11tilføjet af

Se hvor hårdt vi behandler kriminelle indvandrere.

http://www.bt.dk/krimi/artikel:aid=283612/
Føj for pokker! Og så er der mange der påstår at de bliver behandlet og straffet hårdere end resten af samfundets kriminelle.
tilføjet af

Ja, ved du hvad

Jeg var netop inde og læse den artikel der hentydes til.
Hvor er det dog frygteligt! Men det ville nu være lige meget, om det var indvandrere, vi taler om - sådan er det danske retssystem nu engang.
Men man kan kun væmmes over, at det er "straffen", for at ødelægge en andens liv.
tilføjet af

rettens ord!

Man græmmes!
tilføjet af

Ja!

Ja selvfølgelig ville det være den samme straf til oprindelige danskere, men der er så mange herinde der konstant påstår at man straffer hårdere når det drejer sig om ikke danskere og det er løgn!
tilføjet af

igen igen igen....

Det er sq ikke første gang det her sker i Danmark. Fordi de er indvandere burde de smides hjem for det, eller osse skulle de have haft 16 år i fængsel. Havde det været Danskere skulle de også have 16 år. Det er jo næsten værre end at dræbe ham, han har det jo af helvede til.
tilføjet af

For at sige det mildt...

for at sige det mildt så finder jeg det danske straffelsessystem for SVAGT! kender en der blev gennembanket hvor politiet anholdte dem alle, de så det og der var masser af vidner.
de var 3-4 styks om ham så vidt jeg ved, det blev alle frikendt næste dag, bortset fra en der kom ud med det samme.
alle af udenlandsk baggrund, han kendte dem ikke engang, en af dem havde sagt til ham med et grin, "du skal ikke flirte med min søster"
SYSTEMET ER FOR SVAGT!
Kender også en anden der idag er blind på det ene øje fordi han stod i baren på et diskotek og spurgte om to indvandrere ikke kunne stoppe deres slagsmål, om ikke de ville have en øl hver.
De gik begge på ham og han fik en flaske i øjet. Glaskår ud over hele hans ansigt.
De var to kun den ene blev fanget, han blev frikendt samme dag.
FOR SVAGT!
tilføjet af

vent og se.

Inden vi ser os om, har en lang række af de sædvanlige "humanister" givet der besyv med om hvor forfærdeligt det er for dem der GJORDE det! Langt værre end for ofret. De har haft en hård opvækst og deres cykel punkterede da de var 5 år!!
Desværre har de fleste mere sympati for modparten end for ofret. Sjovt nok så husker man navnet på en morder, men sjældent på ofret?!? Tankevækkende!
tilføjet af

Helt enig.

Jeg kunne ikke være mere enig. Det danske retssystem er alt for svagt! Vi burde have meget hårdere straffe. Hvis det er invandrere der har begået forbrydelser, skulle de sendes hjem til deres eget land, hvis det er en dansker, skulle personen få en LANG fængselsdom. 10 år eller sådan noget, eller 16 år.
tilføjet af

Mildere retspleje tak!

Hvad er formålet med et retsvæsen? De tre ting, der er springer i øjnene er hævn, at lede forbryderne på rette vej (det specialpræventive formål), og at askrække andre fra at begå kriminalitet (det generalpræventive formål).
Hævnmotivet tjener ikke noget formål. Hævn er bare unødvendig grusomhed, og jeg har det således, at man skal begrænse mængden af lidelse til et absolut minimum. Derfor bør retsvæsnet ikke være et redskab for hævn.
Den afskrækkende virkning afhænger ikke så meget af strafens størrelse, som af visheden om, at der er en straf. Det er i de færreste voldsforbrydere, der slår op i straffeloven inden de går ud og overfalder nogen.
Det generalpræventive formål nås mindst lige så godt gennem kriminalpræventivt arbejde. Hvis man sørger for, at folk har noget at lave, og er tilfredse med deres tilværelse, så har de intet incitament til at begå kriminalitet.
Det specialpræventive formål nås dårligt med strenge straffe. Det er de færreste, der bliver bedre mennesker af at sidde i fængsel. Bare se på USA, hvor de har absurd strenge straffe, statssanktioneret mord, og umenneskeligt strenge fængsler. Er USA et trygt og sikkert samfund? Nej, tværtimod. Det er ikke vejen vi skal gå.
Finland og Canada har haft stor succes med at indføre en mild og human strafferetspleje. Begge lande er i dag meget trygge, og har lav kriminalitet.
Fængslerne er beregnet på, at lære de kriminelle at fungere som normale borgere. Fængslerne er opbygget som små byer, hvor de indsatte bor sammen i huse, hvor de selv skal gøre rent, lave mad etc. - akkurat som i det virkelige liv. Der er også mulighed for at de indsatte kan arbejde til en normal løn. Hvis de arbejder skal de selv betale for mad og ophold.
Endvidere tilbyder begge landes fængsler omfattende behandling, hvor man med stor succes lærer de indsatte at kontrollere deres aggressioner.
Et system som det finske ville være langt mere effektivt end bare at hæve straffene i det uendelige, og langt mere klædeligt for et civiliseret land.
Nu vil nogen sikkert begynde at tale om hensynet til ofrene. Jeg tager også dette hensyn, men jeg tager mere hensyn til de fremtidige ofre, for ved at behandle forbryderne kan man undgå, at de lider skade, hvorimod skaden uigenkaldeligt er sket for dem, der har været udsat for en forbrydelse.
tilføjet af

