6tilføjet af

risengrød, klatkager og risalamande

En stor portion risengrød kan strækkes over flere dage, du starter med at koge tre til fem liter risengrød, risengrøden kan du spise af i to dage, noget af grøden tager du fra til klatkager og en anden del tager du fra til risalamande.
Klatkagerne kan du fryse og tage af efterhånden; hvis du har en fryser, eller kan låne lidt plads i naboens fryser, selvom de godt kan blive lidt grynede og møre af frysning.
Når du koger risengrøden så hæld mere mælk på efterhånde og rør lidt rundt i den, og lad grøden simre i lidt mere end en time, så bliver den sikkert nok fin.
Du kan starte med at svitse risene i lidt smør eller margarine, eller olie hvis du foretrækker det fordi så koger grøden ikke så let fast.
Det er godt nok, når man skal spare og der er nedsat mælk på tilbud. Nedfrosne retter med meget mælk skal vist spises inden for tre måneder.
Er man en stor familie er det nok oppe i tiliters niveauet !
Tilbehør smør/margarineklatter, kanelsukker, syltetøj, kirsebærsovs
tilføjet af

direkte misvisende pop skrift

svitse risene i olie, margarine, smør, eller i par sure galosher.
til risengrød tager man 100 gr grød ris og ca. 3 dl. vand som man hurtigt bringer i kog med lidt salt, derefter overhælder man portionen med den allerede kogende mælk.
man kan ikke brænde grøden på, hvis man sørger for at omrøre konstant i gryden i de ca. 30 min det tager at koge risengrød, alternativt kan man sætte gryden ind i sengen, og lade risene koge færdig med den varme der allerede er i gryden.
efter kogning af risengrød, så hælder man altid det kogte i en ren gryde.
klatkager kan ikke fryses, som du selv nævner så bliver risene vandede af frost.
hjemmelavet risengrød kan højst koste ca. 10 kr. for 1 l.
ris a la mande.
pisk fløden med en anelse sukker og vanilie skrab, åben vanilien på midten, og skrab indholdet ud, man må ALDRIG koge vaniliepulver da det er et kunstprodukt, og smager af h til.
når fløden er næsten færdig stiv, blander man den kogte ris i skålen med fløden, og sådan fortsætter man til man har brugt alt risengrøden.
pas på med sukker, det kan nemt blive for meget, og smage grimt.
kogning af risengrød til 600 personer tager så, ja 30 min, efter det er kommet i kog.
tilføjet af

gamle jensens kogebog

er så aldeles IKKE julle populistisk
og jensens kogebog dikteret at risen koges længe og mælk tilsættes.
Korttidskogning nedbryder ikke risen hensigtsmæssigt og der tilsættes også gerne sukker såvel som mere mælk til risengrøden mens den simrer i halvanden times tid.
Klatkagerne blandes af afsvalet risengrød, æg, mel eventuelt ahornsirup og bages ved jævn ikke for skrap varme.
Pointen er at lave nok risengrød til flere dage og samtidig klatkager til længere tid.
tilføjet af

Det kan da ikke være så svært

køb en rulle i Netto til 19 kr.
tilføjet af

Slipper heldigvis

Jeg står kun for Risalamande d.24-fast tjans!de kan bedst lide min[f]
Min mor går altid amok til jul alligevel,det står nok på det sædvanlige julekonfekt,flødehorn,klejner,og vaniljekranse(fra mormor),nøddekonfekt fra søs[l]
nøddesteg,andesteg til jul,skider julen et langt stykke-det eneste jeg skal have noget af,er nugga/marcipankoncekt,nå,jo?honninghjerter kunne jed da godt finde på, at bage en ovnfuld af!
Er ikke den mest julede*S*...det er gået lidt af med årene?
men sneen er fin
blir inde-tænder et par lys-har tvunget min mor til at lave en adventskalender selv om jeg snart er 24*gg*
tilføjet af

Bvadr.....

Jeg kan kun lide risalamande 🙂
tilføjet af

Norske Klejner med gær

Norske klejner er bare en fed gærbolledej, med æg, lidt sukker og kardemomme som laves til klejner, rigtige ægte fede lækre klejner røres sammen af lidt fløde og cirka ens mængde æg, sukker, smør og så mel og en masse kardemomme og revet citronskræl og lidt hjortetaksalt. Men PAS PÅ MED DEN VARME OLIE/PALMIN !
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.