10tilføjet af

Problemer med MacBook cd-rom-drev

Hej, jeg søger hjælp fra nogen, som har lidt mere forstand på computere end mig selv!!
Jeg har en MacBook Pro, som jeg har haft i to år og i øvrigt er rigtig glad for. Jeg læser på universitetet og bruger den derfor mest som studiecomputer (tekstprogrammer, internetsøgning mm.), og ellers til almindelige ting som at tjekke min mail og gå på facebook.
Nu kommer problemet: Da jeg også sommetider spiller spil på den bl.a. sims 3, er der (tror jeg), gået noget "løst" inde i computeren, og den siger en konstant "rungende" lyd (hvilket er meget irriterende, når man prøver at koncentrere sig).. Jeg har en applecare-forsikring og cd-rom-drevet er allerede en gang blevet skiftet - gratis - af dem. Men nu er den gal igen, og jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre...? Hvis jeg får skiftet drevet (hvilket jeg ikke ved, om de vil gøre igen) og spiller på den bagefter, så sker det vel bare igen..?
Kan det virkelig passe, at en computer til omkring 10.000 kr. ikke kan holde til det, mens min søsters Acer til under 5000 kr. ikke tager det mindste skade?
Og hvis jeg fortsætter med at spille, vil computeren så kunne tage yderligere skade (måske enda nærmest brænde sammen? - den bruger nemlig virkelig meget "energi" og blæseren kører konstant, når jeg spiller).
Kan man evt. selv skifte cd-rom-drevet, hvis man bare er almindelig computerbruger, eller er det meget "teknisk"?
- Ved godt det er mange spørgsmål, men jeg er virkelig rådvild så håber, at nogen vil svare.
Mvh. Emilie22
tilføjet af

Jeg synes en MacBook med ekstra ost og bacon

plejer at fungere bedst.
tilføjet af

Problemer med MacBook cd-rom-drev

Uden at have den mindste erfaring med Macs udover Big Macs, som er noget helt andet, så skal du selvfølgelig have skiftet discdrevet på garantien igen, hvis drevet støjer mere end det skal og det ikke bare skyldes en "skæv" CD.
Og ja, problemet vil sikkert opstå igen, afhængig af hvor godt et drev de sætter i, men jeg aner ikke noget om hvilke drev der bruges, men en kender kan uden tvivl guide dig hen til en bedre kvalitet, men det er så for egen regning og garantien ryger uden tvivl.
Når blæseren kører konstant, vil det "altid" være fordi elektronikken bliver for varm, og hvis blæseren er støvet til, hvilket den uden tvivl er hvis du ikke har renset den periodisk, kan blæseren ikke køle tilstrækkeligt, så på et tidspunkt vil det ødelægge elektronikken, også selvom der uden tvivl er sat en termisk begrænsning i.
Der er muligvis lidt hjælp til selvhjælp her:
https://discussions.apple.com/thread/3833083?start=0&tstart=0
Siden fører også til Apples hjælpesider.
tilføjet af

Problemer med MacBook cd-rom-drev

Jeg fandt denne her:
http://www.proshop.dk/DVD-Blu-ray-drev/Apple-Slim-line-superdrive-2343167.html
Det er lige umiddelbart det eneste drev jeg kan finde til Apple, så hvis et drev der passer i en PC ikke passer til Apples produkter, så er der ikke meget at vælge imellem, medmindre du vælger et eksternt drev.
tilføjet af

Problemer med MacBook cd-rom-drev

Ok. Tusind tak. Så vil jeg prøve at gå ned i butikken og kræve min ret🙂
Lige et ekstra spørgsmål i forlængelse af dit svar: Hvis jeg vælger et eksternt drev, så slipper jeg for, at drevet, som sidder i computeren, går i stykker igen, men det forhindrer ikke computeren i at skulle "arbejde" lige så meget som før - også selvom jeg evt. prøver at optimere den så godt som muligt ved at følge instruktionen i linket. Er det rigtigt forstået?
tilføjet af

Problemer med MacBook cd-rom-drev

En bærbar er normalt ikke en spillemaskine.
Har Du undersøgt om der kan oprettes et virtuelt drev i Mac ?
Groft sat op kan et spil derefter lægges ind på harddisken og spilles derfra.
Du kan også spørge på et andet forum, f.eks. http://www.macforum.dk/forum/
tilføjet af

Problemer med MacBook cd-rom-drev

Jeg ved godt, at en bærbar ikke er optimal til spil, og det er heller ikke det, som jeg primært bruger computeren til. Som jeg skrev, har min søster en acer og med den relativt begrænsede mængde, som vi spiller i forhold til folk, som ikke bruger deres tid på andet, så forundrer det mig bare, at hendes blæser ikke engang starter, mens min er igang hele tiden, mens spillet kører (og at mit drev så bliver ødelagt).
Men nej, jeg har ikke undersøgt det med et virtuelt drev, dog kunne det da måske være en ide. Jeg prøver lige at poste indlægget inde på det forum du har foreslået. Mange tak :)
tilføjet af

Problemer med MacBook cd-rom-drev

Ja det er rigtigt forstået, for du er nødt til at få fjernet støv og snavs fra blæseren, og hvis du ikke har gjort det før, er det desværre næppe nok med trykluft eller til nød en støvsuger, men så er du nødt til at rense hvert enkelt blæser blad med en vatpind og sprit eller et middel til vinduespudsning.
Støv og snavs gror meget hurtigt så fast på blæserens blade, at trykluft og lignende ikke kan fjerne det.
Eller eventuelt en anden og bedre blæser, men alt det ved jeg ikke noget om, da jeg ikke kender det store til Apples produkter, men har erfaringen fra PCer.
Der er guider til udskiftning af blæseren på f.eks Youtube, men er du i tvivl, så lad være ;-)
Støvsuger rengøringen er lidt udskældt, da det teoretisk kan skade blæseren, men jeg har nu aldrig haft problemer med denne metode, og så længe man "blokerer" blæseren så den ikke roterer på grund at støvsugeren, skades blæseren ikke.
Andre advarer modstatisk elektricitet ved stødsugermetoden, men igen har jeg aldrig oplevet sådanne problemer.
Det eksterne drev var kun en nødløsning, hvis Apple ikke vil skifte drevet og du synes et nyt internt drev er for dyrt, for jeg vil anslå at et eksternt drev er billigere, særligt hvis du kan bruge et standard PC drev, hvor en CD/DVD brænder kan fåes for få hundrede kroner, men det er immervæk ikke så handy som et internt drev.
tilføjet af

Problemer med MacBook cd-rom-drev

tilføjet af

Problemer med MacBook cd-rom-drev

Ok. Super. Tusind tak for hjælpen :)
tilføjet af

Problemer med MacBook cd-rom-drev

SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.