7tilføjet af

Råb om hjælp....

Hej.
Jeg har resten af ugen ud i min gamle lejlighed. Igår skulle jeg så mødes med min udlejer for at gå lejligheden igennem for fejl og mangler. Problemet er så bare at han en time inden han skulle komme, da ringede han og indtalte på min tlf svarer at han desværre var forhindret. Men sagde at så kunne vi mødes idag. Jeg kan bare slet ikke få fat i ham, og tror at det er fordi han vil undgå at mødes for at betale mig 12.300 tilbage.
Er den eneste løsning at få kontakt til lejernes lands organisation? Har også fået at vide at jeg kunne jo køre ud til ham, men jeg skal vel nærmest have politiet med hvis jeg skulle forvente at få pengene i hånden der.
Det skal lige siges at der er slet ikke blevet ødelagt noget i lejligheden i det halve år jeg har boet der. Min mor har igår malet nogle gamle skrammer der var der inden jeg flyttede ind. Så alt er iorden. Ved bare ikke hvad jeg skal gøre når jeg ikke kan komme i kontakt med ham.
Nogen der kan hjælpe mig.....??
På forhånd tusind tak...
tilføjet af

Du kan også prøve

den gratis retshjælp i din kommune.
- Der er altid en advokat, som kan yde hjælp. Da beløbet er relativt lille, kan det nok ikke betale sig med en normal advokat hjælp. De er jo gribbe mht. til salærer.
LLO er ikke særlig dygtige. Det er min erfaring.
tilføjet af

Depositum

Jeg går udfra at det beløb du nævner i dit indlæg alene er et depositum som du har betalt inden indflytning og at der dermed ikke er tale om forudbetalt leje. Udlejer skal kunne dokumentere hvilke omkostninger der er forbundet med istandsættelse af lejemålet, men som du skriver ser der ikke ud til at være sådanne. I så fald, kan udlejer alene tilbageholde et mindre beløb til afregning af a'conto vand og varme.
LLO har stor erfaring med netop denne problemstilling og vil uden tvivl kunne oplyse dig hvordan du skal forholde dig. Det er en god idé at du allerede nu husker at få styr på hvornår og hvordan du har forsøgt at kontakte udlejer, således at du kronologisk kan forklare sagens forløb på et senere tidspunkt.
tilføjet af

Nøglen

Du ser ham vel senest når han skal have nøglen retur.
Du skal da ihvertfald ikke aftale med ham, at du bare smækker og lader nøglen ligge i lejligheden. Aftal en afleveringstid og om nødvendigt ofre en feriedag(e) på det
S.. en lidt træls situation kan jeg godt se
tilføjet af

Inkl. vand/varme.

Hej.
Huslejen var inkl. alt. Og målerne på radiatoren er elektroniske så jeg har lidt svært ved at læse dem af nu, for at han ikke pludselig vil til at snyde mig der.
Og de 12.300 det var indskyd, forudbetalt leje det har jeg "siddet" for.
tilføjet af

Nøgle..

Hey.
Har heller ikke planer om bare at smide nøglen til ham og så smække døren efter mig. Men lige meget hvad jeg har tænkt mig, så bliver det svært da han slet ikke tager sin tlf når jeg ringer. Jeg får sikkert heller ikke noget ud af bare at dukke op hjemme hos ham selv?
tilføjet af

Ring...

Vores udlejer havde lagt vores tlf. ind i sin mobil, så han kunne se når vi ringede og derfor tog han aldrig telefonen. Da vi så lånte en anden telefon og ringe fra tog han den med det samme (pinligt for ham) det handlede selvfølgelig også om noget han skulle betale. Prøv evt. at gøre det samme.
tilføjet af

Ret og råd.

Jeg har været i lignende situation og det er rigtig træls. Gå ind og kig lidt i lejeloven, samtidig med at du hurtigst muligt kontakter LLO eller Ret og Råd, som kan fortælle dig nøjagtig, hvordan du skal forholde dig. Det er meget vigtigt, du skal jo nok til at igang med at skrive anbefalede breve til din udlejer, fordi hvis han er en lurendrejer så skal du kunne dokumentere alle dine påstande skriftligt. Men alt det kan du få hjælp til. Jeg fik det af Ret og Råd. Good luck.
Mvh. Babushka.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.