5tilføjet af

Skal forældre kunne vælge barnets køn?

Det er nu blevet muligt for forældre at vælge hvilket køn deres barn skal have, men Etisk Råd er imod at forældrene forudbestemmer den slags.
Syntes du at det er okay at forældrene selv bestemmer deres barns køn, eller er det forkert?
tilføjet af

Link til DR

tilføjet af

Naturstridigt

Det er decideret naturstridigt og helt uacceptabelt. I Indien dør der i forvejen en masse uønskede pigebørn - af "uforklarlige årsager". Hvis alle frit kunne vælge køn på deres børn, ville Indien udelukkende bestå af mænd. Omvendt ville det selvfølgelig sænke befolkningstallet i løbet af nogle år, men helt ærligt... Et barn er et barn - og de der kan få dem, burde være glade for bare at have muligheden. (hører i de sure rønnebær?)
tilføjet af

"Naturstridigt" = Dårlig argument

AL moderne medicin / kirurgi mv. er naturstridig. Det er jo ikke en procedure, der er meget mere naturstridig end ægsortering som det allerede anvendes (delvist for det offentliges regning), når forældrene har stor sandsynlighed for at få et barn med en alvorlig sygdom. Der sker mange andre ting, der er mere naturstridige.
Når det er sagt, er jeg dog fuldstændig enig med dig i, at det ikke er ok. Det overskrider mine grænser ikke fsv angår 'naturstridigheden', men etisk er det uacceptabelt - jeg har det (ligesom du) meget svært med at nogle folk der kan få børn ikke i højere grad kan være taknemmelige for det og koncentrere sig om at give dem kærlighed og opmærksomhed. Vi nærmer os en tilstand, hvor et barn er blevet et forbrugsgode og en 'ret' som forældrene har (uanset hvem de er og hvad deres situation er). Ingen hindring er længere uoverkommelig.
Min holdning ændrer naturligvis ikke at det sker og det kan da også kun være et spørgsmål om måneder før vi hører om det første danske par, der har fået foretaget proceduren i udlandet, hvis det ikke allerede er sket.
Jeg bliver lige nød til at tilføje, at jeg er rigtigt godt tilfreds med at vi har etisk råd, selvom de engang i mellem bliver meget langhårede at høre på :-D
tilføjet af

Næsten enig..........

Alle tiders argument. men nu er menneskets køn vel ikke en sygdom eller en defekt...
jeg kan sagtens fornuften i at fravælge alvorlige sygdomme, men hvor er grænsen?? I hvert fald ikke helt henne ved kønsvalg!!! Den er, eller skal være, meget langt før.......
tilføjet af

0 valg til forældre

Forældre skal ikke have nogen som helst indflydelse på hvad der kommer ud efter seancen.
Vil man have børn, så må man tage det der kommer sort eller hvid.
1 ud af 8 kvinder har to forskellige mænds sæd i sig når hun bliver gravid, så lad det være tilfældigheder der bestemmer hvad der kommer ud.
Du kan jo se et skrækkeligt eksempel på børnesorteri i kina her slå man pigebørn ihjel eller bortadobtere dem til danmark.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.