13tilføjet af

Skal man fortælle kæresten om utroskab?

Min kæreste fortalte mig for tre dage siden at han har været i seng med en anden pige i sidste uge under en forretningsrejse...av! Jeg tror det ender med at jeg tilgiver ham, for jeg er ganske enkelt vild med manden, og han med mig (hmmmm, jeg kan høre tvivlerne derude tænke nu!), men det er lige pt så tæt på at jeg endnu ikke 100 % har truffet en beslutning.
MEN, det er egentlig ikke grunden til mit indlæg!
Jeg kan ikke lade være med at spekulere på om det er det bedste for mig at han fortalte det. Jeg er glad for det i og med at det demonstrerer en form for åbenhed og ærlighed i vores forhold som jeg virkelig værdsætter, men samtidig har det jo også ødelagt min tillid til ham. Jeg troede faktisk adrig at han ville have gjort den slags, for vi elsker hinanden og har et "smooth" forhold med et fantastisk og aktivt sexliv. Han siger at han gjorde det fordi han var fuld, og er vældig ked af hvad han har gjort.
Hvad mener I? Skal man sladre til sin kæreste eller skal man holde mund? Eller rettere sagt, hvornår skal man sladre og hvornår skal man helst ikke sige noget? Og skal jeg bede ham om, hvis det nogensinde skete igen, ikke at fortælle mig det?
tilføjet af

sig det

Jeg mener at uanset hvad skal man sige det. Jeg synes det er det mest ærlige man kan gøre når skaden endelig er sket. Måske kan man snakke sammen og finde ud af det, eller også er det fordi at det ikke kan gå mere. Hver glad for at din kæreste har fortalt det. Jeg vil ikke sige om du skal blive ved ham eller ej. Det vil du bedst selv vide.
tilføjet af

Kan ikke lade

....være med at tænke på det du skrev med hensyn til: Nu hvor han har fortalt mig det, hvordan kan jeg så stole på ham. Han har såret dig dybt, og samtidlig krænket
til tillid til ham. Men jeg kan ikke lade være med at tænke på, om det med at fortælle dig om det ikke var det modigste han har gjort i jeres forhold. Der er ingen unskyldninger for utroskab i et godt forhold, men bare det at han fortæller dig om det, betyder for mig at se, at du kan i hverfald stole på at han fortæller dig sandheden om hvad han laver. Om det så er det du gerne vil høre skal være usagt.
Min mening er; klø på og kæmp for ham hvis du synes han er det værd! 80)
tilføjet af

Crossfire

Nåede ikke at se dit indlæg, jeg var travlt optaget med mit eget. Vi skriver næsten det samme. Unskyld. ;-D
tilføjet af

utroskab

Om din kæreste skal fortælle det hvis han skulle falde i igen, kan kun du selv svare på.
Men jeg synes at det var godt at han gjorde det, for på et eller andet tidspunkt ville du sikkert finde ud af det alligevel og så vil det gøre mere ondt, specielt hvis man høre det fra andre, I har mulighed for at komme videre nu, enten sammen eller hver for sig, han skal dog nok indstille sig på at det vil tage noget tid før du stoler på ham igen..
Held og lykke uanset hvilken beslutning du tager.
tilføjet af

Hvad ville du gøre...

Hvis han hold sin mund, og du fik en kønsygdom?
Der findes nemlig mange kønssygdomme; Kondylomer, HIV osv.
tilføjet af

jeg ville vide det

Hej
Jeg ville være glad for at min kæreste fortalte mig det, eller min mand som det er i mit tilfælde.
Det viser bare at han har dårlig samvittighed, og viser at du på en måde kan stole på ham.
Ville det ikke være værre hvis du selv fandt udaf det, uden at han havde fortalt dig det....
Jeg ville gerne have at han fortalte det. Også hvis det skete igen, fordi hvis han fortæller dig det engang til at han har været med en anden, så ved du at han ikke er noget at samle på

Alisia
tilføjet af

Nedværdigt at være utro.

