr og ikke kun for et par, bare fordi de er flottere....
tilføjet af

re. bravo

du har fuldstændig ret. Alle de truede dyr bør reddes. Jeg har bare et nært forhold til lige tigere. Og rent faktisk er det dem der er de mest truede.
tilføjet af

link

hey hvis du vil får du her et link ind på verdensnaturfonden. En side hvor der står lidt om hva der er sket med tigeren og hvorn dens udvikling vil blive i fremtiden.
http://www.wwf.dk/object.php?obj=10f2774
tilføjet af

link 2

http://www.wspa.dk/showpage.asp?lPageID=7
her endnu et link!
et godt et sys jeg selv. Vidste der var noget der hed wspa der gik ind for dyrs rettigheder så gik ind på des hjemmeside
tilføjet af

Helt ok....

Det er helt i orden.
Hver enkelt person kan jo heller ikke redde dem alle alene....
Men jeg mener bare, at man skal ikke glemme de "grimme dyr". Der er fx. visse tudsearter, der er mere udrydningstruede end tigrene.
Men så sandelig: keep up the good work!!!!
Rart at se, at der er nogen, der vil kæmpe.....
tilføjet af

Jep RED DEM ALLE.

red en af Jordens smukkeste og Dog farlige. men RÅ nuttede og seje.
tilføjet af

Safe the Wounders of the Nature

www.carlslund-nielsen.dk/dktiger.htm
her Tiger Gril, håber det er noget, Bemærk linket overfor.
Se denne vidunderlige tiger, med dens skønhed og elegance og rød/gule øjne som ild, og det er et syn du aldrig vil glemme. Tigerens krop er bygget meget kraftig og stærk, dens stål lignende muskler der bølger gennem hele kroppen, når den bevæger sig. Dens enorme ben driver den stille og roligt over junglens "gulv"!
Denne tiger kan måle op til 13 fod og kan veje så meget som 700 pund (ca. 350 kg.) Den er kendt for, at kunne klare så store dyr som elefanten og næsehornet uden problemer!
For kort tid siden var der 8 racer (underarter) af tigeren tilbage i verden. Der findes ikke nogle klare og 100% sikre data, men man regner med, at der i 1900 tallet, var omkring 100.000 tigre på verdensplan. Nu er en del af underarterne --Caspian tigeren, Javan tigeren, Balinesiske tiger--uddøde, forsvundet for altid! :-(
tilføjet af

re.

Mange tak for ordene!:D Ved selv meget om tigerne tror jeg har læst omkring 12 bøger om dem + jeg fik en film af min bror om dem....jeg kan vist snart kalde mig tiger ekspert!:-D Tak for linket! har selv været inde på siden før og hentet nogle af billederne. Men tak for det!
tilføjet af

Bare iorden.

Bare iorden.
tilføjet af

white Tigers

tilføjet af

syntes også de skal reddes.

er bare svært men håber deres bestand snart stiger lidt.
tilføjet af

Du er langt fra den eneste...

der føler sådan overfor et bestemt dyr, så bare rolig, det er ikke et mærkeligt spørgsmål, du stiller - i øvrigt kan det aldrig være mærkeligt at føle medlidenhed med sine medvæsener på denne jord, tværtimod er det beundringsværdigt, for der er åbenbart alt for mange, der bare er ligeglade, som vi kan se...
Er ikke selv den allerstørste aktivist, så har ikke så mange detaljer lige ved hånden, men har arbejdet i et firma, der havde en del hjælp-til-selvhjælp-projekter i udlandet, bl.a. i Tanzania, hvor krybskytteri er mere eller mindre dagligdag.
Det viser sig jo, at heller ikke krybskytteri er kun sort og hvidt. Det er ikke altid kun for skindenes, hornenes og stødtændernes skyld, at (fredede) dyr udryddes, mange gange er det et spørgsmål om simpel overlevelse; både som du selv nævner, når mennesker trues af rovdyr, der har fået smag for menneskekød og har "flyttet" deres jagtterritorier indenfor menneskenes beboelsesgrænse, og så når alternativet er at se sine børn sulte???
Det kan være svært for os at forstå her i trygge, lille DK, hvor vores "sultegrænse"beløb kunne føde en hel familie i flere måneder??? Vi har aldrig prøvet at være så desperate af sult, at al etik, moral og menneskelighed fortrænges - nød bryder alle love, som bekendt!
Jeg billiger absolut ikke krybskytteri eller systematisk udryddelse af specifikke racer, om de så er fredede/truede eller ej, og jeg er faktisk mod pelse som pynt (for vi er ikke just eskimoer, der ville dø af kulde uden, vel?). Men jeg tror egentlig ikke, at det største problem er krybskytterne, for de reagerer bare på "udbud og efterspørgsel", og sådan vil det altid være. Skal der sættes virkelige kræfter ind, så bør det være overfor køberne, der skaber efterspørgslen. Gør det forbudt ved lov at benytte dele fra dyr, medmindre det er for at overleve, så kunne folk ikke mæske sig i prangende pelse (medmindre de var imiterede *S* og hvem kan snart se forskel?) eller smykke væggene og gulvene med skind og horn osv. For fredede eller ikke fredede dyr, tigre, næsehorn eller "bare" frøer, det er lige forfærdeligt og afskyeligt.
Varme tanker fra D.
tilføjet af

Tiger_Elsker!!!!!!

jeg synes det er godt at der er nogen der ta fat i det emne jeg Elsker Tiger Og Jeg Synes de skal overleve hvis der er nogen der skal dø så det os menesker for Tigerne ha mer rat til at var her in vi ha fo tiger vilige holer natern vi draber den så folk der draber Tiger skulle dø Hilsen Tiger_Elsker!!!!!!
tilføjet af

