12tilføjet af

Racistisk eller hvad synes I?

Hejsa.
Jeg ved ikke, om det bare er mig, som er sart, men jeg bliver simpelthen så stødt over, at folk kalder udenlandsk mad for eks. kineser-mad, tyrker-mad osv. Det hedder jo kinesisk mad osv. Der er jo ingen der går rundt og siger dansker-mad. Det er nok ikke negativt-ladet, når folk siger det, men det lyder for mig bare helt forkert.
Er der andre, der har det som mig eller er jeg bare sart?

mvh. Helle.
tilføjet af

Ikke racistisk, men lidt nedladende

Jeg synes, at det lyder ret nedladende selvom det nok ikke er ment sådan. Hvis jeg f.eks. hørte en dansker af anden udenlandsk oprindelse sige at nu skulle de hjem og have dansker-mad, så ville jeg da egentlig nok blive lidt stødt.
Jeg vil dog nikke genkendende til at jeg også har hørt det før og rent faktisk ikke tænkte mere over det. Måske man skulle tænke sig om næste gang? Hvis jeg ville blive stødt af det, mon så ikke andre også gør ligsom os Helle?
tilføjet af

Overdrevet.

Man bør måske passe på at man ikke bliver alt for pernittengryn, det der er jo en betydningsløs bagatel
tilføjet af

Det er jeg ikke enig ind

Og jeg opfatter den måde som negativt ladet racisme.
Mange vil også gerne definiere sig med deres egne mad, og kalder alt efter oplevelser ude i verden hurtigt noget for,,, sóm du siger Kineser mad.
Men fakta er at den slags mad ikke findes i Kina, og derfor et det mangel på whatever...
Danish pastry har ikke ret meget med Danmark at gøre, og ikke alle kan lide denne form for sukker, men sådan er det, take it or leave it synes jeg.
Og hvad med rette op lidt i dem, i deres forståelse af mad, du må gerne fortælle lidt om hvordan de tager fejl, eller hvorfor du bliver stødt over deres udtagelser.
Bare lidt min mening 🙂
Klaus
tilføjet af

jeg skal ikke dømme om hvad du er

det er jo ikke op til mig, MEN jeg kan ikke selv se hvad der skulle være anstødeligt i at sige den slags.
Jeg har aldrig tænkt det som racistisk, at jeg siger til nogen, at jeg var lige nede på kineseren at spise.
Man kan sige det ret enkelt, at kommer man fra tyrkiet er man jo pr defination tyrker, og det er der jo intet ondt i.
Nu har jeg aldrig sagt tyrkermad, men jeg vil sige at, vi bør nok vælge vores kampe, og denne er ikke det værd.
Så var der så mange andre ting vi skulle tage anstød af, så mit råd er, spring op og fald ned på det, det er ikke noget at miste nattesøvn over.
mvh multani
tilføjet af

Jo jo, du kan få dansk mad i udenlandske restauranter,

og det er bestemt ikke negativt. På samme måde er det heller ikke negativt at der findes mange forskellige folkeslag. Det er blot med til at gøre jordens befolkning varieret og forøge jordens skønhed.
Med venlig hilsen, ftg.
tilføjet af

mener du pølse eller mad

jeg har aldrig i mit liv set Dansk mad i et udenlandsk restaurant.
Hvor i alverden har du været og fået flæskesteg
Andet typisk Dansk findes ikke
tilføjet af

apropos

Der er danske restauranter i udlandet. I New York er der f.eks. en mindre dansk restaurantkæde. Der er også begyndt at dukke spisestedre op, som laver mad som "mor lavede det".
Hvis man har haft bosat sig i udlandet, finde man ud af, at der er en del der er typisk dansk mad.

mvh
Billen76
tilføjet af

Hej Billen76

Det er jeg med på, jeg rejser tit og often, og ved der findes Dansker restauranter overalt i verden, bare der bosætter sig en del Danskere og vupti, og de samme sker med mange andre grupper.
Tgf skriver derimod ""Udenlanske restauranter"" og dem har jeg ikke set, dog har jeg i Newark set et slags rodkål som fik betegnelse Dansk, men tror på mig, det var det ikke, og da rodkål er et Russisk fornøjelse, fik det mig ikke at inkludere det i svaret til ftg.
Dog er der en hel del i NA som sælger Danish pastry, som ikke er de samme som restaurantmed mener jeg, og desvære er det ikke ensbetydende med man kan købe samme vare her i landet.
Aparopos.
Dejligt at der også er plads til madoplevelser her på livssynsdebatten [s]🙂[s]
Klaus
tilføjet af

mums

Mad er livet på dansk. 🙂
Hvis du scroller lidt ned i linket:
http://www.nelso.dk/us/ny/new-york-city/nordisk-skandinavisk-mad-cuisine/

NYT om danske restauranter (i KBH)
http://ibyen.dk/restauranter/article504105.ece

mvh
Billen76
tilføjet af

Jeg er ikke en godt modtager

men tak for linket, jeg har nydet NYT,s artikel, og det er dejligt læsning.
Desvære gør jeg ikke ret meget ude og spise, det er hjemme oplevelser er, og måske, måske deler jeg lidt ude om et år eller to.
Jeg er selve kok, nah, gammelt kok og restaurant ejer, så jeg ved lidt om mad, og jeg elsker det når som de skriver unge mennesker prøver deres lykke og erfaring herhjemme.
Bare de tjente penge, ikke fære end tre stjerne restauranter drejede nøgle om sidste halv år.
Selvom vi ikke spiser så tid ude mere, glæder jeg mig helt vild til Spanien næste sommer, hvor vi køre spanien tynd i 5 uge, ude på landet er det hvor livet foregår, så vi kører udenom de store byer.
Nu er det sengetid.
[l]
Klaus
tilføjet af

Ork jo!

Du behøver såmænd bare tage lige over på den anden side af grænsen.
http://www.borderlink.dk/Index.asp?KundeID=68&undergruppeID=46
Med venlig hilsen, ftg.
tilføjet af

Flæskesteg mums.

både flæskesteg og andre danske lækkerier kan fås over det meste af kloden.
Der er danskere der har åbnet restauranter over det meste af verden, og mange af disse fastholder faktisk et menukort der også indeholder god dansk mad, og selvfølgelig de lokale delikatesser.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.