10tilføjet af

lampe i loft

Hvordan sætter man en loftslampe op
Der er vist et ledningsstik oppe i loftet ved væggen,
Har lampe ! (og pære)
tilføjet af

aka grirsto.

sluk strømmen først, for en sikkerheds skyld,. og find en lommelygte frem, for den skal du bruge til at præcisere hvor lanpen skal sidde,.
sæt lommelygten midt på bordet/gulvet, eller nedenunder hvor lampen nu præcist skal hænge, og tænd den, og lav et lille blyantkryd i midten af lyskeglen fra lommelygten, i loftet.bor et hul der er 2 mm. mindre end den ravfluks du har til det,. sæt en svanekrog i, eller andet ophæng,. og før ledning til stikket til hullet i lofete, og derefter lampen,. du kan ikke tilslutte det forkert,.
og sidder der et loftstik lige der hvor du vil have din lampe, ja så bare sluk strømmen og tilslut,. sværere et det ikke.. 😉
Mvh.
tilføjet af

Sluk ved hovedafbryderen

Jeg vil anbefale at afbryde strømmen ved elmåleren/sikringskabet. Har dårlig erfaring med, at der alligevel var strøm i ledningerne selv om, at jeg havde slukket ved kontakten.
Så tryk på knappen til HFI-relæ'et eller hiv sikringerne ud. HFI (HPFI) relæ'et bør alligevel afprøves mindst 1 gang om året.
Nu skriver du, at der sidder et "stik", hvis der er tale om et lampeudtag, så skal du bare have fat i et hanstik, som passer til lampeudtaget, og så sætte dette stik på ledningen.
tilføjet af

var også

HFI/HPFI'en jeg mente,. og undskyld jeg ikke er uddannet elektriker og kender alle fagudtrykkene,. men eftersom trådstarter ikke har stillet spørgsmål ved mit indlæg, så må det vel være fordi jeg formulerede mig rigeligt tilstrækkeligt.
Mvh.
tilføjet af

Hovedafbryder???

Det er der ikke noget der hedder, det hedder gruppeafbryder, en hovedafbryder er en fransk opfindelse som oprindeligt blev kaldt guillotinen
tilføjet af

en fordelertavle kaldes det vidst

også.. har i hvertfald hørt udtrykketmange gange,.😮
tilføjet af

loftslampe

Det der stik er sådan en firkantet plast dims med et ledningshul? i midten, hvordan åbnes det❓
[f]
tilføjet af

med en lile skruetrækker

Man vipper det af med en lille skruetrækker hvis det er den type jeg tror det er som du beskriver, men hvad vil du nu gøre så når du kommer derind og ser der fire steder hvor du kan koble lampen?
Måske du skulle finde en i lokalområdet der kan hjælpe dig når jeg ser på din hjælpeløshed tror jeg at jeg meget kraftigt vil anbefale det inden du kommer galt afsted eller får startet en brand.
tilføjet af

bedre med faglært HELT SIKKERT

Det er jo også derfor der er uddannelser og fagområder.

Når der er fire steder hvor lampens ledning kan tilsluttes er det så fordi der kan være to ledninger? To lamper❓
Og så startes der ingen brand ! hvis relæanlægget er koblet af !
tilføjet af

Nej

Det er ikke fordi der er til 2 lamper. Jo du kan godt tilslutte 2, men de skal i så fald i de samme huller.
Nu er jeg heller ikke elektriker, men der er noget der hedder noget med fase, 0, 1, og den slags.
Hvis du blot slukker al strøm i mens, så skal du nok ku finde ud af det selv ved at prøve dig frem, det værste der kan ske er at det er forkert og du må koble lednigerne til i en anden kombination.
P.S Jeg har lys i alle mine lamper.
tilføjet af

nej da

de fire er som oftest sådan at den ene er nullen, den skal bruges til lampen, den anden er en mellemledning som også skal bruges til lampen, den tredje Kan være en mellemledning til en anden lampe, eller den kan være en vidersløjfning af anden ledning, den fjerde er en fase (den der altid er strøm på og som du ikke skal bruge).
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.