Mener klart og kontankt at utroskab er misbrug af enest
kærste eller kones tillide i både liv,forholden og hver-
dagen.Følger klart med den som har været udsat for dette
brud.
Har man været utro,så kom frem med sanheden selvom det
gør ondt og koster en del øverstævder i begge retninger.
Hilsen.
Th.Jensen
tilføjet af

Kære I Tvivl

Kære I Tvivl,
For det første må din beslutning om jeres forhold skal slutte eller fortsætte tage sit udgangspunkt i hvor meget du forventer af et parforhold!
Det er lidt som med pornodebatten herinde;
skal kvinden acceptere mandens natur? -Jeg tillægger nu de fleste mænd evnen til at tilrettelægge et liv med fornuften frem for med instinkterne, så "mandens natur-argumentet" er en kliche og en dårlig undskyldning.
Under alle omstændigheder gælder det at han i den situation hvor han har været fristet, tager det VALG at gøre hvad han umiddelbart vil og lade respekten for dig og jeres forhold være ikke-eksisterende. Det ville jeg ikke acceptere, jeg ville skille mig af med manden og finde én som sætter omsorgen for mig højere end at lade dyret i ham styre og falde for fristelsen for sex med andre kvinder!
Jeg har selv ladet lysten overmande mig i mine single-dage, og har syntes at jeg ikke KUNNE lade være med at have sex, men så aftaler man det, tager taxa hjem, går på toilet osv. Der VIL være situationer hvor man tænker: "Hvad har jeg gang i, vil jeg virkelig det her?" Og din mand har i den situation, sagt "ja, jeg skider på forhold, tillid og min kærestes følelser". Aldrig i livet om jeg ville blive sammen med sådan en!

Utroskab ville jeg kun acceptere i det tilfælde at min kæreste havde nogle utilfredsstillede følelsesmæssige behov, dvs hvis jeg i en periode ikke havde givet ham opmærksomhed, bekræftigelse eller ømhed nok (hvilket jeg kan give ham på mange måder OGSÅ men ikke KUN igennem sex), og han HAVDE påpeget problemet og jeg ikke forsøgte at få løst det. Så ville han være i en situation, hvor han ville være for udsat og sårbar for fristelserne. Det lyder ikke som om at jeres forhold er i den kategori, eller?
At han så fortæller dig det skyldes endnu engang at han ikke kan skåne dig for sin dårlige samvittighed. Den eneste det hjælper at han fortæller det, er ham selv!
Så, jeg vil ikke rakke ned på din mand og jeres forhold, der er jo mange faktorer at tage med i beregning, jeg syntes bare at tråden manglede et argument imod at blive hos ham og imod at fortælle om enkeltstående tilfælde af utroskab!
Jeg er sikker på at du tager det valg der er bedst for dig, men du skal bare vide at der ER mænd derude der vil vælge dig frem for et knald og som kan stoles på! - og der ER piger der ikke vil acceptere dårlig opførsel! :-)
Jeg synes du skal finde dig en god, sød, omsorgsfuld mand, som du kan have tillid til!
Knus
Skinken
tilføjet af

Ikke accetabel med utroskb.

Dette kan og ikke accepterets under nogen omstændiger
begge veje.
Gør og udfører må dette er man ikke glad og seriøs ved
modparten helt kære venner.
hilsen.
th.jensen
tilføjet af

kan du leve med visheden om at det kan gentage sig.