Ja du har ret.

Aner dog ikke i hvad?
Skulle vi give dem en medalje?
Hvad pokker er dog det for en skræmmende holdning du der har? Den er jo direkte forfærdelig. Prøv at tænke lidt på de vidtrækkende konsekvenser hvis man ikke straffer kriminalitet!
Man har i årevis forsøgt en blød pædagogisk løsning, men den holder da slet ikke!
Jeg kan faktisk overhovedet ikke tage dit indlæg seriøst, da det er så langt ude på overdrevet at du enten selv må være dybt kriminel og ønsker at slippe for straf eller også må du være på et eller andet farligt narkotisk stof!
tilføjet af

svar

De kriminelle bliver skam straffet i det systen jeg foreslår, der er bare en hensigt med straffen, at sørge for de aldrig får lyst til eller brug for at bryde loven igen.
De vidtrækkende konsekvenser af at opdrage kriminelle til at være ordentlige mennesker er faktisk gode. I Canada, hvor man har indført et sådant system er det kun få, der begår ny kriminalitet.
Man har faktisk med succes lavet noget lignende her i landet for kriminelle unge. Desværre er der kun meget få pladser.
Jeg tænker på hensynet til de eventuelle fremtidige ofre. Skal vi virkeligt smide folk ind, hvor de ikke lærer andet end ny kriminalitet? Tag og glem hævnen, og se fremad.
tilføjet af

Nu ved jeg ikke 100% hvad

dit straf-system reelt går ud på, men prøv at se på alle de eksempelvis tiltag man har fosøgt med at få unge til at indordne sig! De har skullet på overlevelsesture, lære at arbejde sammen med håndværkere osv.osv. Det hjælper ikke en fis. Vi har gang på gang set, at det mislykkes. Muligvis kan du hive eksempler frem fra udlandet om hvordan det kan fungere, for umiddelbart tror jeg ikke på det. Det hjælper ikke at man gang på gang løfter pegefingren og pædagogisk fortæller lille Hans at det må man altså ikke. Det kan godt være at man ikke "helbreder" en kriminel ved at smide dem i fængsel, men vi fjerner problemet fra gaden, så den resterende del af befolkningen samt ofret kan gå frit omkring igen! En gang imellem må man statuere et eksempel. Og det gør man overfor for folk der træder uden for retssamfundet ved at straffe dem med evt. fængsel!
At fremhæve USA i forbindelse med straf i forhold til Canada tror jeg ikke helt man kan. Canada har altid haft mindre kriminalitet. Det tror jeg personligt hænger mere sammen med bl.a. familieforhold/struktur, opdragelse og generelt samfundssind. Allerede for 200 år siden var USA præget af lovløshed, hvorimod Canada ikke i samme grad og lige så intensivt blev koloniseret. Når der ikke er særlig mange indbyggere er der heller ikke så meget at røve fra hinanden ;-) (lommefilosofi) Tror jeg er ved at komme lidt langt ud, så stopper nu, men kom meget gerne med konkrete forslag til HVAD istedet for at man slet ikke må straffe kriminelle!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.