Støt WWF på www.wwf.dk

jeg synes at vi mennesker køre lidt for marde efter jandeloven det skal alt tid hanle om mennersker vard med at tenke lidt på tigerne ligsom da flodbølen ramte inden og ander lande hvor der lever tiger jeg ha ikke en gang hørt om nogen der ville se marge som se om der er sket noge med tigerne det og men høder ikke noge om det i tv jeg syne det er forkert af mennerskerne jeg syne godt men skulle tjek om der sket noge med tigerne.!!!!!!!!!!!!!!
tilføjet af

Tiger-Underarter

1.Kaspisk tiger uddød 1973
2.sibirisk tiger
3.Kinesisk tiger
4.Indokina-tiger
5.Bengalsk tiger
6.Sumatra-tiger
7.java-tiger uddød 1978
8.Bali-tiger uddød 1937
tilføjet af

Hmm

Har et emne om tigre, og det er nogle af de smukkeste dyr i verden. Der er uddøet mange dyr her i de sidste 100 år. Jeg sys det er for dårligt, vi fælder og dræber deres leve-steder. Og bruger deres skind til tøj.
Selvfølgelig skal tigeren reddes....
KH. Kimie
tilføjet af

elsker tiger

jeg elsker tiger!!! det er for meget at der er nogle der bruger tigernes skind til tøj og tasker... der er ikke særlige mange tiger tilbage i verden, så hjælp dem, i stedet for at slå dem ihjel!!!!
tilføjet af

RED DEM!!!

Jeg synes tiger skal reddes, fordi det er et meget smukt dyr, og det er syndt der skal udryddes bare fordi det har en pæn pæls...
der skal gøres noget nu ellers har vi igen tiger på jorden om 10 år...
knus niller elsted skole (& king lougis) ;P
tilføjet af

retolat

ja de tigere skal reddes
tilføjet af

RIGTIGT !

Det er rigtigt ! Har netop lige et projekt på skolen som handler om 'truede dyrearter' og jeg vil vise en film fra Operation X - truede dyr til salg . Der er et klip med en tiger der blivder taget væk fra sin mor og jeg begyndte at græde, da jeg så det ! :,/ HVORDAN, OG JEG SPØRGER IGEN ! HVORDAN KAN NOGEN MENNESKER GØRE SÅDAN NOGET ! JEG KAN SIMPELHEN IKKE FOR DET IND I MIT HOVEDE !
DET MÅ STOPPES !
Jacob M. (15)
tilføjet af

tiger

hej jeg er en dreng på12 der sidder og har prjoekt i skolen og er helt enig med dig de skal overleve
tilføjet af

De skal reddes !

men , hvorbor der flest tigere .. jeg har brug for at vide dt :I
tilføjet af

red dem..

tigerne skal redes! jeg syntes vi alle skal tage til afrika for at fange tigerne, og sætte dem i et meget, meget stort bur så krybskytterne ikke kan komme ind. men kan vi ikke slagte en, jeg trager til en ny skind taske😃 ej! bare gas. red de tigere så er du en helt! snak med anders fogr måske kan han gøre noget, han er sådan en herlig mand[l]
hilsen mig
tilføjet af

tiger

jeg er 100000000000 procent enige med dig.Tiger skal da lige så meget have lov til at leve som mennesker faktisk mere for i starten var det jo dyrene der herskede verden og nu dræber vi dyr og forrorener deres planet og desuden er vi jo også skyld i den globale opvamning
😃😃😃[l]🙂 for tiger og ikke menst dyr
🙁🙁🙁🙁 for mennesker undtal dyre elskerene i[l]tiger og dyr
tilføjet af

du har ret

tigeren skal reddes, det er et truet dyr og et flot ett😃[s][l].
tilføjet af

Tigeren

Jeg er en stor tilhænger af at redde truede dyr og tigeren er en af mine store mærkesager.jeg er medlem af fler organisationer der gør noget for at redde disse smukke og prægtige dyr, der har lige stor en ret til at være her som alle andre. Det som er så bekymrende er at vi mennesker er så grådige og egoistiske og tager og bruger alt på vores vej for egen vinding skyld. Den største trussel på denne jord er os mennesker.jeg håber en dag at vi kan komme krybskytteri til livs.
tilføjet af

Tiger?

Nu støtter jeg dig i, at tigerne skal fredes, men hey? Tænk lige over det sidste du skriver. Selvfølgelig skal hverken dem, eller mennesker dø, godt nok vi mange mennesker, men hvordan ville DU have det hvis det var en fra din familie der blev ædt? Ikke særligt godt, ihvertfald, kan jeg sige dig (:
de dræber mennesker fordi de har fået smag for vores kød, eller hvis de er for sultne og ser os som et bytte. Tænk på (vist indisk) munk som der opdrætter tigere, til man kan nusse dem. En del af mine venner og veninder har prøvet det. Grunden til de kan det, er fordi munkene steger kødet så de ikke har smagt rådt kød. Idét de gør det, begynder de på at dræbe. Vi lugter jo af frisk, dejligt kød jo. Det dens natur og dræbe. Husk det.
Menneskerne er selv skyld i det, tigerne dræber os fordi vi rydder dér hvor de bor, de skal overleve og derfor tager det de kan få, vi forsvarer os/eller tager hævn fordi de dræber vores egen race og derfor uddør de, ganske lidt. Vi har allerede udryddet tre andre tiger racer. Den Kaspiske tiger, Sumatra tigeren og Bali tigeren er udryddet for lang tid siden. det siges om 20 - 30 år ville selv den sibiriske, Sydkinesiske tiger være under 50 tilbage i verden.
Tænk jer om alle sammen, vil vi virkelig lade tigerne uddø? Nej vel? (:
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.