Det er min erfaring at uanset hvor meget man end elsker og gerne vil glemme, så er tilliden for altid brudt.
Utroskab glemmes ALDRIG.
Verden er fuld af dejlige kvinder og skønne mænd og chancerne og mulighederne for en lille affære, lurer alle vejende.
Men særligt sømænd, handelsrejsende, forretningsmænd og lignende er i en særlig fare gruppe.
Så jeg tror at man skal gøre op med sig selv, om man kan leve med utroskab, eller man ikke kan.
tilføjet af

Utroskab

Ja jeg hører til en af tvivlerne.....Du skriver at I har et fantastisk liv sammen med et godt sexliv. Og hans "undskyldning" for sin utroskab er at han var fuld. Lad os se bort fra at det er verdens mest latterlige undskyldning.
For det første hvis han kan gøre dette mens jeres forhold er så fantastisk hvad sker der så når det evt begynder at knage af den ene eller anden grund? For det andet hvorfor drikker man sig fuld på en forretnigsrejse? Og for det tredje så burde han, uanset hvor fuld han er, da kunne huske at han har en kæreste derhjemme som han elsker og som elsker ham. Han burde vel være i stand til at tænke sig om en ekstra gang og finde ud af at det han var ved at begive sig ud i, nok ikke var verdens mest smarte ting. Hvis han kunne dyrke sex kunne han vel også huske dig eller....???
At du mener I har det godt, ville for mig betyde at jeg ville være så uendelig skuffet så jeg ikke ved om jeg kunne blive sammen med min kæreste.
Men for at svare på dit egentlige spørgsmål, så ville jeg have at vide hvis min kæreste havde været mig utro. Set fra din synsvinkel burde du også ville vide det hvis det skulle ske igen. For hvis han gør det 2 gange, jamen så var han jo nok ikke særlig ked af sit fejltrin og så er han da ikke værd at samle på. Og tænk hvis du får det af vide af andre, eller opdager det på en eller anden måde, det er da det mest nedværdigende.
Men held og lykke med din beslutning.
tilføjet af

Kære allesammen

...1000 tak for jeres kloge og tankevækkende svar. Jeg havde ikke regnet med at få så gode og konkrete tilbagemeldinger da jeg skrev indlægget, men det fik jeg og det har sat en masse tanker i gang!
Kan konstatere at der er nogenlunde 50-50 for/imod tilgivelse i forbindelse med utroskab (hvilket også er baseret på hvad jeg har læst andetsteds i Debatten), men at de fleste af jer tilsyneladende er enige om at ærlighed er det bedste uanset hvad. Det forbavser mig lidt fordi jeg ofte har hørt det modsatte IRL. I ved sikkert hvad jeg mener - emnet debatteres i et af de endeløse talkshows, og en-eller-anden psykolog eller "samlivsekspert" (som sikkert ligger i skilsmisseproces og slås med konen om hvem der skal have huset når han ikke lige er på skærmen...anyway!) udtaler at det er mere ødelæggende for et forhold at gå til bekendelse end det er at holde det for sig selv. "Fuck up, then shut up!" Men RIGTIGE mennesker mener tilsyneladende at med ærlighed kommer man længst. Opmuntrende for mig i den situation jeg befinder mig i lige nu!
Jeg skulle lige til at skrive en hel masse som svar til de af jer som synes at jeg er godt dum fordi jeg har valgt at give mit forhold endnu en chance (ja, beslutningen er taget nu). Men så indså jeg, at et svar nødvendigvis ville betyde at jeg skulle forsvare min kæreste og hans opførsel, og det gider jeg faktisk ikke for det har han ikke fortjent. Han har været en rigtig skiderik og jeg kan på ingen måde finde noget godt at sige om hvad han har gjort.
Jeg vil i den forbindelse kun sige, at jeg tror M47 har ret i at et enkelt fejltrin som han derefter fortryder godt og grundigt (og det gør han virkelig, tro mig!) ikke nødvendigvis betyder, at utroskab er hans fremtidige løbebane. Og at jeg synes at alle gode mennesker fortjener en chance til. EN chance, sagde hun - for der ville absolut ikke blive givet to!!
Kryds fingre for mig, og held og lykke med jeres egen kærlighed derude. Det er sgu ikke altid så let at elske et andet menneske, hva'?!
:o)
tilføjet af

dumme gås

een gang utro - og han vil gøre det igen og igen. Har man været SÅ dum at tilgive første gang uden nogen som helst risiko, så har du selv banet vejen for en mand, der fremover vil bolle til højre+venstre.
Dumme gås - herregud
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.