6tilføjet af

Skal beboerne i Seest sikres hjælp?

Først vil jeg stare med at sige at det der skete i kolding var noget møg. Jeg føler med brandmandens familie og dem der har mistet deres ting. Men:
http://www.dr.dk/nyheder/politik/article.jhtml?articleID=214584
Som der eksempelvis står på DRs hjemmeside vil socialdemokraterne sikre beboerne hvis forsikringsselskaberne ikke vil dække. Hvorfor? Selvom det var noget møg og en ret stor ulykke burde man stadig selv være ansvarlig for at have forsikring. Hvis min nabo (bor i lejelighed) sætter ild i huset og det hele brænder ned er jeg jo også afhængig af min egen forsikring. Der vil staten ikke tilbyde sin hjælp. Hvorfor skal borgerne i Seest tilgodeses 'bare' fordi det var en større ulykke? Er det altid sådan at ting skal i pressen før politikerne begynder at rende rundt og dele penge ud?
Håber ikke mit indlæg bliver misforstået.
Og må der komme nogle saglige svar.
Søren
tilføjet af

ENIG....

Jeg er meget enig, det er noget skidt.. og meget syndt for de mennesker det går ud over...
MEN...... det er som andre steder i livet op til folk selv om de vil tegne forsikringer på alt mulig... Nogle fravælger nogle ting... og andre tilvælger.... det er så bare godt hvis man ikke får brug for den...
Hvis jeg ikke tegner forsikring på min bil og kører galt.... ja så er det surt.... men skulle jeg så have staten til at betale hvis det er en masseulykke som den der skete på motorvejen for noget tid siden. hvor det var meget tåget...
Nej det er op til folk selv.... der er jo også det vores regering mener, og den er jo et spejlbilled af befolkningens holdning....
tilføjet af

hvis du bliver

indvolveret i en bilulykke og det er modpartens skyld dækker hans forsikring og så er det ligegyldig hvad forsikring du har - sådan er det.
Så det kan du umiddelbart ikke sammenligne - for ved skade på dit hus kan du risikere - selv om skaden er forvoldt af andre at det er din egen forsikring der skal dække - det er vel ikke rimeligt når skaden er forvoldt af en anden vel?? Men er du egentlig klar over at, oprydningen på din grund skal dækkes ind under din indboforsikring og ikke under din ejendomsforsikring?? Og med oprydning mener jeg alt - lige fra murbrokker til en læk olietank og tøj - det kan blive uanet dyrt. I den forbindelse kan jeg godt love dig om at 600-700.000 kr ikke er meget. Så hvis du bor i eget hus på en omkring 130 kvm ville jeg nok lige få checket indboforsikringen - for det vil koste op mod 500.000 at få ryddet ruinerne og kørt dem bort - så mon DU har meget tilbagee til nyt indbo????
Så ja - de skal hjælpes - for det er altså ikke ret mange der er klar over at en ting som oprydning af et sammenstyrtet hus og bortkørsel af ruinerne er lagt under indborforsikringen og ikke ejendomsforsikringen - VAR du klar over det????
tilføjet af

Ja det er kun rimligt,

Ja det er kun rimligt de får hjælp, til købe sig et nyt hus eller bygge det gamle op igen.
De er unden skyld i det skete, og der bør velfærdssamfundet vise sit sinde lag.
Mvh Claes Pedersen.
tilføjet af

FOR HVILKE PENGE

????????????????????????????????
tilføjet af

Det var jo ikke beboerne, der futtede det hele af

Og derfor skal de selvfølgelig sikres.
Men der er jo mange tekniske spørgsmål i forbindelse med denne her fyrværkeribrand,-og der må kommunen og de instanser, der har givet grønt lys til placeringen af fabrikken tale sammen, og finde ud af, hvem der skal punge ud osv.
tilføjet af

Ja, de skal hjælpes.

Det var en meget hård oplevelse de blev udsat for. De skulle her og nu forlade deres hjem , de mestede deres personlige ting m.m. De skal selvfølgelig hjælpes på alle måder.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.